Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Не ти текнало да го прашаш :) ?

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Па тој е машко тој мислам дека треба да рече,или грешам?Ај ако можеш те молам дај ми свое мислење?
    Мислам не е малку глупо јас да го прашам дали разговараше со твоите за нас?Што не ме праша он мене дали јас разговарав со моите?Што знам веќе што е паметно...

3. jovani

jovani Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Да не се предомислил??? :?: Остави го некое време, не навалувај. Нека биде сигурен во тоа што ќе го бара... Ти тоа го заслужуваш.

На lola-86 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Не навалувам воопшто јас.Не сум го ни прашала ни еднаш,но сакам да знам вака сум во дилема,се мислам зошто е тоа така.Сепак благодарам на одговорот.Не знам дали воопшто треба да прашам или само да си чекам.

5. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Мислам дека подобро ти е да почекаш,зошто навистина би се чувствувала непријатно ти да ја почнеш таа тема кога сите очекуваме дека машкото е тој кој што треба да го направи тоа.Кога веќе сте правеле муабет за тоа,не верувам дека се предомислил зошто никој тука така не почнува такви муабети со девојката ако не е решен дека токму таа е вистинската.Почекај додека да се видите пак,па можеби тогаш ќе ти се разјасни на што си во ситуацијава.Се најдобро :)

6. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Па чим викаш дека неговиот однос не е сменет не гледам никаков проблем..
    можеби едноставно го чека вистинскиот момент, па не е лесно, он таму, ти тука..
    ништо сакајте се и ке биде, све во свое време

7. jasemin1

jasemin1 Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    хај

ми треба совет ... денес е свети валентин ( јас сум сингл веке 6 месеци после долга врска ) со едно машко долго време се допишуваме на фб неколку пати имаме излезено на кафе ... ни оди муабето :D
    Откако го познавам не бил во долга врска (мислам една кратка дека имаше од 2-3 месеци) а го познавам 2-3 години
    Во еден период беше толку многу загреан немаше ден а да не се слушниме или пишиме - ми пишуваше прекрасни пораки на телефонот ... за нова година дојде на нашата маса и остана со нас но ништо не се случи ... малку ми изгледа како срамежлив еден е на фб (поопуштен е ) а друг е во живо кога и да излезевме правевме муабет за факс или општо за животот ... Во последно време го снема незнам зошто... поретко ми пишува и на фб и кога ќе пиши не е како што беше порано ... Ми фали тоа што беше зошто очигледно ми е битен и цувствувам нешто кон него ... еден момент го има друг го нема
    Незнам веќе што да мислам ... пред два викенди бевме излезени со другарките не викна на неговата маса супер си поминувавме но во еден момент замина рече ке се вратам го снема можеби еден час го немаше
    Се почувствував глупаво ... очигледно не беше во кафичот во кој бевме
    потоа се врати ме виде дека сум замислена и дека ми бесе глупавоо и почна да ме врти да игра со мене ... незнаев како да постапам го прасав каде беше само ми одговори - то ме бендисува што праша каде бев што се интересираш :^)
    До зафрканција не му е дојдено - знам дека не е од тие машки кои сакаат да го поминат времето само со било која девојка ама неможам да сватам зошто момент го има момент го нема ...

Совет? Сакав денес да му пишам едно срценце на фб :D ама нз ...
    Како да постапам ??

8. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Друг пат цитирај ме да знам дека мене ме прашуваш, вака треба да погодувам.

Што е глупо да прашаш машко со кое треба нели да се регистрирате, иако ова не го разбирам баш. Вие ќе се верите, венчате или нешто трето?

Дај ми книга со правила каде пишува што е глупо за прашување и што смее женско а што машко да праша, нема таква :D. Нема правило дека мора машкото да прави а ти да седиш и пасивно да чекаш а ако ти е срам сега да го прашаш за ваква работа нешто „дебело“ не в и е ок во односот односно ти му имаш страв, and thats not good :).

Друго немам што да ти кажам од тебе си зависи ама мене ми е несфатливо девојка да биде во неизвесност за таква работа, небаре штикли ќе идете да купите па сега дали од црвените или од сребрените сеедно ти е :).

На girl.23 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Секако дека кога сака ќе е тука, кога сака ќе го нема или нема да пишува со тебе на фб, па не сте во врска, не е врзан за тебе, што сака може да си прави.
    А, ти додека се думаш, може и друга женска да си фати.
    Можеби и тој истото си го мисли за тебе, не знае дали му се допаѓаш, како би изреагирала, па не превзема ништо.
    Како и да е, мора некој да го направи првиот чекор. :!:
    Ако ти се допаѓа кажи му го тоа, утре можеби ќе биде прекасно!!!

Еве, денес е убав ден, бидејќи на фб си пишувате, можеш во порака да му пратиш само едно срце без зборови (не на ѕид), па да чекаш што ќе ти врати назад. Ако ти врати позитивно, супер, кога ќе излезите веќе се знае на што сте. Ако те одбие, речи му дека онака пријателско срце си му пратила и ќе се иставиш од ситуацијата.

