1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Тинејџерка си? Па вака тој тебе те свиѓа, а другарката ја гледа како другарка. Барам јас така мислам, може тебе ти дава знаци дека сака со тебе нешто.

2. Jasee

Jasee Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    1
    јас имам 17 а он 19 ...:D

3. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Здраво би ви била благодарна ако ми помогнете да го одгатнам прашањето што ме загрижува има момчиња кои ми се додворуваат и ми се свиѓаат но има еден проблем поради кои секогаш завршуваат со одбивање од моја страна а тоа е затоа што по нивните предлози за пиење кафе по дома и сл.глупости јас ги одбивам и тие испаруваат по тоа сфаќам дека не сакаат сериозна врска и мене тоа ми пречи затоа што не сакам да се впуштам во разни авантури и да бидам повредена уште помалку етикетирана и знам дека сакам здрава нормална врска .На никого никогаш му немам дадено повод да помисли дека сум лесна девојка т.е девојка само за секс се прашувам каде е проблемот дали во мене и зошто овие момчиња ме гледаат како девојка за една ноќ или овие момчиња си бараат девојки за забава ?Се обидувам да сфатам дали некаде јас грешам во своето понашање ?

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  4. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    490
    Ќе ти кажам дека ние машките повеќе почитуваме кучки отколку фини девојки.
    Тоа ти зборам од моја перспектива затоа што ако ми е фина и ми прави се и сешто не ми еи нтересна.
    Ако сакаш да го заинтересираш машко не дека треба да се правиш тешка за добивање,сакаме малку да не ни идеш по терк но да ни даваш до знаење дека ти се допаѓаме.
    Малку топло ладно секогаш пали,но немој премногу затоа што ќе излезе дека се зезаш со неговите чувства и егото.
    Ако сакаш некој да задржиш како личност збори со него отворено што сакаш,дека ти се допаѓа како карактер и дека гледаш иднина,нормално тоа не веднаш да го кажеш но после 3-5 состаноци.
    Немој да претеруваш со јавување и давење но биди кул и мистериозна.
    Најдобро е да си тоа што си и истражувај што вистински сакаш од еден маж.
    На крајот ќе го најдеш тоа што си го посакувала.

На pinklife му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kacjushka

Kacjushka Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    170
    Каква глупост, *ние машките сакаме така и *од моја перспектива :D
    Зошто постои ваква тема воопшто?

6. Kacjushka

Kacjushka Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    170
    А по колку години имаат тие твоите? Инаку не верувам дека така мислат за тебе, тие си ја пробуваат среќата каде ќе стигнат, не е во тебе проблемот. Или можеби проблемот ти е што се дружиш со такви.

7. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    StefChef јас воопшто не глумам лудило на недостижна ,намќор напротив сум комуникативна личност и многу добро знам што сакам од една врска после горко искуство сфатив како треба да се поставам спрема машко.
    Проблемот е што јас не ни успевам да излезам со нив на состанок затоа што за нив состанок е кафе пиење по дома што може сум некоја со застарени сфаќања но ја такви понуди не прифаќам и ми се крајно навредливи затоа што знам дека ако нешто почне така крајно несериозно (а јас сакам нормална врска )тоа ќе биде промашена инвестиција за мене посебно како што сум чувствителна ке испаднам на крајот повредена .
    Момциве имаат отприлика 26- 28 години . Во мое друштво има такви девојчиња ама сепак незнам како би можеле да ме етикетираат по нив затоа што ја ретко излегувам и со момчињава имам разговарано кога сме биле во во исто друштво низ град кога сум ги запознала и ни најмалку не сум им дала повод за таква да ме сметаат .Незнам стварно како да постапам спрема нив освен ете ги одбив тие понуди и што понатаму откако испарија а по долго тагување по бившиот ми се засвиѓа некој и решив да пробам да продолжам понатаму со животот .Немам што да кажам освен дека сум загрижена затоа што јас сакам нормална врска мене не ми се годиниве за такви неозбилни глупави понуди ни претходно сум сакала нешто вакво затоа што пак Ќе кажам го сфаќам навредливо како ним да им е понижување да излезат со мене низ град на нормален состанок .Ви благодарам многу за одвоеното време да го прочитате мојот пост и да ми одговорите поз. :)

8. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Целосно те сфаќам и јас бев ваква и мислев дека до мене е проблемот и дека многу прибирам. Ми се допаѓа твојот став и одлично е што си се држиш до тоа. Браво! :clap:
    Е сега, проблемот е тоа што ти ги одбиваш и со тоа они сфаќаат дека ти воопшто не си заинтересирана за нив. Според мене треба да си се држиш до твоето НО и да им дадеш до знаење дека си заинтресирана. На пример сега еве ми текна, ако те викне така некој дома на кафе, а тебе ти се свиѓа дечкото, речи му "ок, јас би сакала да одиме на кафе меѓутоа некаде надвор, а не дома." Кажи си искрено, јасно и конкретно дека такви кафиња не практикуваш. Е после ова ако дечкото е сеуште заинтересиран вреди да се потрудиш, а ако после ова глуми лудило тогаш не ти ни треба таков зашто целта е јасна која му била.

