Однесувај се пријателски, другарски како и до сега, ако одоколку ти дава некој знаци дека сака да има нешто повеќе со тебе јасно дај му на знаење дека вашиот однос e строго пријателски и го гледаш само како пријател, ако му даваш лажна надеж само ќе го повредиш, можно е да сака нешто повеќе со тебе на денешниве машки два збора муабет да им направиш и си мислат готово ваа е застрескана во мене, го користат секој начин за да се приближат на некое девојче.
Мислев дека никогаш нема да прашам во оваа тема , но ајде да видам што ќе ми кажете Спојлер На одмор бев заедно со мојот најдобар другар и неговото семејство (мајка му,татко му и сестра му).Ме повикаа бидејќи и моите родители се дружат, а и ние исто така.Е сега бевме во иста соба сите заедно, другарот ме разбуди, излеговме на терасата (бидејќи таму сите заедно јадеме,доручкуваме) мајка му само што не ни го донела доручекот и овој ми вели:,,знаеш што цела вечер не спиев,,.Го прашувам зошто? -,,Затоа што цела вечер те гледав,,-рече. Стварно ме изненади.Ништо не реков Е сега помош машки.Сака нешто повеќе од другарство ... или ??? Мене тоа ми е стварно глупаво и да сака нешто повеќе нема шанси,зашто се губи смислата на другарство
ellesaab еден од моите неостварени сонови хаха баш ми е романтично така..сепак со оглед на тоа што сте другари(освен ако не го сакаш),дај му до знаење дека не треба да очекува ништо друго,дека сте само пријатели и сакаш така да остане.
Не само за разговорот,туку и цело време вели јас сакам со тебе да спијам (зборувам за одморот) Дали нешто со него не е во ред или со мене стварно незнам.Романтично е,не велам не но сепак јас го гледам само како брат-ништо повеќе. Е сега најубаво ќе биде да зборувам со него, да не очекува ништо,а и нема смисла јас да го гледам како брат, а тој мене како нешто повеќе-е тоа веќе не е другарство
Малце е касно за сето тоа дечкото веке си има некои чуства за тебе, да ти предскажам што ке се случи понатаму: ти ќе разговараш со него дека го гледаш како брат ништо повеќе а тој веќе почнал да те гледа поинаку и нема назад ќе го прифати тоа така како што велиш и ќе крија од тебе ама ќе си го носи со себе и знаеш дека забранетото е послатко уште повеке ќе се задлабочи и ќе се повлече а со тоа и крај на вашето другарство, имам пишано еднаш ама ке повторам "машко и женско најдобри другари е невозможно"
Ме интересира дали е во рет кога девојката прва приоѓја ...и кажете ми некои изненадувања, допири и тн за поцврста врска фала однапрет
секако дека е во реД, што има врска кој ќе пријде прв. битен е начинот само, да не ти биде одбивен и нападен. веќе и машките размислуваат така што: еее не мора секогаш ние први да тргаме. а и сосема се во право.
Машки како да се справиме со вас кажете ни Еве дајте ми пример како да се справиме со машки кој се лутат нон стоп , наместо да ја подобрат ситуацијата тие веданш се налутувам .
Jас би се лутела исто за глупости,за да види како е. ,и не би попуштала,се додека не се опамети. Може ќе му текне дека се однесува како дете мало,и наместо да се лути,може да ужива со тебе
Здраво! Вака,јас сум сингл,бев во лоша врска со љубоморна личост,раскинавме пред 2 години ми беше втор.Претходно имав убава врска со едно машко.Тој имаше 18 а јас 14....се беше ОК,супер,само што беше разликата во ггодини и ми кажуваше мн добри совети за коги тогаш не бев свесна и се однесував детски...по неколку месеци си фати женска и ме побара да се видиме по некое време( ама јас го одбивав),кај и да ме видеше ми мафташе и се поздравуваше со мене...Неговата женска постојано ме гледа под око и коцкесто,а ништо немам направено...нз што и е..сега по скоро 8 години ми пишува на фб,ми бара број и сака да се видиме.Јас сум сама скоро 2 години и навистина ми е тешко тоа што го преживеав претходно,но никако не би му дала број пошто си има женска и не сакам да се мешам..Зошто се грижи детево насекое за мене?Пред една година,ја имаше кушнато неа и мене ми намигнуваше,ми се смешкаше...и додека имав дечко има поминато покрај нас со колата и ме гледаше мене...еве сега ми пишува Ce ti vikav da se videvme ako sakase So ke kazis...Му реков не....нз дал да се видам ил не со него,сакам да бидеме другари.... Што да правам?
GirlLove изгледа сака да си седи на две столчиња овој. Подобро стој си настрана. Уствари прашај го што сака и дај му до знаење дека не сакаш врска со него.
Инаку,се му кажав за мојата претходна врска,не баш се во детали ама му го каав главното...ете морав....и жалам шо му кажав...нз дали згрешив?
Јас се гледав со 1 дечко од ист град сме, ама бев свесна дека он нее подготвен за врска, на почетокот си бевме добри пријатели, ама тој период бев разочарана на лубовен план и сакав дасе дружам со него зада немислам на бившиот бидејки бев многу повредена. А он мисе допагаше згоден беше а и многу беше комуникативна личност знаеше даме насмее умееше даме расположи и ми беше супер со него ми помогна да заборавам на бившиот. Почнавме дасе муваме и на почетокот беше ок и мене неми сметаше бидејки сеуште немавме секс, а се гледавме кога и двајцата ке посакавме, со тек на време се случи да бидеме ппоинтимни имавме секс , а јас морам да признаам се залјубив во него неми излегуваше од мислите, а он некако ладно се однесуваше се плашев дамуго спомнам тоа дека сакам врска од страв дека кего изгубам засекогаш. Пред некоја вечер го сретнав во град и се направи како данеме познава се осекав толку лошо во себе целосно се уништив и му пишав на фб за тоа а тој одма смисли изговор од типот дека имал проблеми со видот и поради тоа изгубил олем број на пријатели, ај некако му поверував утредента вецерта се видовме и сакав да разговараме ама додека бевме заедно немав срце ништо да му речам и имавме повторно секс и сакаше да имаме анален секс иако јас тој секс него сакам сепак прифатив и сврши внатре после тоа одма си заминавме со изговор имал работа јас се осекав толку лошо како дасум некоја курва.. Кога стигнав дома го чекав дасе уклучи на фб и му пишав дали се срами од мене што е причината што несака да излегуваме заедно ни како пријатели а он ми одговори дека несакал дасе рекламира со ниедна девојка тоа било класично за него не бил навикнат на така јас му кажав дека е најдобро да завршиме дека неможам повеке така а он ми пиша пс..zazr ti rekov takvo neshto be bbaby? Ti rekov deka se druzime,interesno e,ubavo e,zadovolstvo.. neli? Shto se zamarash? и оттогаш он неми пишува ни јас него воопшто а ме гледа уклуцена ве молам за помош претеско мие хелп
Бејби, па дечкото сака само секс и после ни да се замара со разговор со тебе. Потребен е малку посилен интелект од праска за да се утврди тоа. Ти сега се бориш со сопствените хормони кои те тераат на некаква приврзаност кон дотичниот и сакаш да си докажеш дека не си била искористена, а на сила убавина не бидува. Плус, одржува бренд и не може тој тек така да биде виден во јавност со девојка, па на што личи тоа, ти свесна си што бараш од него? Ок, ок можни се исклучоци, еве на пример ти да изгледаше вака http://www.the-whole-truth.co.uk/wp-con ... iteley.jpg, ќе свиткаше кичма, ќе направеше исклучок, али ето...
Ме интересира колку машките се привлечени од бојата на очите на девојката. Може тоа да биде адут некаков? Читав во некое списание еднаш дека на мажите со црни, кафеави очи не им е важна бојата на очи кај девојката, не пребираат, додека мажите со сини или зелени очи кога бираат преферираат жени со иста боја на очите. Као потсвесно и генетски имало врска нешто со пренесување на бојата на потомството. Некои па велат дека последно нешто што машките гледаат кај една девојка се очите. Знам дека е генерализирачки и дека секој за себе може да одговори ама зошто малку генерално да не гледаме, затоа и ваква тема постои. Повеќе одговори, поцелосен впечаток
Eве за мене да ти кажам мене не ми се битни боите на очите кај девојките,побитни ми се други работи како на пример да биде карактерно добра и физички да ме привлекува,не зборам да биде кој знае каква лепотица,но сепак ако ме привлекува тоа е полн погодок за мене.