16 години?!?!?! Па ти си престарела,незнам како можеше до сега да чекаш Не е само да направиш нешто со некого,само ради причина што имаш 16 години и што мислиш дека касниш со тоа. Незнам како може така да размислуваш Тоа само ќе си дојде,нема зошто да брзаш и уште сега да се замараш со дечковци.Звучам како досадна мајка,но така е.Нема потреба да го доживуваш тоа како хендикеп или како слабост која може некој да ја искористи за да те потцени. Не е ни за срамење ни за потценување.Ете тоа мислам јас
Сум разговарала многу пати со мојот дечко на оваа тема,и од него го добив следниот одговор,а ти можеш да си го сфатиш како совет од машка страна "на културен начин ќе и кажам дека имам девојка,и дека нема шанси да ја изневерам. А доколку она продолжи да навалува,ќе го сменам тонот и ќе и речам да не ме замара" Сега јас ти давам совет Доколку тоа дофрлување е пред тебе,треба да реагираш.Зборувам само во случај ако тебе тоа ти смета(а очигледно дека ти смета). Можат еден куп девојчиња да му се пуштат,без разлика дали е тоа пред тебе или не,но тој за да ја зголеми довербата што треба ти ја имаш,треба брзо и ефикасно да ги откачува,како што вика мојот-на културен начин. А за тоа дали му годи или не,и на нас женските ни годи кога некој ни дава комплименти. Само начинот на реагирање е многу битен,особено во присуство на дечкото/девојката.
мене ми е многу глупо дека сите мои другарки се имаат со над 10, само јас 0 и плус се осекјам мнпогу осамено и грдо дека никој не ме свигја
Очигледно имаш недостаток на самодоверба,но верувај тоа е последица на многу банална причина. Што сакаат нека прават другарките,ако они почнат со секс уште сега,сакаш да кажеш дека и ти би го направила тоа само за да не се двоиш? Не размислувај така,нема потреба од ништо да се срамиш или пак да брзаш да го направиш.Ако они те потценуваат или ти викаат :срамота ееј,16 години имаш,а сеуште со никој се немаш мувано ,тогаш не ти се другарки.Глеј си за себе,и само за себе.
Па ти си престарела,незнам како можеше до сега да чекаш Не е само да направиш нешто со некого,само ради причина што имаш 16 години и што мислиш дека касниш со тоа. Незнам како може така да размислуваш Тоа само ќе си дојде,нема зошто да брзаш и уште сега да се замараш со дечковци.Звучам како досадна мајка,но така е.Нема потреба да го доживуваш тоа како хендикеп или како слабост која може некој да ја искористи за да те потцени. Не е ни за срамење ни за потценување.Ете тоа мислам јас [/quote] мене ми е многу глупо дека сите мои другарки се имаат со над 10, само јас 0 и плус се осекјам мнпогу осамено и грдо дека никој не ме свигја [/quote] Очигледно имаш недостаток на самодоверба,но верувај тоа е последица на многу банална причина. Што сакаат нека прават другарките,ако они почнат со секс уште сега,сакаш да кажеш дека и ти би го направила тоа само за да не се двоиш? Не размислувај така,нема потреба од ништо да се срамиш или пак да брзаш да го направиш.Ако они те потценуваат или ти викаат :срамота ееј,16 години имаш,а сеуште со никој се немаш мувано ,тогаш не ти се другарки.Глеј си за себе,и само за себе. [/quote] не и они ме тешат ко тебе, али мислам дека некој ми има фрлено клетва . јас секоја вечер се спремам и излагам со надеж дека кје го најдам првиоттт
Јас мислам дека ти секоја вечер треба да се спремаш пред се за да си поминеш убаво,и твоето расположение да не зависи од никого.Спонтаните работи се поубави
Не грижи се што е твое ќе си дојде, и јас првпат се смував на 17 години, не беше од што сакав туку од пуста љубопитност кога би се вратило времето мислам дека не би го направила пак тоа, тоа е тоа како што кажа Irrepleceable најубавите работи се случуваат спонтано без да очекуваш тоа да се случи. Јас имам 21год уште еден месец 22 веќе година ипол сум сама сите мои другарки имаат дечкови само јас сум сама и има моменти кога посакувам и јас да имам некој покрај мене, но не очајувам затоа што знам дека нема потреба да барам и трагам по нешто најубавите работи ми се случиле кога најмалку очекувам
Моето прво мување беше на 18 години. Тинејџерски години се ти иде во глава и не треба да даваш толку внимание на тоа. Гледај да си поминуваш убаво,да бидеш среќна на секој момент што ти го пружа животот. Тогаш кога најмалку ќе очекуваш ќе ти дојде нешто многу убаво. Само ако мислиш дека никој не те сака и никој не би идел со тебе,дај ми причина зашто е тоа така. Ти фали нога,рака имаш уста за зборење и да бидеш интересна. Главните чекори за било што во животот е да се видиш самата себеси како личност што вреди и да се цениш таква како што си. Големината на една личност не може да почне без негова дозвола. Почни да живееш и не давај толку значење. Ако кажуваш дека си така како што пишуваш,никој ама никој нема да го привлечеш.
