Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Shaaggy

Shaaggy Активен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    7
    Зошто кога раскинете со девојка сакате да не правите љубоморни? :?:

2. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Никогаш не сум можела комплетно да ги дефинирам машките,ама после ова што го слушнав не можам ни малку.
    Типов се гледа со девојкава,и по некое време ја откачува
    а причината е:
    Еј брат не можам повеќе со неа,добро е што ја откачив на време,абе типкава е лудило
    преубава е без ниту една мана,што ако се заљубам во неа,подобро е вака што прекинавме.
    Коментар ?

На peperutka20 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Иако сум машко, но коммент :|

4. flame131

flame131 Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2013
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    42
    Мислам дека е криење на неговата неспособност да ја задржи девојката, па подобро тој да прекине - како демек тоа го прави барем за трошка подобар од тоа што е. Она знаете, кога не може да се дофати гроздот што го сакаме, секогаш ќе се убедуваме дека е кисело. :D

5. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    Коментар титула СЕЉАК НА ГОДИНАТА што би рекол Цацко :!: .Сите бараме од девојките искрено да не сакаат и почитуваат, да се убави и без мани тој има таква а сепак ја откачува, и титулата сељак е сепак премала за да се опиши таква личност.

6. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.210
    Допаѓања:
    4.252
    Можеби немал доволно самодоверба... а што возраст биле типот и типката?
    Ако е средношколец тоа и не е толку изненадувачко, но ако е постар тогаш можеби е сеуште незрел (со тек на време евентуално може и тоа да се промени). Но можно е и тоа дека девојката всушност не му одговарала како карактер - таа може да биде убава, згодна, паметна но потребно е и компактна да биде со неговиот карактер, и обратно, за да може да се очекува подолготрајна и стабилна врска.

7. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276

Зелен или пеер (второво е поверојатно).

I rest my case

8. angelis

angelis Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    abe koj te stavi tebe ekspert za masko zenskite prasanja?..tolkav li si strucnjak?..samo ti li si masko na planetava?..znaes li deka sekoja individua e prikazna sama za sebe?..znaci od ovie kvazi " strucnjaci" vise me otekoa.. :D

9. Alexis12

Alexis12 Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Еве ја мојата мака...со дечково се гледаме 5 месеци,али онака лежерно.На почетокот он беше многу фин,нон стоп ми се јавуваше,ми покажуваше романтики,а јас бев онака искулирано поставена бидејќи таков договор напраивме.После 3 месеци типот олади некако,,незнам што му се деси,а јас во тој период почнав да му се јавувам и да му пишам почесто.Разговарав со него поради што се сменил и он ми рече дека многу сум го барала и оти сум очекувала нон стоп да комуницира со мене и ме молеше да не се затрескувам во него.Јас стварно немав некои големи чувства за него и му се јавував чисто другарски,пошто бевме другари на почетокот.Али сега сум тотално затрескана во него и веќе незнам што му се врти низ глава,го прашав и дали сака да биде со мене,или сум само онака занимација и тој ми рече дека он ако барал само занимација,имало многу други.И плус кога и да сме заедно ми нагласува дека не оди со други девојки,а и од неговите другари го иам чуено истото,а кога комуницирам со онака блиски другари,тој станува чудно љубоморен,а од друга страна ми вели дека не се замарал за ништо,сеедно му било. Ај ве молам машки помогнете ми да откријам што му се дешава во главчето,оти ме излудува тотално. :)

10. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    ај ако може некој нека ми одговори и мене:
    шо е поентава?:типот е во врска,а се допишува и контактира со мене постојано,ми вика дека сака мување али ја не се согласувам на тоа се додека не раскине со девојката.Симпатичен е,но и е другар на еден дечко шо го симпатизирам.Знам дека е комплицирано,но ми треба решение. :?:

11. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Не разбирам што е тука комплицирано и зошто е потребно решение.За тоа што типот е женкар, или за тоа што ти си доволно наивна воопшто да го земеш во предвид?Ако има девојка, а сака да се мува со тебе, значи дека ич не му е гајле за неа и дека е спремен да ја вара во било кое време.Ако раскине со неа, и биде со тебе, дали мислиш дека ќе се смени и дека тебе ќе ти биде верен?Нормално дека не, ќе си најде некоја нова на која ке и пишува и со која ќе те вара и тебе.Не се глупирај, среди си ги мислите и кажи му да одјебе, највулгарно кажано |(

12. maci95

maci95 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    18
    Се познаваме уште од мали, но последните 2 години ние сме неразделни ДРУГАРИ. Ми ги раскажува своите проблеми, јас нему моите. Се беше во ред, додека јас и моите чувства не се пореметија. Не е моја вина. Тој придонесува ептен. Ние дури пред другите не изгледаме како најдобри другари, туку како заљубен пар. Честопати имаме коментари од типот: Леле слаткиши, колку сте прекрасни заедно, и сл. Се гушкаме, се бакнуваме, целите вечери во дискотека ги поминуваме заедно, љубоморен е кога некој ми се пушта (знае дури и да се подналути, како да има право на тоа), што не значи дека и јас не го правам тоа несвесно. Ги правиме сите работи што ги прават двајца заљубени, освен што немаме никакви интимности.
    По природа е ептен срамежлив кога станува збор за удварање и девојки, што понекогаш ми дава и некоја надеж зошто никогаш не се обидел нешто повеќе со мене и покрај многуте шанси. На моја другарка и имаше речено дека никогаш не помислил да има нешто со мене, по што одлучив да се тргнам малку подалеку, ама не бидува.. :doh: Незнам како да го сватам тоа што го прави.
    Најдобрите другари не се однесуваат така.

13. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.625
    Допаѓања:
    9.066
    па најверојатно треба да седнеш и сериозно да разговараш со другар ти,зашто ниту еден од вас не ќе може да има нормална врска доколку си најде партнер.тој се обидува да ги прикрие чувствата,но сигурно се плаши да го расипе вашето другарство,и сигурно не насетил дека и ти чувствуваш нешто кон него.најдобро ќе биде да се изјасните двајцата што како,мора да дефинирате на што сте,не се работи за тоа дека другите ве гледаат како пар,туку за вас самите :!: .
    штом сте толку блиски,еден отворен разговор нема да го расипе вашиот однос,така да дејствувај .

14. maci95

maci95 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    18
    немам доволно храброст, тоа е проблемот.

15. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.097
    до муабет може да ја зезнеш работата, за такви ствари само директно, залапај го коа ке осетиш дека е моментот :P потоа сскале нејќеле ке зборите на таа тема :)
    у меѓувреме пуштајму се преку играње преку секоја шанса де, биди поконкретна и ајт на свадба па на мекици да ме викате :P

На maci95 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Alexis12

Alexis12 Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ај ако сакате дајте некој совет,стварно незнам што да правам :(

17. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Не ми треба совет само сакам да прашам нешто. Прво мислев само помаливе се вакви ама ко шо читам по други форуми гледам и со повозрасни е истп. Зошто машкиве се малку глупи така :D пример има некои девојчиња што не се толку убави, онака обични се ама многу се раслекуваат и мнооогу се шминкаат, и послободни се, и за нив машкиве зборуваат како се лепотици? А има некои девојчиња стварно убави, и кога се облекуваат, со мера се облекуваат а и се држат понастрана од такви работи, не се мешаат со секого ама тие се игнорираат? Да не ме сфати некој погрешно, не сум јас некоја убава, просек сум во изглед ама да се облечам провокативно и вулгарно сигурно и за мене ќе зборуваат се најубаво :D ама јас нејќам така да привлечам внимание а и не ме интересираат такви работи :) . Зборот ми е најубавите девојки машкиве не ги зборуваат во околината туку овие раслечените, дури и бегаат од тие првите или им се гневни. Е зошто е така не ми е јасно? :D

18. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    4.835
    И ја цел век сум вака, нејќам да се експонирам ама ете пак има машки што нели, ме забележуваат и мене. :wasntme:
    Машките сметаат дека со тие што се опуштени и послободни можат да комуницираат полесно и да остварат некој поен. Можеби за женските што си стојат настрана мислат дека ќе ги одбијат или дека се арогантни. На оние години кога хормоните на машките им вријат тие гледаат само да ќарат нешто и мислат дека тие девојки што се распуштени и што се раслекуваат полесно ќе ги придобијат и најчесто ги гледаат како за една вечер.
    претпоставувам мислиш на оние девојки минич до пич и цицка вонка од прслук?

19. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    4.835

Му проработува егото. Вели дека не е љубоморен, а уствари е. После пет месеци треба веќе да знаете што имате, на што сте.

Хрчаче и ја цел век сум вака, нејќам да се експонирам ама ете пак има машки што нели, ме забележуваат и мене. :wasntme:
    Машките сметаат дека со тие што се опуштени и послободни можат да комуницираат полесно и да остварат некој поен. Можеби за женските што си стојат настрана мислат дека ќе ги одбијат или дека се арогантни. На оние години кога хормоните на машките им вријат тие гледаат само да ќарат нешто и мислат дека тие девојки што се распуштени и што се раслекуваат полесно ќе ги придобијат и најчесто ги гледаат како за една вечер.
    претпоставувам мислиш на оние девојки минич до пич и цицка вонка од прслук?

На hrcace му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926

И двајцата сте затрескани само што тој не сака да ти го признае тоа се плаши да не те изгуби и затоа е и љубоморен кога зборуваш со други, затоа преземи го првиот чекор не чекај уште повеќе да се изладат односите помеѓу вас и признај му дека имаш подлабоки чуства за него, а и сигурно и тој истото тоа го чуствува.Не се плаши разговарај со него само така можите да ги средите работите помеѓу вас.

Мммммм знаеш ние луѓето слични сме со златните рипки.Да да можеби звучи смешно и од каде сега луѓето слични со рипките, па има една теорија за златните рипки дека кога тие бараат партнер и кога би требало да избираат помеѓу двајца кандидати го избираат секогаш онај со посветла боја зошто што тие со посветла боја се физички поздрави и потоа се случува нешто интересно, потоа сите останати рипки мислат дека тој со посветла боја е поубав од овај вториот и сите по него трчаат и го запоставуваат и забораваат онај вториот иако можеби е тој поубав од првиот.На сличен начин функционираме и ние луѓето, кога за еден ќе се каже дека е убав или убава сите трчаат и пробуваат да го освојат него, а можеби на два чекори од нив се наоѓа поубава, пограндиозна подобра личност но ете пак трчаме по таа што викаат дека е убава, тоа ни е во нашата ДНК оди искорени го да те видам не можиш.И јас сум таков тивок повлечен, можеби не најубав но ете еден од средните но сепак не трчаат по мене, туку трчаат по тие што секогаш ги повредуваат и се прави кретени во вистинска смисла.Сите размислуваме на таков начин момците трчаат по тие што имаат 5 кг пудра, минич и гради поголеми од нивниот IQ, а девојките трчаат по тие кретени кои не знаат ништо од носот подалеку да не ги наречам мрсулковци, не оти се убави но оти некој рекол дека се убави и сите мислиме на таков начин, како што кажав тоа ни е во ДНК-та.
    Можеби ова што го пишав не е точно можеби други се причините поради што се рпави тоа, но ете тоа е една моја теза на оваа тема.

На hrcace му/ѝ се допаѓа ова.