Пеликуна не е ама воопшто важно кој кого отстанил од социјалните мрежи ..... ти самата драга треба да си завземеш СТАВ ама кога кажувам став мислам на цврст став и да решиш што понатаму,со без него или како и да е.
Teбе изгледа не ти е јасен концептот на прекинување контакти. Се што прочитав од тебе на темава се само изговори. Ама јас вака напраив, така направив, не сум јас крива, бла, бла. Искрено, џабе те советуваат тука. Подобро кога ќе решиш навистина да покажеш заби да се вратиш на темава. Инаку вака се е за џабе.
Ви благодарам на критиките,тоа и ми требаше.Денес решив да ставам крај.Не ми е сеедно.Ама ке се изборам на крај да успеам да го заборавам.Ке избришам се што ке ме потсети на него.Мака ми е што само претходната врска ми заврши вака а јас пак бев спремна да сакам и пак испадна исто. Од денес вртам нов лист. Фала ви
Ма мона лиза заслужив да ти кажам,сеедно мака ми падна зошто секогаш кога имав надеж нешто сопираше,Проблем била далечината а сега има таква врска. Секогаш само тој се грижеше за мене кога бев во болница никој немаше да ме праша како сум туку само тој.Кога излегов од претходната врска само тој ми подаде рака никој друг.Кога родителите ме оставија на цедило само тој беше покрај мене.Никој не ми даваше совети пред да се зачленам овде.Тој беше тој кој се избори да бидам подобро а сега?Од него не го очекував тоа.Не од него.Зошто иако бевме другари,иако ме смува јас пак го сакав. крива сум до некаде знам,можете да ме критикувате ама сепак ова беше како гром од ведро небо Претходната врска заврши зошто паднав на ист начин,се правеше ангел а и го познаваа многу од моите познајници и ми велеа нема да погрешам ако сум со него и еве пак паднав. И без кавги.
Пеликува, вакви муабети одблокна и блокна и титна и лајкна и "пазарува во истиот супер маркет како и јас", па затоа често налетувам на него де ми се смешни, детски и убаво кажаа девојките - само пусти изговори. Значи од кога веќе трае проблемов, јас мислев дека си го решила, си продолжила понатаму, ти пак се навраќаш како слеп за стап. Кога е крај е КРАЈ, што не е јасно, нема ФБ, нема на скајп и мсн, нема телефонски контакт, нема ѕвонење со скриен број "само да му го слушнам гласот", нема смс, нема роденденски честитки, нема "случајно" налетување на типот на улица, или на излегување, нема средби со луѓе од негово друштво или негови роднини, па одоколу да потпрашаш арен ли е, што прави.... НЕМА НИШТО ОД ТОА! Значи реши се - или ќе биде вака, или ќе те мота како што му се може и ќе си патиш, а ако се одлучиш за вторава варијанта не барај веќе совети, терај си така и никому ништо. Што ви е бре тоа - пред мене го гледам, морам да му зборам од култура? Која култура бе, не го перцепирам дека постои, ко воздух да е, ко мртов, не му викам ни здраво, не го гледам, ниту скришум, значи НЕ ПОСТОИ ПОВЕЌЕ! Не ми е гајле со кој се е*ава, која му е девојка, која мувачиња, која ебачица, ќе се затворам дома две недели ако треба, ќе исклучам се живо и диво од апарати и нокти ќе гризам и перници ќе растурам и ќе скокам на креветот, ама нема да му прозборам никогаш ако сум рекла КРАЈ!!!!!!!!!!!!!!!! Не се навредувај, ама ти си многу лабилна личност и ова се само изговори како не можеш веќе еднаш засекогаш да пресечеш! И во случајов треба строгост, зашто трае одамна и се развлекува, со милни зборови и тапшање по рамо и утеха, си останува на статус кво и се мачи и си трпи уште повеќе.
Те разбирам,целосно.Но како што ти напишав погоре потребно е да завземеш ЦВРСТ СТАВ зошто вака само себе си правиш лошо.Продолжи напред.Можеби сега ти изгледа тешко но како што ти кажуваат девојките игнорирајго(нема фб,нема скајп нема телефон).Ќе ти биде тешко некое време но ќе помине.Гледај напред не назад.
