Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.642
    Допаѓања:
    9.157
    барби,ти со типот си имала некаков почеток,но не сте во врска колку што сфатив,тој сакал онака чисто авантура со тебе,првиот состанок бил кај него дома,пробал и да те соблече,а ти се прашуваш каде си згрешила :fubar: .се е јасно после ова,мислам....

На Filiposka, SimonaTino и Barbie-mwa им се допаѓа ова.
  2. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528
    Значи беше кај него дома пошто немаше кај на друго место....а ме фаќање не проба буквално д аме соблече еднаш ме фати и му ја тргнав раката....можеби јас отчекував нешто многу повеќе од ова,........

3. vice27

vice27 Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    32
    сте можеле првиот состанок да го одржите во некое кафуле чисто онака кафе муабет

На Marjan007, Barbie-mwa и SimonaTino им се допаѓа ова.
  4. Iv986

Iv986 Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Imam 26 godini i do sega nikogas prva ne sum prisla na nekoj, nekako mi e nezgodno. Do sega, samo ako nekoj pokaze deka e zaintresiran za mene, samo togas moze da prodolzam so flert. Im zaviduvam na devojki koi znaat kako da se zapoznaat, da go zainteresiraat i da go zadrzat deckoto. Jas stvarno neznam kako da se zapoznaam so nekoj koj mi se sviga a uste pomalku kako da se odnesuvam za da saka da prodolzi so mene. Nekoj sovet??

5. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    Совет биди посамоуверена ако некој ти се допаѓа и ако гледаш дека е посрамежлив и не презема прв чекот пробај ти да го направиш тоа што можиш да загубиш започни обичен разговор со здраво јас сум таа и таа ќе се запознаете при тоа додај некој комплимент и ќе си започните разговор, за време на разговор биди си своја немој да се обидуваш да го фејкираш карактерот, ако си посрамежлива кажи му дека кога си до него занемуваш и поцрвенуваш, па да видиш како ќе се заинтересира за тебе хахах :P исто така биди насмеана, позитивна итн, секоја девојка можи да го придобија вниманието на било кое било момче само треба да биди самоуверена и да си ги знае своите вистински моќи :lol: од мене имаш ваков совет ;)

6. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    после цела година одложување конечно се согласив да се обидеме ние двајца,беше пред 2 недели и од тогаш неколку пати ми има кажано да одиме на кафе ама некако несакам немам доверба во него,дури несакам да бидам видена со него бидејки сите ми зборат семејството му било такво-онакво,некако неможам да се замислам во иднина со него,во тие 2 недели ме викна еднаш-двапати на кафе ама некеко како несигурно и не се согласив,во тие 2 недели се видовме во саботата само и тоа не ме викна тој да излеземе заедно туку си излегов со другарките(инаку не им кажав на другарките дека сме заедно,туку дека уште размислувам) и тој дојде со еден другар и цела вечер стоеше со мене и јас веке си имав пијачка ама ни од култура не ме ни праша што ке пијам,и најмногу ме погоди моментот кога ми кажа дека некој негов другар му се лутел бидејки мислел дека тој оди со девојкаму и ама не било точно и си помислив ако другарму така го обвинил макар и без причина значи правел некои такви глупости и кога ми дојде едно гроооозно чувство,и на крај не се ни понуди да ме однесе дома туку си отиде со другар му а ние со такси си отидовме,знам дека чувствувам нештокон него ама ми изгледа нестабилен а мене ми треба некој кој одвај ке чека да ме види,да ме гушне,некој со кого ке шетаме фатени за рака,некој стабилен сепак не сум тинејџерка,а ке заборавев да кажам се слушаме неколку пати дневно ама последниве 2 дена само на 1 мин.дневно сме и се си мислам дека ке најде причина да се скара со мене или ке го снема бидејки уште 3 дена ми е роденден за да не ми купи поклон,не оти до поклон ми е дојдено и така на конец виси и толку ке е,проблемот е дека сум свесна дека и не е за мене ама несакам да раскинувам и да се нервирам баш пред испити кога треба да учам

сакав и машко мислење да чујам :)

7. vice27

vice27 Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    32
    Најпрвин не верувај на секому,туку запознај се подобро со момчето и самата оцени каков карактер има и каков интерес,а за пијачка што не те прашал во право е, не те третира како спонзоруша туку како своја девојка,според мене во врската најдобро е да се плаќаат сметки обострано,а не се понудил за превоз највероватно мислел дека не треба да брза со врската,а за тие озборуванја дека бил со девојката на негов другар не верувај додека не добиеш доказ,да бил зенкар ке се понудел и за превоз и за кафе и да те однесе во кревет.

8. Ekki

Ekki Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Фала ти мн..баш ме занима што има да ми каже :D

9. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    НесреЧо, ти си одложувала цела година затоа што немаш никакви чувства. А потоа си прифатила најверојатно бидејќи и таквиот сокубан додворувач ти бил најдобрата оппција. Да, за жал.

Ти се срамиш од него поради неговата фамилија, не го признаваш пред другарките, веруваш на некакви гласини за него со други девојки и милион посто сум сигурен дека и сеуште си ладна кон него.

А тој што треба да прави? Да те гледа како капка на дланка, да те третира како принцеза? Па види дубоко увреџена оти немало понуда за пијалак и вожња дома....како смеел вака да постапи ц ц цц

А сега па и не сакашш да му раскинуваш дека се ближи испитна, па да не се нервираш многу. Ама причина за да се остане во врска :D

Ти си патиш од главата, ништо друго. Со прст не си мрднала, и сакаш се да се врти околу тебе. Еден ден ќе сакаш кариера или ќе бидеш очајна домаќинка? Ќе положиш за кола или ќе сакаш да те возат како права госпоЖа?

Ај да не ја влечам многу, тоа е профилот. Менувај понашање.

На TheGirlNextDoor, Filiposka, Hipica и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Freya123

Freya123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    234
    Мојот проблем е што врската ми е супер едно 3-4 месеци, дечко ми е најпрекрасен на целиот свет, и после тоа ко да заборава дека има врска. Се има ова веќе случено, ке му направам муабет, он станува пак прекрасен и се се врти во круг.Океј, сфаќам, има и други работи во животот освен мене, не барам само на мене да се посвети, пробувам целосно да го разберам и да му пружам доволно слобода за да не се осеќа загушено, се е супер и одеднаш се понаша онака.. ко да јас засекогаш ке го чекам него, дека јас ке можам да се видам со него секогаш кога него му одговара, ако јас не иницирам средба, може и ке се глеаме еднаш во неделата... Не знам, едноставно се осеќам ко јас да сум било кој обичен човек од неговиот живот, се осеќам отфрлено и ко јас да треба да се прилагодувам на тој живот. Во ваквите случаеви сум му правела муабет за тоа јас како се осеќам, место да го игнорирам, провоцирам и слично. Што ако не му направам муабет? Што ако сега јас претерувам? Или јас предизвикувам он така да се понаша? Да си искулирам малце..? Не..? Хелп.

11. Blue.Ivy

Blue.Ivy Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    18
    Со Freya123 имаме сличен проблем... јас сум во долга врска и мојот дечко годинава замина да студира во друг град, кој е на половина час возење од нашиот. Знам дека му е тешко со испити и се останато, знам зашто и јас сум студент... ама почна да си иде секој втор викенд и сега секако тоа не би било проблем, доколку останува да учи, а тој таму излегува со колегите/колешките на другар му, на пијанки, по дискотеки. Му укажав дека ми смета и истото може да го прави и дома, а и плус можеме и да се видиме. Инаку не сме од оние парови што се постојано заедно, излегуваме само за викенд, еднаш, максимум 2 пати. И секогаш сум го разбирала, му давам простор, не го гушам, но ова веќе ми го надминува трпението. Ве молам за совет :)

12. Setu

Setu Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Што значи кога дечкото се затепува (во пијанство) со потенцијален додворувач на неговата девојка, а утредента вика дека тоа го направил поради што не сакал да се зафаќа она што е негово, а на девојката и вика ако сакаш уште утре тргни со него.

Љубомора и стало до девојката или тотална рамнодушност?

Или па- Во пијанство и кажува како неможе без неа, како не сака да помисли за прекин некогаш, а во нормални услови спомнува можни други партнери во иднина... На пр. „Доколку би се разделиле, сакам да си зачуваш углед за други машки‘‘

Навистина неможам да сфатам!

13. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    секако дека си во право,ама секако не се однесувам вака кон некој кој не го заслужил ова.
    инаку не напишав дека тој ми беше бивши,раскинавме пред 2 скоро 3 години,а бевме во врска 8 месеци,кои за мене и не беа баш убав период,беше посесивно љубоморен,редовно ми го проверуваше мобилниот,не ми веруваше ништо иако и немаше некоја причина да не верува,постојано се караше со мене му бев издувен вентил кога некој ке го изнервираше изгледа,а викендите ми беа пекол,не ме покануваше никогаш да излеземе заедно а и не ми дозволуваше да излегувам со другарки додека тој си шеташе со неговите,постојано се каравме за ова,викендите ги минував сама и во солзи,дури еднаш додека бевме изгледа го дал мојот број на некој другар и овој ми звони и збореше демек сакал да се видиме,потоа зема тој да разговара и сфатив дека е некој негов другар и дека направи намерно вака и ми рече дека не вредам ни 1%што мн.ме навреди,инаку моите не ми дозволуваа да бидам со него заради семејството бидејки претпоставуваа дека и овој може да испадне таков,ехееј колку сум се криела и уште една работа која ме уништи како личност ама ме направи посилна,колку трауми и солзи пролеани заради него атолку го сакав што го молев да бидеме повторно заедно откако раскинавме а ништо не ми пиша
    и после толку време пред една година пак почна да контактира со мене,ми зборуваше дека уште ме сака,дека се променил,многу се двоумев и решив да му дадам шанса колку да проверам дали уште го сакам,и сега кога е идеален дечко јас оладев а тоа го чекав :devil: ,бидејки заслужува

14. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.073
    Значење - Повредено его.

15. Setu

Setu Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Немало никаква ситуација што би предизвикала повредено его, ни најмалку. Напротив- тој си сфатил како девојката била презаљубена во него, а тој не бил тип што искажувал емоции. Бил андерграунд и многу опуштен.

16. AlalVera

AlalVera Активен член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    52
    Значи дека имаш сељак дечко. Исто така значи дека те сака. Сељаците у принцип својата љубомора и посесивност така ја покажуваат, а љубомора и пососевнист = љубов.

Ти девојче, немаш проблем во врската. Прочитај си го напишаното и види колку си недефинирана во опишување на приказната. Му даваш простор или не му даваш простор? Го бараш или не го бараш? Го сакаш или не го сакаш? На крајот на краиштата, ако се ставам во твоја положба, не е ни важно он како гледа на тебе, значи не ти треба машки совет, туку ти треба да сфатиш дали ти сакаш да бидеш со него или не. Јас да сум на твое место, ќе го баталам, не му ѕвонам две недели. Ако се јави, фино, ако не се јави, ќе знаеш дали ти е битен или не. Ако ти е битен, објасни се со него за кој и да е проблем, ако не ти е, бркај друг.

Немате со Фреја сличен проблем, ама решението за твојот проблем е лесен. Батали го педерот, чим му е побитно да флерта со скопјанки додека ти седиш у Велес, онда не ти треба таков сељак. Ако го праи тоа сега, ќе го прави и понатаму.

Добар дечко е прилично невозможно да се најде. Дури и оној кој мислиш дека е добар, ќе има некоја фалинка, ама па да се задоволиш со некој што пробува да плеска на сметка на времето поминато со тебе, значи дека си фатил дебил, а не просечен дечко.

На Blue.Ivy и Setu им се допаѓа ова.
  17. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    @ Freya123

Тој не иницира средби, не иницирај ни ти. Ситуацијава не е ок за нормална врска, барем не за нормални по мои сваќања. Види и ти колку може да издржи без тебе. Ако баш го снемува, не му фалиш толку, а ако тие средби ги користи во главно само за мазење и галење очигледно е зошто те држи во неговиот живот. И така...

И де ајде, прекрасен прекрасен па отсутен. Не ја филувај пред себе. Биди реална.

@ Blue Ivy

Го искусува студентскиот живот. Можеби во мерка преголема за твојот праг на толеранција, но ако е влезен во оној еднаш се живее, ова е студентскиот период, млади сме филмот нема да ти биде лесно да го освестиш.

Ако ова го прави подолго време, и не се чувствува како да е во врска. Не дека паровите треба цело време да го поминуваат заедно, ама ако некој постојано одбира пијанки и дискотеки наместо да помине малку повеќе време со партнерот, пораката е јасна.

Може да има и симпатии меѓу новите колешки. Сеа ти подметнав идеја во глава, ама сосема реална претпоставка е. Алкохол, журки и жени.

@ Setu

Пијанчење, тепачки, и се истура на девојката, час ја сака, час нека си оди со друг. И за каков углед за девојката станува збор? А за неговиот углед?

Емотивно недоквакан шупак. Уживај со него.

@ esperansa777

И покрај новиве информации кои ги премолче во првиот пост, моето држи место. Ти не го сакаш него, и не знам шо бараш пак назад. Тебе ти поминала ли мислата низ глава дека ти можеш и заслужуваш подобро од овие патетики?
    Слаба накај нула самопочит.

И друг пат давај комплет верзија, ја немаме Баба Ванѓа на speed dial.

Уште едно недоквакано мажуле имаме тука. Телефонските стапици му се врв.

Кај ги наоѓате бе

На simoncelicius, Blue.Ivy, esperansa777 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Setu

Setu Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Тој е едно нечуствително суштество што никој неможе да замисли колку.
    Како прво и основно премногу му попуштам. Јас сум му издувен вентил за се, ама апсолутно за се. Нема ден да не ми повиши глас, а потоа се правда како тоа било дел од неговиот карактер, а не било караница, на работа му било напнато и сл.
    Моите огромни попуштања се поради тоа што тој врви/ше низ тежок период, па јас поради тоа во својата глава си наоѓав изговори да го правдам.

Второ-Час ме сака, неможе без мене, плачејќи и признавајќи колку ми грешавал ми подава рака како цел живот ќе бил со мене, час тој бил млад, не знаел што носи утре, имало многу по кул девојки од мене, кои многу поопуштено гледале на работите, кои повеќе ќе му одговарале карактерно, јас и тој сме биле два различни света, тој не бил тип што искажувал емоции, живеел многу светски. Неможел да биде залепен до девојката (што никогаш не би ми паднало на памет да побарам такво нешто, само сум побарала ронка внимание од него, како и секоја девојка). Јас сум била презаљубена, сум се однесувала како маж да ми е, а не дечко. Тој направил грешка, требало да ја процени ситуацијата (најверојатно мислеше на тоа дека сме биле различни). ќе се потрудел од мене да направи добар продукт, иако бил песимист, а ако не, ќе сум одела од него.

Луѓе што му е на човеков, што?!!!! Има ли некој психички проблем или се ова е поради тоа што тој цел живот го врвел во авантури, нестабилни врски и сл.

19. mrchatorka

mrchatorka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    55
    Лабилен е, бегај од таков што подалеку.

Иако не сум машко да си кажам јас :D

20. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.642
    Допаѓања:
    9.157
    ццц,кој дечко бре,во лице ти кажува дека други девојки повеќе ќе му одговараат :x .како прво ,не те сака,како второ има комплекси,и како трето лабилен е .што бараш со ваков лигуш кој не ти го посветува вниманието :^) ?

На Setu му/ѝ се допаѓа ова.