Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. octopussy

octopussy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Фала ви и на двајцата за вашите совети. Инаку,воопшто не е од тој тип на машки што ретко гледаат , да бидам културна, вагини , па раскажуваат низ цел град.Немам толку плиток вкус за машки :) Немав такви проблеми. Знам дека ништо нема да испадне од оваа врска, и самата сум свесна , само што малку се занесов последниве недели. Toлку oчајно сакам да имам некој. Штета што ние жеништата сме поемоционални. Ах,ќе ми недостига сексот!

2. angelka8

angelka8 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    на што најмногу потпаѓаат машките мислам како да ве освоиме и како најчесто ви се приближуваат женските?

3. zoki-poki

zoki-poki Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2010
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    371
    Девојче (не се лути што ти викам така имаш само 15) :D за ова твое прашање може да се напише книга....

4. ma4o4female

ma4o4female Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    352
    Ваков е мојот случај....се знаеме само на лик, си пишуваме (сега почесто) на фб, се зафркаваме, се смееме до сабајле, но не знам зошто вечерта (кога си пишуваме) ќе ми спомни за кафе да излеземе, а утредента нема ништо од договорот...него го познаваат како голем шегаџија, па си велам можеби и со мене се шегува, или пак тоа му е некоја тактика? Навистина ми се допаѓа и ме интересира што мислите вие, наши лични форумџиски психолози :) ;) :*

5. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626

Лесна ситуација да се реши :) Ако ти се навистина свиѓа дечково, договорете се за на кафе, ако не си имате разменето тел, сменете си и договорете се утредента во колку саат каде и каде да се најдете........Е сега за да знаеш дали ќе дојде или не, направи вака....саат време пред да се најдете, јави се или пиши му порака дека ќе доцниш пола саат, па дали може да го поместите кафето за пола саат ;) Вака не изгледа дека го проверуваш дали ќе се појави туку му кажуваш дека ќе доцниш пола саат......

Ајде пробај па кажи ни што си напраила :rofl:

позз

6. ma4o4female

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    352
    Проблемот е сега во мене....јас не сум девојка од акција...не можам сама да поткренам иницијатива...а што ако тој само се зафркава?? Што правиме тогаш??? :( please response :) ;)

7. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626

Не гледам јас ништо лошо во кафе, па да се срамиш да му речеш ај на кафе...како да си му рекла на другар.....А он нема потреба да се зафркава....Ај кажи ми колку години имаш ти а колку дечкото, па ќе можам подобро да ја проценам ситуацијата ;)

8. ma4o4female

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    352
    :) јас 21 тој 22 :))

9. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626

Па ma404female :) Не биди тинејџерка така речено :) треба да размислиш малце возрасно....21, 22 години веќе треба да имате цврста подлога и да не ви претставува проблем да идете на кафе и да се јавите на дечко да му речете ајде на кафе.....Имај малце доверба во себе, а он не се зафркава....Поаѓам од мене...Јас сум 22 така да, кафе си е кафе....Ќе отидам со кој и да било само да не седам дома (фигуративно речено нормално)....Затоа вечер, утре, кога ќе се слушнете, договорете се за на кафе, дали за во сабота, или недела и идете на кафе.....И не се плаши, светот нема да се распадне хахаха :D Направи како што ти кажав, па ќе кажеш како си поминала на кафе ;)

10. O.l.i.v.a

O.l.i.v.a Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    122
    Ауф, девојко нема причина да се срамиш да поканиш некој на кафе со кого си го имаш муабетот и тоа подолго време...посебно не ако тој веќе го предложил претходно, може после тоа чекал на тебе да одредиш време и место, само не сакал да ти каже директно. И малку ми е сомнително штом цело време си праите муабети на фб а не на телефон..или се срами од тебе или штеди на сметка :lol: И немој да бидеш толку несигурна во себе, зашто би се шалел..па 22 години има типот, оддамна му поминал периодот на за*банции од тој вид. Само ти предлагам да смислиш малку посуптилен начин да му покажеш дека ти е смачено од празни муабети на фб, и дека ако не искочите да се видите ќе почнеш да го гледаш како другар, и тоа фб-другарче.
    ..Од друга страна па ако е од оние посамоуверените, можно е да ти ја намирисал несигурноста, па тоа да те прави во неговите очи „полесен плен“ , па од таму и непостојаноста во предлозите..еден ден те вика на кафе, а наредниот ни збор за тоа.. едноставно покажи му дека не си играчка, покажи став и самодоверба,чуствувај се посакувано и навистина ќе бидеш !
    ...ама штознам јас, чудни се машкиве..баш би сакала да знам што ќе кажат за моево мислење, од лично искуство досегашно вака ги иам разбрано, па сеа колку и дали е така Who knows :)

Темава е за совети од (нагласено)МАШКА страна, ама совет плус не е на одмет ;)

На ma4o4female му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    Во прво си, и ја и го кажав истото....типов има 22 години, нема зошто да се срами да му рече да идат на кафе....ако веќе одбива да идете на кафе, пресечи го , кога ќе ти пише на фб не му враќај....утредента пак така, да видиш како ќе смени понашање P.S. "ова не сте го дознале од мене" :P :D

12. ma4o4female

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    352
    Ви благодарам многу на советите, но сепак сметам дека нема да соберам доволно храброст да го поканам на кафе. Тој беше првиот кој пиша, првиот кој предложи за кафе и сметам дека тој треба да продолжи со освојување :lol: или грешам??? :^) не сме си промениле броеви, бидејќи комуникацијата не е до тој степен. Не сме многу блиски, ова пишување почна за прв пат летото, по 1 месец пак ми пиша, потоа го немаше некое време и сега една недела веќе секој ден си пишуваме. Не знам како ќе се развие, само сакаше да дознаам дали од тоа што го пишав ви изгледа дека ме бендисува, или пак се зафркава само :) поздравче и до двајцата :*

13. TuFche

TuFche Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2010
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    23
    Момци ај ве молам помогнете ми во една недоумница сум(ајде така да ја наречам) :)
    Пред две недели се запознав со еден дечко кој не е од мојот град и онака си правевме муабет, си разменивме броеви и толку. Таа вечер не се случи ништо. Откако си заминав ми прати порака, па ми се јави и тоа беше. Утре дента пак ми се јави, па следуваа пораки......... али онака интензивно цела недела за на крај да биде проследено на крај со порака "Те сакам" :)))))) И мене ми се допаѓа типот, не викам дека не ми се допаѓа ама за мене сите тие работи беа многу набрзина. Потоа тој дојде само мене да ме види (иако на сите казани работи јас не верувам........ заврши периодот кога верував во симнување на ѕвезди, а и не сум мала да верувам во ѕвезди) ахахахахаха............ и таа вечер се смувавме, си правевме муабет, па ми кажа дека сакал да биде со мене, многу сум била мила итн. После тоа пак следуваа јавувања, пораки.....решив јас да одам во неговиот град и да се видиме, дури ме канеше прво да идеме на вечера кај негови пријатели, кои биле само пареви, но јас не се согласив бидејќи не ги познавам и не можам да идам кај непознати. И кога се видовме ми вика, па требаше да дојдеш, знаеш колку беше убаво, како они ќе ја запознаат мојата девојка :))))) и јас му реков па ако они сакаат мене да ме запознаат или ти да ме покажеш тогаш утре ќе одиме на кафе и ќе ме видат :). Се видовме арно ама он навалуваше да имаме секс. Јас нормално одбивав и ништо не сакав да имам бидејќи за толку краток период не сакам да бидам интимна со некој:) и му кажав дека не можам, навалуваше, но на крај попушти и не ми рече ништо :) Е сега мене не ми е јасно ако тој сакал секс можел уште веднаш да ми рече, а не да ми ѕвони, пораки да ми прака, па да доаѓа во мојот град, па да ме прашува, да се интересира за мене. Од вторникот, ми праќа пораки, му се јавив, си пишевме и се договаравме да се видиме. Дури и ми рече сакам да те видам, но ништо од средбата. Денес пак ми пиша, да сум имала убав ден. Али сега гледам дека тој ладно се однесува и ми праќа само два збора во порака како што јас правев на почетокот :)))) Инаку типот има 28 години. :)
    И сакам да слушнам мислење од вас за цела оваа ситуација. Дали вие некогаш сте имале вакво искуство или како вие гледате на сета оваа ситуација?:)

14. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    Значи типов е матен....:) вака директно ќе кажам, типов е матен....и јас имам кажано на девојка дека ја сакам ама после месец дена од кога сме биле заедно како дечко и девојка, што и тоа е брзо сега кога размислувам, а не па за недела дена....Ако сакаш да се гледаш со него, продужи да се гледаш, само ДАЈ МУ ДО ЗНАЕЊЕ ДЕКА СЕКС НЕ ДОБИВА ВО БРЗО ВРЕМЕ.......со тоа секс не добива во брзо време ќе видиш какви му се намерите...ако намерата му е сериозна врска, ќе остане со тебе без разлика што и да е....а ако сакал само прости ми на изразот да те легне, тогаш нема шо да му се нервираш, туку можеш само да бидеш горда на самата себе ;))

На CaperucitaRoja му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Леле ќути, јас истото го помислив кога го прочитав нејзиното мислење...И немав поима што да и пишам, ептен матен ми е типов :D Јас имав вакво искуство со еден, уште мноогу одамна, звезди ми симнуваше до бескрај, ама на крај, кога не доби секс од мене и кога му стана јасно дека нема ни да добие во скоро време, ме откачи :@ Ама сепак не знам, овој нејзиниот е ептен постар, а мене тоа кога ми се случуваше јас бев 16, а тој 18 :^)

На CaperucitaRoja му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626

Баш зашто е постар не треба да се однесува вака не мислиш? Ако ме прашаш мене ако сака тип нешто сериозно нема да навалува толку на секс, туку ќе остави моментот сам да го донесе тоа...

17. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Богами, во право си...

18. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626

I like to think i am smart for my age :) хаха .... туку како шо поише размислувам на ситуацијава и ја анализирам, поише сум да го баталиш додека не си отвориш проблеми на кои што нема да знаеш како да и го најдеш крајот....Ти шо мислиш Mygirl?

19. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    И јас мислам дека поарно е да го баталиш...И онака малку време сте заедно, ти се допаѓа ама не си заљубена во него, па зошто тогаш да ризикуваш да пробаш со него? Поарно тргни се дури не си ептен затрескана во него, зошто ти е таков „матен“, кога можеш понатаму да си најдеш некој со кој што ќе бидеш на чисто!

На Mistery му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021

Од овие реченици може да се види дека сакал да има секс со тебе (малце и се трудел бидејки му било срам уште првиот пат да те праша , да не добиеш некое лошо мислење ,овака ке го запознаеш на кратко и ке правите што ке правите)

си го одбила
    веке не те ферма ,односно е ладнокрвен ...

бриши го од фацебоок и иди во потрага на нови дечковци

п.с Се распишал овој мистеру леле ако има избор за машки член на годината ја за него ке гласам :lol: