Од кога лајкувањето е мерило за сакање? Да е заинтересиран мислам дека би ти пишал нешто, вака може само да лајка згодни цури низ фб. Не мора да бараш посредници. Сл. пат пиши му ти едно здраво на фб, па ако ти врати и го продолжи муабетот, може е заинтересиран. Ако не врати или те откачи, значи дека не е. Најбезбедно е така (болје него со посредници). Бар на интернет нема срам
Шо е битно шо планира? Ти никаде не кажуваш шо ти планираш и какви ти се тебе намерите. Дури иам чуство дека и нацело забораваш на фактот дека тој има женска. Тоа пишењето,тоа јавувањето ти си го прифаќаш онака баш нормално. Дури и се прашуваш каква намера има? Он си видел дека има зелено светло од твоја страна и нормално дека ќе ти пише,ѕвони и ќе се интересира од тебе. Он нека заборава дека има женска,тоа си е негово,ама барем биди ти таа шо нема да заборави. Утре може ти да си на нејзино место.
Одам со дечко ми 5 ипол месеци но и минатото лето имавме нешто но тогаш прекинавме и се знаеме веќе цела година....Ми треба совет од МАШКА СТРАНА за ова. Како да постапам? Тој често е испаднат и ретко кога е дома седнат.Не се гледаме баш секој ден али тоа е поради мене,не сакам толку често.Нервоза ми е кога ќе ми се развика зошто до толку доцна сум излегувала преку неделата и слично.И тоа ми се обраќа вака: Од утре до толку и толку дома јасно? Навистина не ми се свиѓа ова однесување и му го имам кажано тоа и продолжува.Ми вика знам што правам тоа е за твое добро и не сакам да слушнам од некои како до толку часот си седела некаде. И сега се ми е испобркано.Дали се грижи за мене,дали се грижи за тоа што другите ќе речат? Преѓеска ми вика каде утре вечер му кажав каде и ми вика во 12 кај мене да бидеш.Јас не дека не сакам да се видам со него али тој секогаш решава кога и каде да се видиме и навистина не ми се допаѓа тоа.Му го имам кажано тоа но како што реков си тера по свое.А можам со сигурност да кажам дека ме сака. Што да му речам,како да постапам за да го смени својот однос? Се чувствувам како да може да ме контролира како сака!
Прво, ова што го читам според мене е тотално идиотска работа и те жалам... а решението е или седни го и озбилно кажу му го сето ова колку ти смета, или почни да се однесуваш како него, кога ке осети самиот како е веројатно ке олабави.
Глупава сум, знам дека сум... Знам дека дефинитивно не ми требаше ова, ама ветувам, не бев јас, алкохолот беше. Знам дека не ми е гајле веќеза него, знам дека не чувствувам ништо, можеби едноставно ме повлече тоа што никогаш не дочекавме едно вистинко раскинување (врска на далечина, која едноставно заврши без причина, и на која дури и кога имаше време да се среди јас решив да и досудам несреќен крај, затоа што едноставно знаев дека тоа не тоа вистинкото, едноставно знаев дека ништо нема да се смени.. Сега сум во врската од моите соништа, не можам ни да опишам колку сум среќна, уште малку 2 години, а како да не ни поминала ни една недела. Но зошто ми требаше тоа? Зошто намерно отидов да се поздравам, намерно отидов, можеби со надеж дека после цели 2 години ќе почнеме разговор за нас, ќе си кажеме дека нашето еднставно не можеше да опстане. Но се излажав. Тој беше толку ладен кон мене, а во очите му гледав жар. Не можам да сфатам зошто секогаш сакам се да биде совршено, зошто не можам да оставам некој на страна, зошто не можам да дозволам се да заврши. На моите зборови: "Отидов кај другарките", тој едноставно одговори со: "ОК, сеедно ми е", ама знам дека не му беше , го видов тоа во неговите очи, и едноставно не можев да се помирам со тоа, морав да му кажам дека знам, дека чувствувам дека не му е сеедно, и му кажав, ама преку порака на фејсбук. Зошто сум толу наивна, зошто не можам да дозволам со било кој да бидам во лоши односи?.. Едноставно сакам се да биде совршено...и сега не знам, знам дека лошо постапив уште кога му ја пратив пораката на фејбук, ама сега не знам какао да изреагирам кога пристигне одговорот, каков и да е, ако воопшто пристигне...
Не си глупава де,не паничи толку ...ни си прва ни си последна која го направила тоа.Едноставно те копкало да видиш како стојат работите и си го сторила тоа.За следен пат ке внимаваш. Нема потреба да се чувствуваш лошо.Што било било.Не се навракај кон минатото повеке.Ако ви било судено ниту далечината ниту ништо немало да ве спречи да бидете заедно Ако добро сфатив ти си во врска нели?Посвети и се на врската а не на тоа дали бил ладен или имал жар во очите.Едноставно мораме некогаш да се помириме дека нема секогаш да биде како што ние сакаме.
Вака едно прашање до припадниците на машкиот пол Кога ќе одлучите да запознаете девојка со која сте се смувале пред извесно време со вашите другари, дали стварно ви значи или пак само онака ?
Што кога мојот дечко мисли дека нема да ме изгуби? Кога е сигурен во тоа дека ќе останам со него. Како да го натерам да сфати дека може да ме изгуби со самото тоа однесување?? Очигледно е премногу сигурен во себе, но како да постапам за да сфати дека не може секогаш на стара слава да се извлекува.. Чувствувам како веќе воопшто и да не се труди и дека му е сеедно дали ќе бидеме заедно или не..
Јас мислам дека иако тоа дете тебе ти лајкнувало статуси слики или што и да е не мора да значи дека го сака истото што и ти... можеби детето сака само да се дружи со некој кој го разбира, мислам што го интересираат истите работи, на пример твоите статуси, каква им е содржината...
Сакам да ги прашам машките од форумот дали сакаат строго издепилирана девојка ( зборам за меѓуножјето ) или сеуште има некои кои ги сакаат „ фризурите од 80те 90те “?? Ме интересира доколку сака некој да одговори за себе си и ќе ве замолам без груби коментари
Што кога машкото се бакнува со отворени очи? Искрено мене ова ми наликува на тоа дека има поделено внимание,дека целото интересирање во моментот не му е насочено кон девојката, дека бакнежот (иако долг и страстен ) е рутински. И дека бакнувањето е неискрено.
Можам да ти кажам за мене.. Јас сум женско ама кога се бакнувам со дечко ми го гледам убаво ми е да посматрам додека ме бакнува Он не сака и нон стоп ме прашува зашто гледам..
Искрено јас за да донесам и запознаам девојка со најблиска екипа, треба навистина многу да ми значи и да имам сериозни планови. Веројатно затоа не се случува тоа Ова е доста индивидуално. Јас преферирам целосно мазно или пак мала линија над клиторисот, естетска бомба
Пред да го запознаам него, се смував со негов другар. (не знаев дека се другари) И денес ги среќавам и двајцата и останав стаписана! не знаев што да речам.. тој другар му ништо не ми значи, се имаме смувано одамна и толку а овој почна да ми се допаѓа повеќе отколку што замислував.. И сега дознав уствари дека они се другари.. не знам што ке биде понатаму но се осеќам толку глупо, и кога би збореле на таа тема не знам како и дали треба да се оправдувам .. некој совет?
Со ризик дека ќе бидам избришана или оф топик - чекајте малку другари. Да жени сме, и на жени како жени, ни ние самите не сакаме доле да гледаме како расте национална шума или постоење на истата, но чекајте малку. Вие мажите секогаш да не сте средени доле? Некои не ни размислуваат за тоа, а имаат вакви барања. Ако ова беше машки форум и јас ако напишев така, само строго и целосно мазно сакам доле од вас, ако не ми се креневете 50 мажи како не, бла бла бла .. Јас знам и такви кои се средуваат, али многу повеќе знам кои си го земаат многу здраво за готово тоа - јас можам каков сакам да дојдам, неа ја сакам мазна, чиста бла бла ..
woman in red опуштисе малку тоа е минато ти што си смувала со него повеќе внимавај за сега што ќе правиш ако ти се допаѓа и ако сакаш да бидиш со него едноставно биди! ако тој ти искоментира несто едноставно слатко насмевниму се и кажи му: детски памет! тоа беше онака губење време не беше ништо посебно!ти пречи?- гарантирам дека ќе речи: не не неми пречи ти имаш корист од тоа ем ќе те смета за искрена ем сигурно ќе се увери дека не било ништо сериозно кога имаш храбрст да го прашаш
Јас мислам дека треба да пробаш низ муабет тоа да му го кажеш, притоа да додадеш дека тоа не било ништо значајно за тебе, дека било само мување и било и поминало. Кажи му сама, пред да дознае од други, за да го подготвиш за ситуацијата ако станете нешто повеќе, еден ден другар му да му се пофали или да слушне од друг, дека имало нешто меѓу вас. И да додадам дека нема потреба да му се правдаш, тоа било пред да се запознаете и нема што тој да ти суди.
... " и са длака ваља свака и без маља свака ваља ... ... није битно нек је ту,.. само рџавом к*урцу длаке сметају " ...