Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. zoki-poki

zoki-poki Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2010
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    371
    Продолжи да го правиш тоа што го правиш до сега - игнорирај....

2. zoki-poki

zoki-poki Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2010
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    371
    Можно е...се е можно...

3. zoki-poki

zoki-poki Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2010
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    371
    Следно....па, ќе треба да создадеш ситуација каде сте само вие двајцата...без другарка ти и дечкото нејзин...нешто као на почеток сите 4ца излезени, па потоа тие си одат („мораме на друго место“..дрн-дрн јариња) и ве оставаат сами...Биди инвентивна, смисли нешто ;) само гледај да нема премногу луѓе во близина
    Ваљда твојот „срамежливко“ ќе собере храброст :)

4. zoki-poki

zoki-poki Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2010
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    371
    Што ви е бе тоа „ги свиѓа“???? :?:
    Го гледам неколку пати по форумов и старно, секоја генерација си има свој слег ама ова е смешно :lol:
    Ок, значи девојче, научи го следното за машките - не знаат да читаат сигнали. Барем 99% од нив не знаат ....има една група која мисли дека знае, ама најчето има погрешно толкување (се си мислат дека некоја им се пушта...срамотилаци :roll: ) . Сум го кажал порано ова на форумов - не случајно во војска (која е типично машка организација) наредбите се даваат кратко, јасно и со 120 децибели викање. За да може и наголемиот копук да му стане јасно што треба да прави. Така да, ќе треба да се потрудиш малку повеќе ако сакаш да те разбере (примети) тој што „го свиѓаш“ :lol:

На Name, CuteEva, Ordinary и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Bellatrix

Bellatrix Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    26
    По вторпат на темава
    Епа излеговме што излеговме и дури утрето дента и наредните 2-3 дена ми се јавуваше, значи се беше супер и сега поминаа недели а тој не ме викнал повторно да излеземе иако јасно му кажав дека убаво сум си поминала и дека пак би сакала да го повториме истото.Значи не ми е јасно зашто ако не си поминал убаво(и не ме викнал пак да излеземе) уште дента по состанокот ќе ми се јавува и слично?Стварно не ве разбирам. А додека бевме излезени цело време ми се пушташе е од каде сега оваа незаинтересираност?

6. zoki-poki

zoki-poki Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2010
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    371
    Чека ти да му се јавиш.... :!:
    Мисли дека направил доволно, и дека ако сакаш да си со него би се јавила пак...скрши го ледот, побарај го, прашај го дали е жив, ама чекај тој да го постави прашањето за излегување :)

На Bellatrix му/ѝ се допаѓа ова.
  7. icequeen

icequeen Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    10
    После 1 година му кажав дека го сакам и шо сеа?
    Постојано беше околу мене и ко решив дека сакам да биде покрај мене, он испари. Го избришав од фб, не контактиравме 9 месеци и после го викнав на кафе, за да ми каже зошто испарил. Ми рече...знаеш почнав да излегувам со знаеш која. На крај го интересираше дали пак ќе сакам да се видиме. Реков не. Ми прати смс после неколку дена, го изнервирав као фидбек. Пред некој ден ми стави лајк на песна, а да, ја лајкувал и страната од која шернувам цитати. Шо сеа?

8. orchid28

orchid28 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    156
    Ве молам за помош !!
    Се запознав со дечко кој од почетокот не ми се допаѓаше воопшто иако он правеше се за мене и навистина му значев , но јас се однесував ладно и го игнорирав.....но сега јас сум таа што се затреска во него..и не знам што да правам бидејки он се однесува како јас на почетокот и јасно ми стави до знаење дека не планирал да трча по мене зашто он кога трчал мене не ми било гајле...уште покомлицирано е тоа што знам дека се уште му значам и тоа што он намерно пред мене излегува со други ... знам дека јас сум крива за се но не можам да ги оставам вака работите затоа што навистина го сакам ..
    Дечки помагајтеее :worried:

9. zoki-poki

zoki-poki Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2010
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    371
    ЕЕЕЕеее млади луди години...што беше едноставен животот кога вака си го трошевме времето и ни беше ама баш гајле :rofl:
    Мали сте и двајцата и очигледно малку тврдоглави....Јас би пробал страничен напад. Имате ли некоја заедничка другарка, ама на која тој и верува? Ако имате, пушти муабет преку неа дека си ја разбрала пораката што ти ја испратил и дека нема да се повтори твоето однесување, како и дека ти се допаѓа многу :inlove: (или што би рекле твоите врснички „го свиѓаш многу“ :lol: ...уф мори мајко уште ме смее тој сленг :rofl: ). Ако тоа не успее...there are plenty of other fish in the sea... :wasntme:

10. zoki-poki

zoki-poki Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2010
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    371
    Шо сеа :?: ...пеер брат не знам :lol:

11. solzuska

solzuska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    135
    ја стварно не знам што мислет тој :( не сме заедно, прекинавме пред неколку месеци, по врска од година време... со другарка ми си извадов муабети дека одам со најдобриот ми другар, и тој поверва во то... е пред еден месец ко не виде заедно на кафе на исто место, стана и си отиде сам. Вечерта пишевме на фб и му кажав дека немав нишо со другаров, и само ми рече шо е финтава???... одтогаш не комунициравме до пред малку...коа по грешка ми пратив порака наменета за другарка, во пораката на крајот пишеше се глеаме за десет дена. Тој ми врати ВО РЕД Е И ВАКА... тоа му значеше дека е во ред ич да не се видиме???
    шо да ппрам дА го ппрашам шо значи или да си продолжам со животов? ;(

12. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Ајт некој совет за мене :(
    Тешки овие работи, толку среќа во љубовта да немам е не верував.
    Немам дечко и искрено и не сакам да имам сега, таков ми е периодов, повеќе на искачања, флертови, мувања. Еве завчера се смував со едно дете кое мислам стварно дека ме сфиѓа, али не, едноставно не сакам врска.
    Проблемот е што секогаш сфиѓам мушки што или се заузети или и кога не се, катастрофално завршува. Имам понуди, не велам не, и не се мушките грди, али едноставно не ме привлекуваат и не ми се сфиѓаат ни малку, а ја неможам ни да се мувам ако бар малку не ми се сфиднува некој. Не го сфаќајте ова дека сум нешто многу пребирлива или имам високи стандарди, не е така навистина али стварно неможам со било кој.
    Нејсе
    Конкретниот проблем

Сфиѓам едно дете, од друштвото ми е, другар на другарка односно другар на дечкото на другаркава, втор пат го гледам вчера, првиот пат беше пред 2 недели кога бевме исто заедно сите искочени. Првиот пат само едно здраво на запознавање си рековме и то беше то. Али приметив цело време некако ме подгледнува, се врти накај мене, на свирка бевме инаку, и он беше на страна таму некаде ама пред мене и се нешто се вртеше, што има да се врти толку цело време? И се ме погледнуваше па пак напред па пак се вртеше, али не правевме мн муабет не го ни знам, а и далеку бевме вака во стоење.
    Вчера го гледам со девојка :(
    И сега рабоата е се муваа се муваа, али пак чувствувам ко да ме гледа цело време али на поинаков начин. И мислам само муватори беа и немаше ништо повеќе пошто не беа ко дечко и девојка, да си се фатат за раче, да се гушнат, бацнат, да се погледнат насмеат, ова беше само мување и толку. Ништо друго..па он ќе се прошеташе ќе отидеше понапред ќе се вратеше пак ќе се смуваа и така 4-5 пати али друго немаше. И покрај тоа што ептен се разочарав ПАК осеќав како ме гледа цело време..секако не додека се мува да ме гледа, тоа би било некако грдо :lol: али вака...
    Можно ли е воопшто да машкото мува една, а да мерка/сфиѓа/уатевр друга.. Или да не се занесувам и да не летам многу во облаци и да го шитнам од листата, м?
    Незнам и што воопшто би можела да превземам.
    Деликатна е ситуацијата, би имала храброст да се работеше за некој друг, некој по-рандом, некој што нема многу да го сретнувам, ама овој од друштвото испадна е и ако заврши лошо ќе треба често да го среќавам па глупо е малце нели... :/

Совет?
    (извинете што испадна долгичко, се надевам ќе го прочитате :) )

На Luka24 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.323
    Допаѓања:
    102.904
    Не сум мУшко за да ти одговорам, ама мила он не те сФиѓа туку те свиѓа кога веќе идеме натака. Уатевр, ќе ти дадам совет иако не сум мУшко, малиот си игра топло ладно со тебе, ама немој да потпаѓаш на неговата игра, утре задутре друга ќе прави љубоморна со тебе. Мислам дека ако те свиѓа ќе дојде и ќе ти напраи муабет а не да те гледа, или биди ти мУж и иди прашај го, Шо ме глеаш бе абдал? Се зезам, ама пријди му ти, не мора одма да се фатите, ако веќе не ти е до мУшки, ама се си мислам дека ти е штом приметуваш ;)

14. orchid28

orchid28 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    156

yes , yes there are other fish in the sea ..but i want this one ...
    Фала ти за советот ... и не е работата дека " го свиѓам многу " .... можеби не свати ти дека е сериозно ова..иначе не сме толку млади бидејки он има 23 а јас 17 години :)

15. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Значи фала за советот, но не мораше до толку да обрнуваш внимание на моето пишување. |( Не сум неписмена, едноставно така го пишав мУшко на зезанција, а сфиѓа или свиѓа ни едно ни друго не постои во нашиот јазик, тоа е сленг, така да немаш право многу многу да ме корегираш. Мразам кога некој наместо да ја гледа суштината на работата, а тоа во ситуацијава е да се даде совет, се прави паметен на ситници.
    Не реков дека не ми е до машки, туку за дечко, или сериозна врска еве да речам.. Тоа така пријди му што рече, што треба да значи, што треба јас да направам? И он беше со женска, затоа незнам како да постапам. Имаш право дека игра топло ладно..пошто од една страна стварно ме гледа и има некој зрак интерес во неговите очи, осеќам, а од друга си се муваше безгрижно со типкава... Мислам нормално, затоа и ја земал сигурно, минатиот пат не беше со него... Али пак..незнам што да сторам :(

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.323
    Допаѓања:
    102.904
    Девојче, во СДК навелико се расправа токму за ова. Сепак, не се лути со право те поправив, денес јас која не те познава, утре некој кој те познава и ќе те засрами баш убаво. И сленгот има правила како се пишува, инаку нема да биде тоа што е.
    Да не бегам од темата, наредниот пат кога ќе те гледа пријди му и прашај го да не сака нешто да ти каже, ама осигурај се да не се засрамиш, прашај ја другарка ти, Абе овој мене ме глеа од прееска или ја тоа сум нешто збунета, пример.

17. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Аман. Зезанција е, за глупости креваш врева. А иначе прв пат слушам дека сленгот има правила.
    Фала на советот инаку, очекувам мислење и од некој друг :)

18. Luka24

Luka24 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    17
    Немој да чекаш,пронајди информации од другарка ти и земај замаВ.,зошто отиде возот. :)

19. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Што мислите кај ќе води се ова:
    со еден се допишувам на фб уште од августот, ама муабетот ни одеше и ни оди уште ептен, имаме правено муабет за многу теми дури и онака одоклу за запознавање во живо, ама ништо поконкретно.
    Типов уште ми пишува од време на време кога ќе има можност да се приклучи зошто нема секој ден пристам до нет и секогаш кога е ОН не испушта прилика, прашањево ми е: дали сум му интересна само за фб-чет или сака и подобро да ме запознае, ама не му се брза? Или дека имаше шанса да ми предложи средба ќе ја искористеше побрзо или сум му некоја резерва? Мислам, која е шансата да сака нешто повеќе со некоја што не ја запознал никогаш? Или пак чека некое подобро време(сака се да тече спонтано) или пак не сака ништо? Гледате дека не знам како да го формулирам прашањево, ама сакам некаков одговор значи: со која цел пишуваат на фб и спомнуваат запознавање, ама не го иницираат? ама едно е сигурно дека ради-реда не пишуваат.
    Кои му се намерите за мене, ако воопшто ги има?(со оглед на тоа што тој инсистираше да бидеме пријатели на фб, а се запознавме преку друг форум, и скоро секогаш прв пишува?)

На Miss-Angie92 и crazylady им се допаѓа ова.
  20. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Моментално си му резерва (може има женска) а дали некогаш нема да му бидеш само он знае. Четири месеци ФБ другарчиња а сеуште не те поканил на кафе е премногу очигледно дека да сакал нешто повеќе ќе иницирал досега средба.

Каде ќе води зависи од вас двајца, еден треба да спомне кафе па или другиот ќе се „извади“ или ќе прифати а после е се отворено :)

На zoki-poki и Lux им се допаѓа ова.