Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626

Значи нема објаснување за тоа негово понашање. Се однесува со тебе незнам како, неможам да најдам соодветен збор за да го опишам неговото однесување. Тотално нема никакво оправдување за тоа, особено не ако си со некој година ипол. Зашто го трпиш тоа понашање кажи ми? На мене лично женска ми така да ми напраи, најдобро да има некое многу добро објаснување зашто ја немало на лицето на земјата така речено 2 недели...ако нема, чао пријатно, нема шо јас да си го губам времето со некој кој што неможе да ми каже кај бил 2 недели без да се јави на женска/дечко без разлика дали е машко или женско. Значи мој совет е седни разговарај и кажи му дека уште еднаш така и готово е, а во меѓувреме сакаш да ти објасни шо се дешава зашто он е дел од твојот живот и неможе така да праи !!!! Ако неможе да ти објасни кај бил и зашто го снемало 2 недели, размисли и самата што сакаш да правиш...сакаш да бидеш со таков човек? што кога ќе прерасне во нешто многу посериозно? Ќе се земете и него ќе го снема 2 недели? размисли малку на таков начин

2. Extraordinary.girl

Extraordinary.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    421
    хаха тедибер фала на советите, одлично ме разбра :) тој не покажува ништо да, ама не нагласив дека ни јас не покажувам, пошто сум таква, увек чекам од машкото несакам да излезам будала од целата ситуација.... имав другар кој ми призна дека му се допаѓам и направи се што беше во негова моќ за да му возвратам, отворено се изјасни, си го кажа неговото, јас му кажав дека не можам да го гледам поинаку, останавме во контакт, беше премногу добар спрема мене, и наседнав... го доби тоа што го сакаше, се заљубив и никад не сум имала посилни чувства како кон него... сега јас сум во слична ситуација како неговата, и верувајте ми тешко е, никад не си начисто триста мисли ти прелетуваат во глава, а се плашам да се отворам и да му кажам.. увек е прашањето зошто не тој? зошто јас прва?

3. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626

Биди ти повозрасната и биди таа што знае што сака !!! ;)

На teddybear и zoki-poki им се допаѓа ова.
  4. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Секогаш е така во тие другарски односи кои подоцна се претвараат во љубов, дали обострано или само до едната страна.
    И јас се имав заљубено во другар, никогаш не мислев дека и тој во мене бил заљубен, знаев само дека сум му физички многу привлечна, и еднаш му пишав порака дека го сакам ама му ја пишав пораката на шала навистина не мислев сериозно и тој ми врати дека и тој мене ме сака. Ептен бевме тинејџери тогаш па ете бидна нешто но заврши многу брзо, за две недели од причина што знезнаевме како да се однесуваме еден спрема друга пред се заради другарстово, заврши така што денеска сме само на здраво, криво ми е што го изгубив другарството што го имав со него. :)
    Мој совет пробај да му го кажеш тоа но да биде двосмислено за ако не ти возврати да му речеш дека не си мислела така дека друго си сакала да кажеш или дека било на шала ;)

5. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Екстраординари грл. Јас си останувам на моето. Ако не пробаш нема да знаеш... Не директно убаво кажа мимс ама од одолу двосмислено. Ајде паметни сме девојките. Ке успееш. А ако евентуално го загубиш другарството ( шшто јас искрено не верувам би можел искреноста да ти ја цени ) ... тогаш ке собереш сили да одиш понатака и ке имаш мирна душа дека си пробала. Секако можеш уште малку да причекаш за ти твоите чувства да си ги разјасниш да не случајно сега така го гледаш само дека си ранлива после раскинувањетп и се тоа. најубаво почекај кога ке бидеш сигурна пуштај знаци. Што ке биде секако извести не. Се најубаво :*

На Mistery му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Да, во некои случаи е така, штом сака да те запознае со друштвото, тогаш сигурно му се допаѓаш. Ама не мора да значи дека тоа е така секогаш. Мојот случај беше идентичен со овој, значи буквално ми симнуваше звезди, ме запозна со негови роднини, пријатели (иако јас се противев, на крај ме убеди да ме запознае), а до тогаш бевме заедно нецел месец. Значи, кој и да гледаше од страна ќе речеше: Овој стварно се затрескал. Но испадна сосем спротивното, јас бев таа што се затреска, а тој, откако го одбив за секс ми раскина. Не веднаш, туку две недели ме маткаше дека многу е зафатен, не можел да дојди(беше од друг град), за на крај да ми рече дека имал премногу обврски и немал време за девојка |( Откако се случи ова, една од поблиските ми другарки, која всушност и ме запозна со него, ми кажа дека во тие нецели два месеци тој ме изневерувал кај што ќе стигнел :@ Таа го знаела тоа, а молчела, па уште ми го кажува сето тоа еден ден после раскунувањето(инаку таа учеше средно во неговиот град). Па види сега колку контрадикторно е неговото однесување со мене, со тоа што навистина го чувствувал за мене :^)
    Затоа велам, не брзајте одма со заклучоците дека сигурно му се допаѓа девојката чим толку внимателно се однесува со неа и сака да ја запознае со друштвото, бидејќи некои тоа не го прават спонтано, туку однапред им е испланирано. Уште повеќе се пронајдов во тоа што после две недели и пишал во порака дека ја сака(ама баш на истиот начин се случи и кај мене тоа, две недели поминаа, а тој “те сакам“ ми пишал :^) А јас будала му поверував, ама исто како и Туфче, не возвратив на пораката, бев збунета).
    Не е љубов се што изгледа како да е.

