Сонувачка, сепак мислам дека треба да си благодарна што имаш ваков третман во врската. камо среќа ја да сум нашла некој ваков. Да те прашам само, ти немаш другарки ? - Имаш сигурно ... Имаш роднини За тоа време што не си со дечкото помини го времето и ти со нив. Од врска (од искуство) кај што ке бидеш скоро 24/7 со партнерот верувај дека многу бргу ке изгори љубовта. Најбитното кај тебе е како он се понаша кога сте заедно. Доволно е тогаш да направи да се осеќаш дека си цел свет за него. Друго е кога за тој период кога сте заедно ке сака одма да си се испоздравите и пак да си заминете на свои страни. Е тогаш имаш простор за паника. Вака топло ти препорачувам да уживаш . Каролинче мислам дека нема место за паника тука, според мене би имало место за паника доколку почне нон стоп да ти ја збори. Е тогаш следува делот со седнување на муабет. А вака опушти се . Тест е ова само Анушка сепак мислам дека не вреди се ова за типот. И да, си игра топло ладно. Ама на крајот он ке го добие ладниот туш Знам како се чуствуваш ама пробај пополека да се ладиш спрема типов. Има многу други. И мислам воопшто и ништо да не правиш со типот. Зашо уште повеќе тогаш ке се заигра топло ладно. Според мене продолжи си го односот доколку можеш ко што ви бил. За да не сфати дека уствари можи и си изиграл со тебе. Биди храбра и со насмевка појавувај се пред него . Исто ко да не те занима
Не е некој проблем проблем ама....Како да постапам со најдобар другар на дечко ми кога во последно време постојано кога сме заедно 3цата или повеќе души тој на дечко ми му прави муабети од типот на "онаа што е јака кажи, колку е секси, аааа со онааа се имаш смувано, еејјјјј ти текнува ко излезе со таја и таја " . Не сум некоја конзервативна и заостаната, но стварно ме нервира таквото однесување и знам дека го прави намерно за да се почувствувам неудобно .Простак
Можеби го прави тоа да го пофали дека е одличен љубовник и ги знае потезите во мување :geek: да бидеш потоа горда што си нашла такво машко покрај тебе со такви Skilllzzz Напрај си муабет со дечко ти и кажи му дека ти смета таквото однесување .... пробај ....
Ќе пробам на суптилен начин на дечко ми да му спомнам за ова, бидејќи ако му кажам директно што мислам ќе мисли дека му зборам против другар му
Двајцата се еднакво криви, не е само другар му. Да сакал дечко ти можел 100 пати досега на само да му рече да прекине. Ти играат некоја игра на љубомора. Мој другар да спомне за бивша пред моја женска ќе го отепам . Следен пат напрај му скандал на дечко ти, развикај му се и отиди си демонстративно сама дома па ќе видиш како веќе никогаш нема другар му нешто слично да спомне . Кој многу трпи ќе го заебаваат и нема да го ценат .
Во право си за ова. Досега не сакав да му спомнувам ништо бидејќи е премногу поврзан со другарите и секогаш мисли дека намерно му зборам нешто против нив, ама вакво однесување нема да толерирам. Фала на советот
Yipman незнам колкав си за да распознаеш ситуации ама далеку е твојата константација од реалната, тоа се гледа и од километар. Типот е љубоморен бидејќи ваљда на времето кога ти не си постоела во животот на дечко ти тие биле неразделни пријатели. И сега ти тука си се појавила и таквиот однос што го имале они двајца се преполовил. И сега ваљда бара начин како вас 2 да ве скара , барем на краток период. Друга можна варијанта е дека другарот на дечкоти не те свиѓа тебе во никаков поглед и цело време наоѓа начин како да те испровоцира тебе. И се чека моментот само да дојде до твојата "експлозија" и да се започне некаква кавга каде што он ваљда ќе му рече на дечко ти да бира измеѓу тебе и него и тоа како нивниот однос се сменил одкако си ти со него, како него го снемало и уште многу други работи.
Патем ова го кажувам бидејки имам двајца другари кој ја прават таа финта потполни исто ... а целта е да и дадат на знаење дека дечкото е искусен за да не помисли на други дечковци .... најдобрите другари многу МНОГУ ретко ке се обидат да ја скараат девојката со својот другар ....
Друга можна варијанта е дека другарот на дечкоти не те свиѓа тебе во никаков поглед и цело време наоѓа начин како да те испровоцира тебе. И се чека моментот само да дојде до твојата "експлозија" и да се започне некаква кавга каде што он ваљда ќе му рече на дечко ти да бира измеѓу тебе и него и тоа како нивниот однос се сменил одкако си ти со него, како него го снемало и уште многу други работи. [/quote] Не дека не ја свиѓа, туку е пречка меѓу нивното пријателство, ти текиња другаров (па може и недругар нема ортак за бркање момиња, типов не е слободен - има девојка, а на другаров му недостига она до вчера заедно во плен... Како и да е, јас лично никогаш не би направила такво нешто на другарка, само во случај АКО ТАА МЕ ЗАМОЛИ Со причина, без да се мислам, се за другарка ми
МА КАКВИ СОВЕТИ ОД МАШКА СТРАНА... има машки кои се занимаваат со женски проблеми!?... мислам машко си е машко.. оваа е нкаква хуманитарна форум тема во која машката страна на форумот е спремна да дели шамивчина на сите повредени и расплакани женски очи? И дали воопшто постои машка страна на женски форум?! мислам... Очекувањата од искрен совет во овој форум се сосема залудни.. нелогични и апсурдни.. Освен осуди и некои приказни на преправедност и тоа колку машките на форумов се спремни да дадат паметен совет и се поинакви од останатите... сосема апсурно.. Совет само кај другар или другарка... се друго е само залажување.... БЛА БЛА БЛА.... :geek:
Муабетот е да се даваат мислења од машка перспектива, а дали советите се паметни или не ќе си проценат оние на кои што му биле предложени.Апсурдното тука е да се мисли дека машките неможат да дадат паметно мислење.
Анабела да би ја погледала манлку темата наназад би сфатила дека тропаш глупости само ! И да, за твоја информација имаме машки на форумов кои се спремни да помогнат и да дадат совет. Доколку не ти се допаѓа темата не влегувај во неа, остави простор на тие што навистина знаат да ценат и почитуваат и на кои им треба . Поздрав и се најубаво !
Анабелче срцке,оди лечи комплекси на друго место,ако не ти се допага темата не ни влегувај едноставно е kiss4e mwa
awwwww honeyyy....Готово не откри....Колку само песимизам чуваш во себе за твоите 17 години Браво...Така е, шо се разбираме НИЕ, па да делиме тука совети нели? Освен тоа што имаме 10 години искуство над тебе, сме поминале работи и искуства кои што ти допрва не ни мислиш на нив, па згора на се со цел памет тука делиме совети од машка гледна точка...Како што кажа целта на нашите совети е да вреѓаме, да осудуваме и да фаќаме сеир и нормално да оговараме, без тоа не бива нели? А ти имаш некаков проблем па сакаш машка гледна точка? Кажи си слободно, ќе се потрудиме ние со целата наша нелогичност и апсурдност и нормално осудување и залажување - да ти дадеме совет ... MWA, TOP SI - KISS4E
Јас тебе ќе те викам на кафе, каков став МЈАУУУУУУУУУУУУ опасна мачка . Такви сме ние машките, идиоти, кај можеме ние добар совет да дадеме . Пс. 17 годишна си била, нема кафе .
очигледно има некои го читаат само насловот на темата и веднаш се дрзнуваат да изнапишат глупоси од памет, да судат итн. затоа мили мои двапати мери еднаш сестра и па потоа коментирајте
Ајде доста е веќе вртење празни муабети. Девојчето прокоментира, ама па и не мора да се уништува темава со глупости.
Машките на овој форум спасиле девојки од солзи, искористувања, погрешно губени невиности, сме размаглувале главчиња и виртуелни сме избришале повеќе солзи и сме предизвикале повеќе насмевки, отколку што било кој твој другар ќе ти обезбеди на тебе или на било која твоја френдка. Да познаваш тип како нас во живо треба да ти е чест. Ние сме мал тим, но сепак сме тим ипол. Слободна си, ајде...