Обично зашто сакаме во се’ да сме и’ најдобри на џенцката, да бидеме она што отсекогаш и’ фалело во животот... Ем за неа добро, ем за нашето его одлично . Па ете, има дечковци што не можат да се соочат со фактот дека и пред нив други се обидувале да и’ го докажат истото и да се покажат во исто (па и подобро) светло, и тука на сцена стапува ѓаволчето во нас. =)
Машки, овој проблем е многупати пишан овде, ама да не барам одговори (многу страни се), ај ќе го напишам пак. (Иначе и јас сум давала совети за ова, ама подруго е кога лично си засегнат ): Излезена сум од долга врска веќе некое време и ни на крај памет не планирам нова врска, сакам да си поуживам вака, да си го средам животот... Но, ете ми се `закачи` еден другар (со кој не сум многу верна), буквално ме потече од јавувања, пораки на маил, на фб, на мобилен, ми кажува како полудел за мене, многу ме сакал, да му дадам шанса за да видам...итн..., да не пишувам на долго, ме разбирате. Му дадов до знаење отворено дека не го сакам и да престани да ми досадува, но никако да се вразуми. Верувајте ми колку е напорен и досаден. Помош?
Исто како и со секоја особа која те замара 3 начина т.е фази 1 фаза ... седнеш со него и разговараш дека не си спремна за врски дека сакаш сама да си го средиш животот и сл. ако тоа не успее 2.фаза игнор ... или пак не се јавувај кога ќе ти звони (стави го на вибрации) на фацебук не му пишувај у живо кажи се брзаш ... итн итн 3.фаза оваа само ако мора закани , пријавување кај посилни машки и сл. да се отргне јас многу ти претпорачувам да најсилна ти биде фаза 1
Се согласувам со yipman2, прво разговарај со него и убаво објасни му, ако ти прави уште проблеми повиши го тонот
Машко би било љубоморно и би мразело бивш дечко на својата мома само ако сеуште осеќа некакво негово присуство во врската и го доживува како закана. Јас немам таков проблем,искрено и не би ми сметало девојка ми да биде другарка со свој бивш муватор,дечко,што и да е. Немам ни проблем да бидам љубоморен ако некој ја сфиѓа девојка ми,ако му фаќа око,ако ја зјапа,што и да е(напротив,кејф ми е кога ќе видам некој таков покрај него да пројдам со неа под рака,па нека зеленее). Се додека не почне да претерува,тогаш веќе станува жустро и незгодно. Како што реков,не сум љубоморен,ако изневери не ми гледа очи понатака,нема да барам објаснување,нема да прифатам извинување,ќе ја оставам најладно,колкава и да била врската,колку и да ја сакам. Језда во мојата момичка имам преголема доверба и знам дека нема да се случи некогаш нешто такво,и благодарен сум што е така.
знам пошто и јас сум шкорпија и тоа типична! се плеткам со стрелцо-шкорпиони или обратно. подзнак јарец месечина стрелец! мада повеќе асоцирам на стрелец во изглед и lifestyle, шкорпијата во мене ми мава на психа
Од кога жити се хороскопскиот знак е пресуден дали си одговарате со некого или не? (смајлиштосекрсти) Мој совет.. Раскини му! Кажи му: "Злато јас тебе многу те сакам, ама не ни било пишано.. во ѕвездите
Лин, ова баш и не е прашање на кое треба да бараш совет од машки Можеби посоодветна е темава, за дискусија... drugata-nauka/vlijanieto-na-horoskopskite-znaci-vo-vrskata-t1541/
Не ми треба совет, барем сега не ме толку засега овој проблем, туку ваше размислување и вашиот став за тоа дали ви е важно девојката да биде мирна и послушна само за да не мора толку да се малтретирате со неа, да не ви ствара притисок и да не е толку комплицирана. Дали можете да се носите со покарактерните жени? Забележувам дека момците паѓаат на слатки девојки, насмеани и дотерани, на некои шо ја имаат способноста да мјаукаат и да прават невини фаци, да немаат никакви амбиции во животот освен да останат со него. И си ги гледаат како некое милениче, ги шетаат низ градот, ќе ги помилуваат, па ќе ги испудат и така. Имам неколку другарки, секогаш дотерани, културни и фини, начитани и паметни. Не гледам на нив како совршени суштества, никој не е таков. Но, нивната амбициозност и карактер и тоа шо не се толку наивни како да им сметаат на момците. Попрво би ја одбрале онаа другата со која неможат да направат никаков муабет ама битно да и се смешка по цел ден и да седе мирна, наместо некоја која ќе ги исполни, која ќе и биде најдобар другар.
Прво и основно, врската никогаш нема да смени тоа што си.. И да сакаш не можеш да се претвориш во нешто што не си .. Ти треба да бидеш водечка улога во твој филм. Не треба да се прилагодуваш на туѓи вкусови и од страв да не правиш компромиси.. Добро јас тебе не те знам но треба да имаш верба пред се. Мажите сакаат жена што знае да биде своја. Ниедно машко не очекува ти да се менуваш за него. Сакаат жена што знае да се однесува природно и што слободно ке каже свој став и нема да му го наметнува истиот на никого..Сакаат позитивна девојка, баш напротив не сакаат девојката да им даде знак дека може он да врши контрола врз нејзе туку сакаат предизвик.. Сакаат непревидливи девојки, и мистериозни!
Сега пак иде кон генерализација.... некои да помладите паѓаат на такви каде што без големи измачувања и притисоци работите ќе си течат како што треба.... Но дел посакуваат девојки кој нема да прават како што ќе кажат машките , туку ќе имаат свои ставови и амбиции како што викаш ти во животот А тоа што ги "гледаат како милениче" тоа се млади фантазии кој кога ќе дојде време за сериозна врска ќе прераснат во некое друго ниво И закључок е некои сакаат такви , а некој сакаат вакви ... све зависи од неговите гледни точки кон животот и партнерот со кој ќе го помине Со дружење , со давање знаци за интерес ... срамежливците обично чекаат да видат 100% сигурна шанса дека ќе успеат да направат интересен разговор без ти корпа да му дадеш Дотолку не успееш да го скршиш мразот преку индиректни напади иди директива ....
Пријателке, кај дечковците за кои зборуваш, причината е јасна - со таквите девојки можат полесно да се наметнат, односно постават како доминантната половина во врската. Колку девојката е попроста, покротка и понаивна, толку повеќе и полесно до израз доаѓа „машкоста“ на дечкото. Затоа неретко ќе најдеш машки што сакаат такви девојки. А кога истите тие ќе се најдат рамо до рамо со девојка еднакво/повеќе интелигентна и амбициозна како/од нив, ги фаќа паника зашто не можат да се сносат со таквите, и ги избегнуваат. =)
Не ми се допаѓа оваа генерализација која владее . Ако девојката е слатка и молчелива , не значи дека не е културна , начитана , паметна или дека нема карактер . Напротив , молчеливоста многу пати знае да биде показател на голем интелект . Познавам многу девојчиња кои одговараат на описот за слатка и невина девојка , а се далеку од ова што е наведено .
softqueen ти си запнала само за болдираното. Зарем не читаш понатаму шо пишува? Nightwalker мене не ми пречи машкото да доминира и јас како секое женско сакам да се чувствувам заштитено, сакам цврста машка рака и стабилност Додека сме рамноправни и ме смета за другар и љубовница, а не за милениче тогаш се е океј. Смешно е! И ова не го приметувам само кај сељаци у кои врие балкаништво, ами и кај паметни момци. И жално е!