7. meruska

meruska Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    103
    искрено темава е катастрофа дај те бре луге маските да ни дадат совети :D :D кога маското ќе може да го сфати женското-никад така да нема санси некој совети да дава само памет да соли може и тоа маско сто ќе дава совети ќе биде WOW најпаметниот најдобриот а не знаеме кој е и каков е

8. angelka8

angelka8 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    што треба да направам за да заведам машко? помош

9. meruska

meruska Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    103
    биди своја- природна не мисли многу на крај да не се изглупирас ако тој те примети таква каква сто си голем плус за тебе позз

10. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Не ме сфаќајте погрешно, ама темава се вика совети од машка страна. Се губи од смислата ако коментираме ние. Отворена е за да се видат нештата од машка гледна точка.

На CaperucitaRoja и zoki-poki им се допаѓа ова.
  11. TuFche

TuFche Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2010
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    23
    Јас не ни очекувам врска........ бидејќи денес речиси ништо не почнува со врска....... сакам само да се дружам со него па што биде биде :) Плус не сум зањубена, нема ни да бидам во блиска иднина. Имам претходни слични искуства и сега сум некако дистанцирана и не си правам филмови. Ако нешто се роди од оваа дружба супер ако не има и други риби во морето :D

Сепак фала на советите!

12. kukli4ka2

kukli4ka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    21
    Девојки, јас сум женско, јасно е дека темата е совети од машките, но сепак ќе кажам јас што мислам не конкретно на една од вас членка на форумот туку на повеќе и се надевам дека ова ќе биде од корист. Мене ми се има случувано дечко да ми исчезнува на некое време но не бев во врска но сепак постоеше некаков интерес од негова страна и се случувапе да исчезне на неколку дена и така ми стана сумлив :D и решив малку да истрашувам во што е проблемот си направив лажен профил на фб на skype на msn каде што знеав не е важно и излезе дека тој си играл со повеќе девојки така со една неколку дена со друга неколку со трета или пак истовремено со сите и бил заинтерсиран за секс само.Па затоа ви советувам ако не го познавате некој истражувајте :) па дури и ако го познавате малку не се знае што може да мисли и што сака да постигне.
    Друго сакам за кажам за тоа дека одма ако и ти каже дека те сака и тоа ми се има случувано :D верувајте и тоа се сведува на тоа дека сака само секс, како што вели mistery да ве легне и толку.
    Не верувајте на такви што кријат се, од вас што лажат за најосновни информации, што не сакаат да ви бидат пријатели на фб вистинскиот секако ова е време на запознавање од интернет дечко или девојка .... само пазете не си создавајте проблеми :)

13. WalterBishop

WalterBishop Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    @kukli4ka2 во право си апсолутно, ништо не треба да се зема здраво за готово, без разлика дали тоа доаѓа од машкото или од девојката, малце да собереш некоја информација плус од страна не е на одмет, ама велам малку, не да стане тоа опсесија и да премине во посесивна љубомора...
    А да тоа за 2 дена кажување те сакам, е начин да ја натера девојката да го почувствува поблизок... да не се лажеме ама на секој му е убаво кога партнерот ќе му рече те сакам (без разлика дали е вистинско или не) во тој момент е убаво, а во тој момент на убаво доаѓа до спуштање на бариерите.... и натаму знаете што следи....

14. TuFche

TuFche Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2010
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    23
    Имаш право Кукли4ка, ама јас не паѓам на такви финти.......... мислам не сме деца па сега да се лажеме :D Само смешни ми се постапките на машките, ДА точно е тоа дека сакам дечко ама па на се‘ и свашта да паѓам е тоа мало морген :rofl: Инаку и кај мене беше така, ми викаше како му недостигам, како сака да е со мене, па колку ме сакал :rofl: и тоа по милион пати кажано........... абе ајде ти се молам со дете ли разговараш 8) ама мора и вакви искуства да се има......сега како ќе се смееме со другарките.......... пациенти мора да има, ама не секој се нафаќа да ги лечи :rofl:

15. kukli4ka2

kukli4ka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    21
    хахахах Туфче не дека пак јас паѓам на такви работи, туку поентата ми е (ме разбра што сакам да кажам)дека има секакви машки, па и женски коишто за да ја постигнат својата цел лажат прават се и сешто, секако дека една цел е секс, но можеби има и некој друга.... како и да е има наивни девојки кои што немале многу искуство па сакаат да видат што е како е. Штета што некако е тешко да се зборува дома на училиште за вакви теми секс дечко и слично, од криењето на првите искуства со некое машко дека можеби ќе не караат дома, а да бидеме реални не се сите родители многу расположени да разговараат со нас пред време знаете страв, страм... па од тука според мене ни се појавуваат вакви проблеми бидејќи не знаеме да разликуваме, а сакаме да пробаме се поради неинформираност.
    Се согласувам и со WalterBishop исто е многу важно да не претераме со собирањето на информации :D , а затоа дека партнерот сака само секс поубаво е да се знае да си бидат договорени двајцата партнери, но не секогаш така. Малку одповеќе пишував, но знаете дека кога некој ќе ни дава надеж може и да се вљубиме, што после со тоа само да не ни е убаво заради лага дека сме му недостасувале, дека не сакал :( само проблеми. :)

На TuFche му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Нема да те караат

него се знае баба дедо дома зборат на комшии
    и до крај на месецот ке знае цела зграда :sweat:

17. BlackXSs

BlackXSs Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    20
    Немам доволно време за да ги исчитам сите постови,прашања и одговори,па ако некаде веќе има поставено вакво прашање или пак сметате дека е глупаво-избришете го. :)
    До сега не сум имала вакво искуство но,ме интересира дали врска која се заснова само на секс може да премине во нешто друго,во вистинска,нормална врска?Дали и колку машките помислуваат (посакуваат) таквата врска да ја претворат во вистинска?
    Јас не верувам дека е можно такво нешто,но љубопитна сум :)

18. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    Се зависи од тоа како те гледа машкото. Не мислам дека не е можно, не го кажувам тоа, само се зависи од тоа што сака машкото, дали сака врска во тој момент и дали тебе те гледа како што викаат girlfriend material. А можно е, нормално дека е можно...Штом е со тебе (иако само за секс), сепак значи нешто го привлекува. Сепак најдобар начин да дознаеш е да го прашаш...Прашај го што очекува он од вашето "дружење"? дали ќе прерасне во нешто повеќе или не? дали се е запрашал дали сака да го официјализирате итн итн итн

19. WalterBishop

WalterBishop Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    зависи од околностите (глупо клише е ова што го пишав ама така е), генерално мислам дека е можно и тоа како, ако е со девојката само за секс, а не ја познава, може кога ќе им се засвиѓа работата на двајцата тоа да го практикуваат почесто, така ќе се запознаат, ќе се зближат и дур да трепнеш ќе сватиш дека има нешто многу повеќе од тоа... Знам случаи вакви кога баш од fuck bodies се испозаљубиле како средношколци и еве со години се сега заедно, а се почнало од чиста заебанција... А ако ја познава добро девојката ( и таа него нели сепак двајцата се согласуваат на тоа и никој не е искористен), и се заедно исклучиво само за тоа, што би се рекло со машки речник “за кога ќе фати суша“ тогаш тешко... Сепак зависи и од девојката како ќе се постави, кои се очекувањата, дали се “заедно“ исклучиво за да си ги задоволат потребите или има тука некоја скриена намера и мали искри што можат да направат голем пожар.

20. poppie

poppie Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    6.496
    Najiskreno i jas ti posakuvam dobredojde Zajko :D .. Milo mi e shto vaka edno mashko se resi da otvori vakva tema i da im pomogne na ponezniot pol. E sea bi sakala da te zamolam dokolku bi mozhel da mi pomognesh. Se raboti za momce koe shto, da ne preteram no pocna da mi se svigja epten... Hahah... So nego se zapoznav ( preku ne mng blizok drugar ). Se beshe ok. Posle toa mi pisha na fb da iskocime. Toa i se sluci. Izlegovme vo kafic, on beshe so negovi drugari, a jas strogo so zhensko drushtvo. Si napravivme kezhual muabet, no megju nas ne se sluci nishto. Posle nekoe vreme povtorno mu pishav i me vikna za vo disko, a isto taka i za nova godina a duri i za kafe muabet ( kade na mene mi odgovara, sama da izberam ). Edna vecer ( znaev deka kje bide vo Hard Rock ) otidov so mojte drugarki i go vidov nego. Svrten beshe so grbot nakaj mene, no negovite drugari go izvestija deka pristignav, i mojte drugarki mi kazhaa deka se svrtel 2 pati da me pogledne. Resheni bevme da si zamineme i vo toj moment otidov da se pozz so nego, da ispadnam fer. Se pozdravivme i napravivme najnormalen muabet i go prashav ( ne napadno ) koga planira kafe muabet. Sam se ponudi, iako prethodno kazha deka koga nema da bide zafaten.. -.- .. Mi prasha dali sakam sledniot den da odime na kafe i normalno.. Prifativ.. Sredbata trebashe da bide na pladne. Go cekav da mi pishe ( sam kaza deka kje go stori toa ) no ne pisha. ZASHTO pravi vaka?! Dali toa mu beshe celta samo da me otkaci i da vidi kako kje izreagiram... :( .. AJ pomosh Zajko : D
    Mnogu mi se dopagja tipot.. : )