Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.024
    Допаѓања:
    81.368
    Па и не мора да значи дека сака да те смува. Мислам, јес да постои можноста да си му привлечна и остало, бидејќи ете си муабетите што на нет што преку телефон, ама може не му е тоа целта. Сепак мислам дека преку муабет конкретно на фејсбук, па и телефонски повик нека е, не можеш да бидеш сигурна на што си, а богами и на која бранова должина се наоѓа дечкото. :)
    Ќе си видиш, т.е. осетиш што и како ќе биде кога ќе испаднете. И ќе си осетиш дали воопшто сакаш нешто да испадне од дружбава.

Никогаш не се знае, еве и јас пред извесно време запознав сличен таков (само што ние сме многу помала разлика, ама мање битно) и не знаев што со него, а да потенцирам дека надолго и нашироко правев планови, ама ете, дечкото не ми остави таков впечаток за да ја влечам работата за понатака.
    Ми остана супер пријател, ма поголем батко бе! :D Можеби иден колега, и тоа.
    Да се пофалиш, ако дотичниов ги задоволи условите кои си ги имаш поставено. :)

На CIA му/ѝ се допаѓа ова.
  2. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Се согласувам,кога ќе испаднеме ќе вдиам подобро што е каков е,ама изгледа нема да ги задоволи условите :D
    Некако хм,не знае нешто многу муабет да ми направи и не ме смее,а мене тоа ми е најнајважно,да знае машкото да ме насмее,некако без тоа,се друго кај него е за џабе.Ама ај,можеби не е таков здрвен како што и другите ми го кажуваат,сепак ќе оставам до викендов додека ја составам целосната слика за него :)

3. bozepetra

bozepetra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    1
    Би сакала да прашам нешто :) Излегував (се мував) со еден дечко 3-4 пати, повремено и се слушавме...ми изгледаше дека постои еднаков интерес и од двете страна, т.е некаква си лабава врска, ако може да се нарече врска...И се беше ок до моментот кога почна да иде предалеку, да ми предложува да идеме на потемно и сл. што целосно ме разочара и ми даде впечаток дека воопшто не ме почитува зошто сметам дека е тоа преееемнг избрзано, а за да биде проблемот уште поголем јас не успеав ништо за тоа му кажам како се чувствувам и сл. туку едноставно се подповлеков...бевме заедно до крајот на вечерта и после тоа не ми се јави(а ме испрати со зборовите-ќе се гледаме почесто! Дали мислите дека не сме се разбрале, двајцата очекувавме нешто сосема различно? Секогаш ме загрижува кога работите нема да се расчистат, туку ќе останат недоречени. Јас мнг би сакала да имам повторна прилика да разговарам со него ама нешто не ми дозволува да бидам таа која што прва ќе се јави! Би сакала ваше мислење, фалаа :)

4. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Се зачленив на друга тема но ете и интересна друга за конверзациии инаку ме мрзи да читам сите страни,јас сум машко имам женска се сум испробал може да ме прашате шо сакате,се зачленив просто на форумот заради други причини но ми одговара вашето друшто(не дај боже да помислите геј или нешто такво хаха нее :Р )
    Душо,сум правел јас така и на други девојки .Намерата е - СЕКС ако без пажња се оснесува спрема тебе или како што кажуваш далеку и бесчувствително.Јас сум се криел во темница за да не ме гледаат луѓе значи јас лично но и со други причини...А тоа што се грижиш за него ми изгледа сосем нормално,ете сте се мувале или имале однос сеедно, секако нема д ати биде се исто али како што опишуваш така тој само те користи за забава...на тоа укажува и тоа што не ти се јавува.Тоа и би требало да го имаш во предвид,но сигурен сум дека кога го видиш те шармира и забораваш веднаш( и јас праев такви тактики),,, но повеќе не си играм со чувства најлошо е тоа.Уште на почетокот на таа лабава врска ако се однесува така а замисли каде е крајот:?? ти например се затрескаш во него а тој само така мисли...секој момент може да те повреди недај боже после до кај си стасала...знаеме ние и да повредуваме,но кога сакаме навистина сакаме.Ете мојата девојка сеупте ми е лутна од вчера,18 години е јас и купив букет ружи не поради тоа што беше 8 март мислам и поради тоа де ама највеќе поради пажња....се налути демек стара изгледала така сум направил и се изглупирав.Сега ми е навистина глупо! поздрав :D

5. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    јас сватив погрешно или девојкати се налутила отии си и купил цвекее О.о ццццц не ми се верувааа па шо тоа е еден вид внимание па и денот на понежниот пол е не само на мајките или ЖЕНИТЕ лелеле мене па баш ми беше мило со дечко ми ми купи подарок

6. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    И мене ме иритираат такви работи на база на огаленост...И тоа плуснав 600 денари за букет од бели и црвени ружи за накрај да си останат кај мене ете ги сега во ваза стојат! сега не и звонам не ја ни барам!

7. Veronika911

Veronika911 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Вака јас и дечко ми одиме 1 год и 2 месеци,тој на почетокот беше многу добар спрема мене се правевме за да бидеме среќни кога поминаа 4 месеци тој почна ладно да се однесува спрема мене и јас тоа го осетив и го прашав што е работата и тој ме убедуваше дека се е во ред.Така и продолживме бевме заедно на одмор од тогаш нон стоп се караме тој си прави се како на него што му одговара не размислува дали мене тоа ке ме повреди или не само си гледа за себе и кога му кажам дека направил грешка тој само рече да сум во право си извинува и јас му простам,и не е само една грешка има повеќе грешки и јас за се сум простувала тој се навикна на тоа и кога зборуваме јас му викам ти се навикна на тоа јас се да ти простувам и тој ми вика па немораш да ми простуваш викам што ке биде ако не ти простам ке раскинеме тоа ли ти го сакаш и тој не не сакам да раскинеме ми вика ти ветувам ке се сменам,незнам веке колку пати ми има ветено ама ништо од тоа ветеното нема исполнето ништо веке ми е преку глава.Неколку пати сум му раскинувала но тој дојде и ме моли, ми плаче ми вели зошто да раскинуваме јас и ти се сакаме толку време сме заедно,се сме правиле заеднички,јас нема да можам без тебе и јас потклекнам и пак му простам заради тоа што навистина премногу го сакам ;/ .Многу пати му имам кажувано ке раскинеме ама тој ме предомисли дури и се навикна на тоа и тој самиот е свесен дека јас немам храброст да му раскинам бидејки премногу го сакам(и сама знам дека немам храброст неможам тоа да го направам едноставно неможам ни самата да се сфатам како можам толку да скам некој што толку ме повредува)и затоа сето ова се случува тој мене секогаш ме повредува се научил дека јас се му простувам дека се ке издржам затоа и се прави како што му одговара многу пати сум пробала да го сменам,сум барала совети од другарки за да го игнорирам,но кога почнам да го избегнувам тој почнува добро да се понаша спрема мене и јас павторно сум добра спрема него забравам на игнорирањето кога тој виде :D дека јас пак сум си истата како на него што му одговара пак си почнува по негово и сето тоа ме повредува,секој ден се нервирам.Му реков да направиме некоја пауза тој неколку пати ми викаше јас пауза не прифакам или ке бидеме заедно или ке раскинеме.И сега конечно се договоривме на пауза и сето тоа беше многу чудно тој без никаков проблем ја прифати паузата од 1 недела,и јас му викам пауза правиме за да сфатиш некои раб.и тој на сето тоа ми врака "само да ти кажам и да ја направиме таа пауза можеби нешто ке сфатиме но јас сум тој ти си таа" и јас му велам тогаш зошто се согласи на пауза и тој па да видиме што ке се деси и еве на пауза бевме.Тој мене не ми се јави ниеднаш.Комуницирав јас со другарка ми и кажав се и таа ми вели без разлика дали правите пауза требало барем да ти се јави да те праша како си добра ли си , очигледно е дека тој таа пауза ја сфатил како да си ужива тие денови без тебе,бидејки ако си му била важна ке те побараше без разлика на се.И што е најлошто баш тие денови кога ја правевме паузата јас бев претрупана со проблеми дознав дека ке се правам операција,и други раб.посакував барем тој да беше со мене,но тој ни еден ден не се распрашуваше за мене за да види дали сум добро,дури ни до денес не знае дека ке се правам операција а баш овие денови кога ми беше најпотребен него го немаше :/.Незнам што да правам вие што мислите?? Се извинувам што е предолго се надевам некој ке го прочита.

8. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Лоша работа... :/ Знаеш тоа е во секоја врска.Првиот пат сме најдобари , но после извесно време ни преќиснува на нас ако не се внесуваат различни работи во врската(највеќе хумор).Почнува да не "дави" тоа што ни звоните секој час и мора да влечеме зборови да не познаете дека веќе сте пример во улога на "сметња" и се тоа...Лошото е тоа што ти си навикнала на врската да биде како на почетокот а во суштина таа се изменува!И ако сакаш сега пример да му префрлаш после паузата зашо не ти се јавил тешко ти било ова она операција знај дека ќе се налути тој бидејќи ќе рече од кај јас да знам секако ти ќе речеш требало да се интересираш и така ...Да те сакал секако ќе ти се јавел тоа да знаеш,можеби те сака но пример ако порано те сакал 100% сега можеби 40%.Мора малку релаксација а во тие долгите врски шо се вика нема љубов според мене мислам има но не е како на почетокот туку се е од навика.Е сега одлучи дали сакаш по неговите игри или по твоите...најдобро би било ако сакаш да ја спасиш врската да внесеш хумор позитивност и малце незаинтересираност(мислам да не оддаваш значење на грешките кои ги прави) или да се правиш на наивна жртва за на него да му докривее...пробај да го правиш и тоа што тој го прави нас тоа тешко ни паѓа! поздрав :D

9. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Значи вака има едно момче од мојата генерација,пред една година дојде да учи во нашето училиште.Ми се допаѓаше.Прво не бевме блиски,но потоа се зближивме се дружевме ова она.Неколку пати ми има кажано дека ме сака и потоа пак ништо...Незнам што да мислам.
    Се срамам да ви кажам,ајде де никој не ме знае која сум...Пред некој ден така во друштво се зезавме и незнам што ми беше му реков дека пенисот му е премал и тој после некој ден ми шепна и рече ај да потпораснеш уште малце па ќе видиме. :x
    Појма немам шо сакаше со ова да каже и ова претходно...Збунета сум,незнам ни како да се однесувам со него ни ништо.Уфф..дајте ми некој совет ве молам каша мие во главата! :drunk:

10. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Му го виде пенисот па дечкото?? Тоа е голема навреда за нас да знаеш...
    А со тоа што ти го кажал е еден вид на закана како ..."Ке видиш ти мал ми е кога ќе ти го тупам понатаки ќе си ги голтнеш зборовите"....Ако сакал да те навреди(но нема зашо нели велиш те сака) ќе ти речел "Па мал ми е кога не ми се дига на тебе"(е ова го имам кажано).Не требало тоа да му го кажеш тоа е исто како на вас да ви кажале "Ухх шо си грда"...Понатаму понашај се со него најнормално,не го одбегнувај на шеги зборувај му,али најверојатно сега тој ќе го запамти тоа па можда ќе сака да ти докаже дека не му е мал како шо си рекла и на секс да тера...поздрав :D

11. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764

се согласувам со дечково баш е така,врската ви станала монотона премногу и мојава стана така и дојде до работ на раскинувАње ама ние ја сменивме нормално двајцата и сеа ни се врака во позитива се ....треба малку промена,позитивност,хумор..баш добро рече дечкото ...се надевам ке најдеш некое решение..ама некако мн.незаинтересиран е дечко ти за вашата врска,извини вака....мојата прва врска беше ваква иста ко твојата и јас после 1 година заедно,мачење и напори еднаш реков КРАЈ доста беше ...па тој ке се игра со мене,сеа убаво ке се понашам сеа не..јас лично сакам внимание,а не така некој да ме третира..и мене ми беше мн тешко ама тоа е,после се гледавме пак се мувавме ама јас се преселив во ит и толку крај..и после две години тој ми се јавии и се ми призна дека грешел со мене ,дека не ме заборавил,дека уште ме сака и јас го сакав уште ама веке си бев во врска и ми рече ако идам мк ако сакам да се видиме и ми ја прати оваа песна
    http://www.youtube.com/watch?v=6VUwA38Xlcg ..мислам уште на него иако веке имам две годишна врска ама живот иде даље

