Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Minareli

Minareli Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    19
    седнете и отворено разговарајте. така најлесно ќе сфатиш што и како се случило :)

2. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    723
    Работата е за загрижување... 1 датум да не може да запомни дечко ти и тоа после месец дена само... ебате таквата меморија... или “љубов“. :D

На Makedonka84 и sadgirl21 им се допаѓа ова.
  3. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Зошто се замарате со такви работи? Мислам, џабе губење време и енергија, непродуктивно време.

И ти и тој не сте врзани меѓусебно, немојте да си ја правите паразитска врската. Ако е испаднат со друштво, мое е да му посакам убав помин, и стварно да го мислам тоа. Ни очекувам (а да бидам искрена, не ни сакам, ќе пукнам така :tmi: ) да ми ѕвони во тоа време, не мора ни да мисли на мене, нека си помине убаво. :D Па ќе ми се јави, пише, сеедно... дали кога ќе си дојде дома, дали утредента, ништо не ми менува мене тоа. Истото важи и во обратен случај - не сме мали деца па да си досаѓаме еден на друг кога не сме заедно.

Нема да ми избега (а богами ни јас него :D ), така лесно и едноставно. :D

На CoverGirl10, Hopeful, SparkyAngel и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.303
    Допаѓања:
    5.948
    ^^^
    Истиот одговор го добив од некои другарки. Ама зашто? Бидејќи нашата врска додека трае тој мене ме навикнал да ми ѕвони додека е со другарки и другари. Јас како што кажав и во претходниот пост, не барам да ми ѕвони на секоја секунда.
    Мислам не иде цела врска додека е искочен со друштво да ми се јавува, и тоа јас му викав како ај доста се јавуваш седи со друштво, а сеа туку така да не се јавува? Се сменило тоа така, оп-троп? :D
    А на најбитното, е тој што ме учеше на тоа “не го прај тоа што нејќеш тебе да ти го прават„ а тогаш кога јас НЕ се јавив цела вечер се налути, а сега мисли дека воопшто не е тој крив?? Паметна е оваа реакција? :^)
    Нејќам да звучам како некоја спобудалена тинејџерка, пу,пу.. Ама не ги сваќам неговите реакции за сето ова.. :^)

5. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    бевме во врска со типот,јас многу го сакав а и тој докажа дека ме сака ама се разделивме заради други причини,без наша вина,го бев избришала од фејсбук гледам пред извесно време ме додадел,го прифатив,гледам нешто лајкови ми става а кога е уклучен не ми има пишано,а баш ме интересира како е што е,инаку уште имама некои чувства за него,што мислите да му пишам прва или не?

6. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481

мислам дека не би требало да му пишеш,од проста причина што ако тој сакал да си пишете уште одма ќе ти пишел кога те додадел..
    сепак сте биле заедно,и може само сака да те има за пријателка или да следен на фб шо се случува со твојот живот..
    како и да е,јас не би му пишала прва..би почекала тој прв да пише :)

7. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Епа грешката е од почеток направена, така сте си се навикнале. Беспотребно, што е уште полошо. Знаеш, колку повеќе притискаш и гушиш некого, толку повеќе тој некој ствара некоја одбивност спрема тебе, се полни со негативна енергија. Зошто? Уживај си во врската, нормално, нема совршена, ама ако битните работи се океј, тогаш ова не треба ни да го помислиш, ни па да му замериш. А ни тој тебе.

Разговарајте си околу ова, би ти препорачала најдобронамерно да се договорите и да престанете со вакви детски замарања, од типот ѕвони ми кога си таму или ваму. Ама најискулирано, најотворено, без ти да се плашиш од неговата реакција и тој од твојата. Нема што да му се тресеш на некој, дали ќе те остави, дали ќе можеш или не можеш без него. Кога веќе мора да се разговара за ваквите работи и не се подразбираат, тогаш само отворено и храбро. Си губиш само време и нерви на најнепотребни работи. Договорете се и терајте си бе опуштено, ако некој е испаднат, чао, убав помин, се слушаме, се гледаме.

И баш гледам дека ти прилично многу си се испотресла за целиот настан, ти го читнав постот во Испукајте се... :) Немој да си преувеличуваш, општо, за било што, ние женските малку знаеме да ги разгориме работите повеќе неголи што стварно се така. Верувај, ќе се смееш за некоја година за што си се замарала. Еее, па луѓе преку какви не проблеми преминуваат и пак се заедно, та за едно јавување ли ќе му ја мислиш толку.

Уживај Спичлес, немаш никаква посериозна причина за грижа. Ни сака да те остави, ни ќе те остави, ни не те сака... Само без замарања. :)

На Hopeful и Bube89 им се допаѓа ова.
  8. Bube89

Bube89 Активен член

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Како да се сфати постапката кога
    после доолг секс (околу 1 час) се чудиш зошто дечко ти не се празни, тој ти одговара дека намерно зел тромадол за да сексот ви трае подолго, зашто сте останале сами? За време на односот ти вели се воздржувам, се воздржувам зашто ми е убаво, и на крај од кога ти завршиш 3-4 пати и се нудиш да го задоволиш орално тој ти го спомнува тромадолот?

Ми треба машко мислење итно, или од некој што е 18+ :?:

9. gicka

gicka Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    149
    Ме интересира дали се познава кога машкото е во фармерки и му е дигнат? 8)

10. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Епа сега девојко тој го направил првиот чекор.
    Најверојатно со самото тоа што не ти пишува,можи не сака да испадне нападен.
    пиши му ти :)

На bubuce му/ѝ се допаѓа ова.
  11. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    723
    Средете си го односот јавување еден на друг и ќе тргне работата. :) Ако си имате доверба еден во друг, нема зашто да се лути ако не му се јавиш цела вечер додека си со другарки иако е пожелно да му се јавиш ти своеволно и да му дадеш на мир и спокој. :) Може многу мисли да му дојдат во глава од тоа дека го изневеруваш, па се до тоа дека нешто ти се случило и не можеш да се јавиш. Во случај да стварно не можеш да му се јавиш, прекини му за да знае дека си го видела неговиот повик. Договорете се така да функционирате. После кога ќе имаш слободна прилика јави му се чујте се и продолжете да се журкате секој со свое друштво. :D Мислам дека е фино решение which suits both of you. И на крај, сосема е ок реакцијата на дечко ти, те сака и загрижен е за тебе зошто не му се јавуваш и тоа го изразува преку лутење. :)

12. chocolatesighs

chocolatesighs Активен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    Ај некој за мислење ми треба. Машко мислење. Запознав преубо дете, ме викна на кафе ова она.. почнавме да се слушаме чат пат, да пишиме, излегваме исто така чат пат. И сеа помина месец и пол, истото слушање, истото гледање ретко си остана, ко од почеток, а по мое незнам, би требало да се менват работите ако ти е убо, а се приметва дека му е ко ќе сме заедно. Незнам шо е работата, а не ми се презема директности мене, нели женско, сепак глупо некако. Дали неќи, или е без иницијатива/глуп... ми е мистерија :?:

13. koko8888

koko8888 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    taka e vesna jas sum zgrozena od mazive denes se neshto u zadnje vreme pocnaa otvoreni vrski neshto kao ovo ono,ali za toa sme i nie zenite sami krivi nie sme im dozvolile taka od pustata potreba na edna zena sto saka vnimanie i ljubov pa aj ke prifatam otvorena vrska pa aj mozebi ke se smeni i jas bash ke bidam izbranickata na negovoto srce AHA SIGURNO ete taka dok se lazeme ni pominala mladosta i na kraj ke zavrshish so nekoj onaka sto ke ti bide od zadovolitelen aspekt onaka. eeeeee toa e ti e !

На Cappuccino му/ѝ се допаѓа ова.
  14. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.470
    Допаѓања:
    10.903
    Јас мислам дека не сте требале да одите со другарка ти баш кај него на доктор,под претпоставка дека сега него му е крената цената до небо.
    А за името од мене има два минуси што ти го заборавил. :!: :!:
    И дали се видовте пак?

На bubuce му/ѝ се допаѓа ова.
  15. girlgirl2

girlgirl2 Активен член

Се зачлени на:
    23 април 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Pa jas sum nova tuka sakam da vi raskazam edna moja sluchka i da mi dadete sovet. Toj mi beshe sipmatija vo 1 god ama nishto ne se sluci togashh tuku sega 2 god sum i me bocna na fb i vrativ jas i pocnavme taka da se bockame i mi pisha pa mi reche da izlezime, se soglasiv i se shemevme i koga si pojdof doma me izbirshal od prijatel na fb i go prashav sho si me izbrisal i toj da be i samo za edno izleuvajne i toj pa da mu namignaf i mi vi toj somi namigas sega i jas pishav pa demek okej i tolku beshe.nz sho da pravam sega :( mene uste mi se bendisuva tooj.. ve molam pomognetemiii ;(

16. Primavera

Primavera Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.518
    Може ли некое машко да ми даде совет во порака :).
    Фала :D

17. esperansa777

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    имаше еден тип што ми се допага,имам за тоа пишувано во оваа тема и сега проблем
    во саботата му пишав каде сме и му реков ако сака да дојде и пиша дека ке намине а во мегувреме масата ни се наполни немаше место да се стои а исто и бившиот дојде(во последно време станува напорен иако го одбивам секогаш доага и стои до мене,а мислам тие двајца не се познаваат)и сега дојде а овој ми збореше нешто |( и се завртев и едвај здраво ми кажа и застана зад нас бидејки немаше место и си отиде и не ми кажа ништо и сега жив го нема а јас си го гледав како потенцијален дечко :$ и сега ептен зафркнато излезе се осекам како голема идиотка,што да правам да му пишам нешто или...?

18. bubuce

bubuce Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    35
    Напиши му дека ти е жал што излегло така вечерта и викни го да излезете некаде на кафе само вие двајца,без придружници ;)

19. makarov

makarov Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    48
    јас би препорачал наместо кафе, викни го на вечера :) збучи по романтично.

20. esperansa777

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    и мене ми падна напамет да се извинам,а она се случи во саботата нели е глупо после 4 дена да се извинувам,или не :^) ,инаку и јас би сакала да одиме на кафе заедно ама бидејки братми е престрог и веке ми растури една врска тоа ми е како комплекс и се си мислам дека ке ми преговори нешто ако не види заедно,инаку они се познаваат мегусебно,а за другите што ке кажат не ми е ни гајле,тоа ми е ептен голем проблем,братми :@