Сакам да слушнам и машки гледишта за ова: Би сакала да чујам ваши размислувања за ваквите attention whore девојки кои се болни по внимание. Значи само тие заводливо се смешкаат на секоја кажана реченица од мажите, тие постојано зборуваат и се истакнуваат. Патат по тоа сите да ги сакаат. Како би постапиле кога ваша другарка е таква? Што доколку постојано на вашиот дечко му се пушта и го допира божемски ненамерно? Како најефективно би и го покажале местото и да и кажете да не се меша каде што не смее? Дали мислите дека мажите се привлечени од ваквите типови на девојка и паѓаат на нив?
Имам една ваква "другарка", девојка му е на најдобриот другар на дечко ми и има ми направено без број сплетки во животот. Кога виде дека дечко ми не и обрнува внимание, почна да измислува секакви глупости за нас, дека тој не ме сакал, почна дури и да му ја мести нејзината другарка.. абе што да ти кажам Се замислува кој знае што, бевме на викенд за Грција со друштво, сите машки ги гушкаше, им се качуваше на грб и што ли не.. искрено го жалам другарот на дечко ми, но полека почна да сфаќа каква е, па искрено, за негово добро се надевам дека ќе ја откачи Да се надоврзам на претходниот пост, дечкото е тој што треба да и покаже каде е местото Спојлер мојов ја игнорираше и на крај и кажа да престане бидејќи претерува, ако оставеше на мене јас сигурно ќе и ја искубев периката на главата Иии да, паѓаат на такви девојки, но ја знаете изреката - изгледот привлекува, но карактерот задржува. Со таква девојка, иднина неможеш да имаш
Ж никогаш не допираат „ненамерно“, толку јас знам. Е сеа совет од М бараш, шо знам, ние тоа го решаваме,...... машки А да и бапнеш една, а?
Немам веќе такви другарки, се елиминирав. Инаку не сум имала јас лично таков проблем никогаш. Еве и да имам знам дека тоа ќе биде решено по брза постапка од страна на дечко ми. Знаејќи го него колку го невираат такви накази, има така да и' го забибери пред сите што нема да и' текне во наредните 100 години да направи такво нешто. Инаку прво не ми е јасно како може ако јас седам до дечко ми, некоја си од страна да го чепка демек неприметно. Ахам да... Можам само да и' се изнасмеам и да си гледам сеир и зафркавање од страна на другите или ако ја претера ќе ја решам на мој начин. Штознам, ваквите девојки ги привлекуваат момци што ете паѓаат на такви. Интересни им се нивните приказни, сакаат некој лесен плен и тоа е тоа. Во главно момци кои имаат уште леб да јадат па за да можат да се кажат мажи во права смисла на зборот. Инаку изживеан дечко, со став и карактер, тешко дека би паднал на некоја ваква. Само може да и' се изнасмее во лице. Зошто нејзините приказни ги слушнал 1000 пати. Тоа е исто како некоја девојка со карактер, созреана и свое јас да падне на некој самопрогласен bad boy in town. Смешно и мизерно.
Во врска сум неколку дена, но денес решив дека веќе не сакам да бидам. Мене преубаво ми е со него, си се лапаме, гушкаме, уживеме, буквално се правиме и изгледаме како заљубен пар, но реалноста е поинаква. Јас не сум заљубена. Но, тој не се откажува. Премногу ме сака и мене жал ми е што го повредувам. Денес му реков да ми даде време да се средам и тој рече ќе те чекам јас. Но, вистината е дека јас не сакам повеќе да излегувам, затоа што уште повеќе ќе го повредувам. Многу добар каракетер има значи подобар човек немам запознаено досега, но јас сум поинаков човек. Тешко заљублива сум по природа и претходно што имав еден многу ме повреди и сеуште не сум го преболела до некаде.. Во почетокот со овој бев пресреќна, но со време почнав да сфаќам дека не сакам да го повредам.... Тој смета дека ќе се заљубам во него, но јас искрено не знам... Дали во ред посатапив вака што направив? Но, не знаев како поинаку. Но, како сега тој да се откаже од мене? Пак ќе кажам многу ме сака. Ми вели нема да се откажам од тебе, се заедно ќе издржиме, ќе ме засакаш, ќе бидиме секогаш заедно вака - така...
