Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    386
    Хахаха....па и при крај ми се живците за тоа почнав да се издавам, сите негови коментари да ги прифаќам, да не ги негирам коментарите на другите и се да прифаќам. Кај и да е сериозно неизвесноста ќе ме убие па ќе морам директно да му кажам..Ама ете, пуста страв од тоа што ќе излезе на крај и да чекам тој да биде ДИРЕКТЕН хД

Па не ми изгледа дека не знае што сака...можеби смета дека не сум за него, зошто не сме исти (на пр. јас имам огромно друштво и со сите се дружам, а тоа кај него го нема)

Фала мн за ваштите мислења :)

2. Nasmean

Nasmean Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    5
    како сте ме изнамеале уште од сабалје, алал да ви е : ))

Инаку јас сум машко и треба да полагам испит за неколку часа, па не ми се спиеше и барав интересни страни на интернет, изгледа ја најдов најинтересната : ))

Прочитав неколку теми, и откако видов дека не сум единствено машко на форумов, се одлучив да се регистрирам.

Гледам на оваа тема ви имаат давано одговорин некои од веќеспоменатите мажи, се согласувам со повеќето, помалку или повеќе... за почеток ќе коментирам за : зошто машките морат да гледат по други девојки, иако веќе имаат партнерка.

Значи, ние мажите сме генетски програмирани да гледаме по девојки, посебно ако природата ги надарила :), да барате од нас да не го правиме тоа е како да барате од куче да не трча по коска.. Треба да бидете среќи што ви кажуваат и коментираат за други девојќи во ваше присуство.. не треба да ве нервира тоа, туку да ве прави среќни, тоа значи дека ви веруваат и дека можат се да споделат со вас. Полошо би било да чекаат секоја секунда кога нема да гледате, па тогаш да зјапаат :).

Исто така ми падна во очи прашањето, кое значеше нешто одприлика вака: Зошто мажите повеќе време поминуваат со другарите отколку со девојките... Посебно на почетокот на врска, не може да очекувате од некој да си ги оставите сите досегашни навики и да биде тука само за вас, без разлика колку му се допаѓа времето кое го поминувате заедно. Другарите биле тука многу пред вие да се појавите, ќе бидат тука додека сте и вие, ќе бидат и да се разделите. Мора да научите да го почитувате тоа, да му кажете на машко да не поминува време со другарите, најчесто ќе води кон кавга... затоа избегнето го тоа.. посочете му дека сакате да поминувате повеќе време заедно, ако тој сака да биде со вас, ќе најде време, тоа не значи дека ќе си ги гледа другарите еднач месечно... И не, нема да го нарекуваат папучар, туку повеќе коментарите ќе се од типот на: Еј, Петре ( рандом име, без забуни ) си фати девојка и не заборави нас.

поздрав : )

На Libera, MeLL, Hipica и 2 други им се допаѓа ова.
  3. LadyLibra

LadyLibra Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    4
    \

Yes but im kinda disappointed.. i felt in love for the first time, i told him, and the only reason why he refused my love was bc of the age difference. i mean wtf? how could u say to anyone, yes ure hot, smart, intelligent but i cant be w you bc im 28 and ure 20??? :( btw im not a pessimist. im very optimistic lady and therefore because of that i have achieved a lot of success on my age. thank you for the nice words, i appreciate that.

4. aleknovy

aleknovy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    194
    За ова со гледањето по други девојки, баш слушав една радио емисија американска на тема психологија и баш ја зачнаа темава.

Типот даде многу добра поента. Вели... "Чекај, а со кого вечер се враќа дома, со неа или со тебе? А чекај, кого го гледа како нешто повеќе од парче месо? Тебе или неа? Таа ти е само пар дојки... Ако го прашаш за 5 минути да ја препознае, нема да може, буквално 3 секунди трае тоа. А ти си со него перманентно и си во неговите мисли цел ден, таа е 3 секунди, и толку"

Ако не верувате во ова колку е минливо за машко, прашајте го после 20 минути да препознае таа што ја гледал... Нема да може да ја препознае! Да ја поминете истата девојка у продавница после 20 минути, нема ни да ја познае дека е истата. Да го прашаат да ја опише у полициска станица, црти на лице, ово оно, нема да може.

Како што каже насмеан, тоа е генетски биолошки инстикт и буквално очите сами му се вртат према пицнати девојки со wonderbra и деколте. Али тоа е ништо повеќе од некое деколте. Таа девојка воопшто и не е личност, тој само деколтето, пицнатоста ќе ја примети, за 2 секунди веќе поминал на друга мисла.

На SimplyElegant, CaperucitaRoja, D1112 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. opusteno

opusteno Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    47
    Сите гледаме без разлика, и тоа е сосема нормално, “шта је лепо и богу је драго“ така да нема ништо лошо во тоа и не значи дека партнерката/партнерот не се повеќе интересни

6. fragolina

fragolina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2010
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    13
    Сама велиш дека вашата комуникација е повеќе преку нет и телефон како си станала толку приврзана за него да не можеш без него ниту еден ден. Прашај се случајно да не идеализираш некои работи повеќе од колку што треба. И велиш дека психичката блискост и не е толку добра зошто го мислиш тоа? Затоа што така размислуваме за некои работи и ги издигнуваме на повисоко ниво од колку што навистина реално се. Тоа,според моето мислење, е карактеристично за ствари кои би сакале да се случат а не се случиле и кој ли знае дали воопшто ќе се случат,но сепак и покрај сето тоа ние ги посакуваме.
    Мојот совет до тебе е да ја издигнеш вашата комуникација на повисоко ниво односно повеќе да биде очи в очи одколку преку апарат бидејќи подруго е,едноставно затоа што додека гледаме во некого можеме да следиме и други знаци кои го издаваат на пр. говорот на телото,гестикулација,мимика,боја на гласот и начинот на кој нештото е кажано. Немој да се издаваш премногу себеси особено немој прва затоа што можеби е тип со високо развиено его кој би сакал уште еден освоен трофеј на својата полица.
    Ако сум отишла оф топик кажи уште некои информации за тоа што ти се случува за да се добие појасна слика.
    Поздрав ти посакувам се најдобро. :hai:

7. fragolina

fragolina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2010
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    13

By my opinion this boy has another reason why he is not with you but he don't wanna tell you,maybe it's bc he don't wanna hurt you,bc obviously he has a high opinion about you.Did you think that maybe he has someone else in his life,or maybe there is some other reason why he can't be with you right now. How good do you know him? As you've said you feel kinda disappointed but you shouldn't be bc for some tings to happen in our lives sometimes we should wait to grow or the right time to come. I wish all the best for you.

8. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    386
    Ете така се случи некако... хаха себична сум на моменти, се нервирам кога не ми пишува, кога не ми титка, кога остава линкови на други... За психичката блискост, не ми изгледа на добра зошто можно е ништо да не се случи и на крај да бидам јас таа повредената, што ќе се случи со него кога ќе си фатам дечко и обратно... |( Можно е и само да си идеализирам, ете покрај тоа време потрошено за него, само да се замислувам, да пробам нешто ново..
    Правевме некои сериозни муабети и не извлеков ниедна информација што ја посакував хаха дојдов до заклучок дека воопшто не разбира што сакам да му кажам, нема развиено его и кога самиот не се цени како јас него да го ценам? Не семам да му речам да излезе да се меша со луѓе..тој може сам да живее... Епа не можам повеќе да го убедувам дека вреди да се живее. Спомнува за гледање, а никако да превземе некоја акција. Веќе ништо не пробувам, оставам се на него, ќе продолжам да живеам а и во меѓувреме да се дружам со него хехе ако некогаш се освести ок, ако не ќе си живее сам...:)
    Хехехе се отворив, забегав малку, ама така ми дојде :)

9. O.l.i.v.a

O.l.i.v.a Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    122
    Многу ме интересира, зошто некој ти бара број кога нема намера да ти се јави, иако непотребно ти потенцира дека ке ти се јави? А следното видување повторно е заинтересиран? |(

10. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Нема храброст да се јави...

11. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    или пак незнае што да каже кога ке се јави бидејки секој подобар збор те води во подобри води
    додека погрешните лоши одговори ....... :x

Насмеан браво за постот
    и положи ли барем :lol: ?

12. O.l.i.v.a

O.l.i.v.a Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    122
    Фала за одговорите..можно е и да е така, никогаш не сум помислила на ова..мада не ми се верува зашто се случува толку често, не само на мене повеќе другарки се жалат а и се работи претежно за постари од 19- 20 години па не ми се верува сите да се толку срамежливи и несигурни во себе, посебно на оваа возраст

13. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021

и на 50 год ке бидат срамежливи бидејки со девојката што ја сакаш , сакаш све да ти биде перфект без грешки и глупи работи на телефон

али постои и 2 варијанта веке си ја завршил работата и нема потреба да се јавува

14. red

red Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    130
    епа вака тој е со некое си реноме во градот, сите го знат, женските паѓаат ко лисја пред него и сл.
    и јас мислев дека има супер однесување, ама не е така кога сме сами е супер се, ама пред неговите другари се глупира и се однесуваа како бебееее и мн се нервирам. сака да потенцира демек леле видите ја колку и се убави нозете ова-она (за мене се однесува то) бла бла блааа неее можам повеќе и не знам дали да звршам со него или не. Шо е работатааа помошшш вее молаааммм !!!!! :call:

15. O.l.i.v.a

O.l.i.v.a Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    122

Не станува збор за "завршување работа" не дошло ни блиску до тоа. Мислев општо за запознавање или еве да речеме мување

16. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Типично однесување на женкар,самобендисан...А сепак недозреан..Ти ако го прифаќаш ваков ок, ама ако ти смета смени или тактика на однесување со него или прекини со него. Таквите многу паѓаат на девојки кои се тешки да ги добиеш...значи кои знаат да се држат недопирливо, да им контраат, а сепак се фини и позитивни со нив.Значи со таквите топло - ладно само.

На red му/ѝ се допаѓа ова.
  17. aleknovy

aleknovy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    194
    Има многу девојки кои даваат број иако не се заинтересирани, поради редица причина. Ако си му дала број, а не ти се јавува, тоа е затоа што не си била доволно јасна во интересот и дека СТВАРНО сакаш да ти се јави.

Повторно, голем број девојки даваат број, за да откако ќе се јави типот после, не креваат, глумат лудило итн. Ако не ти се јавува, не си се диференцирала доволно од таквите, и не му се прави тој ризик.

На D1112 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. skopjance18

skopjance18 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    По недела дена читање на форумов како гостин..еден пост на O.l.i.v.a како причина која се регистрирам на женски портал-форум.

@O.l.i.v.a

Горе доле се пронаоѓам во твојот пост, значи таков гад сум што ми се има десено да се запознаам со девојка во диско, да се муваме,муабетиме едноставно забавуваме... и по цела вечер јас да го добијам нејзиното бројче и наредниот ден или во текот на цела недела јас да не и се јавам и пишам. Онака најискрено плашејки се дека девојката не е за мене. Наредниот викенд во истото диско беше и девојката од прошлиот викенд, се видовме на влез и само се поздравивме внатре пробав истото да го направам со некоја друга девојка...но знаете понекогаш нема да успее и после пробував да налетам на девојката од прошлиот викенд и да се муваме. Подобро одколку со курот во раце. Затоа драга Олива пробај на следното видување да го игнорираш па ке видиш како ке врти и пишува пораки.

@Alek

Секоја чест за искрените одговори.

Поздрав ;)

19. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    pa, devojko,eden sovet od mene:.. stom ti vekje si se vpushtila vo kontakt,pa i vo vrska so nego,ocigledno podsvesno za tebe tie razliki ne pretstavuvvale tolkava zakana kako shto ti si mislish. . исто така,сметам дека воопшто не е битно како или што му е мајката таткото, верата нацијата!! земи предвид дека верата е лично право на избор на секој човек!! денес има и мн атеисти, а тоа не значи дека не можеш да бидеш со некој поразличен од тебе во тој поглед!!! ти кај тој човек, како и што е нормално, би требала прво да ги пронајдеш основните работи што ги бараме кај некого кога се запознаваме.. прво, дали ги исполнува твоите критериуми за машко, пошо секако секој си имаме различни вкусови, после дали е добар, дали ви оди комуникацијата односот, како се однесува со тебе, дали има хемија помеѓу вас, ... во краен случај, дали ти се допаѓа и дали ти сакаш доволно да бидеш со него? а другите поделби, мислам дека не играат никаква улога, на крај , сите сме исти, сите сме луѓе!!! почитувај ја и неговата вера, и тоа е право на личен избор како што реков,..тоа ти е како одредено мислење за некоја работа,нбе можеме сите луѓе да бидеме истомисленици за секои работи!!! е еве вие двајца за оваа работа сте со различни ставови, но би требала да бидеш толерантна, штом и тој има разбирање за твојата вера, ако ти навистина толку си ја сакаш својата вера, треба да знаеш дека треба да ги почитуваш и другите вери.
    не се оптеретувај мн со тие други работи, најбитно е тоа што е меѓу вас двајца .ако вие сте еден за друг, и ако тебе те исполнува и те прави среќна неговото присуство,и тој да биде дел од твојот живот, тогаш задржи го, и се најубаво ви посакувам . позз

20. O.l.i.v.a

O.l.i.v.a Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    122
    хех и на такви гадови мислев...зашто обично не налетувам на фини |(