Од секаде е избришан,сега планирав да си отворам твитер за да следам некои фацки и веднаш што ми се појави беше неговото име КРЕТЕН.Оставив тоа. Бројот е избришан,сите негови слики а и фбто и скајпот и мснто.За видување не сме од исти град.Ама тоа ке биде доволно за почеток. Знам дека сум премногу лабилна,премногу осетлива личност зошто кога мислев дека тој е таа личност која навистина ке ме усреки се пропадна во вода.Се надевам дека за недела дена ке ми успее да ми помине.
Боже мили, па вчера правевме муабет, кога успеаја да се случат толку многу работи за кратко време ? Види, ти реков и пак ќе ти речам. Непотребно се замараш. Одолговлекуваш, па не е така, вака е... Пресечи и истапи со цврст став. Немој да паѓаш на тоа ниво со блокирање и слично, затоа што му ги дигаш акциите и му даваш до знаење дека е побитен од што мисли. Те блокирал, те блокирал, чао пријатно. Животот продолжува. Ти кажав мене што ми прават и како ми го дигаат егото, ти текнува ? А јас гледам од страна и се смеам. Толку бедно и детско нешто немам видено, ама кога се тие деца, јас не сум. Има разлика од култура и култура. Култура е да се поздравиш со доза на смиреност и малку ладно пристапиш кон работите. Ама не е култура да го слушам како ми се жали. Нели те иритира фактот дека те одблокирал за да ти се жали ? За твое добро, за доброто на темата Испукајте се, те молам прекини совреме. Или ќе си ги сносиш последиците, кои гледам дека од ден на ден, се повеќе те стигнуваат.
Јас сакам да ги прашам нешто машките... По 6 месеци повторно се гледате со некоја со која сте оделе 10 месеци и ја бакнувате, а и велите дека не ја сакате, но сакате да се гледате со неа дури сте во градот, а потоа засекогаш си одите. Би чувствувале нешто за ваква девојка или што ?
^ Ми мириса на „Врска без обврска“ сценарио. За последен пат е во градот, има(ло) хемија меѓу вас и сака да го разжари тоа уште еднаш... Накратко кажано, врска која повеќе се базира на страсти и авантура, отколку романтика и чувства.
Ako moze sovet i od maska strana. Znaci vaka odam so deckomi skoro tri godini i vcera vidov kaj nego vo imenikot deka ima zapisano zenski sto jas ne gi poznavam no ne da bidat pod soodvetnata bukva zapisani tuku pod W- bukvata znaci pri kraj od imenikot.I vo porakite gledam eden negov drugar mu pisal kazi mi go projot na pr. Petra i voj mu go pisal.I mu vikam koja e ovaa i ne kazuva zbesna mi vika so ima da mi go cepkas telefonot ova ona , a licno do sega dali 2-3 pati go imam cepnato.I pocna da se dere kako jas doverba sum nemala vo nego ova ona kako vrska ke sme gradele.I jas mu vikam ako kries nekoj drugar deka ja izneveruva zenska mu kazi i mi vika nisto ne krijam. A mi iskazuva znaci na ljubomora ama normalno ne preterano i se grzi za mene .E sega mene me buni toa so ne kazuva koj se i oti na kraj da bidat zapisani?
Пеликуна, да се надоврзам на девојкиве- игнор подразбира целосно игнорирање, а не кревање од култура. Мене на крај кога виде дека не му се враќам ми ѕвонеше неколку дена по ред без престан по 2-3 саати со закана дека ќе ми дојде дома и ќе ме уништи ама не кревав. Ако ти прави нервоза ѕвонењето на телефонот- направи го да свети и не го гледај. Ако ти дојде дома му излегуваш, се дереш дека ќе му викнеш полиција- евентуално го викаш татко ти и готово (ама тоа нема да се деси, верувај). Нема кревање, ама никако! И да е од скриен број- санкер не знаеш дека е од него Гледам дека е скриен број- не кревам. Сигнал од непознат број- не враќам. На кого му требам ќе ми се јави, нема што да се јавувам да прашам кој е. На фб со тоа блокирање и одблокирање само правиш да знае дека уште му го гледаш профилот и те интересира, затоа бришеш и забораваш на него. Ако го сретнеш во град си го поминуваш ко да не го познаваш а после ако сакаш цел ден треси се и плачи ама пред него покажување слабост никако И да ти бара објаснување, и да ти каже во име на врската да зборувате- нема зборување, го гледаш отсечно и само му викаш нема веќе што да зборуваме и поминуваш. Покажи сила како што покажуваш кога коментираш на туѓи постови, оти оваа твоја сага ми досади, ама ептен- јас не би ти удрила шамар би те фатила за рамења и би те тресела додека не почнеме да плачеме и двете- јас од бес оти не сфаќаш, а ти од тоа што ќе сфатиш дека сама се газиш со ова твое “културно понашање“.
Ова ми беше како гром од ведро небо,сега се помирувам полека дека го нема.Да,се уште го сакам ама слабост нема да покажувам. Мака ми е за многу работи.Кога излегов од претходната врска тој беше првиот кој го запознав и... Ама толку се заљубив толку силно што не сфатив кога беше тоа. Си ветив претходно дека нема да пагам тиолку лесно ама еве доцна беше се заљубив.Дозволив да ме смота и мислејки дека ако играм искрено ке успеам да го добијам.Ама...и тоа се покажа како погрешно.Од секаде го избришав.Избришав и фб на неодредено време,го избришав од секаде и нема назад.Прво нешто што направив е што се јавив на една другарка и се издував.Ке излезам и ке лудувам се додека не паднам на земја.Нема да пијам ни да пушам цигари ама...не ветувам дека после сето ова нема да ме смени. Знам дека ке издржам,знам дека ке бидам силна ама ми треба доста добар период за тоа. Последен пат кога излегов од врската претходна исчезнав и ми требнаа добри 5 месеци за да седнам на пц како човек. Крива сум до некаде ама ке учам од грешките.Сеедно ми е,за него повеке не постојам како и тој за мене.
Pelikuna и јас те читам веќе некое време како се мачиш и доста е веќе девојко! Значи прво воопшто не е битно кој кого блокирал или избришал прв,кој е фер а кој не фер и кој е крив, битен е фактот дека типот не те сака и не тепочитува, си игра со тебе. Друго, како што имаш пишано и претходната врска ти била ваква слична, и исто завршила - значи до тебе е проблемот. ТИ треба да се смениш. Додека не научиш да бидеш девојка со став, која знае што сака и не дозволува ни од култура ни од ништо некој да ја гази, исто ќе биде со сите наредни, пак нема да те сакаат и почитуваат. Со среќа понатака.
Ви благодарам на сите на критиките,ке ги прифатам.Единствена моја грешка што беше е што давав љубов а не добивав.Сеедно ми е.Живот иде даље.Избришав се од него,почна да ми се гади од помислата кој сум сакала.Не е вреден повеке. Ке најдам подобар. П.С Ми доага да му пљукнам во фаца ама и тоа не заслужува
Пупи, пупи, пупи, за ќотек си . Што не е јасно? Типот СЕ ти кажал што требало, ептен фер испаднал, сака да се мувате додека е во градот а после си оди. Ако сакаш за последен пат со него прифати ако не одбиј, просто е. Да сакал нешто сериозно немало да раскинете и плус ќе правел заеднички планови и ќе ти речел дека те сака наместо обратното, ок е типот бар не те зае**ва .
Спојлер Во право е XMaN... он само сака забава, но забава со некоја со која што бил претходно, и знае што може да очекува од тебе, безбеден е, сака да игра на сигурно човекот.
незнам дали се работи само за другарство или има нешто повеќе .. има еден дечко ми се свиѓа неколку недели, се глеаме петок-сабота редовно во дискотека. Пред недела дена јас со другарки играм дојде он и ме гушна така од позади грб и играше со мене.. се свртев накај него и ме баци во образ неколку пати.. Примети другарка ми и почна да не зафркава демек дечко и девојка ова она и гледам он не се буни па и јас си продолжив .. Значи на фб и мсн обавезно правиме муабет, некогаш јас му пишувам прва некогаш тој. Ништо посебно не сме зборувале на тема љубов освен што ме зафркаваше за бифшиот дека ми бил кретен итн. Го прашав еднаш дали има девојка рече нема.. ПРед некој ден бевме излезени и кога требаше да си одам накај дома некако чудно се поздрави со мене. Тргна да ме баци и јас ко обично во образ сакав да го бацам ама он се сврте и накај устата проба да ме баци ама јас идиотка пак му се тргнав и во образ го бацив.. незнам дали беше тоа ненамерно или намерно. . . Доволно ли е ова за да осеќа нешто повеќе од другарство со мене ?