Со среќа и пиши што стори. ;)

На jasemin1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MarioCasas

MarioCasas Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    111
    jas mislam deka ne go kazuvame nie maskite toa sto go mislime. Zavisi koja ni e namerata :) a inace za planovi glumenje ludilo nie ponekogas toa podobro go pravime toa od vas zenskite :)

11. MarioCasas

MarioCasas Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    111

12. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Nightwalker каде си?Чекам уште твое мислење... :?:

13. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.634
    Допаѓања:
    9.109
    Ауу,Лола.Многу негативен знак е тоа што го спомна.Како бре не ти дава никакво објаснување :^) ?
    Опција:прашај го најдиректно што се случува,може неговите се проблем ,недај Боже да не сакаат да се земете и да прават збрки.Прашај си го најотворено кој е проблемот,ама ако сакаш туѓо мислење овде нешто не штима,верувај ми знам што значи кога мажите молчат за сериозни работи.
    Ако е нешто лично до него,тоа може само ти да го дознаеш,да приметуваш дали чудно се однесува,дали дава знаци за сомнеж,итн...
    Како и да е,некогаш молчењето злато вреди,но не и во твојот случај :x

14. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Јас само би ти рекол да не oчекуваш „чуда“ и/или некакви иницијативи од негова страна.
    Ако е вистина тоа дека нема одмор и има многу работа, верувај, моментално може обврските кон тебе за во февруари и април да му се потиснати подолу на листата на приоритети.
    Можеби се соочува со некое свое преиспитување на целата ситуација, условите...
    Твое е само да почекаш периодов и да бидеш трпелива - каков било притисок од твоја страна може само да предизвика избрзана и непосакувана реакција од него.
    И аман, запоставувај ги тие ѓаволските гласчиња кои периодов дефинитивно ти го полнат главчето. :lol:

15. L-a-d-y-Bug

L-a-d-y-Bug Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    61
    Ми треба искрено мислење од машките членови. Со дечкото со кој што идев 3 години раскинавме пред повеќе од една година. Кога ми раскина, ми рече дека се уште ме сака, ама не сум се трудела доволно и подобро да раскинеме и да бидеме другари. Продолживме како другари, се слушавме, се гледавме, се до пред неколку месеци кога одеднаш го снема. После некое време стапивме во контакт и ми кажа дека има девојка, затоа ме избегнувал, и дека е подобро да не контактираме веќе. Го прифатив тоа некако, иако ми беше многу тешко. Од тогаш, иако ми рече дека не сака да контактираме додека има друга девојка, јас му пишав неколку пати, и ми врати,па дури и тој иницираше продолжување на разговорот. Јас се уште го сакам многу. Е сега, прашањето ми е дали да се надевам дека може да имаме уште една шанса, со оглед на тоа што имаме некаков контакт, иако ми кажа дека не сака да контактираме.

16. Somnitelno-Lice

Somnitelno-Lice Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    248
    ^
    Мое мислење, прво што ми паѓа на памет, е тоа дека те чува за некаква 'златна резерва'. Tи би му дошла какo идеална опција доколку не му оди во моменталната врска. Нешто што го чува како Ас во ракавот доколку љубовниот живот му тргне наопаку. Ти си му сигурна опција, свесен е дека искрено го сакаш.
    Штом машкото предложува раскинување, значи дека нашол некоја друга со која се чувствува емотивно посреќен. Штом предложува другарство, значи дека престанал копнежот по психофизичката блискост на девојката. Тоа другарство е само полесна фаза кон взаемното оддалечување. Не е нагло и болно како врска - па крај на секаков контакт, ама на крајот исто му се фаќа.
    Моментално он ужива во твојата љубов, поласкан е да се чувствува сакан и покрај тоа што неговите чувства кон тебе избледеле. Доколку нешто тргне наопаку во неговото моментално функционирање на љубовен план, ти ќе бидеш тука. Меѓутоа колку ќе потрае сето тоа? Повторно ќе се случува истото. Скршено огледало кое повторно е залепено никогаш нема да биде исто како на почетокот.

Ептен е лошо што врската ви била прилично долга, па чувствата и спомените тешко бледеат во твоето срце.
    Или еднаш засекогаш најотворено разговарајте за меѓусебниот однос или ти собери сили и стави крај. Најлошо е кога незнаеш на која страна да продолжиш. Што побргу го решиш ова, толку побрзо повторно ќе бидеш среќна во љубовта.

Искрено, се надевам дека не сум во право и дека твојата љубов и твоето трпение ќе победат на крајот.

На Amelia, Nightwalker и aprokovic им се допаѓа ова.
  17. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Резерва си му, ама не си ни златна :) .

18. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Ех ти веќе мислам претеруваш :D па не значи дека сите мислат како тебе.Не си објективен во одговорите кои ги даваш,според мене,затоа што го кажуваш само она како ти би се понашал во одредена ситуација,ама не сме сите исти карактери,исти емотивци и исти мозоци.Ќе те молам кога ќе ни одговараш следен пат на нашите проблеми пошироко објасни се,а ти одговараш само со кратка реченица и само тоа ти што би го сторил или помислил.Не е фер,не збунуваш уште повеќе.
    Без навреда само,ова онака пријателски е ;)

19. jasemin1

jasemin1 Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    мѕ пратив срценце на чат во порака ... ми врати слика со џони вокер :^)

незнам што да речам ... ни да мислам ама повеќе ништо не превземам :?:

20. dryad

dryad Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2011
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    55
    Men are overrated as well as men's opinion is ! 8) :rofl: