Мислам дека повеќе влијание ќе има твоето однесување. Ако се однесуваш како што си облечена, би било минус, а ако и покрај провокативната облека ти се однесуваш фино, културно, дамски, мислам дека ќе оставиш позитивен впечаток во смисла -ем си секси, ем интересна, паметна и културна
sweet25 Мислев баш за тоа колку ќе покаже, ако е малце попровоцирачки, дали на прв состанок би било минус или не. : За мене е ок да си секси облечена,само да не биде ептен нападно тоест разголено,а тоа дали ке делуваш ефтино или како лесна девојка тоа зависи од тебе,многу е битно да си се поставиш како своја и да бидеш поладна со него,да свати дека не си за една ноќ.
Нема врска искуството (бројот на секс партнери) со сексуалната енергија што жена ја произведува. Облечи секси долен веш и постави сцена - ќе видиш како одма ќе се почувствуваш посекси, посамоуверено. Не знам каков ви е сексот (дали некогаш превземаш и ти иницијатива), ама ако не, почни под итно, и тоа со ситуации кои не асоцираат на секс - да го галиш додека вози (дури и орално да го задоволуваш, само пазете на сообраќај ); да го допираш под маса додека сте со многу луѓе околу вас; влези со него во јавно ВЦ, чисто колку да го излапаш и излези си; испрати му секси смс, иако седи до тебе; напали го, па остави го - замини во друга соба и чекај да дојди да те „растрга“ Можам уште многу вакви совети да ти дадам, ама мислам дека ми ја сфати поентата - не е до оралниот секс, или до тоа колку ќе стенкаш, туку до состојбата во која ќе го доведиш неговиот ум. Игри игри и само игри, тука лежи страста! Мораш константно да го држиш „буден“
Ова неможам да го сватам и сакам мислење од машките. Долга врска, станува збор за години, не месеци, тој тврди дека ја сака, во врската на изглед им цвети. Од друга страна пак, тој изневерува, сите знаат, сите и кажуваат, и таа знае но не сака да верува. Прашањето ми е- зошто некои машки немаат доволно храброст да едноставно раскинат ако од некоја икс причина не сакат веке да се со долгогодишниот партнер, туку контиунирано лажат, варат, и тврдат дека ја сакат партнерката. Зошто сакат да ебнат на страна и сепак да се во “сериозна“ врска, односно да седат на две столчиња. Зошто е тоа така, мислам срамота е дури за веќе изградена личност такви постапки...
Зашто да и раскине, очигледно му е убаво со неа и плус си шетка на страна. Која е логиката самиот себе да се зезне, таа треба да му раскине ако не и одговараат неговите излети на страна. Машкиот мозок не размислува на принцип на исклучивост туку малку поинаку.
^Епа ако му е убаво зошто изневерува? Ако нешто фали зошто не се залага да го поправи туку го бара полесниот начин?
Машкото размислува на ширење а не на собирање и изневерувањето нема врска дали му е или не убаво во врската, други фактори се во игра кои ако сакаш можеш да ги игнорираш иако повеќето одбираат да не ги игнорираат ако имаат прилика.
Бидејќи некои мажи се водат спрема оваа реченица Цитирано од филм: "Why would you have one , when you can have more " И истотака сигурен сум , барем така ми вика другар ми кој е во ситуација врска со една и уште со две други а тоа е дека тоа што сите се различни во некоја област (најчесто секс) тоа што неможе едната , може другата итн итн .... претпоставувам е ова
машки совет... Тој прв ми пристапи, му дале телефон да ми се јави за помош....му помогнав, се по ред, тој беше тој што рече дека мора да се видиме на кафе па и да излезиме на пица...и чекав и чекав... и си викам, кафето мраз се стори...ништо со типов - летото во август ми се јави пак тој, сам... да му помогнам пак...ама да се видиме на кафе, ...после 2-3 дена ми се јави, ај да се видиме откако ќе се вратам од одмор, и се до завчера кога јас се решив да превземам акција....му се јавив демек мене ми треба помош сега, и ми вика ај јави ми се петок, ке се видиме ке разговараме што треба како... - и јас вчера нели неработен ден, ми се помеша - мислејки дека е петок - звонам звонам....ништо 0 денес звонам пак го баран....селјакот не крева - добро знам дека е селјак...ама нели е културно да се јави...неможе 2 повици да ги нема видено... сакам културен начин да му го „спуштам„.... ќе почекам уште 2-3 дена и ќе го збришам од фацебоок...ама си викам дали да му напишам нешто..и што се занесува кој е тој??????
Па и со самото тоа што тука прашуваш и без да е некој и нешто го правиш да е некој и нешто. А малку да си покулираш, и да не се замараш, и не го бриши од фб, едноставно уживај си и терај си понатаму.
Па убаво кажа, ЦИМЕР и плус сингл...тоа ти е битен момент. Веќе живеете заедно, се познавате добро, значи имате еден плус, што многу парови дознаваат многу касно. Не гледам ништо лошо да му дадеш до знаење на цимерот дека ти се свиѓа.
Тоа е тоа! Незнам како да дадам до знаење, ама да не испадне многу наметливо или па да не помисли дека сум некојан лигава... секогаш ме сфаќаат погрешно машките! Некој совет?!
едно прашање до машкиот пол. Шо би мислеле за девојче со кое се знајте подолго време мислам флертувате и една вечер се запознавате случајно и одма се мувате, а девојчево да има + дечко. Дали ќе ја сметата за лесна, или дали ќе ви биди криво дека нема друг пат да бидите заедно пошто е зафатена ? А и + да ве адд на фб
Значи се знаеме со девојкава подолго време, или се запознаваме и „од прва“ се муваме, не те сфаќам? Како и да е, мене лично би ми изгледала на девојка што сака истовремено да си седи на две столчиња, односно да си има двајца дечковци „на повик.“ Тоа, секако, не е добар став.
едно прашање дo машкиoт пол, што значи ако сте сами или некои негови другари се околу вас тој ќе ви се пуштa, ќе ви вели Да се смувате, deka ako se smuvate nikoj nema da znaj i slicno, a нa пример кога ќе има некои деца од другите класови нема Да разговара со вас i ke vi odgovori samo ako nesto go prasate.