Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. dryad

dryad Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2011
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    55
    Јасно, ама кој се опоравува веднаш од 7-8 годишна врска? Освен доколку при крајот не гледал/а да ескивира. А во случајов бившата била таа која продолжила со животот прва. Коментаров ми беше во однос на описот на реакциите на дечково. Штом не се изјаснува дека е ЗА значи дека му треба време. Автоматски тоа ми беше заклучокот според описот на детали.
    Не инсинуирам. Од искуство...машко кога сака нешто со девојка не губи време него he just goes for it. Жалам што сум предиректна (освен посредников форум) ама од искуство кај повеќе девојки е така.
    Он/или еве некој друг дечко... ако не... ќе мисли година дена за тоа дали да сте заедно во наредни 7-8 и како да те освои? NOT! Confident men just go for it а, што е најсмешно и оние кои се тотално less confident go for it.

2. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Не се опоравува никој веднаш во смисол да го заборави преку ноќ претходниот партнер, ама има и такви кои веднаш продолжуваат понатаму. Има и такви кои ќе прифатат врска или мување или шо и да е, онака да видат дали ќе оди без подлабоки анализи претходно, има и такви кои чекаат некои подобри услови, времиња и дрн дрн други фактори.

Мој совет е девојката да си разговара отворено и да си види на што е, ако се може нормално.

Инаку колку и да е времетраењето на претходната врска, ако прекинот е дефинитивен и тоа им е кристално јасно и на двајцата, најдобро е да се свесни дека - љубов се враќа со друг/а, време - не!!!

3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    @Macoola
    Run my child free!
    Ако некој сака да е со тебе ќе биде. Што сака нека биде ќе покуша во најмала рака. Не може да е срамежливост, или да не знае дали ти сакаш или не. На машко доволно му е да види дека си му достапна за искачање, насмеана од уво до уво кога се гледате и ќе си покуша, освен ако не си му другарка, другарка.
    Без оглед дали имал долга врска, првото што ќе го направи по долгата врска е да се релаксира наоколу со други. Штом не го пробал со тебе, проценил дека нејќе да го прави тоа со тебе, поради негови Х причини. Што не значи тој те вреднува за врска. Ако е спремен за било што ќе направи чекор.
    Си има мува на капата и затоа ништо не прави, па ако ме прашуваш- не му ја ишкај, освен ако сакаш да бидеш повредена. Се разбира, има можност да сум грешка... искрено се надевам дека сум
    Претпоставувам дечково има повеќе од 25 години, не?

4. Macoola

Macoola Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    Ахм, да... и јас го имам истото мислење... и јас раскинав врска од 4 ипол години пред некое време, и мене не ми е воопшто до брзање... и затоа не сакам ни него да го притискам... само ме збунува понекогаш, и тешко ми иде да му го протолкувам однесувањето, дури и на моменти не знам ни јас како да се поставам..од една страна не сакам да премнугу да му се наметнам, он веројатно е во таа фаза кога најмалку му треба тоа, и дури може да има обратен ефект, а од друга страна морам да внимавам да не ме протолкува како незаинтресирана.... јас потполно го разбирам, само имав проблем во препознавањето на неговите намери... и затоа сакав да прашам за независно мислење, јас сепак може да имам искривена слика за се што се случува, затоа што со други очи гледам на целата ситуација..

И да се надоврзам на ова мислење во склоп на претходното, многу е веројатно со тоа што јас не можам него да го протолкувам и општо ми прави збрки, да се поставувам погрешно и да му испраќам погрешни сигнали, па да му правам и јас на него некоја забуна, од кај да знам веќе.. :?:
    има повеќе од 25, многу добро знае што сака, а што нејќе, и баш има јак и изграден карактер...нема лабаво со него, тоа си го заклучив од старт, бидејќи знае на што се може да налета, ги знае сите игри и манипулации, и плус човекот е изгорен, и сега сите скенери му се уклучени што се вика...

али како што кажав, ни мене не ми се брза никаде, не дека утре сакам да се случи нешто.. проблемот ми е што на моменти мислам дека е заинтересиран и дека да ќе поминеме во некоја друга фаза, кога-тогаш, а на моменти го имам сосема спротивното мислење..

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  5. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Макола прво чим ти се јавува и без разлика дали е однапред планирано или во последен момент сигурно дава некој знак. Што точно сака да каже тоа не сум сигурна но не верувам дека машко би искачал со некого ако не сака или не мора да биде машко било кој..
    Јас мислам дека и не е битно тоа што искочил од долга врска повреден.. зборам лично имав искуство а и мислам дека доволно време поминало и дека не би требало послем година и нешто он уште да не ја преболел.. И не е до должината на врската до интензитетот на емоциите е. Ти не знаеш каква врска имале тие. Ехеее не е ни прв ни последен да го осети тоа на своја кожа.. Живот иде понатаму, па пробај ти да му дадеш некаков знак па види дали ке се освести, можеби не сака он да го превземе првиот чекор..
    Ако не биде ништо пак никому ништо живот продолжува :)

6. lovely-pretty-girl

lovely-pretty-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    6
    Прашање до девојките: дали кога се состанувате прв пат едноставно му кажете на дотичниот( ако е некој со кого сакате да имате нешто повеќе, нешто сериозно): „не сакам да остане на ова, сакам да продолжиме, јас не сум девојка за една вечер, сакам сериозна врска“?

Прашање до машките: Како ви изгледа горенаведената ситуација, како реагирате на истата, дали таа предизвикува да се оддалечите повеке од девојката, затоа што сметам дека доколку го кажам тоа ке биде некако нападно и одбивно( а можеби ќе предизвика и страв од врзување кај машкото), но од друга страна страв ми е да не остане само на една вечер.......

Споделете искуство и совети :)

7. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Немам такво искуство фала богу :D а совет: ќути си и остави се на спонтаноста и времето, мислам нема потреба од такви муабети на првиот состанок, што ако не ти се допадне типот и остане само на таа вечер, м?
    Затоа опушти се и не се замарај, времето и текот на вечерта ќе покажат дали вашето било за една вечер или за 238190 вечери :)

На Magnolija му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    lovely-pretty-girl, мене ми се има десено неколку момци да ми кажат нешто како: се надевам дека ова не е последен пат или ќе се видеме пак, нели?... и на некој начин да се обидат да ми закажат втор состанок, без разлика дали станува збор за кафе или за нешто друго :D
    Јас го занемарувам тоа, зашто ако постои обострана желба многу јасно дека повторно ќе се видеме.

Не форсирај ништо, знам дека сакаш да ја превземеш контролата и да бидеш повторно со него. Немој премногу да се наметнуваш и биди опуштена. Ако сакаш да го видеш повторно ќе го повикаш на втор состанок :) Битно е тој да не почувствува некоја тензија.

9. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Никакво зборење, ако му се свиѓаш сам ќе те бара ако не и онака џабе ќе му речеш. Ќе се стрпиш максимум три дена (тоа е некој просек во кој секое заинтересирано машко се јавува) и ќе знаеш на што си :) .

На WildCherry му/ѝ се допаѓа ова.
  10. russia7

russia7 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    504
    Женкар е, т.е. сакам да кажам беше, но сега е смирен малце. Му се допаѓам, но тоа го дознавам од други, тој не сака да признае отворено, всушност никогаш не искажува чувства.
    Дали ладнокрвноста ке "запали", и ќе го поттикне него да почне да се бори повеќе, или пак треба да бидам добра со него? :wasntme:

11. Anonnimna

Anonnimna Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    76
    епа вака ..
    има еден дечко , ме премоли да се мувам со него , ме свиѓал па после демек ме засакал , дома примав подароци од него секој ден , телефонот не ми го остаи на раат не само он него и неговите другари ми ѕвонеа да ми потврдат дека ме сака , бидејќи не верував (затоа што претходните врски од преголема доверба и љубов што ми искажуваа на крај ме оставаа ко куче бездомник)
    после сите овие гестови едноставно ми се засвиѓа , и пошто ме чекаше сиротиот му реков да .
    вчера вртевме моабети и дојдовме до моабет за врска .. вртевме од ваму од таму и он отворено ме праша, го цитирам : “ после мувањево , ти сакаш врска или зависи “ .
    ова ми го скрши филмот и ме стави во мислење дали он стварно ме сака или ја сум му дел од некоја кладба со другарите му во која треба да победи . Јас му одговорив :“тоа ти го оставам на тебе како сакаш ти“, затоа што ако ме сака мислам дека после мувањто би биле у врска .. стварно незнам што сака . е сеа ми треба мал совет , дали ја да му верувам илии он едноставно си игра игри со мене .!?? и дали тој мене ме праша дали јас сакам врска затоа што можеби тој нејќее ??! :worried: :worried:

12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Девојко престани да се плашиш од машките. Те оставиле неколку пати како куче бездомник? ВТФ?
    Па не мислиш дека едноставно дечките претходно не сакале врска, па погледни од таа страна дека е подобро некој да те остави да ти го ослободи патот одколку да те задржава во врска ради реда.
    Мислам работиве што ги наброја ти како тоа се плашиш од врски е стварно без везе, дали ти знаеш уште колку пропаднати врски ќе имаш пред да си го најдеш вистинскиот партнер, и прашење е дали бракот ќе ти трае за цел живот... Размислуваш многу долгорочно и тоа те спречува да уживаш во моментите, ако ти е убаво продолжи со типот, чекај на него дали ќе ти предложи врска или ќе остане на мувањето, како ти е убаво така прави. Па што ако те откачи утре, ќе си најдеш друг, после него друг... не ги сфаќај толку сериозно работите, во свое време се се средува, немој да форсираш и уживај во моментите, не се секирај што ќе биде утре.
    Мој најдобронамерен совет, затоа што неможам да поднесам кога некој се плаши од лошите искуства од минатото и не и дава нови шанси на иднината.

На XMaN му/ѝ се допаѓа ова.
  13. demonio

demonio Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Vaka znaci............na edno mashko mu se dopagav odamna, toa go imav zabelezano ama sepak ne bev sigurna, letoto mi pisha od kaj drugar mu deka sakal zenska da mu bidam, sekogash koga ke pominev vo negova blizina me gledashe ne go trgashe pogledot od mene, se dodeka edna vecer dojde i i rece na drugarka mi deka saka da se zapoznaeem, se zapoznavme me rece deka konecno po tolku gledanje sni se zapoznale deka odmna mu sum se dopagala, mi pobara i broj ama ne sakav da mu dadam zato shto ne go znaev i nesakav da si pomisli eh lesna devojka pojdov demek i odam taa mi padna vrace. Barashe neshto da mu dadam za da bide vo kontakt so mene mu kazav fb me addna, Posle taa vecer pocnavme da se pozdravuvame mi pisha i na fb, i mene nekako mi beshe mil i jas pocnav da mu davam znaci da flertuvam so nego, ama odednash nekako stana ko zdrven, beshe ko stramezliv nz po govorot na teloto mozev da go setam, samo ke se pozdraveshe onaka na lice so mene ni da me gushni ni nishto i koga ke me videshe vo negova blizina kako da ne znaeshe shto da napravi kako ispanicen, ne znam..........i znaci nishto ne se sluci i ne svakam zoshto onaka se ponasha, ponekogash celo vreme me gleda, se vrtka okolu mene i moite drugarki, flertuva, a nekogash me ignorira kako voopshto da ne postojam, pa ke pojdi kaj drugo devojcce tuka pred mene kao demek vidi jas sum fraer mozma da bidam so bilo koja...........ednostavno ne svakam................a ponekogash si mislam ama ne sum sigurna da ne ima vlijanie i edna moja "drugarka" ne sme mn bliski samo izleguvame zaedno ama prava licemerka e, taa se poznava so nego i edna vecer koga toj beshe mnogu pijan pojde i ja zalapa i si zamina, ne mozeshe na noze da stoi, ne ni znaeshe shto pravi i posle duri drugarite mu kazaja shto se slucilo i prodolzi so nea da bide drugar kako nishto da ne bilo, i mene mi rece deka taa mu e samo drugarka i nishto fazla. Koga tipkava dozna za toa deka jas nego mu se dopagam voopshto ne i beshe milo, kako me isprashuvashe duri kako da e advokat nekoj.....a i vecerta koga dojde da se zapoznaeeme, taa dojde tuka namerno da zboruva so nego......i sega koga ke vidi deka so nea se pozdravuva onaka na lice a so mene edno zdravo kako se smee, ednostavno uziva......a i mozi i taa da nema nikakva vrska...........ne znam shto da mislam :worried: ve molam za sovet pozz ;)

14. aquarius34

aquarius34 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    99
    Машки, што мислите, зошто кога со мојот дечко сме постојано заедно ( студент сум и живеам во друг град, па тој доаѓа на гости и седи и по 1-2 недели) ни е ептен, ептен супер :inlove: , ама кога сме разделени, он дома јас во другиот град, или исто дома, а пак не живееме близу, се караме? Поладен е кон мене и мене тоа ме иритира и прави уште повеќе да ми недостига, па правам некои глупости и љубоморни сцени ( имам пишувано во претходни постови :tmi: , но сепак сега малце се потрудив и не сум му напорна како порано) Ми вика дека кога не е со мене, му недостигам многу, па затоа е таков, меѓутоа, одамна немам осетено дека од негова страна има иницијатива да се видиме... Значи кога сме заедно е сѐ ок, покажува дека ме сака и јас тоа го знам, ама кога не сме, се оддалечува од мене. А и да напоменам, 3 години сме во врска, а последнава, сексуалниот живот ни е за никаде :tmi: 1-2 месечно :worried: И пак, од моја страна постои и тоа каква желба, ама он сѐ некако не е расположен, болен, со проблеми...

15. najmiloo

najmiloo Активен член

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    ке ти речам само едно веке го знаеш одговорот....дали ти можес да отидеж и да залапаш некого ако немаш со него ништо..HE neli!!! алооо разбуди се тој сигурно има врска со неа и ако уште сега не те цени и те понижува што ке биде после 1 година....одма да се отстраниш од него и не го примекај дека е во твоето друштво. еден совет АКО САМАТА ТИ НЕ СЕ ЦЕНИШ НИКОЈ ДРУГ НЕМА ДА ТЕ ЦЕНИ и животот е пред тебе не дозволубај никого,ама баш никого да те понижи и омаловажи на тој начин

16. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Е вака би сакала да слушнам машко мислење и совет во врска со ова моево проблемче, ако воопшто можам да го наречам проблемче.

Значи, имам еден пријател завршивме во исто средно различни класови при крајот на четтврта година почнавме да комуницираме каде ако не на фб |( , кон него уште на почетокот строго на пријателски-другарски начин пишував и секогаш е било така ништо повеќе, но по некое време забележав дека неговите гледања кон мене не се баш пријателски но си викав ајде можеби грешам, си замислувам, ми се причинува.
    Но по матурската, по извесно време како што комунициравме почна да ми ѕвони на моб. ненормално во текот на еден ден, пораки и 300 чуда.. летаа покани за кафе, излегувања и сфатив дека не се гледаме со исти очи јас него како пријател а тој ... Му велев на кафе ретко, скоро ич не одам низ кафичи го мразам тоа затоа секогаш го одбивав а на некој начин со тоа сакав да поставам одредена граница помегу нас за да сфати дека не го гледам како нешто повеке од пријател.
    Но џабе беше целата таа моја одбивност, па си реков ајде една вечер ке излеземе со друштво и со него во дискотека ваљда ќе му бидам досадна ке се откаже, но НЕ .. по таа вечер дефинитивно уште толку повеќе стана напорен.

Ма ни игнорирања, ниту некревања на слушалка, ниту невраќање на фб... ништо не помагаше.

....

И станувам и гледам две смс пораки од него на моб.
    Читам и си викам е сега нз што да правам..
    Ми пишал дека уште кога сме се запознале чувствувал привлечност, сме сакале исти работи, иста музика, дека му се допаѓам :| но не сум му давала прилика тоа да ми го каже лично |( .
    Постојано сум му била во мисли, неговите блиски му велеле да се откаже од мене, но надежтта не му давала. И на крај пишува дека ме сакал дрн дрн... чекал повратен повик,смс за договор за на кафе.

WTF :^) :?: Што да вратам, што да правам како да му кажам дека не ме интересира на тој начин, дека го гледам само како пријател...Сите тие одбивања, игнорирања ги правев токму поради ова, да не дојде до ова но сепак гледам дојде :| ...
    Се чудам како не ме сфатил уште од почетокот кога на неколку наврати му кажував дека има љубов во мене што тлее за некој друг...
    Не сакам да се сретнам со него лично, не би имала срце така да му кажам, а да му пишам нз што да му пишам како да му кажам ... Момци постои некој прикладен начин :?:

17. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    А да му дадеш шанса?

којзнае можеби тој е вистинскиот ....

18. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Не би рекла, воопшто не ме привлекува, не чувствувам хемија помеѓу нас ... освен пријателска. :|

19. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Епа онда искочи на кафе или било кај со него и кажи му ја ситуацијата и тамо дека нема да успее и остало...

многу подобро него ли преку фацебук и мобилни и чуда

20. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.451
    Допаѓања:
    91.799
    Кенди и јас сум за да му дадеш шанса, зошто толку време да поминуваш со некого сигурно има нешто повеќе од пријателсво и од твоја страна, но мислам дека ти уште се надеваш на овој другиов.
    Е сега ако не сакаш да се видиш, зошто знам и дека си срамежлива и нема да сакаш ова во живо да му го кажеш пиши му.
    Нешто во стил- Знам што чувствуваш за мене, но не е обострано. Не сакам да те повредам, но не те гледам како нешто повеќе од пријател. Ова нема да се промени затоа не се надевај дека ќе има нешто меѓу нас, јас секогаш бев отворена и искрена кон тебе. (нели си му кажала за другиов)