Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Како што тебе ти е бомбончето резерва, така си му и ти на бившиот. Мислам не сакам да те навредам ама и он е таков, не сакам да се смирам, ама сакам да ми е тука. Ако се фатиш/муваш со постариот тип бившиот за секунда ќе те побара тоа да знаеш. Мое лично мислење чим сметаш дека имаш супер прилика искористи си ја. Ти додека чекаш да се реши бившиот не само овој, уште многу други прилики ќе пропуштиш. Сте го поминале заедничкото, време е да продолжите понатаму. Од каде знаеш, може се доволни 3-4 гледања со новиот и скроз да заборавиш на чувствата према бившиот :)

2. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Да...за жал така е! ако тие се настроени така и тебе автоматски така ќе те сметаат! :/ барем од страна на машките де ти давам совет!

3. siaSweet

siaSweet Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    145
    Моомции се надевам ќе помогните за случајов :)
    Со дечко ми, т.е бивши дечко бевме заедно 10 месеци.Сметам дека врската ни беше многу добра.Но, ете ништо не е трајно, па дојде крајот и на нашата врска.Преку ноќ тој стана ладен кон мене.Бев свесна дека една моја 'пријателка' му имаше зборано глупости за мене, па се оддалечив од него и од неа на извесен период... Ете веќе има едно три месеци како не сме јас и тој заедно. Од него имав слушнато дека сака малку време,неговата мајка не е добра со здравјето а со оглед на тоа што тој не е од мојот град треба да минува повеќе време дома. Незнам, можеби само јас мислам дека тоа не играше никаква улога за да дојде крај на нашата врска... Можеби сето ова му беше изговор за да стави крај на врската, јас навистина незнам. Ако несака да биди со мене, зошто сеуште ми се јавува да праша како сум што прам? Зошто неговиот глас ми покажува дека и него не му е сеедно?
    Неможам да го сватам, еднаш е совршен дечко, а еднаш е премногу ладен кон мене...
    Сакам да поразговарам со него, но незнам како да почнам, бидејќи секогаш кога ќе го прашав што е проблемот ми велеше СЕ Е ВО РЕД ...
    Можеби ова нема смисла, но сакав да добијам машко мислење за тоа што би можело да го смени неговиот однос кон мене за многу краток период ???
    Однапред фала ви ..

4. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    ‘Се е во ред‘ значи ’Ништо не е во ред‘...според мене си му преќиснала.Внеси малце хумор и енергија во врската и ќе се подобри,не ги гледај негативните работи не го задевај за нешто што не ти одговара малце жртвувај се!

5. ververi4ka

ververi4ka Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Истиот проблем го имав и јас.Нема да се среди набрзина.Потруди се да бидеш многу позитивна да не прасуваш премногу и да се однесуваш опуштено.Ке биде тешко но тоа е единственото нешто кое што мислам дека ке помогне.Мажите не функционираат под притисок.

6. Addrianna

Addrianna Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    15
    imam eden problem :worried: .. vo posledno vreme koga kje mu recham na dechko mi neshto , na pr da ne odi na kafe da si odi doma toj se pravi isto kako kanti da tropaat, ne slusha shto zboruvam.. vsushnost ne go pochituva mojot zbor a mene toa me povreduva .. mu imam kazhano povekje pati da ne mi pravi taka no toj postojano..nemozham vekje vaka .. shto da pravam??shto bi napravile vie da ste na moe mesto??dali bi raskinale zaradi toa so nego a vo vrska sme 1god i 4meseci :worried::worried:
    btw se izvinuvam shto pishuvam latinica no kirilicata ne saka :/

7. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Да сум на негово место би ти раскинал зашто што ми забрануваш да идам на кафе!
    Не озбилно, која си ти да му забрануваш и зошто го правиш тоа? И зошто би те послушал тебе што и како да прави? Ти си му девојка, поддршка, не си му споственик.
    Ти што би правела тој тебе да ти забрани да одиш негде или да ти го планира времето да ти кажува што смееш да правиш, а што не.
    Мој совет ти е да се корегираш, да си го оставиш дечкото да си прави што му е по ќеиф, нормално ако не ти прави лоши работи, а под тоа не разбирам одење на кафе со друштво.
    Поголеми ќе да ви се проблемите, зошто несакаш да оди по кафиња? М?

