Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. DirtyQueen

DirtyQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    179
    Како да воспоставам контакт со тој што ми се свиѓа..го гледам секој ден во школо ама немаме некои заеднички пријатели, а на фејзбук ми е и срам да му пишам прва,не го имам долго за пријател (ама ми like-na неколку слики, he made my day) ..Нешто некои тактики ? :tmi:

2. Gosling

Gosling Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2012
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    258
    Ете ти го одговорот... зашто срам, што има лошо тука ?
    И што има везе колку долго го имаш за пријател за да имаш право да му пишеш?

3. Stariot

Stariot Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    172
    Гослинг има право, колку време треба да бидете пријатели?? Освен тоа, сигурен сум дека не би се фатила со непријател, нели? Како што имам речено претходно, ако некој ти се допаѓа, не губи непотребно време на размислување.

4. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Напротив мислам дека треба да се отстапи некое време да се размисли за личноста што како и да се испита самата територија околу него, дали одговара карактерно, дали е таков ко шо мислиме дека е и слично.

Ја не сум за тоа одма да се рипне без размислување ...

Зашо може типот и лажни сигнали да дава и да се заебе некоја на крај со прв чекор .

5. DirtyQueen

DirtyQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    179
    дознав дека нема девојка, дилемата е дали преку другарка да му спомнат за мене или не.. не сакам да биде многу нападно да изгледа дека губам глава по него, само љубопитна сум што би одговорил кога би му кажале за мене.... незнам стварно што да правам,да дадам зелено светло или не? :?:

6. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Речи и на другаркати онака уз муабет да те спомне, еднаш два пати три пати ;) да му влезе убаво името твое у уво де :lol:

тек после нека ти ја каже неговата реакција ;)

На srcekrsacka и DirtyQueen им се допаѓа ова.
  7. MiniBrendon

MiniBrendon Активен член

Се зачлени на:
    19 мај 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Zdravo :)
    Mi treba pomos od maskive, a moze i od zenskite:) Vaka imam dolga vrska i so decko mi pravevme muabet za preziminja vo brak. Jas sakam da si go zadrzam moeto i da go dodadam negovoto.No toj mi vika da sum mu kazela uste od sega ako ne sum go zemala negovoto prezime deka ke sme se skarale.I poano da ne sme odele otkolku za dzabe da ne sme si go gubele vremeto oti kaj nego doma nikogas nemalo da me prifatat nitu pak on i koga ke sme imale dete zdravje boze detoto na tatkomu da se vikalo. Jas imam specificno prezime i mnogu si go sakam a on ima pocesto prezime a ja za moevo prezime sum nekako mnogu privrzana i so se vika vo dusata mi e i duri mi se place ne mozam da si zamislam da go zemam samo negovoto.Se obiduvam so site mozeni nacini da mu objasam i mi vika ne te ni slusam so mi zboruvas ja ti kazav tebe.I demek ja sum sakala da postignam nesto so moevo prezime ponatamu vo zivotot a ne sme ni bogati ni pa imame kuznee sto prosecna makedonska familija.I kazete mi ima li nekakov nacin da me razbere?

Nemam makedonska podrska zatoa pisuvam na latinica.

8. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Леле каква глупост! Дечко ти како 15 годишњак, ти се молам, за презимето да се карам? За нешто што незнам ни дали ќе биде, на нероден Петко капа да му кроиме..
    Добро ајде дечко ти на страна да го оставиме ама ти за твоето презиме толку долга врска да уништуваш? |(
    Не те сфаќам ни тебе а па него воопшто! :fubar:

9. Tashaa

Tashaa Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    38
    лелеее искрено не знам каква врска сте имале ни колку години ни ништо ама според коментарот негов не би било лошо малце да си размислиш со каков човек можно е да го поминеш животот зашто искрено мислењево негово ми делува многу уназадено па дури и жално извини вака ама чудно ми дојде што гледам дека уште постојат вакви типови на луѓе со вакви сваќања..

На Filiposka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Linda.A

Linda.A Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    57
    леле ова со презимињата и мене многу ме лути,
    не ми е јасно зашто на машките им смета да задржиме наши презимиња,
    презимето е важно за секоја личност без разлика дали си машко или женско, тоа е показател на твоето потекло и фамилија, не ми е јасно зашто мажите имаат потреба да покажат тенденција на асимилација на својата жена. Со промена на презимето, жената се откажува од своето потекло и лоза, (нормално само у папир) и лажно се претставува како дел од семејната лоза на мажот. Обично кај нас презимето е дел од фамилјарната лоза и не се менува со децении, па кога ке спомнеш презиме дури и се знае од кој град си (барем во мој крај).
    Јас се омажив, ниту зборевме со маж ми за ова, тој си знаеше, јас го задржав моето презиме, и заради менталитетот кај нас мораше да „попуштам„ па го додадов и неговото.
    Според мене е неправда жената да се присили да го зема презимето на мажот, таквиот маж наметнува доминација, контрола, и што е најважно има проблеми со правата на жената, и поточно кажано има премногу застарени балкански размислувања на „важноста на мажот„. Можеби жената не треба да се скара заради едно презимо, но треба на мирен начин да се бори за да си го задржи своето презиме како нејзино најосновно право.
    Јас искрено би се скарала со партнерот ако не ми дозволува да си го задржувам презимето,
    не е проблемот за презимето, проблемо е во неговите размислувања и сваќања на работите.

На Filiposka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Stariot

Stariot Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    172
    Хмм, малку е чудна причината за која се расправате, но за жал и од тоа може да излезе проблем. Колку сте досега заедно не знам, но кога сте почнале да правите муабет за такви работи, претпоставувам дека сакате да одите на некое следно потрајно ниво. Мој совет е дека колку да изгледа минорна таа работа околу презимето, морате да направите некој компромис, со тоа всушност се покажува вашата спремност и умешност да правите компромис. Нема идеален компромис, секогаш некој ке попушти повеќе, некој помалку. Но од овој компромис може да зависи иднината на вашата врска. Инаку од машка страна гледано, воопшто не е важно дали ти ќе го додадеш неговото презиме, тоа треба да биде ваш избор. Се разбира твојот став има солидна тежина во овој избор.

12. MiniBrendon

MiniBrendon Активен член

Се зачлени на:
    19 мај 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Se zapocna koga sedevme so prijateli i zenskive kazaa deka ke go zemat prezimeto na deckoto.I pocnaa zafrkanciite.Jas smetam deka zenskoto treba da si odluci i deka toa e nejzino pravo.I mu vikam zdravje boze da imame deca neka se vika deteto kako tatkoti ne mi smeta ama jas sakam da si go zadrzam prezimetoi mi vika nema sansi deka ke sme se skarale.Situacijava izleze od kontrola i iskreno se plasam da ne raskineme oti ne mozeme da najdeme kompromis.Inace za svadba i takvi stvari ima vreme ja seuste studiram.Go sakam i ednas imame raskinato i mene mi bese epten tesko nesakam da minam niz istoto,togas padnav mnogu psihicki.Toa e uste eden problem on e mnogu cvrst karakter a ja koga se karam so nego cela sum nervozna iepten sum za nikade i denovive duri i ne me faka son od prasanjeto sto ponatamu?

13. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    ^
    Дечково очигледно си бара закачка. Глупости. Сте се скарале за презимето, а не ни знаеш дали ќе завршиш со него, ама и да е така тој треба да го почитува твоето мислење, на крај краева за тебе се работи. Ти само си кажала свој став и тоа не е причина за да раскинете.
    Немој друг пат кога се карате да покажуваш слабост и да се кочиш. Брани си го ставот смирено со аргументи. Сега сте се скарале за една обична ситница и сте дошле скоро до раскинување, а утре ќе треба да решавате сериозни проблеми, тогаш и до тепачка може да стигнете и на крај ти пак ќе му се тресеш?
    Мафтосај го таму, на 20 години ќе му се потресуваш на некој што изводи карактер.

14. MiniBrendon

MiniBrendon Активен член

Се зачлени на:
    19 мај 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Znam deka e toa najglupa pricina ako se skarame za toa.Megutoa jas go sakam i 3 godini sum vo vrska i sekogas koga se karame jas sum krivata i kako sto kazav kolku i da se pravam jaka na kraj ja sekogas zvonam i sum taa sto gi sreduva site raboti.Se plasam deka moze da se skaram za ovaa pricina i posle kako ke prodolzam bez nego ednostavno se naviknav da go gledam do mene i stana del od mene i psihava ke me ubie :worried:

15. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Срцка, ако случајно некад раскинеш со типов кој мислиш дека не можеш да живееш без него, сети се на постовиве на форумов и после 5 год побарај ги. Чисто да се потсетиш што си научила. :* Са сречом!

16. m.m.5

m.m.5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2010
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    8
    Момци и девојки ми треба совет
    Со бивпиот дечко раскинавме пред два месеци,он раскина и да речам останавме во ок однос,да продолжиме да комуицираме,не се испокаравме .он рече ке ми се јави,јас побарав да помине време и него еве уште го нема. мене ме фати криза,не сакам да се смириме ама едноставно сакам да го слушнам ете така... сакам да му се јавам ама незнам колку е тоа ок и како тоа он ке го сфати
    нема нова девојка барем така мислам ,па би ми значел вашиот совет дали да се јавам или не...стварно имам потреба да го слушнам :)

17. jonnyo

jonnyo Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    15
    Да ти кажам право и јас се прашвам, ама обратното. Кај исчезнаа пристојните, мирни, добри девојки. :D

И дојдов до заклучок дека треба да бараш, да бараш, и да бараш. Јас сум сигурен дека не сум толку катиљ чоек, па да останам сам цел живот.

На крај краева, за секое тенџере има капаче. Освен ако некој не се погодил ѓезве :D

Ако сакаш да го слушниш, јави му се. Чим не сакаш ништо со него, слободно можеш да му се јавиш. Ако сте во добар однос, тогаш не е тоа ништо страшно. :)

18. Gosling

Gosling Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2012
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    258
    Јави му се, ништо нема да изгубиш, скрати си ги маките ;)

19. MiniBrendon

MiniBrendon Активен член

Се зачлени на:
    19 мај 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Nesaka ni da mi se javi na telefon mi vika I da ne go baram I mi e uste lut za preziminjava.Ne znam sto da pravam :worried:

20. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Имаш 20 години, како бре од сега имаш живци и сили да се замараш дали би го земала неговото презиме или не, па Боже мој уште не те ни побарал за жена. Секако дека не е негово право да ти каже, ако сакаш двете да си ги носиш твое си е, во твојот извод ќе ги пишува, ако не може да те прифати, ај чао, ќе се најде некој што од љубов ако треба тој твоето презиме ќе го земе.

И не можеш на секоја кавга ти да попушташ, се знае, секогаш се ркиви двајцата ама треба некој баланс да се постигне, некогаш ти некогаш тој прв да попушти, да се извини, па да зборувате и да увидите дека всушност двајцата сте згрешиле.

И не му врти една недела, па да видиш дали нема да те бара ако стварно те сака.