Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Епа ако му правеш ти беспотребни караници тогаш не знам шо очекуваш момците да ти одговорат.
    Уште си мала, на форумот си напишала дека имаш многу интереси па занимавај се со нив, само молекуларна биологија има да те држи ехеее, да немаш енергија да се замараш со мочко од 15 години. Едноставно не вреди, ти си паметна девојка, млада и сигурно си убава, канализирај ја твојата енергија за нешто попродуктивно, нешто што ќе ти се исплате.
    Кам јас тогаш да ги послушав советите, сеа ќе се смеам на мојте глупости, епа ќе се смеам. Машки има еден куп и секогаш ќе има, ама чувај си ги нервите за некој што стварно вреди.

А до тогаш забавувај се, слушај добра музика и учи го тоа што те интересира ;)

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  2. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    @ anastasijaki

2 опции во врска со дечко ти.

1. Тој е овца и го стрижат, му се наметнуваат секакви губитници, а тој си ќути.
    2. Тој си ќути бидејќи му се допаѓа друштвото повеќе отколку што ти и твоја сакана будуча свекрва сакате да признаете.

Во секој случај, тој треба да се освести и да превземе нешто. Уште не сте стапиле во брак, ти ќе го браниш од лошо друштво? Кутриот ќе има две мајки наскоро.

На Ella.313 и anastasijaki им се допаѓа ова.
  3. Gosling

Gosling Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2012
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    258
    Краток одговор... карактеристични очи, убаво тело, разумен карактер и добри манири :?:

А само заради мене, на пример може да носи подвезици :wasntme:

:lol:

На Ella.313, fallenangel, kravce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Kajafeminka

Kajafeminka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    26
    Искрено незнаев ова каде да го пишам па затоа тука еве ке го пишам ми треба машки,а може и женски совет,идеја!
    Значи вака со дечково се гледм 2 години не сме во врска зашто така и на двајцата ни одговара.Иако си се понашаме како да сме во врска само што не сме објавиле на фб и оние глупости пред пријателите и бал бла да не се објаснувам многу :) Значи самиот ми каша дека се гледа една недела со некоја друга а баш таа недела јас и тој не бевме во некој најдобри односи можеби ме лаже,а можеби и не.И сега ми треба совет како да го задржам покрај себе.Сакам нешто да го изненадам да му приредам некое топ изненадување,па ми треба некоја ваша луда идеа што би ви станала некоја девојка по забавна,интересна и повеке привлецна ;)

5. Anon

Anon Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.789
    Зашто сакаш да го задржиш покрај себе воопшто? Сакаш да се фатиш со него?
    Пријатели со бенефиции е пролазна работа, додека не фати некој дечко/женска. Сеа тој сака да си фати женска, зашто сакаш да му ја зезнеш работата?

6. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Најпрво треба да направите муабет на што сте да знаеш, ако имаш доверба во него кажи му дека сакаш да ти биде нешто повеќе од пријател(поарно направи го тоа побрзо зошто таа другата може да ти го земе)
    Ако сака нешто со тебе и има искрени чувства кон тебе сигурно ќе превземи нешто.
    Нема нешто подобро од искреноста во овој случај, не ти требаат луди идеи, туку искрен разговор.
    Секако дека постои опасност неговиот одговор да не ти се свиди, може да ти вртка одоколу или да ти рече дека сака само да бидете пријатели, ама ти биди спремна на се. Но, ништо нема да изгубиш ако пробаш.
    Не сум машко, ама ти дадов совет и гледшите од женска стрна.

7. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    Едно момче кое не го ни познавам убаво на излегување ме закача. Кога ќе поминеме со другарките покрај нив постојано упатува навредливи коментари кон мене. Кога го прашав зошто се однесува така ми рече дека не можел да ме гледа. :?: :?: :?:

8. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Можеш да му кажеш следен пат да престане и ако не сака кажи на брат или другар или некој што е постар од него да го опоменат и ако пак не престане они ќе знаат како понатаму да го убедат ;).

Се надевам не е толкав идиот потсвесно да му се свиѓаш а на негов идиотски начин тоа да ти го покажува. Ако не е тоа обавезно кажи на некого и не трпи да те понижува.

На fallenangel, Ella.313 и Ruby.rose им се допаѓа ова.
  9. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Има и такви кои не знаат како да пристапат па го избираат нај глупавиот можен начин за да привлечат нечие внимание, ехеее сум видела и такви случаи. Ако не можел да те гледа, зошто би се замарал воопшто? Па јас личностите што ме иритираат се правам како воопшто да не постојат не им обрнувам внимание, а не па да дофрлам...
    Игнор! А доколку ова продолжи апла, убаво ти кажаа, брат-братучед ќе си ги известиш, они знаат како треба со такви мангупи. Не ќотек, доволна е нивната појава и 2-3 збора, верувај.

10. felisitas

felisitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    1.148
    јас кога бев втора година средно го имав ама баш истиот проблем ме навредуваше, ме буташе на поминување,исто ми кажа неможам да те гледам....ама на крај на четврта година дознав од школски(негов другар)дека дечково у втора бил заљубен во мене,онака падна на муабет и јас :lol:

11. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    Како да натераш маж повторно да се заљуби во тебе ?! Да проработи хемијата, да се избрка монотонија?!

12. Kajafeminka

Kajafeminka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    26

Се е тоа убаво но работата е во тоа што јас и он додека бевме заедно јас имав дечко поточно долга врска од 4 години.Сега раскинав пред некој ден но работата е во тоа што он најверојатно заминува за Канада во септември не сигурно но такви се плановите уште од кога го знам збори да излезе надвор од Македонија да работи и имаме правено на таа тема муабет и ми кажа најотворено дека несака мене да ме повреди можеби ке се заљубам и тие ред работи,ама работата е во тоа што јас веќе се заљубив,а и мислам дека и на него не му е сеедно бидејки многу влозува труд башка и не се гледа со таа одкога се смиривме цело време сне заедно,а немора да значи и дека нема да се види.
    И некако се плашам да правам муабет на таа тема за врска и тие работи да не бидам одбиена едно а друго кога да се закараме он ми вика ако повеке несакаш да се гледаш вака со мене,кажи друг предлог што би сакала можеби би ми одговарало и мене........Искрено незнам ова како да го сватам :^)

13. Thebestone

Thebestone Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    63
    - Маж да натераш да те сака во вистинската смисла на зборо,не можиш. Ниту со секс,ниту со лигавење. :)

14. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    Јас тука не спомнав дека незнам како да го исексам, муабетот ми беше во долга врска сме, сакам љубовта да ја освеживме а не да разменуваме плунка или како што кажа да се лигавиме.Сексот ни е арен,ама не е на одмет некое освежување, нешто што ќе ја разгори страста ..повеќе на емотивен план.

На Thebestone му/ѝ се допаѓа ова.
  15. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Мислам дека треба да размислиш и да увидиш што ја донела врската до
    ,љубовта е чудна работа ......................знае да те возвиши ,но и да те уништи па затоа расмисли дали вреди да се обидува само едната страна.................љубовта за да биде пријатна треба да биде возвратена...........и секако двајцата партнери да се трудат околу неа а само едниот ако се труди __________а другиот како нем патник.....................размисли?

16. Skorpijaa

Skorpijaa Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    11
    Едно прашање до машките на форумов. Дајте ми совет како треба да се однесувам со дечко кој ми се свиѓа, не е од мојот град, но доаѓа на одмор. Значи не се познаваме, но сме излегле во исто друштво, а ке продолжиме да се гледаме, пошо имаме исто друштво. Мене ми се свиѓа ама незнам дали и јас него. ај дајте некој совет :)

17. Gosling

Gosling Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2012
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    258
    Понекогаш и само меѓусебните погледи можат многу да кажат, ама тоа често не води многу далеку... зависи од луѓето.

Најдобро да пробаш да му направиш муабет, за било што... делувај заинтересирана и така ке видиш сама како тој реагира на сето тоа.

good luck :wasntme:

18. Skorpijaa

Skorpijaa Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    11
    Ти благодарам за советот
    Но би сакала да кажам дека многу тешко ги искажувам чувставата, дури ни најдобрите другарки неможат да препознаат кога некој ми се свиѓа,некако се плашам да почнам да разговарам со него,.може затоа што сите се вртат околу него, па јас се однесувам како воопшто да не сум заинтересирана.

19. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Ако навистина си скорпија , тоа доволно зборува за тебе..... скорпиите тешко искажуваат чувства...

20. Skorpijaa

Skorpijaa Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    11
    Да скорпија сум :D