Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.767
    Ова прашање нема смисла, извини. Еве од секогаш сум сакала високи, црни дечковци, со прекрасна насмевка, а дечко ми т.е сега бившиот е спротивност. Како сите девојки што сакаме различно, така и момците сакаат различни девојки. Сите се согласуваме во истото - сакаме паметни, добри, верни партнери. Дали се црни, плави, високи, ниски не е толку важно.

На roberta-rubi и Du6i4kaa им се допаѓа ова.
  2. Du6i4kaa

Du6i4kaa Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    1
    Океј мислев и на внатрешен и на надворешен изглед повеќе,затоа што е јансо дека секое машко сака девојка која е интелигентна,но сепак интелигентна да е,а грда не оди така??

3. seksi

seksi Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2009
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    113
    Не знам дали е баш така како што мистери објасни.... Секако дека е така, но секоја генерализација, не оди, така ни оваа....
    Контрав на еден тип, ништо... Му покажав дека имам свои гледишта и хоби, кои беа слични на неговите... Имав чувство за хумор.... Друга ме победи, некоја која имаше црти на лицето кои нему му се допаѓаа повеќе, а девојката никој не ја сака, многумина ја сметаат за глупава, досадна, за мене е како без емоции, ... но ете, и успеа...

Имам и другарки кои немаат некое особено хоби, своите гледишта ги променуваат во однос на дечкото, така што, не знам колку си во право...
    Ете можда затоа сум јас сингл, можеби сум премногу своја и различна, и необична за еден машки мозок... иако знам човек кој ме цени таква каква што сум и се надевам дека можеби ќе биде дел од мојата иднина, ако не, се надевам дека некој таков ќе се појави... позз

4. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626

значи дечкото не е созреан !!!!!! :!: Или тоа, или пак и на него толку му сече тоа лејката !!!!! Штом гледа само на убавината, сепак мислам дека е пролазно....Милијарда пати се има речено.....Убавината привлекува - карактерот задржува.......го знаеш ли она "позади секоја јака пи.ка, има дечко на кој што му е
    скур.ено да ја е.е
    ;)

5. pumpkin

pumpkin Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    119
    Решив и јас да побарам совет. Се надевам дека ќе ми помогнете :)
    Епа вака: имам најдобар другар со кој се знаеме од 4 години, и имаме изградено еден специфичен однос, може да се каже дури дека и со другарките немам таков однос...е сега...не знам шо ми требаше ама се заљубив во него :$ :tmi:
    и повеќе ништо не е како порано, ништо не ми е јасно
    дали можеби и тој чувствува нешто за мене? цело време ми праќа некакви знаци, сака да ме допре за раката во посебни околности, сака да биде до мене, пред некое време дури и ми рече дека се ќе направел за мене, цело време ми пишува на фб,стално ме вика да одам кај него (што ретко се случува) ама кога јас ќе покажам нешто (а обично сум ладна или го вртам на шала муабетот) тој се дистанцира...и следниот ден одма ми раскажува за неговата "љубов" од школо, и дека не го сакала...а што е најлошо, еднаш кога бевме излезени, ја сретна нејзе и целиот се изгуби :( Ама после неколку дена пак се враќа на старото...Знам дека ова може да е плод на мојата фантазија и умисленост, ама не знам што да направам...Многу сум збунета...Како да заборавам на моите чувства и да вратам се како што беше на почетокот, пред да се заљубам во него?

6. bitter-girl

bitter-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    531
    Јас мислам дека ти си веќе вљубена во него. Како и да е, имаш право можеби сите тие знаци од негова страна се само плод на твојата фантазија. Но можеби и не се.
    Сите реагираме чудно кога ќе видиме некој бивши. Па и јас, имам 5 годишна врска и бившите мои ништо не ми значат тие се минато но кога ќе ги видам на улица ме облева некое чудно чувство.
    Тоа што тој така реагирал кога ја видел бившата не значи ништо.
    Можеби и тој како тебе се бори со своите чувства и незнае на што е. Несигурни во чувствата на својот "пријател" се плашат да превземат иницијатива. Јас мислам дека треба да посветиш малку повеќе време во анализа на неговите чувства кон тебе. Кога ќе процениш што чувствува, ќе знаеш како да се однесуваш. Ако те гледа со пријателски поглед, сочувај си го пријателството. Ако те гледа поинаку, остави да си се одвиваат работите спонтано. Не се срами од своите чувства и покажувај ги и тој нека види дека ти се допаѓа. Можеби баш од ова твое другарство од детството ќе се роди вистинска љубов. Мој совет ти е да не ги потиснуваш своите чувства доколку и тој истото го чувствува за тебе.