На Pelikuna и kravce им се допаѓа ова.
  8. Addrianna

Addrianna Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    15
    koga mozhe toj da zabranuva kje zabranuvam i jas :)
    ne deka tolku mi smeta shto odi na kafe ama koga nemozhe da odam jas zoshto togash toj da odi ?! pa 21vek sme,toa bilo porano koga mazhot nareduval shto i kako da bide

9. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    DaFuq??????????? /:

Девојко,нема да те осудувам ама ова однесување прави да го изгубиш дечко ти.Со тој инает ништо не правиш верувај ни.
    Убаво ти кажа мимс,да сум на негово место би ти раскинал.Зошто?Прочитај убаво што ти кажаа.
    Па почекај малку.Ти очекуваш дека тој ке седи дома и ке плети?Очекуваш после да не се лути?Ма дај,очигледно не знаеш што правиш.
    Ти прво немаш доверба во него,мене така ми се чини.Ако се плашиш дека ке те изневери ке го стори тоа кога сака без да ти побара тебе дозвола.

Размисли што правиш.Озбилно,да не сносуваш на крај последици.

На lola-86 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Ако добро те разбрав он тебе ти забранува што да правиш ама тоа за него не важи :D. Паметно од негова страна :D.

Има само „мал“ проблем гледаш дека не те рецка што му збориш и наместо да му забрануваш (што и не можеш ниту имаш сила да го спречиш) прај си ко тебе што ти одговара, иде он на кафе иди и ти.

Сака да е слободен биди и ти слободна па или ќе се најдете некаде во средина или ќе раскинете.

На si.exs му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Z8UNET

Z8UNET Нов член

Се зачлени на:
    4 февруари 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    jas iskreno ne gi razbiram ovie vrski so zabrani i pokazuvanje dominantnost... ubavo ti kaza x-man :) znaci kakva e taa vrska kaj so ti ne mozes da go pravis toa sto go sakas a on moze ... ili ti mozes on ne moze ... ili pa duri i dvajcata da ne mozete da si praite toa so si sakate... dokolku znaci spagja vo granicite na prifatlivoto... znaci ako samite ne znaete da ja cenite svojata sloboda i slobodata na partnerot ja iskreno vi se cudam kako voopsto ste izgurale godina ipol ... poso spored mene ... ako ti ne mozes da pravis toa sto sakas ... ti postepeno stanuvas se ponesrekna kako pominuva vreme ... so toa sto stanuvas ponesrekna avtomatski si pomalce pozitivna, energicna,zadovolna,interesna itn... i so toa ... na decko ti ke mu stanes dosadna i na kraj ke te otkaci :) za da uspee edna vrska mora i dvajcata da si dadete prema sebe 100% sloboda koj sto saka da pravi... i vie samite da si bidete svesni sto e vo red da pravite a sto ne ... a dokolku ja zloupotrebite taa sloboda ... ondak ne ste eden za drug i toa e toa :) ne znam ja ne gi svakam lugjeto ko vas... bez navreda ama ... wtf... kako mozete da bidete srekni ako pravite nesto sto ne sakate... ako pravite nesto sto drugite sakaat... kade e slobodata nezamenliva tuka ... za mene slobodata e najbitna ... ja da fatam devojka i da me komanda ... pff na prv znak progleduvam niz prsti... vtor davam na znaenje deka toa nema da i uspee... tret ... fala za vremeto :) baska koja ti e garancijata deka ako ti mu kazes idi sea doma pravo i on ti kaze vazi srce... deka on stvarno ke otide ... ili kakva i da e situacijata ova samo primer bese... taka samo lagi ke proizlezat so tek na vreme ... ne znam ... ja ne planiram ni da nareduvam ni da sledam ko manjak nekoj... ali toa sum jas:) zz

12. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Прашав во друга тема па ај и тука ..
    Бевме заедно 1 ипол година,пред 3 дена раскинавме,сакал слобода некој период иако неговите чувства спрема мене неможеле да оладат толку лесно,дека неможе да замисли друг да стави раце на мене и сл. Ја барав причината, но не ја добив, наводно не постоела, иако мислам дека постои добра причина за се.. Слободата ја доби од моја страна,ми предложи некој период да имаме нешто како отворена врска, или врска без обврска,секако не прифатиф.. знаев дека нешто не е во ред со него последниов период, но на секое прашање даваше ист одговор “ништо“.. Вчера дознал дека викендов сум била препијана-што не е моја одлика,тогаш ми кажа дека не сака да прави веќе муабет со мене,дека не сум имала воопшто срам, дека веќе е крај,да не го барам да не му досаѓам.. ми изнарече многу одвратни зборови..Вчера ми се јави за повторно да правиме муабет,ми кажа што и како мисли, што не му е океј, што сака да се смени, до некаде го сваќам ама до некаде не ми е јасен воопшто.. Незнам што понатаму, дали да го барам после некој период дали да оставам на времето да покаже што и како ќе биде со нас, дали да чекам на него или да свртам нов лист и да пробам да го заборавам? Каков совет би ми дале?

13. lauras

lauras Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    3
    Би сакала да слушнам мислење за мојот проблем и од машка страна :)
    Одиме 6 години,и досега ми беше се супер но еднаш бевме закарани или подналутени (ништо сериозно обична кавга беше)но јас сум таков тип не попуштам и лутината ме држеше чекав да се јави тој бидејќи не бев јас ништо виновна но го немаше скоро една недела.Инает теравме двајцата.После тоа се слушнавме и ми кажа дека за таа недела додека сме била закарани тој ме изневерил.Молам???Ме изневерува со последна курва во градов.И требаше да му простам да испаднам будала една последна да ми се смее???Не можев да простам премногу го сакав али помислата дека бил со друга ме уби.Ми се јавуваше,ми се извини ми кажа ете демек сме били закарани бла бла.Но тој ли во секоја кавга ке оди кај курвите???После еден месец јас да кажеме простив.Но моето простување траеше само неколку дена.Не можам да се помирам,и во обична кавга јас му префрлам за тоа,бидејќи долго време поминавме заедно и многу ме повреди неговото неверство.Ни самата не знам веќе што чуствувам,одеднаш сета моја чиста љубов спрема него исчезна.Не бадијала кажале Тенка е линјата помеѓу Љубовта и Омразата.Не знам што да правам,единствено ме убива помислата дека толку се трудев да ни биде се убаво за на крај сето тоа да исчезни.Совет???

14. peperutka20

peperutka20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87

Вака сеа сите застанавте на страната на дечко и а не прочитавте убаво ... НО едно големо НО ... како може тој тебе да ти забранува да одиш на кафе? Јас мислам дека од една страна те сфаќам...Прво тој почнал да ти забранува, а тебе пошто ти скиснало за тоа имаш почнато и ти да му забрануваш. Во право сум? Значи тоа НЕ ОДИ ТАКА. Треба да седнеш и да разговараш со него. Ти НЕ СИ негова сопственост па тој да ти кажува дали да одиш на кафе или не... Тој не ти е ни мајка ни татко па да наредува и забранува.... Јас би те советувала да правиш муабет со него.Јас знам дека ти си сакала да му вратиш за забраните па и ти си почнала со забрани ама сфаќаш дека рецка не ти удара. Значи треба да си ја разјаснете меѓу вас ситуацијата. Ако ви треба слобода и на двајцата тогаш раскинете.Не е крај на свет.Али вака со забрани едноставно не е добро. Утре ќе почне и други работи да ти забранува...па може ќе почне да те тепа и сл ( моја претпоставка) ... Тоа ти е совет од мене. Седни и разговарај со него... али прекинете со забраните или прекинете ја врската. Нема потреба залудно да се мачите. Во овј случај ти си таа што се мачи. Тој оди на кафе,ти седиш дома...затоа реагирај на време.Мажи има со лопата да ги црпиш. ;)