На Veronika911 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    Се зачленив на друга тема но ете и интересна друга за конверзациии инаку ме мрзи да читам сите страни,јас сум машко имам женска се сум испробал може да ме прашате шо сакате,се зачленив просто на форумот заради други причини но ми одговара вашето друшто(не дај боже да помислите геј или нешто такво хаха нее :Р )
    Душо,сум правел јас така и на други девојки .Намерата е - СЕКС ако без пажња се оснесува спрема тебе или како што кажуваш далеку и бесчувствително.Јас сум се криел во темница за да не ме гледаат луѓе значи јас лично но и со други причини...А тоа што се грижиш за него ми изгледа сосем нормално,ете сте се мувале или имале однос сеедно, секако нема д ати биде се исто али како што опишуваш така тој само те користи за забава...на тоа укажува и тоа што не ти се јавува.Тоа и би требало да го имаш во предвид,но сигурен сум дека кога го видиш те шармира и забораваш веднаш( и јас праев такви тактики),,, но повеќе не си играм со чувства најлошо е тоа.Уште на почетокот на таа лабава врска ако се однесува така а замисли каде е крајот:?? ти например се затрескаш во него а тој само така мисли...секој момент може да те повреди недај боже после до кај си стасала...знаеме ние и да повредуваме,но кога сакаме навистина сакаме.Ете мојата девојка сеупте ми е лутна од вчера,18 години е јас и купив букет ружи не поради тоа што беше 8 март мислам и поради тоа де ама највеќе поради пажња....се налути демек стара изгледала така сум направил и се изглупирав.Сега ми е навистина глупо! поздрав :D[/quote]

јас сватив погрешно или девојкати се налутила отии си и купил цвекее О.о ццццц не ми се верувааа па шо тоа е еден вид внимание па и денот на понежниот пол е не само на мајките или ЖЕНИТЕ лелеле мене па баш ми беше мило со дечко ми ми купи подарок[/quote]
    И мене ме иритираат такви работи на база на огаленост...И тоа плуснав 600 денари за букет од бели и црвени ружи за накрај да си останат кај мене ете ги сега во ваза стојат! сега не и звонам не ја ни барам![/quote]
    јас да сум на твое место нема веке никогаш ништо да и купам цццццц не и звони остај ја да видиш што ке прави и как оке реагира..претеризам еиии

13. Veronika911

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Значи јас секако дека сакам да ја спасам врската, но за врска да опстои треба да има двајца,а тука само јас се борам бидејки тој ни малку не се замара за да се подобри врската,пробувам на секаков начин и со незаинтересираност,и со хумор,и многу др. работи едноставно веке незнам што треба да направам зошто тој така се однесува нема друга тоа го знам ,знам дека ме сака,дали незнае како тоа да го искаже , али мислам дека тој воопшто не се труди за да подобри нешто бидејки тој ако мислеше за да ја спаси врската барем малку ке се променеше.Можеби сум и јас тука грешка бидејки во почетокот не му укажав на некои раб. не му укажав дека ако нешто кажам кажано е(дека си стојам на зборот) едноставно тој се сфака на шала,и раскинувања и лутења бидејки знае дека пак ке се простиме и не се замара :/ . Дали тука имат врска и неговите години бидејки тој е 17 а јас 18 сепак тој не размислува како јас дали имат некаква врска неговите другари бидејки во последно време прави некои работи што не ги правел никогаш ни со мене ни со другарите(а сега тоа го применува но само со нив,јас не ни се обидувам со мене тоа да го направи затоа што знам дека одговорот ке биде негативен). :(

14. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Значи јас секако дека сакам да ја спасам врската, но за врска да опстои треба да има двајца,а тука само јас се борам бидејки тој ни малку не се замара за да се подобри врската,пробувам на секаков начин и со незаинтересираност,и со хумор,и многу др. работи едноставно веке незнам што треба да направам зошто тој така се однесува нема друга тоа го знам ,знам дека ме сака,дали незнае како тоа да го искаже , али мислам дека тој воопшто не се труди за да подобри нешто бидејки тој ако мислеше за да ја спаси врската барем малку ке се променеше.Можеби сум и јас тука грешка бидејки во почетокот не му укажав на некои раб. не му укажав дека ако нешто кажам кажано е(дека си стојам на зборот) едноставно тој се сфака на шала,и раскинувања и лутења бидејки знае дека пак ке се простиме и не се замара :/ . Дали тука имат врска и неговите години бидејки тој е 17 а јас 18 сепак тој не размислува како јас дали имат некаква врска неговите другари бидејки во последно време прави некои работи што не ги правел никогаш ни со мене ни со другарите(а сега тоа го применува но само со нив,јас не ни се обидувам со мене тоа да го направи затоа што знам дека одговорот ке биде негативен). :([/quote]

ТИ треба да почнеш да внесуваш промени за и тој да почне.И баш на таа возраст сте,значи тој сеуште е тинејџер секако дека се ќе му се фаќа исто и нема да се замара.Тој тоа го сфаќа како глупост што му се лутиш така си се поставила така тој тоа го присвоил.А тоа што нема друга,да знаеш секогаш кај нас постои втора опција а и трета понекогаш.Ете и јас например имам втора опција(значи женска ми можда негде овде е зачленета да знае дека јас сум ми летна главата)...можда нема друга со која се мува и такви работи но можда има друга со која го надоместува тоа што неможе со тебе(позитивен муабет,хумор смешки па наоѓа утеха кај неа пред се ако во неа те гледа тебе на почетокот на врската).Значи пробај да го излудиш пак по тебе а тоа ќе го постигнеш верувај ако се правиш невина жртва за да му падне вина на него и да почне да се сожалува па да внесеш куп нови работи,прави му муабет за тоа што тој сака да прави(например еднаш пред раскинување девојка ми ми се јавува вели "ејј алекс абе ај една сулуга,ќе можеш да дојдеш кај сестра ми си земала куче да да ја научиш како да го третира како да го храни таман ќе се видиме? " -значи знае дека сум луд по животни и нив ги користи за тоа да го постигне пак да ме примами отидов таму се смеевме заедно со кученцето таа зборуваше за животните (иако не и е омилена тема....) и така се опраивме ...инаку кои се тие работи кои порано не ги правел со тебе и со другарите а сега само со нив??

15. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    [/quote]
    И мене ме иритираат такви работи на база на огаленост...И тоа плуснав 600 денари за букет од бели и црвени ружи за накрај да си останат кај мене ете ги сега во ваза стојат! сега не и звонам не ја ни барам![/quote]
    јас да сум на твое место нема веке никогаш ништо да и купам цццццц не и звони остај ја да видиш што ке прави и как оке реагира..претеризам еиии[/quote]

Шо да праам,таа не ми се ни јави ни ништо на фејсбук ми пишеше само баш кога се туширав немаше кој да и врати па се налутила и напишав дека сум се туширал...Искрено не паѓам по такви детски лутешки и многу лошо ги трпам...но утре ќе дојде и ќе рече...Сакаш да каснеме нешто заедно?? -Само ако има шлаг :P

16. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Се оладил дечко ти и повеќе е со тебе од навика отколку што му трепери срце кога ќе те види, помири се со тоа :). Си го навикнала на голема комоција со тебе, да е за сѐ главен а ти играш он како свири, секое машко во таква состојба пополека ќе губи интерес за девојката, на тацна си му дадена. Знае дека го сакаш и што и да стане нема да му раскинеш, многу погрешно од твоја страна.

И како кулминација он има 17 а ти 18 па он е детиште за тебе, јазот меѓу вас е очигледно многу поголем него што изгледа. Ти се замараш за врската ама девојка на 18 може веќе и фамилија да има а нему му се игра кантер и фудбал со другари и може си мисли уште колку девојки ќе сретне во живот. Ти гарант си мислела и да останеш со него а нему му е тоа далечно светлосни години.

Не мислам дека ти нешто можеш многу да поправиш едино да станеш поцврста и со свое јас ама ако не те сака повеќе и е со тебе од навика кога тогаш ќе пукне ако веќе и не пукнало.

У секој случај пробај ама веќе биди спремна и на реален раскин ако не успее.

