еве ќе ти одговорам јас на прашањево...НЕ Е ТОЧНО ДЕКА НИ Е ТЕШКО ДА ГИ ПОКАЖЕМЕ НАШИТЕ ЧУВСТВА!!!!!!! да некој 16 годишен нормално дека нема да ги признае, зашто како прво и прво незнае како....но кога созрее машкото, знае како да се постави и да ги изрази тие потребни чувства....значи одговорот на првото прашање е дека се менува со искуство и со созреаност !!! .... во однос на второто прашање, исто така не е точно дека машките полесно преболуваат девојка ВО КОЈА ШТО БИЛЕ ПРЕМНОГУ ЗАЉУБЕНИ. Напротив машките многу потешко преболуваат за разлика од женските а еден факт поврзан со тоа е што од кога женското ќе раскине, таа сепак има машки нон стоп што и приоѓаат и и се пуштаат - значи е во постојан контакт со други претставници на другиот пол и сакала / неќела, ќе се запознае со 2-3 и на тој начин многу полесно преболува, со тоа што кога машко и се пушта и се дига егото и автоматкси и се подобрува самодовербата....додека кај машките, не ни помислуваат, не се воопшто психички спремни да отидат да се пуштат на девојка додека ја немаат преболено старата, а овој период може да трае многу долго, па дури и со години, особено ако машкото, како што гласеше твоево прашање, ја сакало девојката премногу !!!!! ... се надевам доби малце појаснување
Вака: Започнуваш врска со девојче помало од тебе 2 години, меѓутоа неможеш да бидеш постојано со неа. Мораш да одиш да учиш во друга држава. Се гледате повремено(само на распусти).. Ти ја сакаш многу,прекрасно ти е кога си со неа.. не си ги имал тие чувства кон ниедна друга, дури и размислуваш за некаква заедничка иднина. НО НЕМАТЕ СЕКС у врската. (вашите семејства се поврзани,постојано се дружат!) Дали би ја изневерил додека си во странство?
Епа вака Зајко , се надевам ќе ми одговориш тој има девојка, излеговме 2 пати , беше навистина преубаво , посебно првиот пат , пред тоа се имавме допишувано на фејсбук , скоро месец дена .И бидна што бидна излеговме, после тоа јас бев одсутна околу 10 дена и ми зборуваше нонстоп дека кога ќе се вратам ќе продолжиме , дури и ми викаше дома да кажам за него . Јас се вратив , се видовме во друштво , не се смувавме ни ништо , туку онака смешкање и погледи и тој очекуваше дека ќе му пишам јас прва , јас инает не пишувам , после 2 дена ми се јави , демек да излезам пред зграда само да ме видел , се видовме на кратко , не се смувавме, после тоа јас му пишав порака и не ми врати... незнам што да правам , не дека многу ми значи некако го искористив за да го заборавам бившиот ама ме нервира помислата дека ќе заврши на ова , дека он ќе биде тој што ќе прекине, што ќе стави на некој начин крај . Кое е твоето мислење , дали ќе заврши вака?
зависи од карактерот на дечкото...колку е сериозен итн итн итн....индивидуално е ..... мислам дека никој неможе да ти одговори што он размислува и како гледа на работите....како што кажав индивидуално е....сори за одговоров, но тоа е реалноста....можев да ти пишам, не те сака, нема да те изневери итн, но вистината е секој си е карактер сам за себе, така да само он е свесен што сака и дали би направил такво нешто или не...
вака да те прашам стварно имаш 24 години? некако не ми изгледа така....ок нема врска....ако не сакаш да заврши вака зошто не преземеш нешто во свој раце? а? Тргни ја таа гордост настрана и МЕСТО ДА ПИШУВАШ СМС, БИДИ ВОЗРАСНА И ЈАВИ СЕ !!!!! па договори се да се видите, и доста игри....ако си 24 години однесувај се како да си 24 а не со вакви игри тинејџерски....ако ти се свиѓа смувајте се....значи место да се прашуваш како би завршило, превземи нешто во свој раце....САМИ СМЕ КРОЈАЧИ НА НАШАТА СУДБИНА !!!
Немам 24 , 16 имам грешка е. Се плашам да се јавам , што ако не сака , не сакам да испаднам некоја заљубена будала , да мисли дека трчам по него и да си ги крене акциите Зашто тој не се јавува и не одговара на порака, пред да одам 100 пати , побрзо да се вратиш те чекам и се , сега го нема никаде ... знам дека е детско ептен , како криенка да играме , ама немам некако храброст да се јавам , се плашам од реакцијата ...
Абе дај му до знаење дека сакаш само да знаеш на што си! Да не си го губиш времето бадијала, и онака нема што да изгубиш само можеш да добиеш!
Да , во право си , ама ми е страв некако , незнам , не сакам пак да бидам играчка во нечии раце, другарките викаат да почекам , да бидам ладна .Незнам што да правам , навистина не знам , ако се јавам, осеќам дека почнувам да го засакувам, и ако ме одбие или сл. ќе ми биде тешко затоа се одлучив да чекам , ама неможам еве веќе 2 дена поминаа откако му пишав во стил нешто демек да се видиме и не ми врати се плашам дека толку е , и затоа сега размислувам дали ќе заврши вака .. повторни играчка во нечии раце. Многу ми е чудно зашто го нема никаде ни да пише ни да се јави , јас го направив првиот чекор, тој не врати на пораката...
А не си сто посто сигурна дека пораката што била наменета до него, ја прочитал. Пред година и пол и јас згрешив вака, требаше јас да пишам кога сум слободна да се видеме, арно ама пишав од тогашната вадја и пораката не му стигнала И јас изнервирана стотка он не се појави на договореното место од инает се фатив со еден ама не е тоа тоа не иде и не иде. он немаше поим зашо сум со овој после 3 месеца однатре ме јаде нешто не можам со овој да продолжам земам телефонот, му титкам гледам достапен е, ама малку ми беше срам па си викам ќе пишам на фејсбук здраво, како си, шо има ново, слободен ли си тогаш и тогаш слободен сум, ќе дојдам таму и таму да праеме муабет му објаснувам јас, го прашувам зашто не дојде тогаш ми вика не ми пиша ти .. ) па разјаснивме некако. И еве не сега заедно Јас се занесов, зборот ми беше или барај го, или преку овие социјалните мрежи стапи во контакто со него, само ако стварно сакаш да бидеш со него
Фала , Спринги сега ме стави на мислење , 99% сум сигурна дека ја примил , ама тој еден процент ме јаде преку социјалниве мрежи неможам , го има избришано фејсбукот , останува на мобилен , ама ми е страв многу од реакцијата негова, што ако не сака повеќе да излегува , а што се однесува до мене навистина сакам , премил ми е ...
Whoisshe имаш напишано дека дечкото има девојка! Стварно неможам да сфатам вие маливе во какви се не ситуации запаѓате! А уште се прашуваш зошто не ти одговорил!!!
мистери, зајко или било кој... значи дечково ми има пишувано (имам и други постови до сега), ама пред некое време фати женска. Со нејзе мислам дека не им е најдобро зашо ич не се заедно, а и од сите слики нејзини каде што го тагнала тој го трга таггот (на фб). Е сеа јас друго сакам да пишам. Синоќа се погодивме у ист локал, и забележаВМЕ како цело време глеа накај мене. После некое време со другар мој (а и негов), се зезавме како демек сме маж и жена, се на зезање, да помине време, и сите на шала ни честитаа, а кога тој дојде другаров му вика Марко (имево е измислено) ела ваму, ако се женам со девојкава вечер ке бидеш кум??? А овој само го погледна , а потоа и мене ме погледна оонака косо и си замина. Мене ми личеше како љубомора, ама сепак машките подобро би знаеле да ми кажат. Ве моламммм за одговор! позз солзушка
што ти е случило било флертување со зголемена доза на хормони може тој така ве има погледнато бидејќи се знае со девојка му? може е во роднинска врска со девојка му? има милијарда причини....неговото однесување не е такво на љубомора, туку на судење....машките другше реагираат на љубомора....ако е бил љубоморен, ќе е останал таму да види како ќе се одвива се, може ќе има дадено некој арогантен или пак саркастичен коментар, или пак ќе се има и он зезано...А според однесувањето на дечкото, може и да имаш шанса....но од друга страна може и таков си е? сака да флерутва? и јас незнам колку девојки познавам што обожаваат да флертуваат али ништо нема да се случи....така да незнам каков му е карактерот на дечково, но ако е твоја генерација, т.е. 19, поголеми ти се шансите да излезе нешто од колку ако е 23 ) good luck
нене тој не се знае со девојката му (ако може така да ја наречам), тој му е најдобар другар нему, ама не знае дека си пишуваме, дека ми има речено дека ме свиѓа и се тоа, тој чисто на шала го викна зашо овој на поаѓање беше и така. А дечково не да е срамежлив тоа е чудо, не му доликува на неговите 23 години ама тоа е, јас може си преувеличувам... edit:знаеше дека цела вечер се зезаме за тоа
in that case, можно е да е љубоморен, а штом е срамежлив незнае како на друг начин да ја изрази љубомората
хехехее, добро а педерите во кој род спаѓаат? машки или ИЗрод секое женско сака да има другар геј, баш ради советиве. ок може и ради шопингот и пилингот
Мистери да ти кажам дека си во право дека машко тешко преболува... со тој со кој што бевме долго време во врска, на ф.б. само што го видел моето име ме прифатил за пријател и веднаш ми пиша порака ама не во стил "уште ми значиш те сакам"туку во стил јас ти значам ме сакаш" КАКО ДА НЕ БЕ со него веке НИКОГАШ реприза нема!!!!!