Здраво дечки, имам еден проблем... Се надевам дека ќе ми кажете некој совет Одам со дечкото 2 години, се беше во ред, загреан беше многу за мене, ама тоа сега го нема... Мислам дека се е рутина, се е исто секој ден. Пред 1 година почина татко ми, до тогаш бев забавна, секогаш расположена и дечково беше задоволен со мене и му беше многу убаво (барем така покажуваше)... но од тогаш се се смени. Тој цело време ми дава поддршка, ама чуствувам дека не ме сака како порано. Одиме на факултети во различни градови. Сега наместо да го искористи повеќето време со мене, тој гледа да им погоди на другарите (сите се слободни - без женски). Јас сум во втор план. Разговаравме за овој проблем и тој вели дека се е во ред, дека преувеличувам, ама знаете ми треба внимание и многу поддршка за да продолжам понатаму, и секогаш го правиме муабетот и по два дена иста песна. Дали е време за пауза или треба да направам нешто за да добијам повеќе внимание? Ве молам за некој совет многу ми е тешко да најдам решение, како да постапам за да се загрее пак
значи сакам да видам дали стварно ме сака неможи само од пишење на фб да ме засака планирам уште денес да не му излезам и ќе најдам некој изговор а после ако ме побара ќе излезам ама онака само на кафе да видам како ке реагира да видам дали ќе издржи вака ..ако ме сака се ќе претрпи и одбиивања и понижвања ..поззз
Па 16 имаш колку што гледам,ама ова делов ,,..ако ме сака се ќе претрпи и одбиивања и понижвања,,ми делува некако неозбилно.искрено,не можеш туку така да си играш со нечие трпение,а ако ти рече во ред не напнувам веќе ,и не ти се јави и не спомне излегување?Ќе бараш совет од типот,,што сега?помагајте,аман заман?,,
gotovo izlegov so nego i mnogu ubo si pominavme ama edno ne me bendisa ima 20 godini i imal nakaj 15 zenski i imal odnosi so 3 mislam .://..
Ќе бидам кратка и нема да должам. На некои од овде сум им кажала за дечкото, па ете да известам дека продолжив да се гледам со него и ќе продолжам уште некое време додека официјално не се заљубам, па ќе видиме како ќе одат работите. Но, има еден мал проблем. Комуникацијата. Тој зборува како навиен, а јас не можам да се опуштам. Мислам зборувам и јас не велам не, ама јас повеќе сум на оние лабави зезања. Но, секако не можеме да останеме само на тоа? Пример тој ќе каже нешто, јас кратко и јасно одговарам или некоја шала ќе кажам. Или со да и со не или нешто многу кратко. Значи не давам образложение. А, тој ми раскажува се во детали. Се плашам дека нема да ни успее понатаму и досадна ќе му станам ако продолжам вака. Но, не можам како со другарка да се однесувам. А, пак со дечкото ако не разговарам за се со кого ќе разговарам? Јас по default сум човек кој малце потешко се опушта. Едноставно не можам со секого. Мислам се опуштам, ама со тек на време. Понекогаш ми треба долго време. И, се плашам да не го изгубам дечкото заради овој глупав проблем. Зашто, ете веќе една недела сме заедно и јас сеуште не можам ,,да тепам муабети''
Ми треба мислење за една ситуација од машка гледна страна,(па и секој што може да ми даде совет )(дали си замислувам или стварно има нешто што не треба да има,односно прави он нешто)па кој има време да ми пише во лп да му го раскажам проблемов...Фала многу и итно ми е !!!!
Сакам да го прашам зајко ,дали вие машките кажувате дека некоа ви е убава или дека ја свиѓате,дека ви е симпатија, како што ние девојчињата велиме е овој ми е мн симаптичен,или пак имам нова симпатија ??
СтефШтеф одговоров ти вришти...ние машките сакаме со (скоро) секоја да имаме секс.....ама девојчето друго праша....дали меѓу себе правиме муабет....за женски кога некоја ја свиѓаме..... да , кажуваме ..ама ако видиме дека нешто бидува од тоа....пошто нашето машко ЕГО е големо како зградата на МРТ ...и нема шанси да се обрукаме у друштво поише од 2-3 пати.....
сакам машки совет...по колку време да имам со него односи а да не мисли дека сум лесна .дали да ме чека уште месец два или три..сега одиме една недела ..јас така мислев по 2 месеци ама сакам пак да видам вие шо ќе ми кажите ..оти сакам после да ме поштова а не да ме мисли лесна позз
Без навреда ама прашањето е без везе, да не кажам од глупаво- поглупаво, ти кога мислиш дека треба- тогаш... Како можеш да прашаш да ти каже некој после колку време да имате секс??? Јас не би се сомневала во себе, не би барала совети од други на форум за вакво прашање, ние ли треба да ти кажеме која девојка е лесна а која не???