Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    Не мрцкај наоколу многу :)

2. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.363
    Допаѓања:
    3.684
    :lol: Абе за него прашувам, не е за мене.. :rofl: :rofl: :*

3. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Машко не сум, ама мрцкам :D

На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AlalVera

AlalVera Активен член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    52
    Фино ти пишал Гослинг, али мојот одговор е апсолутно да. Дури и најпримерните мажи никогаш нема да се помират со идејата дека веќе никој не ги сака и особено дека не можат да имаат друга девојка. Затоа многу од мажите флертаат за да набилдаат его, а многу и ги остваруваат флертовите. Глеј да имаш дечко од првите.
    „Мрцкате“. :) Каков интересен избор на збор. Мрцкаме да. Вие мрцкате поише. Знаеш зашо? Зашо сме/сте сингл, а додека си сингл, гледаш да мрцкаш. :)

На Hipica и Miss666 им се допаѓа ова.
  5. L0ve

L0ve Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    199
    што би направиле вие како машки ако забележите дека му се допаѓате на ваша многу добра другарка? како би реагирале? само да ја исклучиме можноста да застаните и искрено да поразговарате со неа, оти на дечкото за кој станува збор отворените разговори и баш не му се јака страна..
    што би направиле ако и вие го чувствувате истото кон неа, а што ако вие не го чувствувате тоа? а пак од друга страна не сакате да го расипете другарството.. забележувате некои знаци од нејзина страна, но сепак не сте 100% сигурни.

ама објаснив :tmi: се надевам дека ќе ме сфатите :lol:

6. vice27

vice27 Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    32
    Ако не сум сто посто сигурен чекам се додека не добијам сигурен знак,ако со сигурност знам дека и се допаѓам на некоја девојка а взаемно и таа на мене се пуштам у акција брате,и си ја биднува работата.Ако нема сигурни знаци чекам акција од женска страна.Така си ја добив мојата сегашна девојка дознав дека и се допаѓам ја поканив да излеземе ја бакнав и си ја бидна работата,сигурен бев дека нема да ме одбие.Мој совет е ако ви се допаѓа некое момче дајте му знак дека ви се допаѓа нема што да изгубите може само да добиете.

На L0ve му/ѝ се допаѓа ова.
  7. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Да има услови за врска и да се свиѓаме, би ја лапнал како локумче.

Да е свиѓањето еднонасочно, т.е. само таа да ме свиѓа но пак да се однесува како другарка, да остане на некои погледи или невини допори на рамо, демек дава сигналчиња, ќе се обидам да ги изигнорирам или да го намаламм гледањето со неа, за да се олади ситуацијата (ова се случило и ми успеало вака)

Доколку е свиѓањето еднонасочно, а таа некако агресивно дава сигнали, ме бакнува во образ при секоја можност, за секоја ситница гушкања, јавувањата зачестуваат ... тогаш би ја прашал другари сме ние само, така? Али со сериозен поглед и тон. Ова можеби на некој може да му изгледа малку сурово, како пресекување, но момчиња и девојчиња верувајте и правите услуга на другата страна штом немате чувства.

Со оглед на тоа дека цело време сум бил далеку по студен од неа, ќе знае дека прашањето е насочено кон неа. И фала му на горниот, жените немаат доволно иницијатива за прв бакнеж, оти одбивањето на бакнеж изгледа грдо.

Во секој случај, треба разговор.

8. AlalVera

AlalVera Активен член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    52
    Прво, основно и едино, не постои такво нешто као „ваша најдобра другарка“. Машките и женските не се пријатели за да си прават муабет и да си делат тајни, тие се пријатели зашто едниот сака да го ќари другиот. Е сеа кој кого сака да го сврти, е различно од случај до случај. Битно, у секој однос меѓу машко и женско, едниот е „полу-заљубен“ другиот му одговара вниманието.

Ако ти сакаш да го ќариш најдобриот другар, опиј се со него. Ако не се измувате, значи не си му привлечна. Ама опијте се на само, не со сите другари околу вас.

9. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    Јас не би ти препорачал да се опијаните зошто секогаш мора пијан/а да се кажува тоа што ти лежи на срце? Ако имаш чуства за него/неа и ако сте излезени заедно тргни го/ја настрана изолирај го/ја и потоа кажи му/и се што ти лежи на срце не кријај ништо ако тој/таа те бендисува ќе ти признај ако не нека е здрав/здрава и жив ќе си продолжите да лудувате пак ;) . Да за делот што вика дека најдобра другар/ка помеќу машки женски однос можеби од една страна постои но од друга страна постои само да ја ќариш или да те ќари :lol: како што е пишано едниот во поголем број од случаевите е "полу заљубен".Али за ова опиј се, накрцај се абе алал ти вера АлалВера :D

10. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.628
    Допаѓања:
    9.074
    не само што си избрзала,туку си ја утнала работата,но секако пиши што ќе се случи,и обиди се да ја поправиш грешката.

11. Angy.g

Angy.g Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    30
    Епа здраво..би сакала да знам..имав дечко со кој идевме 10 месеци..но поради Х причини раскинавме.
    Помина извесно време,и дечково пак ме барат..меѓутоа има тука и многу други девојки кои божем му се другарки од факултет..И пред неколку дена се договоривме да се видиме..јас бев у кафич и потоа него го видов..но изгледа тој мене не ме видел..и јас изнервирана заминав дома..доцна беше..некаде 3..и се искаравме на фб..и на крајот пак едно те сакам..И детево еднаш го имат,еднаш го немат..и сега незнам шо да мислам..незнам дали сеуште ме сака..или сака да излезиме онака на мување..па нека кажит еднаш!

12. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.628
    Допаѓања:
    9.074
    по дијалектот би рекла дека си од Oхрид :D .на твое место би му ги спуштила акциите на типчето,очигледно те влече за нос,и после разделбата ти си останала со контакт со него,а тоа не носи ништо добро,ти велам од лично искуство.и за кое мување зборуваш :^) ,дечково те прави будала,те извисува ,мислам дека само сака да ти се одмазди ,а зошто,зависи од кои причини сте раскинале.......

13. Angy.g

Angy.g Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    30
    И јас вака препоставував..сепак фала многу за мислењето :)

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ethrnity

Ethrnity Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    557
    Едно прашање до машките.Многу често сум се нашла во ситуација, запознавам некој ,правиме најнормално муабет и следно нешто е како тој се обидува да ме одвлечка во неговиот кревет...значи многу пати сум се нашла во истава ситуација .Инаку да напоменам не се облекувам провокативно не носам кратко,се облекувам пристојно и женствено,не зборувам провокативно,со сите сум фина и комуникативна без разлика дали ми се допаѓа или не правам муабет, понекогаш сум дури повлечена и срамежлива но,сепак на крајот исходот од вечерта е тој,магнет за погрешни.Зошто секогаш налетувам на некој кој ме гледа како секс објект???? Help!!!

15. Ph0enix

Ph0enix Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    325
    Очигледно затоа што си физички привлечна и секси. :lol:
    Шала на страна, велиш дека налетуваш нонстоп на погрешни. А ти текнало за момент да се запрашаш колкумина од тие момаци што те третираат многу фино и те гледаат со чисти намери ти не ги забележуваш, или си ги френд-зонирала? Така е и кај машките, и кај женските... Секогаш има барем по 2-3 личности кои во секој момент би биле нешто повеќе со нас, но ние едноставно сме „слепи“ пред нив, и трчаме по она, послаткото, но често и „порасипано“. Тоа не значи дека сите што ги запознаваш на вечерни/викенд проводи се расипани и треба да бегаш од нив, но идејата зад самите проводи е забава... Едноставно, нека не те чуди што „повеќето на кои си налетала“ се такви, и воопшто нека не те обесхрабрува. Можеби уште следниов викенд ќе го запознаеш следниот момак за озбилно, м? :wasntme:

16. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Не сум машко,али ќе си кажам мое мислење.Ваквото понашање не треба да те чуди,зошто на одреден дел од машките целта им е таа,да легнат со некоја и завршена работа,без да се остави простор за нешто подлабоко да се случи меѓу вас.Немој себеси да се окривуваш дека си магнет за погрешни,зошто и самата пишуваш дека не си некоја што провоцира,се облака провокативно и сл. па тоа да би било причината за ваквата ситуација.Не губи надеж и верувај дека кога најмалку очекуваш ќе се појави некој кој навистина те заслужува :)

17. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    А да не остануваш меѓу последните во локалот пред затварање? Има "пациенти' што сметаа дека се женско што ќе остане у локал до крај е исто толку очајно/попалено/напиено/... као и они па дека шансите им се драстично зголемени.
    Ако сакаш да те третираат како дама така треба и да се однесуваш, а права дама знае кога треба да пристигне и кога е време да си замине.

18. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.789
    Допаѓања:
    4.836
    Се запознавме во сабота вечер, сношти се смувавме и уште пред да се смуваме ми кажа дека сака да бидам со него, да ми биде дечко, а сабајле ми пишаше порака и ми вели дека ме сака. Прва девојка сум му иако е 20 години, многу е срамежлив, не знам што треба ова да значи. :^)
    Го прашав како може да ме сакаш, не ме ни знаеш втор пат ме гледаш во животот, тој ми напна ќе сме се запознаеле. Па почна да ми кажува кола имал, работел, не знам што и го прекинав. Од различни градови сме и ете спремен е да дојде да ме види кога и да сакам. Не знам што да правам, симпатичен е многу, фин, културен, ама страв ми е дека ако не успее ова нашето пошто сум бааги комплицирана, тој ќе биде многу повреден. Ете, пред малце ми пиша и каде бил денес и што работел, а не знам како да му дадам до знаење дека не сме во врска. :lol: :?:
    Може ли некој да помогне? :$

19. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    Пааааа вака од почеток........ти вика дека те сака поради тоа што до тогаш можеби никогаш немал девојка па затоа нема почуствувано онаа вистинска љубов вистински да сакаш, па затоа ете тебе ти се пружи една таква шанса да го заводиш и да му покажеш што е вистинска љубов, ако е културен, симпатичен те цени па зошто не му дадеш шанса да видиш да пробаш како ќе функционирате, можеби на моменти ќе се однесува чудно но мораш ако навистина ти се допаѓа да го прифатиш таков каков што е со тек на време се ќе си дојде на свое место. Со разговор се се решава дека едно е да се заљубиш во некого/ја а друго е да го/ја засакаш, ние секојдневно се заљубуваме но само една/еден вистински сакаме, затоа мој совет е да му дадеш шанса кисче :*

20. debii

debii Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво, јас сум нова на форумов.
    Е вака сега имам еден мал проблем, со машково сум прилично блиска, се имам мувано со него пред некое време, после се разделивме па ми пиша он кога ќе сме го продолжеле она што сме го запичнале, едно друго муабети, и сега кога се видивме после 1 месец скоро се поздравиме и ми пишваше на чат имаше добар однос , муабетот ни беше пријателски али и почнаме малце да зборуваме за она нашето..
    па кога денес му пишав да се видиме дали е слободен, он ми вика би сакал као демек али се поднапил и не би да ме замара со глупости па на крај пишува морам да учам за утре ..

Е сега што он сака да каже со ова, би наставил ли со мене или со ова сака да стави крај ? и како после ова јас да се понашам према него, бидеќи постојано го гледам во иста установа седиме ..