Не можеш да смениш некој зашто да се трескаш за нешто што не вреди? Ако очекуваш кревет полн со рози,пореално е да очекуваш кревет полн со трња... Ако сака некој да биде со тебе ќе ги прифати твоите мани и нема да реагира на начин како си била досадна,не знам на што сме. Чао пријатно на тоа сме треба да му речеш,директно во фаца за да знае копилето со кој си има работа...
Вака..имам 22 години тој 25...повремено се гледаме...искрено го засакав...инаку сум во една депесија и анксиозност повремено...тој не знае за ова,.тој сака да спијам со него,поубаво ќе сме запознаеле и сакал демек само така,но не сака врска...нема ден да не ми пиши на фб...да ме праша како сум...демек немал женска досега...демек прв пат насамо бил со женско-со мене,јас му кажав за јас да спијам со тебе мора да бидеш мој-што е логички...тој е упорен-јас постојано го одбивам и му кажувам дека сакам само со мене да биде,не сакам да оди по други..нз имам измешани чувства.Што да правам?
Батали го копилето сака само да те е*е и да си замине, ништо повеќе.Ни ѕвезди ни прва ни втора ништо друго не сака освен да те е*е и да те остави.Колку можеш понастрана од него , кажи му дека не сакаш така и избегнувај го не му враќај на Фб повремено ќе се сети и тој и ќе те остави на мира, за тоа време ќе си најдеш некој кој навистина ќе те заслужува . Спојлер Извини за силниот јазик кој го употребив во постот, се надевам дека мојот одговор ќе ти помогне.
епа се решив и јас да пишам да ве прашам имам пробелем одев со дечко ми 5 месеци и дознав дека ме изневерува јавно без срам пијам во дискотека со друга а ние во мал град сме и го фатив не признааше но јас веќе дозннав и призна се извини и ете сега пак сме заедно се понаша многу убаво со мене пре задоволна сум ми купува се без да му речам се грижи за мене по дома што имам обврски тој ми ги средува спиеме заедно уштеда се пресили кај мене тоа беше и пред да ме изневери само пто јас тогаш не излгав во град поради пто почина мајка ми и неможев многу да размислувам сега е друго и го гледам само ми се умилкува се поблиски стнавме се запознав и со мајка му и со брат му сега се мислам дали можно е дотолку добро да глуми само за да добие нешто од мене или вистински ме сака неможам да проценам како е можно да ме изневери а сега да се понаша предобро дури не ни пие више не ни излга више 3 месеци незнам дали е можно олку да се смни ве молам за помош ваше мислење
Пред некое врме почнав да се допишувам со едно машко и имаме излезено 2-3 пати.........почна машково да ми се допаѓа многу, ми пишува нон стоп едно друго, но има еден проблем......имал женска оделе 3години и скарани се сега 2месеци, јас мислам дека нејзе уште ја сака............нз што да правам дали да продолжам со него или да прекинам..не знам што да мислам
Па како да кажам - сум била во таква ситуација и отворено ми кажа типот дека му се свиѓам и дека му е сеедно дали ќе биде втор. Но сепак не можев, останав со дечкото со кој бев во врска. И знаеш што има кажано Џони Дип? Ако ти се допаѓаат две девојки - одлучи се за втората. Ако навистина си ја сакал првата, немало да има потреба да има втора. И ако дознаам дека дечко ми ме изневери, можеби ќе продолжам, но срцето ќе ми се олади. Затоа ако имаш некоја девојка и се двоумиш за некоја друга, барем биди искрен спрема себе - која ти се допаѓа повеќе? И подобро прекини ја врската со првата девојка, ако не ја сакаш повеќе. Ако таа била фер спрема тебе - најмалку биди и ти фер спрема неа.
Мислам дека тоа е краток период да направи некоја промена во неговиот став. Треба време и ако си стрпелива можеш да го имаш,но внимавај дека ако нешто се расипе некаква караница секогаш ќе се враќа назад со спомените кај неа.
Можеби зашто сега му е криво а за во иднина како ќе биде? Секогаш ќе има двоумици. А верувам дека од твоја страна никогаш нема да му дадеш 100 % од твојата доверба. А за да успее нешто треба голема доверба помеѓу вас.
Незнам дали е за тука прашањево ама не најдов друга тема со машки мислења. Дали тоа што не се срами машкото или не му е глупо пред неговите другари да седи со девојката и да се муваат и се нормално значи дека стварно ја сака, дека не му е за заебанција, или не им е битно тоа?
Тој што учи со мене секој ден на фб те сакам знаеш ова она дрн дрн јариња а кога ќе се видиме во школо ко да не се знаеме . Стварно незнам дали е до него или до мене и многу се нервирам
Значи има еден прави филмови на сите како јас го варам а тој мн ме сакал ИАКО ИМА ЖЕНСКА А И ТАА ЗНАЕ ЗА МЕНЕ И СЕ НАТПРЕВАРУВА со мене дека таа е невино девојче а јас сум лошата што им се меша во врската. Мене ми се свигаше детето на почеток (немаше женска тогаш) не велам не ама приметив некои работи што не ми се по вкус и исчезнав преку ноќ.без збор. и сега ништо не правам и ме нервира тоа што сака да испадне дека тој е жртвата тука. Зошто еднноставно не ме остави на мира ?!
Зашто тогаш пак јас ке испаднам лошата демек тој направил се за мене а јас несакам. би била со него ама тој прво да си расчисти со таа неговата. Е сеа, тој можеби чека на мене да му кажам да ама ми е страв да не ме изигра. И така јас пак ке бидам лошата што се мешам во врски а јас не сакам да ме озборуваат. И сеа? шо да праам ?
ЕВЕ, баш тоа, прво расчисти со неа, несакам да бидам „растурачка на врски„ потоа јас и ти може на чисто да зборуваме А правиш лошо - правиш добро, озборувања ќе си има
Незнам дали би можела да го наречам проблем.. Дечко ми со кој сме заедно скоро 3 години, е преголем песимист, песеимистички е настроен спрема нашиот љубовен однос, после неколку сплетки и падови што ни се десија во врската. Секогаш размислува на тоа Еден ден ќе раскинеме, нема да бидеме заедно, нема да имаме иднина.. Премногу сме мали за сега да размислуваме на иднина..Му имам дадено до знаење дека ми пречи што така размислува,но тој тври дека нема ништо лошо и дека двајцата треба да бидеме спремни на се, бидејќи незнаеме што не чека во животот, океј не викам дека не го мислам и јас истото, не викам дека сите работи траат вечно, меѓутоа кога некој е со тебе во сериозна врска би требало да сака да има иднина со тебе..Тоа неколку пати ми го има кажано, незнам дали нешто сака да ми каже меѓу редови, или сето тоа е поради тие сплетки што пред неколку месеци ги имафме, па сега како да изгубил надеж, бидејќи до сега не се понашал вака.. Незнам што да мислам, колку и да правам муабет секој пат истото ми го кажува. Некое ваше мислење од ваша гледна точка..
Дали памтат машките дали некоја девојка ја носи истата облека следниот пат кога ќе ја видат и дали им е битно тоа?