Имам долга врска. И дечково е прилично ок. Но сакам да знам како би можела да успеам да направам дечко ми да има поавантуристички дух. Некако, јас сакам на оваа возраст да идеме да работиме во странство, да не се обврзуваме за ништо тука во Мк. Четири години сме разлика, па може затоа тој е во тие години кога размислува за семејство. А, јас сакам малку да живеам и да искачаме. Од друга страна во последно време има многу луѓе кои сакаат да раскинеме и прават се за ние двајца постојано да се караме. И најтрагично е што тие ми се блиски луѓе и некако им успева. Свесна сум за тоа дека не треба да им дозволам да си играат така со нас, ама едноставно јас како личност сум преемотивна, малку и не сум доволно самоуверена. Во последно време чувствувам како се што градам да ми паѓа во вода. Ми треба одмор асален од луѓево. Ми треба место каде што би собрала сила да се борам за љубовта. Дечко ми е цело време покрај мене и ме трпи ептен. Ама страв ми е да не му се смачи од сево ова. Да резимирам, сакам да знам како против тие луѓе кои ни се убутаваат и на 2 и ни ја расипуваат врската?
- По авантуристички дух не се прави... таков си е човекот по карактер. - А ако сте 4 години разлика а ти имаш 17 како што ти пишува... верувај дека тој на 21 година воопшто не мисли на семејство - Ако ти треба одмор, оди на одмор... едноставно е - И прекинете контакат со тие луѓе што ви се убутаваат
Не сум машко ама ке си земам право да ти одговорам. За жал не можеш да го промениш неговиот карактер,туку само тој ако навистина сака може да се промени. Не се труди.Ме интересира дали имаш зборувано со него за тоа што ти го сакаш и ако имаш зборувано што мисли тој за сето тоа?На каква реакција наидуваш? За кавгите...во секоја врска ги има.Не може се да ви биде мед и млеко. ама на тие личности не им дозволувај да ви ја расипат врската.Баш ме интересира зошто сакаат? Изгледа им е здодевно па си играат со тугите чуства. Можеш да седнеш и да разговараш со нив или игнорирајте ги и најважно...не им прави кеифот да ве видат разделени зошто тие едвај го чекаат тоа. Борете се заедно со дечко ви да ви успее врската,не се предавајте. Нема универзален лек како од помош со таквите луге зошто секогаш ке ги има. Почекај и други мислења
се испокаравме многу пред 2 дена, поточно јас се карав му кажав се што ми лежи на душа, се што не беше фер спрема мене (несмеам да искочам у диско сама, незнам до колку саат да седам надвор, да не му се јавувам да цекам он да ми се јави.... и се трпев) и во лутина му кажав дека некам да се гледаме веке ако продолжи со таков однос, ми рече само дека сака да продолжи да се гледаме само ако продоли да биде како до сега, ако сакам да сме заедно треба да се сложам на се. А стварно го сакам и долго време сме заедно (3 год) и сега ми фали и многу сакам да го видам, за 5 дена ке идам на одмор со моите и цел месец нема да бидам тука, а ако не се видиме до тогаш страв ми е дека стварно ке биде крај..
Незнам кај е прашањето тука, ама можам да прокоментирам... Убаво е тоа што конечно си покажала заби и си му изнакажала се што ти смета , ама сега мора да си останеш на твоите ставови. Класика уцена ти дал затоа што знае дека ке попуштиш затоа што го сакаш и пак се ке биде по негово, како што највеке му одговара. Мој совет е да не го бараш, ако доволно те сака сега тој е на потег
Може ли да ми одговори некој на ова? Дечко да ве моли да сте заедно да е упорен цело време а од друга страна излагањето во град е сам со неговите другари?Ај разбирам некогаш да излезе сам не викам без мене никаде да не смее да мрдне ама мене ме вика само денски за на сладолед,пица итн. а кога се излегува по дискотекиве само ке ми каже ја идам вечер таму и таму....Никогаш не ме вика со него Му дадов на знаење дека се лутам а тој на тоа ми одговори"па незначи дека ја со некоја нешто ке правам; ти си многу посесивна итн.''Ajде дeчки кажувајте од машка гледна точка што мислите?јас мислам дека сака на повеќе столици да седи
Леле ќе пукнам незнам што да правам ми се плачее!!!! Со години никого не сакав и ниту ми се свиѓаше некој се до вчера кога запознав едно прекрасно момче. Се запознавме тој е пријател на една моја другарка. Абее срцее е Преубав беше ( за прв пат некој толку многу го засвиѓав). А и онака карактерот му беше ок. Дојдов дома го најдов и на фб го аднав си почнавме муабет. Значи се беше ОК. Ми кажа многу убаво ми стоел црвениот кармин x) А ме праша дали имам дечко. Секој коментар од него ми беше многу важен зошто навистина многу го засакав. И се беше ок сега јас му пишав тој одвај зборува да не треба со клешти зборовите да му ги вадам!! Ич не ми е јасен сега ич!! А иначе другарка му ме праша за него нешто во смисла Дали е убав. Е појма немам зашто ме праша тоа абе незнам ни што да мислам збунета сум уфф ќе пукнам! Еднаш у живот еден дечко да ми се засвиѓа и тој да заебе работа уффф!!!!!
Zdravo ve citam redovno no ne pisuvam samo za problemi ve tromozam Imam dolga vrska i vo posldeno vreme samo kavgi i nervozi i osekam deka ke se skarame .Veke kaj nas nema mislost , i nema vreme koga da se gledame se toj ima rabota a ja doma sedam, arno denovive mi tekna da ispadnam malce so drugarki da se socijaliziram so se vika i pak ne cinam sega niz nos mi se vraka.Inace seks retko i se jas nastojuvam ,ama veke i za toa veke mi opadna zelbata oti se ja vikam.I deneska najnovovo mi vika ispadni si ti so drugarkite kako so znaese nekna da ispagas ja so drugarite ke si ispadnam,demek mn pari trosel on za benzin da me zeme mene a 5 km sme razlika.I deka veke nemalo da mu bide gajle i ako 3 godnii ne sme se videle veke za nisto ne mu bilo gajle i mi iskluci.A inace sekogas kaj i da sme odele 70% sme si gi delele smetkite ili pa ja sum plakala ili on, a za pari za benzin koga imam mu davam, prethodno koga nemase kola sekogas sama sum idela so taksi.Jas studiram toj raboti i demek i on imal dolg a mene za toa ne mi bilo gajle ,a nema vrska.I se iznervirav mnogu i nemozam da izdrzam
Нема да ја дробам со детали. Многу врски завршиле уште пред да се стави официјален крај. Вашата ми личи како една од тие. Типот е љубоморен, губи секакво трпение околу тебе, ти фрла некакви сметки во лице, не сака секс... Олеснете си и двајцата. Раскинете.
Ама знаеш што?откако побарав "развод "сега секаде ме вика ама сепак некогаш и сам да излагал со другарчињата Срцка колку е фер сеа кај смеам да речам нешто
Ма за какво фер зборуваш? Ако некој се сака и кога се сака, сакаш да си постојано со него и покрај него. Ако дотичната особа сака да забегува и да се експонира во околината без партнер-ка , значи сака да се представи и како "слободен стрелец". Кога тогаш тоа ке ти здосади или привикни се да така функционирате. Ама имај на ум, штом сам излегува (тој или таа сеедно) излегува за да мозе да легне било што друго што ке му излезе на патот. Зборувам од искуство
Знам и му го кажувам тоа ама не признава.да е до мене секој ден би се гледале а ваму сам да е.не сака да се откаже од мене.блокиран ми е и на фб.ама пак наоѓа начини, се спријатели со моите блиски и ми се чини никогаш нема да се одалечам од него.затоа и не можам да го дефинирам.ама како и да е само одбивам да се видиме па колку сака нека моли
машки, ај да ве прашам за совет како да му помогнам на 26 годишен дечко што се наога во депресија многу ми е жал кога го гледам, скршен е кутричок секој совет е добредојден
јас не сум машко ама ке дадам мислење.....никако немој да го сожалуваш, барем не го покажувај тоа пред него...Од искуство кажувам
дечково го познавам 5 години и некој месец, никогаш не сум го видела ваков гревче е мислам дека му е потребна за да излезе од депресијата
Пробај да излегуваш со детево почесто, едноставно прави да му е интересно, шетајте идете на кафе, гледајте филм онака, викај го со тебе у друштво
Што кога машко за прв пат ( во неговиот живот) ја води неговата девојка дома за да ја запознае со родителите?Што мислите вие за ова?