ако чекам да дојде тоа спонтано кје се изначекам, како некои мои другарки кје превземат се за да го освојат и на крај и таа да му била најантипатична таа пак кје успее и кје се смува со тој. како усшпеваат? што прават ? како би можела да заведам и јас некој?
Во потрага по СОВРШЕНИОТ/ТА Значи предност се машките мислења пошто сепак сум девојка Ме интересира какво е вашето мислење за тоа како треба да изгледа совршениот партнер? Не зборуваме само за физички изглед туку и за внатрешен, ионака на крајот со карактерот остануваме да живееме, а не со убавината
Во потрага по СОВРШЕНИОТ/ТА Не постои ништо на светот што е совршено, и ниедна личност во која сме заљубени не е и неможе да биде совршена, единствено можеме ние да ја направиме совршена со нашата љубов
Во потрага по СОВРШЕНИОТ/ТА Се сетив на еден текст, (не се сеќавам каде го прочитав) па да го споделам тука: Професор им држи предавање на студенти и некако стигнуваат до тема брак. Еден од студентите го прашал професорот дали е оженет. Овој одговорил не. Го прашале зошто. Професорот одговорил: Целиот мој живот бев во потрага по совршената и конечно ја најдов. Студентот го прашува: Па зошто тогаш не се оженивте со неа? Тој им одговорил: Епа други мои студенти, јас ја најдов совршената жена, но проблемот беше што таа го бараше совршениот маж! (во смисол тоа не бил тој) Муабетот ми е дека нема смисла да се бара совршена личност. Секој човек си има свои вредности и свои мани и треба да го сакаме и прифатиме како таков. Барајќи го совршенот може да го изгубиш вистинскиот за тебе!
Пред неколку месеци се мував со еден 2-3 недели и прекинавме со мување а и не зборевме некое време, тој по некое време почна на фб да ми пишува ама онака другарски сеа во мај пак се смувавме ама само еднаш и толку. Сега за неколку дена треба да идам на одмор ама и он ќе иде ист период и на исто место ќе идеме и почна да ми пишува постојано, на братучедка ми и кажувал дека додека сме биле заедно му било убаво,мила сум би била и уште некои други работи и зборел како пак да сака да бидеме сеа заедно на одмор а и со мене е сеа поблизок а се немаме видено оддамна. Па сакам да знам дали он сака да бидеме заедно за да има добар провод на одмор или пак можно е да ме свиѓа?
не знам што е работава со мене, ама никој не ми се свиѓа. се мував едно време со еден (отприлика 2 месеца се маткав со него, после тоа пак уште еден месец), тоа беше пред една година. и еве сеа уште мислам на него, не знам шо да праам. кога никој не ми се свиѓа на него се навраќам. не знам што да праам, а сакам некој да ми се засвиѓа. значи имам проблем!
јас веќе се навикнав сам.. сега се прашвам шо ке прам кога ке фатам девојка чудно ке ми биди , а ионака не ми се допаѓа некоја сега засега ..
мене вакво нешо никад ми се нема десено, да не свиѓам никој!! секогаш сум се замарала со некој, а сега! каде отидоа машкиве сите педерчиња станале.
Ми треба мал совет... Има еден дечко, се знаеме уште од мали, ама сме биле само на едно здраво, ништо посебно. Во последно, почнуваме некако да се „зближуваме“. Пишуваме на фб, поретко се слушаме по телефон... Се се тоа обични разговори, ама сепак како да чувствувам дека тој од сето тоа очекува нешто повеќе. А јас сакам се да остане како што е досега - чисто пријателски однос. Можеби само си замислувам, можеби умов само си прави филмчиња, ама, без разлика - сакам некако да му покажам дека сакам да останеме само пријатели, ништо повеќе. Досега сум била фина со него, другарка како и со секој друг, сакам доколку е можно и понатаму да остане тоа така, само се плашам да не го протолкува тоа на поинаков начин. Како да се однесувам со него?