Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. sunrise17

sunrise17 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2011
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    17
    фала за советот , ќе ве инфоримирам :)

2. Gosling

Gosling Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2012
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    258
    Јас искрено не гледам никаков проблем во врска со твојот карактер, културна, не пцуе, не се кара... баш таквите повеке ме привлекуваат :?: (а јас сум многу далеку од оваа категорија што ти ја нарекуваш "мутав")

"многу е културна бе брат, не е интересна, не пцуе, не се закача"
    и какви детски коментари се ова еј :^) ако стварно имаш 25 како што ти пишува и имаш вакви луѓе во твоја околина, те жалам :wasntme:

Смешно е тоа што баш тие луѓе на кои не си им интересна, ти ги сметаш за некакви "фраери"... и ако навистина такви сакаш, со среќа со нив ;)

Спомна дека правиш муабет на општи теми, епа баш тоа е тоа што те прави досадна и неинтересна за другите... пробај колку што можеш повеке да го насочиш муабетот во некој по специфичен правец, збори за работи што те интересираат и ги сакаш или евентуално збори за нешто што мислиш дека би му се допаднало на другиот и така полесно ке го привлечеш неговото внимание.

А тоа со смислата за хумор, јас мислам дека е зависна од карактерот, или ја имаш или ја немаш... не е нешто што се вежба или учи, едноставно таква си и треба да се помириш со тоа.

good luck :|

На fallenangel и shiningstar им се допаѓа ова.
  3. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Ме интересира едно, дали е потребно цело време да му се покажува на маж љубов, внимание и нежност или одвреме-навреме е потребно да се стави на игнор? Што би го направило посреќен-тоа што е сигурен во љубовта на жената што е покрај него или тоа дека жената што е покрај него е самоуверена и знае што сака? :^)

4. butterflly

butterflly Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    итно ми треба совет од машкоо!!! :D
    запознав еден тип ептен ми се свига али чудно ми е неможам да протолкувам дали и јас стварно му значам или глуми типот од една страна ладен глуми од друга постојано ми кажува како сум многу паметна како само со мене си комуницира подолго време ,ми се доверува ..... :$ некад па као не е за врски никад не се гледал подолго со некоја цура а јас секако не сум му спомнала за врска зашо нормално треба претходно да го запознаеш па може после би се одлучила на такво нешто....незнам како е правилно да постапам сакам да се обидам да го задржам

5. sweet25

sweet25 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    318
    Не знам машките што би ти одговориле, но , мое мислење е , прво за второто прашање, мислам дека и двете работи , односно, и да се чувствува сакано, и онаа со која е, да биде самоуверена, се еднакво потребни, да не речам, неопходни, за добра врска. Иако не е страшно ако жената не знае што сака во моментот :D . Тоа не значи дека не е самоуверена.
    Во врска со првото прашање, треба и во покажувањето на емоции, внимание, нежност да не се претерува, и според мене, никогаш не треба да биде мажот , а ни жената 100% сигурен во партнерот.
    Треба сепак да има една мала доза на , да не речам страв, чисто колку да не се опушти ептен, и да го земе партнерот здраво за готово.

Значи, убаво е да знае дека е сакан, да знае дека може да смета на тебе, но не и да си помисли дека си му толку сигурна, и што и да направи нема да биде напуштен. Треба одвреме на време да биде потсетен како те гледаат другите. Треба секогаш , а не само на почетокот, да се труди.
    Да си знае дека си избрала да си со него зашто ти е убаво , и да не претерува.
    Има моменти кога игнор, и те како , е потребен начин на однесување...
    Тоа го сваќам како чисто мало повлекување, кое што некогаш освестува, па дури и спасува врски.
    Треба одвреме на време да му се создава мала доза на љубомора, потоа, страв да не те изгуби, да го чепне нешто, да помисли , кај си , што правиш, мислиш ли на него.....

Никогаш не оставам дечко да биде премногу сигурен во мене, па ни маж да ми е не треба да си мисли дека еднаш ако ме освоил може како сака да се однесува , дека сум негова..

Мојот став е
    -Колку ме чуваш, толку ќе ме имаш!
    Па он нека си мисли ... :)

На Victorya му/ѝ се допаѓа ова.
  6. my.name.is-love

my.name.is-love Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    20
    Имам потреба од машко мислење, на моменти мислам дека сум очајна, премногу се замарам, па ај да видам дали сето тоа е попусто или...
    Разведена сум со деца, а многу сум млада имам 24 години. Бракот ми беше катастрофа и мислам дека само поради децата опстојуваше, долго време немаше ниту љубов, ниту почит и разбирање. Таквиот начин на живот остави многу последици врз мене, како опадната самодоверба, чувство дека не вредам, дека не заслужувам некој да ме сака и сл. а наголемата последица е тоа што во мегувреме станав анксиозна и сега уште толку се замарам.

Имам потреба од љубов, веке со години не сум се почувствуваа сакана, а ниту сум сакала, многу сакам да си дадам шанса да се заљубам, ама постојано си мислам дека никој нема да ме сака разведена со деца, дека никој нема да ме сака поради мојата анксиозност...

Ме интересира како машките размислуваат за ова, другарките постојано ме убедуваат дека ако некој ме сака нема да му пречат моите деца или мојата психичка состојба, ама јас не сум убедена во тоа, бидејки секогаш кога ке запознам маж и притоа му кажам дека сум мајка, веднаш поинаков израз на лицето... ме разбирате...

7. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    shiningstar

Сите те советуваат да не се менуваш а јас ќе ти речам смени се ако промената ти користи. Јас постојано се менувам зашто не значи дека тоа што генетски ти е дадено како физикус или карактер е нешто најоптимално за тебе.

Сакаш фраери ама немаш однесување за таквите да ги привлечеш. Тебе би ти било природно да најдеш некој мирен и фин како тебе ама па таков тебе самата бргу ќе ти досади.

Дали се учи, ДА, се учи и понашање и body language под услов да сакаш и да имаш од кого да учиш и нормално да посветиш доволно време.

Од тебе зависи дали ќе останеш како сега и ќе оставиш на времето и природата да течат спонтано или ти ќе промениш нешто кај себе и самата ќе дадеш одреден правец на течението ;) .

Најбитно ти е да размислиш каква сакаш да бидеш, дали тоа е позитивно за тебе, дали е можно таква да станеш и секако како тоа да го постигнеш.

PortmaN

Не ти било одговорено зашто веројатно никој не сметал дека имаш проблем за одговарање :) . Го прочитав пак и нема ништо посебно за кажување, не го интересираш за озбилно туку онака за повремен муабет и дигање его. Една година е премногу време за машко да се одлучи сака или нејќе зашто секој може еднаш на 3 месеци да ти пише на ФБ “како си шо прајш“ и да чека следните 5 месеци до следната слична порака.

Ако му се допаѓаш на машко а да не е ептен смотан те кани на кафе во првите две недели и веќе на второто или максимум третото излегување ќе знаеш дека му се свиѓаш а не како во твојот случај си му наговестила а тој останал пасивен. Јасен случај.

Victorya

Биди покрај него, биди самоуверена и биди своја без да зависиш од него. Како што ти кажа Sweet25, ти си со него ама во секој момент можеш да функционираш и сама, тоа е рецептот за долга и успешна врска. Оној момент кога некој ќе помисли дека си му дадена од вселената и ќе останеш со него (неа) под било какви услови имаш големи шанси да загубиш се.

Врската не е комлетно предавање на другиот, туку контролирано предавање на другиот но конците на твојот живот секогаш остануваат кај тебе ;)

На fallenangel, Victorya, sweet25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Mister.Fix

Mister.Fix Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    21
    Te lazat ke im smeta na 90 % mazi

Ako imas dve uste poloso izvini ke bidam direkten

E sea moze da ne mu smeta na nekoj za koj ti si super ali tie se retki , kako prvo mora da bide bogat za da izdrzi uste edno dete . Matematicki edno dete kosta 200-300 evra mesecno a so plati do maksimum 500 evra nema kako da se nafaka na toa.

Arno ama pa ako e bogat mu se lepat devojki bez obvrski a maskite se takvi idat po linija na pomal otpor.

