Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Мене ова ми е ептен сељачки (читај: типов е сељак)... Замисли му одиш на некој дечко и му викаш абе ти досега со колку си бил? |(
    Девојки читам и неможам да се изначудам што се трпите од дечковците. Ајде да речам дека е љубов и дека ги сакате но што е многу многу е...
    Сите што имате пишано на темава зашрашајте се како би постапил вашиот дечко ако вие така се однесувате и колку би ве толерирал. Па постапете како што мислите дека ТОЈ би постапил со вас.
    И да, немојте никогаш поради љубов да трпите понижување и непочитување од страна на партнерот.

2. PinKitty

PinKitty Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    8
    И јас тоа си велам ама сепак премногу ми е страв , а мојте ми рекоја да не го пријавуваме оти можи да е пострашно а ептен ми е страв, а не знам шо да направам..

3. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.625
    Допаѓања:
    9.066
    штоооо,и твоите родители ги е страв :o .ако не сакате во полиција да одите,најпаметно татко ти нека направи еден ,,муабет,,со негo,па ќе видиме дали воопшто ќе се сеќава на тебе 8)

4. selma...selma

selma...selma Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    22
    куче што лае, не каса...уживај не се секирај, ама родителите да бидат запознаени со ситуацијата.доколку превземе некои незгодни ситуации пријави во полиција и една тужба, и ќе заврши муабетот

5. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Извини,не сакам да те навредам ни тебе ни дечко ти,ама човеков е болно љубоморен и верувај не вреди да се мачиш со него,очигледно не те сака штом те навредува секако и ти се дере,ако те сака ќе те почитува и ќе ти верува,лајк??ОМГ!!!Ајде бе луѓе,нели е срамота?Овие социјални врежи според мене се забава,знам има и такви кои го сфаќаат тоа како животно прашање,но тие немаат попаметна работа,според мене.И што,а ти него си му прва,нема право да го бара тоа од тебе.Ако го сакаш,нема да ти речам раскини му,лесно е од моја страна,ама знам тебе не ти е лесно,но нели е потешко да бидеш со човек кој залудно ти го троши времето и знаеш дека не те сака(а очигледно е )?Мој совет:пробај да се оддалечиш,не се надевај дека ќе се смени,нема никогаш,остави го,заборави го,полесно ќе ти биде,јас мислам бар. :worried:

6. nikola-p

nikola-p Нов член

Се зачлени на:
    20 јануари 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    1
    opusti se malku .niso strasno ako go prijavis u policija za zakana .

7. nikola-p

nikola-p Нов член

Се зачлени на:
    20 јануари 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    1
    ne sekogas najubavata e izbor za pustanje . ustvari nemoze da e edna najubava sekogas se raboti za vkus i ne e samo ubavinata presudna (so ako e ubava a e mn glupava ).a toa za ostavanjeto e dr prikazna ali ako e seriozna vrska ne bi trebalo da se ostavi zenskata radi nekoja lokalna ubavica

8. Juicy03

Juicy03 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    5
    Значи вака, со детево немаме никогаш зборено, само на фејсбук си лајкнуваме глупости, и на моја најдобра другарка и има спомнато за мене дека сака да излеземе и сл. и преку заеднички пријатели ме покани нели индиректно да одиме на кафе и на другаркиве од друштвото целта им беше да не местат. Проблемот е што кога излеговме буквално детето ни еден збор не ми прозборе, во кафичот седна најдалеку од мене што беше возможно и до крајот на вечерта ни два збора не си разменивме а не се ни поздравивме како што треба. Сега што мислите, дали ќе му биде глупаво ако повторно излезам со истово друштво(и со него), иако гледам дека после вечерва со него ќе биде уште по awkward, а и не му ги сфаќам целите, зошто би сакал прво да излеземе а после вака да се изпонаша во живо :(

9. Ana.brojka

Ana.brojka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2012
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    224
    Прашав и во Љубовни проблеми, но исто така многу ме интересира (дури и повеќе) мислење од машка страна за работава.
    Дали е можно, женското да свиѓа некој (да не речам, сака), но машкото не ја свиѓа неа, работитете после некое време (недела, две, незнам) да се свртат..односно машкото да почне да ја свиѓа девојката..не е битно дали она уште го свиѓа него или не..(прашањево важи и во обратен случај, он ја свиѓа неа она него не, па после почнува да го свиѓа, али пошто сум женско, секако го потенцирам првиот случај)
    можно ли е тоа да се деси? И ако да, зошто и како се случува, и од што зависи?

10. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    А зошто богати не би било можно? :^) Не е животот шема па да ти помине возот за сакање т.е.допаѓање.
    Како може да прашаш зошто, како се случува тоа и од што зависи? Од различни фактори!

11. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    4.835
    Боже сачувај. Паметно си направила и добро е што си свесна дека тој не те заслужува тебе. Стој си на одлуката, поздрав од мене што не му дозволуваш повеќе да те омаловажува. :hai:

12. klinkata

klinkata Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    88
    Па нека пише некој мислење :(

13. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    И двајцата сте премлади и не ви треба некоја незнам каква врска. Но мој совет е да не почнуваш врска со него. Знаеш дека машките созреваат подоцна а тој е само дете од седмо одделение. Колку и да е зрел сепак е дете. ако толку ти се свиѓа може да се смувате но врска никако не ми влегува во глава. Врска со дете од 13 години НЕ! :!:

14. Ana.brojka

Ana.brojka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2012
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    224
    Мислам дека не ми го сфати прашањето. Никој не спомнал за поминување на возот за сакање..
    Туку сега дечкото не ја свиѓа девојката...значи ич, нит ја сака нит свиѓа ништо..Дали е можно да се свртат работите...и јас мислам дека е можно но ме интересира како што кажав, од што зависи?
    Чекам и други мислења, исто и по можност и од машка страна :)

15. Milanelo95

Milanelo95 Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1

16. klinkata

klinkata Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    88
    Така кажано-муватори :P

17. Ekki

Ekki Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Прв пат сум на форумов и морам да ве прашам вас машките...По кој повод дечко кој цело време те брка значи му се свиѓаш..но кога станува збор за гледање да ти каже дека ќе се гледате скришно, одноцно не во местото каде што он живее...мене лично мн криво ми падна, и се си помислив па мн би ми помогнало да слушнам и ваше мислење. :D

18. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528
    Ај едно прашање и од мене....значи еден дечко па прилично симпатичен ми се пушташе веќе еден месец, ноостоп ми пишуваше на фб и пораки на телефон кога ќе се видиме и муабетот ни иде и се тоа, и ајде си велам веќе нема смисла 1 месец го мотам и во саботата се договоривме да се видиме тој дојде по мене и кај ке одиме тој бил сам дома и ајде кај него. Си правевме муабет, се бакнувавме, тој проба и да ме соблече ама му ја тргав раката викам овој пат па што сака нека ена прв пат не се давам и ок седевме кај него тоа беше пред излегување и излеговме тој отиде во кафана со другари мене ме однесе до кафичот и цела вечер ми пишуваше пораки после дојде таму и таму бевме заедно но нему му беше досадно и си тргна рече да му звонам кога ќе ми здосади му звонев и дојде по мене ама мене од дома ми звонеа и мораше дирекно дома да ме однесе после тоа му звонев уште 2-3 пати од кога си стасав дома и толку, вчера кога бев на кафе го видов и му пишав прва јас порака тој ми одговори само со да а денес го нема нигде....незнам што е проблемот негде јас згрешив...или....

19. vice27

vice27 Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    32
    најверојатно момчето има голем срам, можеби има некоја друга девојка, мој совет е најпрвин да го прашаш зошто е причината едноставно да разговарате, можеби се плаши да не заврши брзо оваа врска па да не го зезаат другарите,има повејќе фактори затоа најпрвин разговарајте.

20. vice27

vice27 Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    32
    најверојатно се има разочарано сигурно се надевал да имате сексуални односи таа вечер, сега всушност гледа дека нема шанси да те легне за две вечери а не сака да се врзе во врска, а можеби овие денови има некои проблеми,ке согледаш деновиве дали ви оди разговорот,можеби после првото излегување се предомислил имал друга замисла,

На Marjan007, SimonaTino и Barbie-mwa им се допаѓа ова.