На miss-bootylicius му/ѝ се допаѓа ова.
  15. peperutka20

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87

Не требало да му простуваш.Значи чим си издржала еден месец си можела да продолжиш така...Сте биле заедно 6 години ... не 6 месеци... и мислиш дека ова е прв пат што те изневерува во овие 6 години? А сега сте биле скарани само една недела и тој отишол со друга... НЕ! Не може тоа така. Знам дека го сакаш 6 години не се малку... ти си навикната сега на него и да ке ти биде многу тешко ама се издржува или во краен случај ако сакаш да бидеш со него тогаш мораш јасно да му кажеш дека Ти во него довербата си ја загубила и за да ја вратиш ќе треба тој многу да се БОРИ . Стави го на ТЕСТ и види како ќе се понаша со тебе. Треба да ти докаже дека стварно те сака и се кае што заминал со друга. Али ова само ако ептен не можеш да раскинеш и стварно сакаш да бидеш со него. Значи сепак вие сте биле заедно 6 год. ти најубаво знаеш што треба да правиш и дали тој заслужува втора шанса. Ама пред да му ја дадеш таа втора шанса треба да ДОКАЖЕ дека ја заслужува.

16. Addrianna

Addrianna Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    15
    Вака сеа сите застанавте на страната на дечко и а не прочитавте убаво ... НО едно големо НО ... како може тој тебе да ти забранува да одиш на кафе? Јас мислам дека од една страна те сфаќам...Прво тој почнал да ти забранува, а тебе пошто ти скиснало за тоа имаш почнато и ти да му забрануваш. Во право сум? Значи тоа НЕ ОДИ ТАКА. Треба да седнеш и да разговараш со него. Ти НЕ СИ негова сопственост па тој да ти кажува дали да одиш на кафе или не... Тој не ти е ни мајка ни татко па да наредува и забранува.... Јас би те советувала да правиш муабет со него.Јас знам дека ти си сакала да му вратиш за забраните па и ти си почнала со забрани ама сфаќаш дека рецка не ти удара. Значи треба да си ја разјаснете меѓу вас ситуацијата. Ако ви треба слобода и на двајцата тогаш раскинете.Не е крај на свет.Али вака со забрани едноставно не е добро. Утре ќе почне и други работи да ти забранува...па може ќе почне да те тепа и сл ( моја претпоставка) ... Тоа ти е совет од мене. Седни и разговарај со него... али прекинете со забраните или прекинете ја врската. Нема потреба залудно да се мачите. Во овј случај ти си таа што се мачи. Тој оди на кафе,ти седиш дома...затоа реагирај на време.Мажи има со лопата да ги црпиш. ;)[/quote]

убаво ме свати :) ..
    во право си.ми дојде преку глава од неговото забранување па и јас почнав,мислев дека ќе му скисне и нему и ќе свати дека не треба така да ми прави но не се случи така ,тој вели дека мора да оди,има работа и бла бла ..знам дека е најпаметно да раскинеме ама јас едноставно немам храброст за тоа (сум пробала и тој ми вика дека не сака како во шпанските серии деннес да раскинеме утре да се смириме и ми вика ако еднаш ставиме крај тоа ќе биде крај засекогаш а јас се плашам од тоа .. го сакааам :(

17. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Мислам дека има трета особа ;)

18. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Мислам дека има трета особа ;)

19. peperutka20

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87
    убаво ме свати :) ..
    во право си.ми дојде преку глава од неговото забранување па и јас почнав,мислев дека ќе му скисне и нему и ќе свати дека не треба така да ми прави но не се случи така ,тој вели дека мора да оди,има работа и бла бла ..знам дека е најпаметно да раскинеме ама јас едноставно немам храброст за тоа (сум пробала и тој ми вика дека не сака како во шпанските серии деннес да раскинеме утре да се смириме и ми вика ако еднаш ставиме крај тоа ќе биде крај засекогаш а јас се плашам од тоа .. го сакааам :([/quote]