Znaci moras da stanes opasna zavodnica , da veruvas vo sebe , da se dignes malce psihicki , da naucis nekoi novi finti i u lov :*

Ali na kraju kraeva sto ne si najdes nekoj da ti bide ko decko koj ke ti pomaga vo zivotot nesto megu maz i prijatel toa ti e dobra varijanta zivmi kariera 8)

Izvini za direktnost nejku te povredam ali bolje vaka sooci se so faktite i teraj dalje :hai:

9. Mister.Fix

Mister.Fix Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    21

pravilno e da napunis edno 20 godini pa da posle pocnes si tupis glava so toa uzivaj dodeka si mlada i ubava ;)

10. my.name.is-love

my.name.is-love Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    20
    Не се извинувај што си директен и искрен, затоа и пишувам на форум, за да добијам директен и искрен одговор.
    Али да се разбереме, јас финансиски добро стојам и на никого не би му ги наметнала децата како товар, сепак тие имаат и татко кој си плака месечна алиментација, за финансиите не станува збор...
    Е сега кога веке финансиите ги тргнавме на страна...
    Јас мислам дека на сите им смета самата помисла дека имам деца, без да навлегуваат што и како, најверојатно се предрасуди во прашање...

11. sweet25

sweet25 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    318
    my.name.is-love Јас сум некоја година постара од тебе и сум во истата ситуација ко тебе.
    Да ти кажам искрено, откако го оставив бившиот повеќето дечки што ги запознав за жал беа онакви какви што не запознавав пред да се омажам. Сеа упознав еден куп дечки на кои им е смачено од мување, сакаат да се смират, им се допаѓам , се запознаваме, јас уште во старт кажувам дека имам деца, и тие веднаш ме префрлаат од категорија девојка во категорија секс... :x
    Добро , да бидам искрена имаше и некои поширокогради на кои тоа не им прави разлика,
    ама јас со мојот памет , не ми беа тие интересни.
    Некогаш си мислам дека и затоа што како помлади ова ни се случува е потешко, па си викам
    -Ај уште не се ни ожениле повеќето, за некоја година ќе има повеќе од нив оженети,па разведени
    ( може звучи злобно :angel: )
    Како и да е, те разбирам , и не знам што да ти кажам освен да ти потврдам дека е тешко да се најде љубов откако првиот пат ќе ја утнеш работата...
    Знам дека после оваа реченица може звучи смешно да кажам, ама сепак мисли позитивно, очекувај убаво и верувам дека убаво и ќе те снајде....
    Јас знам дека негде постои некој( можеби и неколку), со кој ќе си поминувам убаво и не прифаќам некој да ме убеди во спротивното.
    Биди јака :*

Едит
    Многу е важно и да одлучиш што сакаш понатаму во животот.
    дали повторно би се мажела, би имала уште деца или не.
    Јас моментално ми е најдобро кога си размислувам вака
    Сум ја завршила таа работа. Деца имам.
    Бракот го поминав, и сеа ми останува само уште да уживам. :D
    Јас би се задоволила да имам само пријател покрај себе, дечко, без никакви планови,
    но кој знам дека ќе ми биде поддршка и би си го проживеала убаво животот со него.
    Е сеа, да не лажам, може утре ако се заљубам во некој и да сменам став :$ ,
    се надевам дека нема.
    Зашто најголем страв ми е да се врзам пак за еден.

На my.name.is-love и XMaN им се допаѓа ова.
  12. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Не им смета на сите, на разведен со деца нема да му смета. Може ти е најпаметно таков да побараш зашто секако има. Сингл без деца е можно да најдеш ама многу потешко зашто повеќето мажи кај нас преферираат да создадат сопствена фамилија.

Дали се предрасуди во прашање не навлегувам, причини секако има.

На shiningstar и sweet25 им се допаѓа ова.
  13. Mister.Fix

Mister.Fix Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    21

zasto za da ne te ostavi li ? cudni ste vie zenite :?:

Mada realno 2 deca , posteno brat bratu ako sakate nesto stabilno so nekoj , bogami toj treba da ne saka deca svoi ... kako sto rece deckoto pred mene neso razveden da e i da nejke nisto osim drugarstvo prijatelstvo sex i podpomaganje ... u sekoj slucaj mnogo vi e tesko .

