Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    Ама мене прашањето не ми е дали да бидам со него. Ме интересираше само што мислите зошто ми реагира љубоморно ? :)

2. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Па Нејти нормално дека не му е сеедно.. се гледа дека го боли тоа што те видел со друг! Е сега дали си требала да му дадеш шанса или не мислам дека тоа не е битно, било па поминало. не се навракај во минато.. Туку зошто е љубоморен веќе го доби одговорот не му е сеедно ..

На Neytiri му/ѝ се допаѓа ова.
  3. dryad

dryad Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2011
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    55

затоашто е машко и го пецнало нешто штом ве видел во јавност со друг дечко од за него непознато или можеби познато? потекло...(прашање на его доминација). тоа може но и немора да значи дека е заљубен ... може само егото му било повредено. а за да направи љубоморна сцена во јавност сепак треба да има тука и нешто повеќе... што му се врти низ главата. но биди спремна на тоа да доживуваш уште сцени и малтретажи ако му дадеш шанса (во случај да сака врска). ќе сака да се одмаздува passive aggressive заради дрскиот однос од минатото и секако за новиот ''дечко''. сите кои прават сцена надвор а и се женкари автоматски се спремни на жустра освета :devil: . може и cold shoulder е полоша ''казна''.

4. Anonnimna

Anonnimna Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    76
    Има еден дечко што ме сака , и нормално ме праша да се фатиме . првиот пат одбив , ама после тоа ептен запна ајде ајде те сакам бла бла .. мене стварно ми е фино коа сум со него , али ја не го ни свиѓам а камо ли да го сакам . го моткам цела недела демек размислувам уште . глупаво ми е више така да го заебавам .. па мислите ли дека ако се фатам со него само затоа што ми прија тоа како се однесува со мене , и начинот на кој ги изразува чувствата према мене би било на некој начин rude ?? :|

5. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Најферски е да му речеш дека не си спремна за врска и дека би излегувала со него само другарски и дека ништо не можеш да му ветиш. Ако со тек на време смениш мислење ќе му дадеш до знаење, ако не, немаш притисок дека нешто си го зезнала или си му дала лажна надеж.

Ако и покрај тоа инсистира да се фатите а тебе ти е тоа ок фати се, што и како ќе биде понатаму е отворено ама од твоја страна си била искрена со него.

Во секој случај не го мафтај и не го лажи греота е :).

6. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Па нормално дека не те сака! Исто како и ти него што не со сакаш. Не можеш да сакаш некого кога ке се фатиш со него, може само да ти се свиѓа. Аман почнете да правите разлика меѓу тие две работи :D Инаку ти самата си многу контрадикторна сеа ти се свиѓа или не ти се свиѓа? Од една страна викаш дека ти е убаво со него, од друга страна дека не ти се свиѓа... Не знам почекај да видиш како ке се одвива ситуацијта, ако ти е убаво со него, ако имате заеднички теми на муабет, ако ти е забавен, што знам можеби ке се развие убава врска. Не избрзувај, нормално е да не САКАШ одма :) Дај му шанса на момчето може е ок типче :)

7. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.097
    Епа сега,гледам дека не си заинтересирана за момчето,нема ништо лошо во тоа ако се изјасниш дека не сакаш врска барем засега,или подобра варијанта ти е да започнете нешто,но секако без избрзување ;) .
    И искористи ја оваа шанса убаво,немој после да се каеш,бидејќи имаше доста примери по форумов како дечкото изјавува љубов,девојката одбива а после сфаќа дека и таа има чувства па ќе се чудиме тука како да помогнеме :P .И цени го детето,на денешно време шансите се многу мали да попаднеш на таква личност.Во секој случај,што побрзо разреши му ја дилемата на детето,немој да си ги играш,тоа е глупаво.Со среќа што и да одлучиш :hai:

8. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.065
    Нејтири се ми е многу познато :) ... Паметно од тебе што веднаш си расчистила со емоции и си стоиш на тоа да не се врзуваш за него. Затоа што и такво нешто со него не може да има. Има исклучоци ама тоа се претерано ретки и не баш лесни. Вака ... не му е сеедно, ти си за него константна провокација, затоа и така лесно не се откажува. Но со време и ќе мора. И егото му е допрено кога видел дека тебе може да те има и некој друг. Посесивноста од него зборува. Ова го знам сум го искусила долго време. Знаеш она не си моја но не те давам на други. Но на крај завршуваат со некоја си сосем десетта, која ќе можат да јас возат како сакаат. Се додека те гледа и му идеш контра ќе изнаоѓа начин да ти се приближи и ќе биде испровоциран да прави по некоја сцена но се додека си ти и сингл. Е кога веќе ќе ви се разделат патиштата и си ти во врска, но и тој може или не мора ... тогаш ќе се повлече.

9. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.839

Aaaaaaaaaaaaa Хахахахах не сум знаела дека Стрелец со Бик не може :lol: јас сум Јарец и врската што ја имав со Стрелец ми беше добра :D

10. Mjauu

Mjauu Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    78
    Јас сум стрелец дечко ми бик,а заедно сме веке осма година.па сеа видете колку имат врска то ;)

11. klinkata

klinkata Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    88
    Епа вака...секогаш кога се зближувам со некое машко и кога ке ‘‘дојде‘‘ до нешто посериозно(на пример понуда за мување)се се расипува.Проблемот е у тоа што мене машките не ме сакаат многу,немаме некои си теми за правење муабет,а некој ке почне да флертува со мене,ке почнеме да збориме за интересни работи и си мислам конечно и јас ќе се смувам( :^) :lol: ) повторно се згаснува.
    Стварно незнам како да се збижам со некое машко,па и јас веќе да се смувам :?: ...ве молам мала помош за тоа кои теми ги привлекуваат машките,како и тие некогаш ‘‘први ‘‘ да ми се јават,да ми пишат,се јас сум таа што секогаш е прва а имам слушано од другарки колку нивните дечковци ги ’’замарале’’(ако може овој збор да се употреби) за да излезат барем еднаш на состанок(нормално пред да се фатат).
    :^)

12. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.839

Охооо машала уште мн да си одите :)

13. SilverGirl

SilverGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    7
    Ми треба совет, секој совет е добредојден.

Значи вака, пред година ипол започнав врска со дечко од Србија, бевме во врска скоро една година, но, потоа јас му раскинав, причина немаше, само не бев психички добро, моја грешка е што не му кажав како се чуствував, само ми беше најлесно да му раскинам.
    Му раскинав, во моментот кога му кажав, осетив дека многу го повредив, ме праша само зошто.. и рече добро.
    но секако, јас не му ја кажав вистинската причина, го излажав.. за жал.
    После неколку месеци, го видов на скајп да се вклуче, и му пишав, мислам, ми се повратија чуствата за него, убаво ми е со него иако сме на голема далечина... Секако, тој многу добро се однесуваше, како и секогаш. Само ми поставуваше некои прашања, зашто и зашто не му ја кажав вистината, и рече дека му било жал што не сум му верувала. Јас, јас му кажав се како што е, се како беше, му ја кажав цела вистина... зборевме, ми рече, ке дојде во во Македонија, и дали ке можам да отидам барем до Скопје, да се видеме, да разговараме. Пред тоа разговаравме другарски, ми рече дека имал некоја цура, али не било тоа тоа, и дека не му одговарала за него, дечкото е навистина многу добар, за да ме оставе на мира, му реков, дека се омажив и да не ,е бара повеке. Јас тогаш не ни бев психички добро, затоа и така постапив, сега ми е многу жал. пред да му кажам дека сум сингл и дека сето тоа е лаж, ми рече, да не сум мажена ако имал шанси би ми се вратил, би сакал да бидеме заедно, и да ги поправиме грешките. и дека барем да сум била бар 50% у приватниот од она што сум тука би му била идеална :( али, било штета, бидејки јас сум била сега омажена жена. После тоа, јас му ја кажав целата вистина, и ми рече дека ке сака да разговараме во живо, да се видимо наскоро. Пред да раскинеме, сакаше да се земеме јас и тој, ......
    разговаравме 2 часа, сега замина на работа, вечер пак ке дојде, ке збореме, кога си замина, ми рече, хвала уљепшала си ми дан, чујемо се.

Пред да му раскинав. пишав мислам дека сакаше да се земеме, правеше планови што и како ке биде во иднина, како ке ни се викаат децата итд... :|

може совет? дали правилно постапувам... како да постапам во оваа ситуација? дечкото ми значи.. дали е во ред што му кажав се како што е... што му пишав воопшто..
    тој е од мене 12 години постар... али годините не ми се проблем ;(

14. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Што и кои постапки, моменти зборови, вас мажите ве прават среќен во љубовта со една женска личност !????

15. Cija-si

Cija-si Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    50
    нејзината ведрина, насмевката, способноста да биде позитивна, дури и тогаш, кога нешто ќе тргне наопаку :) Тоа е тоа што мене лично ме привлекува ме задржува и ме прави среќен, помислата дека ја имам правата крај себе.
    и најдобрата особина за крај - нејзината оргининалност!
    ако прави онака како што правела другарка и со дечкото, или она: па сите други така правеле, зашто тогаш би ја избрал нејзе ако сите други се такви? нема везе тоа е веќе тема на друг разговор, битното за овде си го кажав погоре

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Самата кажа неправилно постапуваш што си се одалечила од него поради X причини. Сега колку што видов и самиот вика дека не ги има истите чуства кон нејзе како кон тебе.

Мој совет , т.е да сум на твое место ќе направам се што можам да бидеме заедно , ке се обидам да ги поправам работите и да си ја пронајдам среќата ....

ако ти значи , ако го имаш чуството на среќа кога и да помислиш на него е да не се откажуваш туку да се бориш пред да биде предоцна ...

Малите моменти најчесто ... ситниците кој докажуваат дека нема да го оставиш за друг и дека го сакаш и дека ке се бориш за врската ....

тоа што ти го сакаш најчесто и он го посакува за да бидете и двајцата среќни .

На Massimo и thelittle17 им се допаѓа ова.
  17. nina88

nina88 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    ве молам помагајте пред да направам уште некој филм за тоа што ме мачи (досега сум направила 300 филмови) Ч)
    со него одев две недели.. постојано бевме заедно. и ок.. се скаравме.. без никаква причина, мислам се договоривме да бидеме пријатели. проблемот е тоа што тој сега не ми зборува, а појма немам зошто, нема никаква причина за тоа, барем јас така мислам.. често заедно сме во друштво ама за него како да не постојам, незнам стварно што му е а и несакам да го прашам зошто знам дека нема да добијам одговор туку уште поголемо игнорирање. типот е помал одмене две години, замисли бе, дури ме избриша и од на фејсбук!
    дали можеби нешто чуствува за мене? како да го протолкувам тоа негово детско и блесаво однесување?

однапред благодарам

18. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    да го протолкуваш како дете и да не се замараш ама ич за тоа,

19. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    како да го протолкуваш? Дечкото е заљубен и тоа што не сте заедно го погодува...тоа што сте се договориле да останете другари мислиш решава нешто? НЕ ! за него е боље да не те има воопшто во неговиот живот, место да те гледа секој ден и да се измачува.....Ете ти ја причината зашто така се однесува.

20. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Ме интересира што би направиле вие машките доколку девојка со која сте биле заедно 2 години ви раскине од причина дека не сте добри за неа и ви каже дека не сака да е со вас и да ја оставите на мира. Секако дека сите машки не размислуваат исто, но ме интересира како размислувате вие. :)