Да знаев дека е тоа...мислам претпоставував.Али по ова сеа што ми го напиша јас имам да ти дадам еден ГОЛЕМ совет. Како прво според напишаното имаш 15 години или тука некаде ... Може да ми кажеш колку години си? ... како и да е... ПОКАЖИ ЗАБИ девојче!!!! Тој те гледа дека ти си затрескана во него и за тоа така ти прави и си игра со тебе...Покажи му малку дека не си негова марионета.Следниот пат кога ќе ти забрани да одиш на кафе... ОДИ! Кога ти вели дека ако ставите крај тоа ќе биде засекогаш...не му верувај,намерно ти го вели тоа затоа што знае дека ке го слушаш а тој ќе продолжува да си игра со тебе само кажи му ... Добро,како сакаш,мене ми е сеедно дали ќе биде крај засекогаш... да видиш како ќе почне поинаку да се однесува ...покажи малце незаинтересираност... Ако стварно те сака ќе се смени,ќе видиш ... нема да ти забранува и ќе ти оди по газот... А ако не се смени тогаш само те искористува... зарем би продолжила со мене макар и да го сакаш?
    Размисли!! Животот е пред тебе. Не е само тој. Ќе помине некое време а тебе ќе почнат да се додворуваат машки кои подоцна ќе сфатиш дека биле каде каде подобри од него а после ќе си велиш во себе за што се нервирав за тој морон. Значи направи како што ти викам...не ти мислам ништо лошо ова е баш добронамерно... и знај дека ако ништо друго ќе ја расчистиш ситуацијата и ќе знаеш што да правиш. Главата ГОРЕ!!!! Не дозволувај да те понижува така... и ПОКАЖИ МУ ЗАБИ малце да видиш како ке трча по тебе како некое куче. :)

20. Addrianna

Addrianna Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    15
    Да знаев дека е тоа...мислам претпоставував.Али по ова сеа што ми го напиша јас имам да ти дадам еден ГОЛЕМ совет. Како прво според напишаното имаш 15 години или тука некаде ... Може да ми кажеш колку години си? ... како и да е... ПОКАЖИ ЗАБИ девојче!!!! Тој те гледа дека ти си затрескана во него и за тоа така ти прави и си игра со тебе...Покажи му малку дека не си негова марионета.Следниот пат кога ќе ти забрани да одиш на кафе... ОДИ! Кога ти вели дека ако ставите крај тоа ќе биде засекогаш...не му верувај,намерно ти го вели тоа затоа што знае дека ке го слушаш а тој ќе продолжува да си игра со тебе само кажи му ... Добро,како сакаш,мене ми е сеедно дали ќе биде крај засекогаш... да видиш како ќе почне поинаку да се однесува ...покажи малце незаинтересираност... Ако стварно те сака ќе се смени,ќе видиш ... нема да ти забранува и ќе ти оди по газот... А ако не се смени тогаш само те искористува... зарем би продолжила со мене макар и да го сакаш?
    Размисли!! Животот е пред тебе. Не е само тој. Ќе помине некое време а тебе ќе почнат да се додворуваат машки кои подоцна ќе сфатиш дека биле каде каде подобри од него а после ќе си велиш во себе за што се нервирав за тој морон. Значи направи како што ти викам...не ти мислам ништо лошо ова е баш добронамерно... и знај дека ако ништо друго ќе ја расчистиш ситуацијата и ќе знаеш што да правиш. Главата ГОРЕ!!!! Не дозволувај да те понижува така... и ПОКАЖИ МУ ЗАБИ малце да видиш како ке трча по тебе како некое куче. :)[/quote]

имам 17 години :) .. знам дека не ми го кажуваш ова со лоша намера знам .. свесна сум дека треба да постапам како што ми кажа ама ете , едноставно немам сила али ќе морам .. ти благодарам многу , многу ми помогна :)