Ama koga se gleda deka sekoj 2 brak se razveduva i brak kako institucija izumira sto ve briga udri brigu na veselje ;)

На sweet25 и my.name.is-love им се допаѓа ова.
  14. Mister.Fix

Mister.Fix Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    21
    Da ama ti ne znaes kolko nie maskite pa premisljame koga treba da ima familija so nekogo , vrska seriozno nesto. Primer mozda e pederski ali vaka stojat rabotite

masko zima hartija pred sebe i pise plus i minus

plus super si , sex super , dobra gotvis sto ti ja znam

pocinja minus dve deca, mnogo pari za davanje , mnogo zamaranje

i onda sto prevagne

Zatoa ne ocajuvaj poentata mi e NE E DO TEBE , toj sto te saka ke te zasaka bilo kakva da si bidi si ti svoja.

Muabetot mi e blizok bidejki imam bratucedka ko tebe , bliska komsika drugarka i tri bivsi so koi sum drugar slicni slucai.

Idi da sportuvas ili da se zapises nesto nekoj kurs investiraj u sebe cim veke finansiski si ok .

Siguren sum ke najdes nekoj ko za tebe cak sto vise osecam posto sum malce vidovit... za poise info ke moras mi dades majca da ti gledam tri dena i da ja nosis posle ;)

Ne se davaj

На sweet25, fallenangel, my.name.is-love и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261
    Доволно си млада и имаш многу време за да не ја направиш истата грешка.........прво посветиси доволно време сама на себе и подигни си ја самодовербата а понатаму и сама ќе си го најдеш тоа што ќе ти одговара.Јас мислам дека ако некој сака да биде со тебе затоа што на некој начин сте се пронашле на некоја златна средина во која си одговарате и двајцата тогаш не би му преќеле твоите две деца па и нема потреба да останат и само на тие две ;) ....тоа е мое мислење е сега можеби јас и премногу гледам филмови :D ама сепак мислам дека на овој свет за секој од нас има добро поклопче ;) (за секое тенџерче има и поклопче).Прво поуживај во животот сама и пронајди се првин самата па потоа јас (секогаш оптимиста) верувам дека ќе имаш добро друштво за остатокт од животот :)

На shiningstar, fallenangel и my.name.is-love им се допаѓа ова.
  16. butterflly

butterflly Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    веке имам и тоа 21 хаха ама типов е многу комплициран

17. sweet25

sweet25 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    318
    Или да не сака, или да не може да има, или веќе да има, или пак ако нема и се сакаме ќе добие :lol:
    искрено втората и третата опција ми се најпривлечни, но сите се во игра.
    А не , не ми е страв да бидам оставена, тоа до сега не ми се случило. :D
    Туку ми е страв да не се зезнам, да испадне типот мн различен од што ми се прикажувал пред тоа,
    а и омрзнат ми е бракот знаејки дека повеќето мажи кај нас имаат мн заостанати ставови во врска со него.
    Едноставно, кога ќе помислам на брак, помислувам на преполовување на правата, а дуплирање на обврските, и тоа воопшто не ми звучи привлечно. :)

На my.name.is-love му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mila94

mila94 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    0
    Дечки ајт еден совет?
    Дали е добра идеја да му се каже на дечкото што го свиѓате дека ви се допаѓа и дали е ок да побарате одговор од него дали вие му се допаѓате? :) Смешно е, ама ме интересира :)

19. Shortie

Shortie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    71
    И двете се добри зависи колку самодоверба имаш за да го слушнеш одговорот што го сакаш,ако ти е помала(самодовербата)2 а ако ти е поголема немора првото можеш директно да го залапаш.;) Its on you,you know the best.:) luck
    Btw:Женско сум,ама замисли дека сум машко :lol:

20. kamikazus

kamikazus Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    70
    Другарките ти се во право... точно е дека ако бидеш со некој кој ќе се заљуби во тебе нема да му пречат ни децата ниту пак целокупната твоја состојба... И точно е дека постојат такви машки на светот... можеби се се поретки и поретки но сепак постојат и кога тогаш ќе запознаеш таква личност... Машко кое вистински ќе се заљуби во тебе нема да му пречат твоите деца... напротив, ќе ги сака, затоа што се твои, затоа што се дел од тебе, затоа што ќе биде заљубен во нивната мајка... исто како што би го сакал секој дел од тебе, како што би ја сакал твојата насмевка, секоја твоја мана или доблест... А најмалку твојата анксиозност ќе му пречи, не за друго, туку затоа што ќе ја снема со тек на време...

И не треба да очајуваш... како и што самата кажуваш ти си сеуште млада и животот е пред тебе... тоа што некои работи ти се случиле по обратен редослед, ако тоа може така да се нарече, или се случиле многу порано од што им се случува на повеќето, не значи дека и другите поубави работи нема да се случат...

А што се однесува на променетиот поглед кога на некое машко ќе му кажеш дека си мајка... во повеќето случаеви тоа е сосема нормално, затоа што кај поголемиот дел од машката популација, млада, разведена мајка веднаш асоцира на секс... посебно кај помладата машка популација... но тоа не значи дека не постојат тие другите... оние кои поминале во животот низ работи и доволно созреале за да сфатат дека љубовта меѓу другото значи да ти е убаво со личноста со која си, да си среќен, исполнет, задоволен и дека не е битно ни дали другата личност имала некој минат живот, макар тоа било брак и деца... Можеби таа личност нема да има 20-25 години (не велам дека нема и такви), можеби ќе има 30 но не верувам дека тоа би било нешто страшно...

Некои и можеби го менуваат погледот затоа што кај нас е сеуште тешко да дојдеш дома и да кажеш јас запознав девојка, ама знаете таа има веќе деца и затоа некои машки се откажуваат од старт... но и тоа не е во сите случаи... има денес родители кои ги прифаќаат таквите работи без проблем...

И ок, можеби ќе треба да запознаеш 100 машки за да запознаеш 1 таков, но баш тој 1, затоа што е 1 од 100, што ќе го запознаеш како таков ќе ја заслужува целата твоја љубов и посветеност...

Случајно пред некое време, дискутиравме со колегите на работа за случај на наш колега и колешка кои живеат заедно во моментов... таа е разведена со едно дете... и од 10-тина колеги со кои дискутиравме немаше ниеден што рече дека тој згрешил или е глуп што решил да живее со личност која веќе има дете од друг... тоа што никој од нив не беше против значи дека можеби повеќето од нив не би го направиле истото, но дел од нив и би го направиле...

И не се согласувам со мислењата дека единствени машки кои би прифатиле девојка како тебе се тие што се разведени со или без деца... можеби кај таквите има повеќе шанса затоа што токму тие знаат низ што си поминала и те рабираат, но тоа незначи дека не постојат и оние што не поминале низ тоа ама го разбираат... затоа што на светот постојат три вида луѓе... оние кои мораат нешто да доживеат лично за да го сфатат, оние кои немораат да доживеат лично нешто за да го сфатат и оние кои колку пати и да доживуваат нешто лично никогаш нема да го сфатат... што значи постојат и машки кои совршено би те разбрале, би ти биле подршка и би биле покрај тебе иако не се разведени со дете...

А што се однесува до тоа дека секое машко сака да има свои деца... тоа е сосема нормално, природно и инстинктивно... но верувам дека кога би била со некој каде што постои взаемна љубов дека и ти би сакала да му подариш дете и покрај тие што ги имаш...

Се распишав многу... но за крај... Да, постојат машки кои не би имале никаков проблем да се заљубат во тебе иако си разведена и имаш деца... И да, за жал, таквите се ретки и тешко се наоѓаат, но затоа пак се што е ретко повеќе вреди од се што е просечно и го има во изобилие... на крајот на краиштата и дијамантот е скапоцен затоа што не е обичен камен кој го има во изобилие...нели?...

На my.name.is-love му/ѝ се допаѓа ова.