Види, според мене не се момциве криви. Затоа што дојде време на материјални работи, они се на некој начин навикнати дека со една пијачка можат да ја имаат која сакаат. И не се криви они, ние девојките сме си криви. Не баш сите, нормално оној дел на девјки што се полетуваат на првата пијачка. И момците мислат дека со сите така можат (секако не сите момци, оние што мислат дека така се фаќа девојка). Не генерализирам, да не ме нападнат одма. :lol: Мислам дека ме сфаќаш што сакам да ти кажам.

Инаку не е во тебе проблемот, знам како се чувствуваш. Така е денеска. Се се' врти околу пари, секс и физички потреби. И таквите девојки како тебе не можат дечко како што треба да си најдат зошто нели не можат од "поштениве" да дојдат на ред. Истото бев и јас, се осеќав како изгубена во светов во врска со тоа. Ама се ќе си дојде на место.

На fallenangel, Hipica и CrnceSK им се допаѓа ова.
  9. DaftPunk

DaftPunk Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2013
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    73
    Има секакви видови на момци, јас лично имам другар што е многу почуден од другите, жените сепак реаѓираат исто на него. Како би го објаснила тоа?

Позз

10. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    :lol:
    што со повторување на дечкото дека не сакаме да го изгубиме, дека премногу го сакаме ?
    зборови - дела ?
    како го сваќате то вие машките ? :D

11. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Па не знам што мислиш под тоа почуден... :?: Не те сфаќам во која смисла почуден. Инаку ете прво што ми текна е дека ако жените реагираат исто и на него можеби е доволно финансиски стабилен па ете затоа жениве реагираат така и на него, затоа и напишав дека се се врти околу пари, секс и физички потреби. Така што можеби кај другар ти палат парите, кај некој друг физичкото добро што го нуди :lol: итн.

12. Mrs.Styels

Mrs.Styels Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2012
    Пораки:
    481
    Допаѓања:
    7.554
    Многу ми се допаѓа едно дете ама не се имаме запознаено.Е сега како да му се приближам ,а да не биде глупаво и да не изгледам лесно?
    Како да му се допаднам?
    Немам доверливи пријатели кои би не запознале со добра намера,тие можат само да искомплицираат ситуација..значи се на се треба сама да ги земам конците во своја рака.
    Совет!

13. redhat

redhat Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    222
    јас си имам една чудна мака .. се глеавме со еден тип и он од добар најдобар не сме у врска значи ама се понашаше исто така и од коа се деси шо се деси го снема се разбира не скроз али не ми се јавува секој ден веќе. Мислев дека таа работа е завршена али слушам на моја другарка и се жалел као неа ја нема глуми топло ладно сеа немој на мене со тие финти .. а нема врска значи јас му честитав роденден и се тоа ... исто така слушнала као у муабет кажал јас коа ке напраам нешо со некое девојче поише ме нема месец дена ( мислам финта осмо одд ) и сеа не дека он не збори со мене или е дрзок само незз шо да праам дали да чекам да се јави или што ?ај некое машко нека ме посоветува несакам да испаднам глупача демек сеа ке и свртам и ке дојде сакам да знае дека нема играње со мене и дека понашањево му е крш али несакам директно да му кажам нишо нема да постигнам со тоа само повеќе ќе му ги дигнам акциите :)

14. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Финта осмо одд, а вие уствари прва година прво тромесечие. Тоа е, машки... смотани.

Туку, ти значи сакаш он да те бара, ама ти да се правиш недостижна. Еве еден совет кој вообичаено успева - почни да се плеткаш со другар му. Не мора ни да се плеткаш, тагирај го на ФБ како да сте заедно некаде, оставај му пораки на ѕид, постирај му песни, гушкај го секој пат коа ќе го видиш, а типов не го рецкај... ако стане љубоморен и те бркне, супер, ако не, најверојатно до тебе е некој проблем.

Дојди му од зад грб и врзи му шамар. Коа ќе се сврти, праи се запрепастена како он да те мавнал и речи, леле, извини, се препознав. Ако се насмее, речи му удри ме да бидеме на исто. Ако не се насмее, бегај!!! Изгледа не е нормален. :tmi:

15. redhat

redhat Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    222
    Финта осмо одд, а вие уствари прва година прво тромесечие. Тоа е, машки... смотани.

Туку, ти значи сакаш он да те бара, ама ти да се правиш недостижна. Еве еден совет кој вообичаено успева - почни да се плеткаш со другар му. Не мора ни да се плеткаш, тагирај го на ФБ како да сте заедно некаде, оставај му пораки на ѕид, постирај му песни, гушкај го секој пат коа ќе го видиш, а типов не го рецкај... ако стане љубоморен и те бркне, супер, ако не, најверојатно до тебе е некој проблем.

не сакам он да ме бара јас да сум недостижна да си биде ист ко пред тоа нормален не да збори јас си играм топло ладно шо реално не е така он е тој шо го снема после тоа шо се деси и шо збори као него го нема по месец дена некогаш :?:

16. De-lovely

De-lovely Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    932
    Е па вака. Проблемов ми е со дечкото со кој одам година и пол веќе. Го сакам, верував дека ме сака. Се немаме разделено повеќе од два дена, па макар била тоа и најжестоката караница. Всушност баш големите проблеми не ми се проблем со него. Нив ќе седнеме и како двајца возрасни ќе ги разрешиме со разговор и потоа нормално си продолжуваме понатаму.

Всушност она што ме мачи мене се ситниците. Значи врската ни тече нормално, се расправаме понекогаш не велам не, ама како секој нормален пар. И одеднаш тој се фаќа за некоја банална работа и дури и да не е во право се лути, се мурти не ми се јвува, спушта телефони итн.

Последново беше најјако зашто како што кажав никогаш не сме се разделиле повеќе од два дена а сега поминаа 5, а него за жив го нема што не е баш типично.

„Проблемот“: Бевме излезени во саботата неколку парови, се запивме прво дома кај една другарка, па потоа излеговме. Човекот си беше супер цело време. Бидејќи беше касно, а и сите бевме доста запијани, решија да одиме на некое анноун место со некоја си певаљка, како демек ќе се зафркаваме ово оно. И ај добро се согласивме. Одиме таму и јас нормално ко човек застанав до дечко ми на шанк и си разгледувам да го видам местенцево ми беше интересно какво е. И тој цело време: Абе што туку разгледуваш тука сме. На два три пати така дури и тон ми повиши. А јас сфатив на зафрканција пошто тој не бил таков никогаш и му велам : Е гајле ми е што си тука де.

Кој ти знаел дека господинот ќе се намуцури. Одам до ВЦ после, ми вели кај одиш сама оди со некое девојче, сите заедно одат ти сама. И јас пак :^) . Ај добро. После тоа на секое Абе не туку гледај на страна гледај во масата тука гледаш некој на страна да гледа? И пак си замолчив јас си голтнав да не се расправам тука пред сите. Си одиме, ме испраќа до дома и баш под прозор кај мајка ми и татко ми вика дали вика: Како смееш ти да ми велиш што ти е гајле што сум со тебе, што се замислуваш блаблалбаалаблаабабабл. И јас цело време му велам потивко ќе чујат моите, а и не знам што е тоа толку лошо што се лутиш. И пак вика и по стоттиот обид му велам ајде оди си зошто не можам повеќе фали уште татко ми да се разбуди па да ти кажи и што се замислувам и како, ми дошол в куќи па уште се дери ко животно.

Си замина. И чекам јас следниот ден да се јави да се извини :fubar: :fubar: . Глупа. Му се јавувам јас вечерта видно изнервирана и ми вели немам јас што тебе да се извинувам мене женсками така нема да ми вика, а ти ако сакаш да се распулуваш најди си друг. Со пропратно спуштање на мобилниот два три пати и одбивање два три пати. Ми пукна филмот и му изнапишав една порака дека не сакам повеќе да го видам не знам ти што....

Шттогаш се немаме слушнато и јас стварно не знам како да реагирам, мислам човеков прв пат вакво нешто ми прави. Помислувам дека воопшто не му е гајле за мене. :doh: Совет некој? :?:

17. pinklife

pinklife Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2013
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    2
    Е што логика ке беше оваа машката.Јас од фина најфина па изгледа и досадна му станав од тоа ...Не дозволувам ни за најмала ситница да се налути aко тој ми се јави или пиши еднаш јас трипати :| ...Секој ден викам дека од денес се менувам но дојде веќе крајното време морам.Па ако му текни на мене нека ми се јави или пиши.. :*

18. lukrecijaaa

lukrecijaaa Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Како да привлечеме внимание на некое машко што ни се допаѓа? :)

19. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    сопствено јас
    не премногу зборување безврска
    само насмевки никако муртење
    слатки погледи

20. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.003
    Допаѓања:
    12.336
    пак јас :$

е сега вака:
    до 8 одд. учев со деца кои се делеа на поголема група т.е. богати. (е сега богати, секој има каде да живее без разлика куќа стан али тоа е чалам), е сега од кај нивната ,,група,, (ако може така се рече) му фрлив поглед на школскиот.полека приметував дека погледите почнаа постојано да ни се сретнуваат и како да сакаше да ми каже нешто,а и јас нему.Не разговараше со мене многу,бидејќи секако тој е фраер и другите би му се потсмевале.почна да ми праќа (а во последно време пред 6 месеци) на фб покани за игри (криминал кејс) и во гимназијата (сега има девојка) исто ме гледа постојано,пак погледите продолжуваат.Незнам како да реагирам сега !? :?: :?:

или јас си правам некои филмови или . .којзнае што е ... :wasntme:
    ааа и едно прашање дали прво машкото треба да собере храброст или женското ? :angel: