Можно е, од мое лично искуство. Јас и бившиот ми маж два месеци се гледавме секој ден а на сите кажувавме дека сме другари, дури он почна да ми збори дека он ке ми одберел дечко...ке морал да биде некој посебен...за еден ден кога ме праша дали имам некој, на мојот одговор (не) ми кажа дека тој ми е дечко Така да ако си се допаѓате и ако откриете дека сте слични во карактер ништо чудно да прерасне тоа во нешто силно , но иако ти можеби за тоа размислуваш пред него , тој тоа не треба да го осети ..за да не се уплаши ... Уживајте и остави тој да мисли повеќе и да се осеќа дека те освоил
Ти благодарам на советот иако не беше мое прашањето, ме охрабри, во мојата ситуација која е можеби тотално различна.
Ми треба совет од машко ама ај нека пиши некој лп што е расположен за советување оти не ми е некако за пишување проблемов?
вчера добив машко признание дека на едно машко не му е доволна само една девојка оти како што дознав сте имале некоја расипана зица в глава(да не краток спој ) се разбира дека постојат исклучоци зенски внимавајте на саканите и на симпатиите(истово вази и за мене )
Така ти кажаа а? Ти ќе се потрудиш да не помисли на друга, а не па да ја има. А како ти се на такви некои налетуваш?
Има нешто вистина не те излажале . На едно машко може да му биде доволна една девојка ама треба супер да се слагаат и многу да се сакаат и плус пред очите на машкото да не се матка редовно некоја која е 100% негов тип и која му се пика, е тогаш е машкото на тешка мака да „издржи“ да не ја уклучи таа „расипаната“ жица ко ти што викаш . Така да машкото треба по малку да биде чувано на ланец инаку ќе отиде таму кај што не треба макар и само неколку пати во живот . Пс. Има исклучоци не велам не .
значи машкото ти кажало На едно машко не му е доволна девојка , или ти не си му доволна него ... има голема разлика тука чедо мое
Ми треба мислење од машко ... Значи станува збор за тип еден кој сега брзо го запознав (нема ни недела) ... се запознавме поради тоа шо ете слушаме иста музика .. небитно ... По две муабетења типот мене ми се отвори, и почна да ми кажува за негов живот . Мислам ја прва не го започнав тој муабет Ме интересира со овој негов потег детево што всушност сака да постигне , да каже ?? .... Мислам колку е нормално за вас на непозната личност (женска) да и зборите за вас и за тоа низ што сте поминале ?? И што луѓе се тоа што тек туку така се откриваат ? Има некоја позадина ? Мене искрено не ми пречи што детево се отвори, напротив мн ми е пријатен и за муабет ама чудно ми е ова, дали дека идам од мене самата, што ја ова никад не би го направила или нз шо ке да беше ...
Јас не сум машко но ете ке се потрудам колку толку да ти одговорам.. сметам дека тоа е до природата до човекот!искрено и јас сум таква, многу малку ми треба да се ослободам со некој, ако видам дека ми иде муабетот ке си кажам.. не чини ама дури и премногу сум искрена!! Зошто мора да има некакви намери? зошто мора ние жените да ги комплицираме и да ги анализираме прмногу работите?? Едноставно се чуствувал пријатно во твое друштво и сметал дека може да ти се довери и да ти се отвори..
Убаво кажа и Дамата во црвено пред мене, веројатно дечкото се чувствува поинаку во твое друштво, поубаво и посигурно, и решил, ете, да си сподели работи со тебе што се за пофалба или жалење. =) Само прашањето е дали е таков само со тебе, сега, моментално, или тоа му е некој вид „шема“, односно тоа му е начин да придобие која било џенцка, со тоа што „допира“ подлабоко во неа, ја фаќа на чувствителност. Зашто, да не се лажеме, има и такви. Види, пријателке, типов или со тебе оди на сигурно, или се работи за некој доста добар и испраксиран манипулатор. Сепак, твое е да ризикуваш, и пред се’ да бидеш оптимист, и да видиш накаде води ова... Од кај знаеш, може на повидок е некоја убава заедничка бајка.
Машките обично сакаат да ја импресионираат девојката и често зборат за себе ама главно фини работи а ако не се толку фини се претежно за да види она колку биле добри и чувствителни па да ги теши и да им се диви . Значи може му се свиѓаш па сака да се покаже во најдобра светлина или како што спомна Ноќниот шетач може да му биде и финта да допре полесно до тебе. Порано знаев на непозната да и кажам повеќе за мене ама откога се испеков неколку пати сега за мене нешто поконкретно да кажам треба со ченгел да ми вадиш, така да теши се не е многу искусен типот освен ако не манипулира . Тебе ти одговара да дознаеш што повеќе за него а за себе да дадеш само информации што ти сакаш он да ги знае, нека се мисли што се крие позади Дивата Црешка . Така да слушај и снимај ќе ти се најде во понатамошен муабет .
епа срекичка,по налетувањето на вакви персони мозеш да видиш колку срцекршачка има "срека" во љубовта
Овој не чини, оној бил ваков, тој бил таков.....до недоглед. А да се запрашаш да не е проблемот во тебе? Ќе ти дадам најдобронамерен совет, а ти како сакаш сфати го јас немам ништо од тоа-немој да бидеш толку нивна.
Здраво! Ми треба ваше мислење.. Имам една другарка, поточно ја сметам како сестра. Пред 2 месеци излезе од долга врска. И сега има еден тип. Се знаат од мали фамилијарно се знаат и двете страни и постојано нив двајата на шала ги местеле ама ништо. И сега се виделе пред неколку недели и си размениле бројчиња Типов пред 2 саата и пиша и она тера инат вика дека нема одма да му врати на пораката инаку ја вика да се видат. Сака да изгледа недостапна но јас мислам дека и не е тоа правило некое. Мислам дека ако сака и он и таа да се видат дека треба да излезат. она вика дека нема да му врати но вечерва ке бидат излезени на исто место! Јас мислам дека ке биде малку глупо да не му врати а послем да се видат! Еве пишуваме па ајде давајте совети
Сака да се видат а не му враќа на пораката? Нема чинот да и падне ако врати на порака. Имам една другарка што е таква. Чека дечково да се откорне од молење, а не дај Боже да го викне прва да излезат на кафе. И се случи очекуваното. Не е недостапна, туку му стана одбивна. И ене го детето почна со друга. И сега другарка ми се кае. Сите ние сакаме да ни обрнуваат внимание, ама тоа што го прави другарка ти не е убаво. Ќе му дојде преку глава на човекот ќе ја откачи. Затоа нека врати на пораката
И шо има корист сеа од тоа што се прави недостапна... Тука се уште не ја прашал ништо официјално, па со ова глумење лудило таа и да не сака праќа порака на "заинтересирано - незаинтересирана". Секако дека ќе е во непријатна ситација по некое време кога ќе се видат, а измислените изговори ќе бидат очигледни. Дали сака или не средба (ако не сака нека измисли некој изговор де) слободно нека си врати на пораката (и така е веќе одамна примена), а вечерашната средба и текот по кој ќе се одвива е по нејзин избор. Опуштен пријателски муабет не пречи никому, ама добро е уште на почеток да се знаат намерите иако се зависи од што таа ќе сака сега, или понатаму.
Ех.. па и јас истото и го викам дека само може да изгуби инаку типов е многу добар! и на нејзе и се допаѓа само ете се понаша како дете! Епа девојки ете јас значи сум била во право фала ви