17. Veronika911

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0

Иако ми беше многу тешко му раскинав,секако тој пак исто се однесуваше ме сфати како на шала :( . Ми звонеше на секои 2 саати и ми велеше јас и ти не сме раскинати јас знам ека пак ке се простиме,јас цело време му потенцирав дека раскинуваме засекогаш тој пак бла бла вечерва да сме искочиле заедно барем како последна вечер(а јас знам дека ако излезам со него пак ке се сожалам и ке му простам)и му кажав јасно дека не излегувам со него.Тој по 2 саати пак ми звони и пак уморно ми вели како можеш да раскинеш зарем си способна да ставиш на сето ова крај па јас и ти се сакаме,му велам каде беше кога ми требаше кога ми требаше твојата подршка сега ли ти текна дека се сакаме?тој само молчеше,и му велам ајде чао вака само и двајцата си отежнуваме не ми звони повеќе и се остана на чао.Околу 9 тој ми звони и ми вели јас знам ти каде ке искачаш вечерва со другарките ама да ти кажам јас ке дојдам по тебе и заедно ке излезиме на вечера барем за последен пат јас тоа не го дозволив и тој веќе сфати дека сум сериозна и ми вели само сакам барем кога ке се видиме да не се однесуваме како туѓинци,сакам барем некогаш да ми се јавеш да ме прашаш како сум,да ми пратиш порака(јас целата збунета како е можно јас толку време него да го чекам тој да се смени,а тој воопшо не се обиде за јас и тој да не раскиниме) заклопивме,и ми прака порака "Jас никогаш не сум помислил да те изневерам,да видиме тој наредниот што ке си го фатиш каков ке биде.Ја се надевам дека ке фатеш некој добар,како шо си и ти. срекно" и уште една порака "сакам те". Јас мислев дека мене тој барем ке ме побара вечерва да зборуваме очи во очи бидејки знаеше каде излегувам,а тој не се ни појави,се појавиа само 2негови другари влегоа во кафичот и набрзина излегоа.Кога јас испаднав ги гледам неговите другари о кој тој претежно навеќе се дружи се шетаа а него го немаше мислев дека е дома дека не излегол,и потоа кога се сретнав со други другарки ми кажуваат дека го виделе како со друг другар излегол од некој кафич и после некое време се вратил во кафичот. И уште нешто не разбирам,јас бев во кафичот каде тој најчесто идеше тој сега го сменил кафичот не се ни појави неговите др. наминаа ама тој не. Тој обожаваше да иде во дискотека а сега ни таму не се појави.И што ми е најкриво дури сега сфатив колку тој се замарал со мене.Бидејки да сакаше да ме види ке ме побараше . ;/

18. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Тажно ама па да се влечкаш во врска без иднина ти е уште полошо :| .

Ако се помачи озбилно да те врати можеш да пробаш пак ама ако не се јави повеќе веќе ви било пукнато.

Како и да е барем ќе си на чисто без нервози и лажни надежи.

19. Veronika911

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Кога се вратил дома ми пишал смс "Те сакам да те потсетам" потоа сабајлево ми прака "Неможам да поверувам дека веке не сааш да бидеме заедно.Недостигаш ми!" , "Недостига ми виниманието од твоја страна сакам се да биде како во старите времиња.","да пробаме уште еднаш" мислам дека по детско од ова никаде немам сретнато планира преку пораки да се смириме? Нели мислите дека тој да сака да се смириме нема да ми прака пораки само кога ке биде сам и ке се осека крив,каде е кога е опкружен со други зошто тогаш не покажува колку ме сака дали тој тогаш воопшто мисли на мене :worried:

20. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Можеби навистина тој да те сака но таа љубов повеќе е авантуристичка.Сигурно не покажува пред другите луѓе дека те сака него само пред тебе.А и точно е ова дека можно е оти е помал но ете јас имам другар што беше 16 години а се фати со 19 годишна сега е 18 а таа е 20-21 година.Па сеуште одат и многу си им е убаво но навистина мислам дека се им преминало во навика а и не прават некои негативности за да си ја доведат врската до конец.А и нормално е на тие години со порака да ти пишува...мислам дека те сака на некој начин инаку не бисе замарал да ти пишува пораки...можеби не мисли на тебе кога е со другари или зафатен но кога е сам мисли.Е тоа е љубов од авантуристички аспект. Се вели "нешто колку да се има".Поздрав :D