Одкако го прочитав постот ми текна на една сцена од Сексот и градот, Саманта му приреди изненадување на нејзиниот дечко, направи(или порача ) суши и му го послужи на нејзиното голо тело...на крајот не испадна како што требаше ама сепак тоа е само филм. Ова се вика Nyotaimori, и на јапонски значи презентација на женско тело.
Зошто би било тешко? Ако имаш волја и немаш срам ништо не е тешко, а не пак ова. Ќе направиш некое јадење(не мора да е суши), ќе ставиш перници на подот, ќе легнеш и ќе си ја наредиш храната на телото, и ќе му титнеш на партнерот како знак дека треба да дојде. Може да биде интересно само ако ти си го направиш, без да се срамиш.
Абе како да јаде од мене бегај таму ке ме скокотка со секое допирање ке збудалам ке фрлам и чинии и се. Плус па он да јаде јас не. НЕ МОЖЕЕЕЕ. Јас ова не го поддржувам. А ти купи му куче. Ке се изненади верувај ми (се шалам ) ... па толку чим ти е богат сексуалниот живот што да го изненадуваш. Препуштај се на моментот и уживајте.
Фала ви на идеите сите се интересни Ама зошто сум си јас таква секогаш си терам како што ќе наумам пак ќе си праам по мое . Ќе ги пробам и вашиве сигурно некој друг ден. Теди мече претпоставувам дека си гурманче и јас сум, па затоа некако не ми се свиѓа он да јаде јас да гледам , а има куче па затоа не можам тоа да му поклонам. Еве го мојот план за НГ, па може ќе му послужи на некој Спојлер http://libido.com.mk/index.cfm?Page=soveti/kf2.cfm освен делот со јагодите, малце гнасно ми е
малку глупаво но прашање си е дали девојките кои само сте ги бакнувале, без секс ги сметате за лесни? зошто некој што е сам на 30 години би лажел дека е во врска ? фала
не се сите машки исти. колку само демоде звучи ова, али не се. мене ми е преку таквото од игри и политики. ила ли неко искрени чуства бреее?
да не ги бранам сега машките, ама мн машки го мислат тоа што го кажуваат и прават. може женското да ја отежни ситуацијата, па да глуми машкото Одговори ми те молам Зајко, дали машките навистина секогаш го мислат тоа што го кажуваат? Нема скриени намери, кодови, не биле толку комплицирани, кажаното значи само едно и тоа е.
Зависи од карактерот на машкото, но обично не играме толку игри како жените !!! А за тоа дека кажаното значи само едно, ние многу често кажуваме ствари што тотално не значат ништо, а вие ќе си напраите цел филм од тоа Да не бегам од темата, значи во глобала машките КОИ ШТО ЗНААТ ШТО САКААТ, не се комплицирани воопшто, и немаат потреба да играат игри и затоа понекогаш ги иритира женското однесување...додека има дечишта кои што мислат дека се што лета се јаде, ја немаат поминато таа фаза, е они се прича сама за себе
Hello narode!! Temava e sovrsena i bas dobro bi mi dosol sovet od momcinja...Pa bi ve zamolila za nekolku vasi mislenja. Eve vaka... Po priroda sum cvrst karakter sto ne potpagjam pod vlijanie i sekogas sum za toa deka treba da se razmisluva so mozokot a ne so srceto.Ne priznavam nikakvi ispadi i sekogas mnogu razmisluvam pred da napravam nesto.No za zal ja pocuvstvuvav i onaa drugata strana t.e. kako e da si mnooogu zaljuben no moram da priznaam deka mnogu dobro se drzam. Pred godina i pol zapoznav eden tip koj prv zapocna da pokazuva interesi za mene.Se bese ok ne ni odea bas tecno rabotite no dojde i toj moment koga za nova godina lani se smuvavme no toa bese se.Od togas do sega jas 365 dena vo god mislam na nego a ne se slucuva nisto megu nas.Edinstveno sto se slucuva e sto koga ke se vidime sami poinaku se odnesuva so mene, mnogu e pomil, zboruvame poveke, me prasuva i se po red.No koga sme vo drustvo toj se odnesuva mnogu ladno kako recisi edvaj da se poznavame i toa mene mnogu me iritira.Snosti se sluci nesto slicno pri sto bev vo uzasna agonija ne mozev da spijam, placev i duri ke padnev na iskusenieto da mu se javam i se da mu kazam sto mislam no fala Mu na Boga ne go storiv toa.Vecerva pak go vidov i se bese ok. Ve molam momci mi treba vase mislenje.Vie pretpostavuvam znaete sto znaci seto ova. Sakam iskreni odgovori... Blagodaram!!!
Значи тебе Ивонче те иритира тоа што со дечково сте така речено само на мување, а кога ќе сте во друштво е ладен и индиферентен кон тебе. Според мое размислување, он го прави тоа зашто не сака да те стави, или да се стави он самиот себе во ситуација да другите дознаат дека нешто се случува или се случило меѓу вас. Прашањето што ти треба да си го поставиш сега е "Какви намери имаш ти со него?....сакаш да останете на мување, или сакаш да прерасне во врска?"... Од тоа зависи каков чекор ќе превземеш понатаму... ти ако си заљубена во него, значи сакаш нешто повеќе.....не прочитав колку год. е дечкото...зашто незнам како би реагирал кога би се ти изјаснила пред него како се чувствуваш....ако е 19 како тебе, незнам како би изреагирал, зашто на таа возраст сме непредвидливи .....а ако е малце постар да речеме моја возраст, 22 и е доволно зрел ќе го прифати тоа сосем нормално.....Но пред да се впуштиш на таков чекор, би ти препорачал да ја испиташ ситуацијата....дали он сака врска, дали е спремен за такво нешто итн итн итн....Ако е спремен и ако ти рече дека сака врска, не гледам ништо во тоа да го прашаш "вие на што сте?" ....
Тој е 2 години поголем ама се однесува како да е 12 години помал т.е. изгледа како многу неизживеан тип.А јас секако дека сакам нешто повеќе со него.Искрено во последно време ми изгледа очаен за девојка но јас мислам дека не е многу заинтересиран за врска.Мене не ми е страв од одговорот што ќе го слушнам, мене ми е страв од тоа дека јас ќе си ја погазам гордоста пред него а ризикувам ништо да не добијам.Доколку сум сигурна дека сеуште има нешто од негова страна, јас без размислување прва би пристапила, но ти кажав за ситуациите.Ладни во друштво - љубезни кога сме сами. А и уште ова...Секогаш кога разговараме ми потенцира : Лесно ти е тебе Ивонче, не е тоа проблем за тебе- Или -За тебе е животов, алал да ти е-
Тој е 2 години поголем ама се однесува како да е 12 години помал т.е. изгледа како многу неизживеан тип.А јас секако дека сакам нешто повеќе со него.Искрено во последно време ми изгледа очаен за девојка но јас мислам дека не е многу заинтересиран за врска.Мене не ми е страв од одговорот што ќе го слушнам, мене ми е страв од тоа дека јас ќе си ја погазам гордоста пред него а ризикувам ништо да не добијам.Доколку сум сигурна дека сеуште има нешто од негова страна, јас без размислување прва би пристапила, но ти кажав за ситуациите.Ладни во друштво - љубезни кога сме сами. А и уште ова...Секогаш кога разговараме ми потенцира : Лесно ти е тебе Ивонче, не е тоа проблем за тебе- Или -За тебе е животов, алал да ти е-
Знаеш што....јас вака би гледал на ситуацијава....знам дека го сакаш и ризик е....Сепак не гледам зашто би си ја погазила гордоста....размислувај на начин дека ти си таа што знае што сака и дека не ти е погазување на гордост ако пристапиш прва и го прашаш....Штом не се плашиш од одговорот, мој совет би ти бил "Go for it" !!! Барем ќе знаеш на што си и ќе си ги скратиш маките !!
Знаеш...за тоа ми треба многу храброст а вечерва ја имав ама не ја искористив...бидејќи сфатив дека за тие маки што ги видов не заслужува тој толку.Би сакала да го мразам, најмногу!! Ама јас го обожавам на сите можни начини... Така да добро ќе размислам за ова уште еднаш, навистина сакам еднаш да расчистам, зошто ако има и најмала шанса да има нешто меѓу нас јас ќе се потрудам да успее тоа! Благодарам многу за советите!!!Се надевам дека добро ќе излези се! Благодарам за советите
Еве една моја случка од времето ми се допаѓаше тип кој што многу си го креваше носот во облаци,кој мислеше дека ако мавне корпа е најголемиот фраер,неизживеан,а се имавме смувано и после тоа пред другари ладен,со мене на само ме гушка ова она и јас ни две ни три го тргам на страна и му кажувам у фаца слушај,ми се свигаш знаеш,а знам ни тебе не ти е сеедно,сакаш да бидеме заедно или не,а ова што сум ти го признала немој многу да се креваш у облаци пошто не си ни прв ни последен у животов,хахаха сега си се чудам сама на себе колку сум била директна ама ми успеа се фативме тогаш,така да кажи си што си мислиш и не се замарај па и да те одбие и да мисли дека го сакаш не се замарај спушти го на земја малку кога и да ти рече нешто и уживај годините ти се за тоа,те одбие те одбие голема работа.Поубаво да пробаш и да не успее отколку цел живот да си викаш може со него ќе бев ако го прашав