Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.332
    Допаѓања:
    2.601
    Луѓе помагајте пошто ја веќе незнам што да правам...
    Со тој што ми се свиѓа моментално сме во катастрофа однос,значи не верував дека ќе дојде до ова и затоа ми треба помош од вас.Дечкото сфати дека го свиѓам поради тоа што јас како што сум смотана бев премногу очигледна-.- почна да си дига акции,си играше топло ладно ама ок сепак во добри односи бевме,ми пиша неколку пати на фб,во школо зборевме,се на се имавме убави моменти.Летово само еднаш го видов,седевме малце заедно,ме гушкаше,преубаво беше.. и сега од септември приметив дека чудно се однесува,ладен беше.Пред околу недела дена дознав дека типот зборел наоколу дека сум го свиѓала,дека сум трчала по него и некои други ствари,ми напраи проблем со една другарка ама ок тоа го решивме јас и она.Крајно ме изнервира и ме разочара,не очекував од него вакво нешто ама машко ко машко мора да се испофали на сите и да си дигне акции-.-.И откако го дознав тоа престанав да му зборам,само се гледаме по ходници(во исто школо учиме),значии незнам што му е проблемот,поминувам покрај него и доооолго ме гледа во очи ама јас почнав да ја играм неговата игра и фино лепо го одминувам кога и да се сретнеме низ школо.Пред некој ден ме праша зашо не му зборам и не ми текнува што точно му одговорив,беше нешто во стил:а да не е обратно? и он само рече:ако ако...толку беше од нашиот разговор и до ден денес немаме прозборено,помина веќе недела дена...
    И сега? што понатаму? Да ја продолжам играва,да не му зборам или сепак деновиве да отидам и да се поздравам?Премногу сум ладна со него(иако знам дека заслужил да се однесувам така) ама страв ми е и он ептен да не се олади...А неможам да се откажам од него,го гледам секој ден ии мноогу ми е тешко.Многу пати сум пробувала да го отсакам ама верувајте неможам,овие 8-9 месеци откако го знам,мислам дека бајаги го засакав.
    Кажете ми што да правам во врска со ситуацијава? Само немојте да ми речете да го баталам пошто не вреди да се замарам со него...тоа не..
    Иначе 16 години сме двајцата.
    ;(

2. 20062006

20062006 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2010
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    8
    Не,не и не..Веќе не можам да размислувам што треба да се направи за да се задржи или подобро речено привлече вниманието на спротивниот пол во една ваква средина.Фрустрира помислата дека паметни,симпатични девојки остануваат незабележани,а посилниот пол се вртат по голите нозе,само заради тоа што се голи.. :?: Over..

Да не бидам офтопик,што сака да каже дечко со кој може да се каже дека флертуваме цело лето?слободни сме,ама толку е незаинтересиран за било што.Оладувам веќе.. :)

На Anthem му/ѝ се допаѓа ова.
  3. VanessaCool

VanessaCool Активен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    9
    16 godini Hmm Jas imam 22 nemam decko samo ednas vo sredno imav kratok period.Mislam deka ste premali za seriozna ljubov zatoa se desava toa a i maskite na 16 se kako veter vo magla. :wasntme:

На taamalata му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Anon

Anon Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.789
    Па јас не знам што всушност ти преостанува? Ти мислиш дека се ќе биде ко ништо да не било? Јас не верувам дека ќе најдете начин да го спасите тоа пријателство. Чим тој те сака, тешко дека ќе може да ти биде другар.
    Ќе треба да се одачечиш од него, па можеби некогаш кога тој ќе си најде друга, ќе можеш да го побараш и да видиш дали можете пак да бидете другари.

5. CurlyD

CurlyD Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    4

6. Smiley96

Smiley96 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    34
    Значи многу сум збунета и ми треба помош. Дечкото што ми се допага го гледав секоја вечер во чаршија цело лето бидејки јас и моите другарки излегувавме со неговото "друштво". Си имавме здраво и дали имавме разменето 2-3 реченици (тој е таков повлечен тип, спрема женски е срамежлив а спрема машките е многу опуштен и е забавна личност). Како е да е, тој повеќе зборуваше со моите пријателки одколку со мене(иаку ни тоа не беше нешто многу зборување). Еден ден кога да му го отворам профилот на фејсбук видов дека ме блокирал, многу се изнервирав бидејќи немаше причина за тоа, а во чаршија се однесуваше нормално и наредните денови. Нормално тоа го кажав на моите пријателки и една од нив без мое знење му измислила некоја причина што сум му го отворила профилот и му кажала дека видела дека сум блокирана. Баш во моментот кога таа му кажуваше пристигнав јас и тој ми се извини и рече дека не е намерно дека сигурно се случило кога ги бришел коментарите од една негова објава кај што и јас без коментирала. И така се се расчисти но имаше еден проблем, јас сеуште не бев одблокирана. Поминаа 2 недели и појдовме на училиште. Дојдека јас зборувам со некој негов пријател тој само дојде и застане до нас и не се поздравува, и така 2-3 пати и јас на шала му префрлив за тој и тој веднаш дојде и ме гушна и ме бакна што е необично за него.(инаку пред некој ден ме одбликира на фејсбук и ставил лајк на една групна слика од мојот роденден што ја имам објавено, што е чудно бидејќи тој никогаш не лајкнува ништо, но сеуште ме нема додадено за пријател бидејки нели се брише кога се блокира) Така забележав овие денови дека често е околу мене и по 2 дена што го потсетував да ме поздрави тоа ни стана како некоја шала. Но, решив еден ден да не му кажам ништо да видам дали сам ќе ме поздрави, и на мое изненадување ме поздрави. Така се зближивме овие денови и вчера во чаршија седевме на скали а јас немав каде да седнам, тој ме покани да седнам до него иако немаше место, но сепак успеав да седнам. Мора да кажам дека забележав некоја реакција од неговите пријатели кога седнав. Е сега сум збунета навистина и незнам дали навистина му се допаѓам или се е во мојата глава и си го замислувам.. што мислите вие? ако му се допаѓав бар ќе ме додадеше на фејсбук..

7. Athena

Athena Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2

Си игра топло-ладно јас мислам, олади малку ти ако има реакција од него значи му се свигаш. Инаку, мислам дека се уште е рано а ти изгледа си повеќе запалена по него :) . Олади малку, види пак како стојат работите сепак пак ќе се видете на училиште. Ако трчаш по него се повеќе сама ќе се вовлечеш во вакви ситуации. Сепак мислам дека си млада и дека животот е пред тебе и многу повеќе прилики ќе имаш. А фејсбук е опасна работа, не се замарај до толку. Опуштено

8. taamalata

taamalata Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Sakam da prasam kakvo e cuvstvoto na momceto koga ima seks .?

9. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261
    Експлозивно :D :lol:

10. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261
    Значи што ви прави ова Facebook тоа е страшна работа што е битно дали лајкнал,аднал или што ли ја знам кога веќе се дружиш визуелно што е битно тоа виртуалното
    Гледај да си поминуваш убаво во негово друштво кога веќе си навлезена во тоа друштво а не како тоај се однесувал на Фацебук :lol:
    Колку им било поубаво на постарите кога се гледале од далеку кога ќе шетале на корзо :) оти од блиску било забрането :^)
    Оставете го Facebook на мира и прошетај те малку на корзо :P

11. Anon

Anon Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.789
    Хехехе
    Што би рекле будистите describe the color red.

Ако можеш ти да опишеш како е за женските, јас ќе ти кажам како е за машките.

12. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.332
    Допаѓања:
    2.601
    Некој? :?:

13. samojed

samojed Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2011
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    12
    кеве молам за помош се гледав со 1 дечко од различни градови бевме , ама он не беше спремен за сериозна врска се гледавме често идеше во мојот град и секој ден се слушавме редовно ме лажеше дека ме сака а јас му верував. Секогаш му велев дека сакам сериозна врска он редовно ми даваше лажна надеж дека ке имаме а кога ке дојдеше во мојот град пак бевме негде сами несакаше никој да знае дека се гледаме на сите велеше дека сме другари на почетокот неми пречеше ама после почна ижасно да ми пречи се осекав испонежено поради фактот дека несака никој да знае за нас. Ама поради фактот дека многу го сакав останав 2 години со него. И поради тоа си загубив могу ствари 1 довербата кај моите родители редовно ги лажев кај сум бидејки немав сериозна врска несмеев да кажам и самата се осекав понижено дознав дека почнал дасе гледа тајно со 1 девојка што јас го запознав. И замислете до таа ден редовно мисе птавдаше каде е со која е велеше дека неби бил со друга а сега мусе јавувам и ми велисо Женски бил повеке и јас збеснав и решив иако толку го сакав даго оставам и заборавам засекогаш. Откако помина вечерта он ми звонече цело време ама јас нему кревав никако на телефон. И цел месец нему кревав за тој месец дена почнав да се гледам ама тајно со 1 дечко од градот што могу мисе допагаше и порано се имаме мувано ама сега почнавме поредово он е фин дечко ама ете и тој несака врска замислете ми вика дека мразел гужви а со другари излегува и знам дека ме лаже замислете пред некоја вешер се случи да иимам однос со него. А он нее од тие машки што звонат на телефон и воопшто неме бара а мобилен. Јас мусе јавив ми вели дека кемисе јавел кога ке бил слободен како дамуе сеедно за дали кеме види. Сега ептен се разчарав а овој другиот дојде дури кај мене дома да ме види ама не излегов и сега му кренав на телефон и го прашав што сака од мене сака и понатаму само така дасе гледаме јас му кажав нема чшанси и пак ми звони и дури ме нарекува другарка претешко мие овој другиот од градот воопшто неме бара а кога кесе видиме само за насамо сега само за секс ке сака се плашам веке а сеуште мислам на тој другиот семие помешано ве молам за помош хелпппппппп

14. Towelie

Towelie Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    687
    Јас мислам дека не сте веќе деца и целава оваа ситуација само си ја искомплицирала до коска. Чоекот ти дал знаци дека и ти му се сфиѓаш,таа игра топло ладно служи за да те тестира,што апсолутно не е лошо,а тоа што раскажал наоколу дека го сфиѓаш е знак дека тој се гордее со тоа. Самиот ти дал знаци и ти дозволил да му пријдеш. Самата си го правиш целиот овој проблем,наместо да седнеш,да средите и да уживате како секоја млада двојка. Без навреда,ама мислам дека овој пат ти си ги дигаш акциите. Размисли убаво и дејствувај на време,поздрав.

15. Towelie

Towelie Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    687
    Повели чедо,да ти се најде.

На Anthem, SimplyElegant, SuNsHiNe989 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. De-lovely

De-lovely Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    932
    Сакав да прашам колку на машките им значи тоа дали девојката со која одат е нивен тип. Пример дечко ми отсекогаш сакал одреден тип на девојки, а јас воопшто не спаѓам од нив. За физички изглед правам муабет.

Значи не му се вклопувам воопшто во образецот на жени кои го привлекуваат. Понекогаш дури и се прашувам што е она што го привлекло кај мене од почеток.

Имам ли причина да се грижам или паничам без потреба? :^)

На CurlyD му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.332
    Допаѓања:
    2.601
    Се гордее? Не верувам,раскажа на сите за јас да испаднам будала дека трчав по него,да ме исмее.И дека му се свиѓам не верувам баш пошто стварно да му се свиѓав ќе направеше нешто,имаше многу прилики да превземе нешто.Женкарче си е,ги знае тие работи.И денес во автобус ме праша дали може да седне до мене,му дозволив ама не му зборев.Па ми рече да го погледнам во очи,пошто бев намуртена а знае дека ако го гледам во очи ќе се насмеам..а баш и тоа го направив :P што да правам кога неможам да го гледам во очи хахахахаа :inlove: и така,сеуште незнам што ќе направам,треба деновиве да зборам со него ама уште незнам што точно да му кажам..:/

18. Gosling

Gosling Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2012
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    258
    Едно десетина пати ти го прочитав постов и ...
    зашто едноставно не го прашаш него ??? :^)

Имате ли односи?
    Можеби е со тебе само поради сексот... само ова ми изгледа како некакво "логично машко" објаснување за ситуацијава :lol:

Тој тип на девојка може со тек на време да се измени ама не многу.
    Јас НИКОГАШ не би имал девојка која физички не ме привлекува :shake:

19. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.444
    Допаѓања:
    91.758
    Ти си го привлекла со нешто друго. Плус тој одреден тип со тек на годините се менува.

20. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Односно симнува критериуми со тек на годините :lol: