Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. JackBrasco

JackBrasco Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    6

Пример јас под нормални околности не би бил љубоморен, али би ми било чудно и со скепса гледам на тие работи, ако се земе у предвид дека сум имал и имам блиски другарки, но најдобра и најблиска - не. Освен ако не се рачуна тоа што во средно имав една со која делејќи клупа станавме претерано блиски, па не остана тоа само на другарски симпатии иако и двајцата така си мислевме отпрво... али знам за други примери кои останале да си функционираат по чист бест френд принцип иако кај некои од машка страна имало тенденција за нешто повеќе, но женскиот збор бил поважен. Затоа ти реков дека зависи. Како од твојот карактер, така и од карактерот на другар ти. А највеќе од карактерот на дечкото и од тоа колку добро те познава и колку ви е стабилна врската за да процени дали има причина да љубомори. Може не требаше да навлегувам во некои примери што најверојатно и немаат голема врска конкретно со природата на твоето прашање, но се надевам дека ми ја разбра поентата.

На WildCherry му/ѝ се допаѓа ова.
  2. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Dali moze masko koe ne e debelo da se zaljubi vo debelo devojce? :^)

3. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    може зошто да не може

На hrcace, srcekrsacka и DigY им се допаѓа ова.
  4. ververi4ka

ververi4ka Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво.Нова сум овде и навистина ми треба совет од машка страна.После долга врска дечко ми побара пауза..причина...мојата љубомора,притискање и контролирање последнава година.Го навредив,всушност го обвинив за нешто што е само моја претпоставка и...Му се извинив..го прифати извинувањето но сега сака пауза да види дали може да го проголта тоа.Што значи паузата?Побезболен начин да се каже крај или да се смират срастите..го прашав истово..ми рече остави го времето да работи,сега не но подоцна се ке ти биде јасно :) Дечкиии што значи пауза????????Дали воопшто ке комуницираме,дали да оставам да ме побара сам..?????

5. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Пауза значи, смачено ми е од тебе (здосадено) и не сакам да сум со тебе (во врска). Дали ќе му се одмачиш ќе се види по паузата ама најчесто е тоа кога некому му е веќе неубаво во врската и почнал (одамна) да размислува за алтернативи (друг партнер).

Во паузата не сте пар туку ви е врската во мирување (ако и ја има). У секој случај ако во паузата некој си најде друг партнер немаш право да се буниш пошто и онака била пауза.

6. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    Можно е паузата да ви трае кратко, за брзо време да те побара затоа што сака да биде со тебе, но тоа не го менува фактот дека побарал пауза од тебе, а тоа значи дека нешто не во ред, дали си напорна ваква или онаква, значи тој нешто трпи и сака малку одмор, а тоа не може да биде добро нели? После паузата (ако не е побарана со некои други намери) обично се очекува некакво преиспитување и почнување одново...Па затоа олабави, преиспитај се и сама и вашата врска и пробај да смениш нешто за да ви биде подобро во иднина, ако е тоа љубомора и посесивност, искорени ги ако сакаш да останеш со него во една здрава и нормална врска...

7. Chivas

Chivas Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    132
    Раскинавме со дечкото пред 5 дена , и тоа не заради некоја конкретна причина...туку заради многуте недоразбирања што ги имавме во последниот период. Заедно бевме 13 месеци , а се знаеме од 1во одделение. :) Првата моја и негова љубов сме си биле еден на друг а тоа го разбравме дури после 10 години :o И сега откога сме во врска имаме недоразбирања заради банални работи :worried:
    Раскинавме со муабет а не со кавга ,си кажавме колку се сакаме а сепак прекинавме . И сега дури не правиме никаков муабет ..зошто ни е и на двајцата тешко.
    Денес добив ЦД а во него песни со страшна љубовна содржина :?: , песните што ни беа заеднички така кажано и на двајцата....

Совет барам , значи вака неможам јас , или сака да се смириме да бидиме заедно , или да прекратиме навистина .Ова не го бива вака , со праќање пораки преку песни , пораки ..... Тешко е навистина :(

8. Nomad

Nomad Активен член

Се зачлени на:
    28 декември 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Значи мене ми треба еден убавв машки совет.Минатата недела во мојот град беа дојдени еден бенд, така попознат ;) и јас малку запијана, малку запалена, му појдов на тој „најубавиот“ од бендов, и го залапав :tmi: Јас само сакав малку да си се позабавувам безвеза, ама он сакаше нешто другоо...претпоставувате што е тоа ;) Е сеа му кажав дека не сум таква ко и сите други што ги вртка по свирки(изгледа погрешно инфо доби за мене по постапките) и се изнервира братчево и ми рече ок оди си чао.(демек јас то сакам и ако не биди по мое нема ни по твое) Овај викенд пак се тука и пак морам да одам во тој кафич..како да реагирам ајде момци а и девојки кажете ми..исто така иам нешто негово(слики) кој тој не сака да излеза во јавност..
    Ау текстов ко расказ дојде :o АЈ ви се молам досега во вакви ситуација не сум била.

9. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Ако се обидеш да направиш нешто-дефинитивно ке мисли дека си таква каква што велиш дека не си. Знам како е под дејство на алкохол, се прават глупости. Но ако одиш таму т.е. ако МОРАШ да одиш, не пиј за секоја сигурност. Плус не го перципирај уопште. Зашто дефинитивно си на пат да се претставиш во погрешно светло.

10. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Сигурно чим ти прака, значи мисли на тебе и сака да е со тебе. Ако сакаш да си со него, што да не :) Само овој пат без банални глупости. Бидете заедно да сте срекни, не да се карате и замерувате.

На Chivas му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lady19

lady19 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    13
    Prv pat izlegov so eden kolega, toj bese inicijatorot, bevme pogolemko drustvo, se izopivme manje vise, taka da se odnesuvav poslobodno, mu se pustiv(u megjuvreme doznav deka mu se svigjam)...i vecerta se smuvavme... dali ke misli deka sum lesna zenska sto na prvo izleguvanje se sluci toa muvanje??

12. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    браво за храброста :clap:
    секоја чест

13. Maxymous

Maxymous Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    70

Зш ма Лејди да си лесна. И ти го свиѓаш ама и тој тебе. Што е тука страшно :D

14. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Нема ништо страшно ама сигурно не би имал врска со некоја што така на пијано ти се уфрлила. Плиииз. Признај го тоа. Јес да ако не признаеш појке си у корист, али овде никој не те знае. :D

15. lady19

lady19 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    13
    Значи јас не му се уфрлив, тој ми се пушташе и тој беше иницијаторот да излеземе заедно, зашто ме свиѓа, а и јас него... како и да е не легнав со него, само се смувавме, т.е. бакнавме неколку пати..немаше други непристојни работи

16. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    А знае[ некој пример :^) Јас не сум видела

17. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    абе зашо да нема пример има ,една цура беше мн подебела од дечкото а он слаб костур,се зимаа од бременоста она уште подебела се напраи премногу е дебела па се сакаат
    шо има врска дебелина :?:

На hrcace му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Чичко ми инаку 28 годишен се ожени за една бааги дебела мома,онака во Гз е ептен дебела како тиква и е.Али си ја сака,а жената е невиден карактер толку харизматична толку позитивна работлива ненаметлива значи не е се до изгледот и до карактерот е :) сега е трудна и не и се познава оти е трудна одошто е дебелка,али чичко ми си ја сака а тој е 80 кг висок 190 цм.Поздрав :D

19. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    хрчаче има една поговорка-можеби си ја слушнала
    убавината привлекува, ама КАРАТЕРОТ е тој кој задржува
    ако на некој си му симпатична, му се допагаш што е важно дали си 50 или 150 кг
    и :!: имам видено низ градов девојка елегантно пополнета, а мажот слабичок-исушен
    ако толку имаш комплекс, почни да држиш диета, пешачи, вежбај ке ослабнеш
    ти држам срека :*

20. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    Би сакала да му раскажам на некој за мојот проблем, ама преку ЛП, не ми е за пред јавност :(
    Кој е расположен да ми помогне или даде совет, ве молам пишете ми, па јас ќе ви кажам за што се работи. Многу ми е тешко :(