7. seksi

seksi Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2009
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    113
    hehe, ме насмеа некако... Во право си не е дозреан или толку му сече, бар јас да го увидев тоа порано па да не се онерасположував кога видов дека не ми успеа целта...
    А за твојава 'поговорка' прв пат слушам, но ми се допаѓа, можно е да има вистина, не знам :D

Фала ти на одговорот, да одвоиш време да го напишеш ова... се изненадив колку си во право и како едно машко сепак може да процени, ако навистина си машко.... бравос :)

На Mistery му/ѝ се допаѓа ова.
  8. seksi

seksi Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2009
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    113
    На твои години и јас бев во некоја слична ситуација... Немој да бидеш премногу ладна, за да може и тој да сфати дека има нешто, и така ако сака и тој нешто со тебе, самиот ќе превземе иницијатива...

На pumpkin му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Искрено, мислам дека сте дојдени до точка во која веќе не може да направиш се’ да биде како порано. Си кажа и самата, заљубена си во него... И да се „одзаљубиш“, безгрижна како претходно сигурно нема да бидеш. Ништо, мој совет е да продолжиш со таа љубов, и веќе ако можеш почни некако да му ја покажуваш и него, за ако и тој го чувствува истото, да се спремаме за свадба :). Шала мала, но ме сфати, за ако тој го чувствува истото, да одите веќе и чекор понапред во вашите односи. Само внимавај, и не форсирај премногу, зашто се работи за другарство од мали нозе, и е многу ризично, бидејќи доколку дојде до некоја непожелна ситуација или недоразбирање, може да ги доведете вашите односи во опасност.

На pumpkin му/ѝ се допаѓа ова.
  10. pumpkin

pumpkin Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    119
    Ете, денеска бев многу ладна и за се се испокарав, и пред малце ме викна кај него?!?!? :?: Јас, нормално, одбив, и ме молеше, ми рече ај да те видам одбиј сега кога вака убаво те замолив... :worried: Не знам што му е работата, кога му се лутам е срцка :rofl: а кога ќе му покажам нешто повеќе, многу ми е чуден :sweat:

11. lady19

lady19 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    13
    Kazete nekoja poraka ili nekoj link...sakam da mu se pustam na eden decko, ama da ne e mnogu napadno, onaka da bide prijatelski ...;)))) p.s. da ne go uplasam mnogu, a i da ne bide nesto shit ako izedam korpa so navednata glava da odam pokraj nego od sram..:)

Ve molam pobrzooo davajte idei ! :) Sto bi vi se dopadnalo vas(bi ve zainteresiralo ako dobiete od nekoja devojka) :)))) :*

p.s. preferiram nesto cool, da ne e mnogu emotivno(pateticno) :)

На sonuvacka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Nightwalker

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    *Why do U think I SMS u ?
    Is it because I care ? Or I miss u ?
    Or I love u ? Or I need You ? No ! It's because...
    I need a person for just having some fun.

*I need
    To Say
    I...
    Love...
    Sending you pointless SMS...

Мислам дека ова се доста кул, а сепак пристојни смс. ;)

На lady19 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lady19

lady19 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    13
    Ептен се кул , ама да не ме сфати у стил дека воопшто не ме гајле за него, дека само го зезам? :)

14. Nightwalker

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Ама и ти сакаш се’ на тацна... Ризикувај малку, ќе видиш самата... На пример јас за мене можам да ти кажам дека такви пораки би ме направиле љубопитен и веднаш би вратил. ;)
    А за него не би знаел да ти кажам. :)

15. alison

alison Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    8
    зашто машките уживаат да не нервираат нас девојкитеее?????
    дечкоми на пр.. знае дека ме нервира тоа и пак си го праи.. -.-
    иии некад е право ангелче а некад ѓавооолл !!! :с зашто такаа?? хахаха
    хеееллллпппп.. (А)

16. Nightwalker

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Е аман со генерализацииве... Зависи до машкото/женското, никогаш не можеш да речеш дека за сите од некој пол важи тоа. Но главно се работи за „полнење“ на егото, и кај двата пола. Да, машките знаат да се прават и ангели, и ѓаволи... Но чекај малку, женските не знаат? Не знае да глуми недопирлива или арогантна, да ми ги кине нервите? Или пак не знае да ја погоди романтичен или лигав период, па да ми „јаде“ од рака? Може да ги прави и двете ситуации, нели? ;)

17. sonuvacka

sonuvacka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2010
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    34
    ПИПИ 83 - што направи со дечкото? стави ли крај? или конечно тргнаа нештата во права насока ???

18. pumpkin

pumpkin Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    119
    Дечки бе, зашто сте ме рецнале мене? :D Па јас сериозен проблем имам, мора да се помага некако :lol: :lol: :lol:

19. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Не сум Ехсперт ко мистеру али мислам дека треба да разговараш со него во 4 очи и да му кажеш што чуствуваш , чим ти прака знаци истото и он го мисли ко тебе (што ако она не ме сака , дали да и пријдам ...)

20. maleckoto-sonce

maleckoto-sonce Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    па искрено добро би ми дошол совет од машко :D што мисли машкото кога ќе каже " не те сакам ама сакам да сум со тебе? " :)