1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Баш една другарка ме праша за ова вчера.Искрено да ти кажам и да и не. Може некоја време една да му се свиѓа толку многу и да го привлекува.Но тоа привлекување може да згасне од х причини. Но, може пак да се јави некое време со минимално или уште повеќе доза на привлечност.
    Многу зависи и од двете страни. Ако на некоја му се свиѓа на некој, после одреден период, тоа може да згасне, е сеа Зошто да згасне?

Нејзиниот однос спрема дечкото, нејзините постапки спрема него или некој,или дечкото ќе изгуби интерес од х причини. Влијание од неговите другари, од нејзините другарки, може го привликува само сексуално.

На пример, кога бев средно, имаше една од мој клас што толку ме привлечуваше, често знаев да се забораам да гледам во неа. Но, кога завршивме средно, веќе не ја гледав, ја заборавив одреден период. Често пати знаеше да се појави од никаде, и пак да ми се врати она силно привлечност кон неа.

Како што иде времево напред, секоја врска, па и раскинување започнува или завршува преку ФБ. Едноставно ФБ стана центар на спиунажа. После, нема тоа време каде што ќе запознаеш некој или некоја надвор, во диско, на забава, на роденден, свадба итн. Секоја врска што знам јас од другар/ки е од ФБ. Барем има повеќе луѓе на ФБ отколку на некоја забава.

2. jovana.stojanovska

jovana.stojanovska Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    4
    многу го засакав...го запознав на факултет заедно во група сме се зближивме многу ноо сепак скопје-куманово... незнам што да правам.Дали да почнам нешто со него или пак да не се надевам на таква љубов?

3. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.970
    Допаѓања:
    21.159
    Зошто да не,сепак не е некоја голема одалеченост,во прашање се 35-40 км.Има многу врски кои започнале на факултет,биле од различни градови па завршиле со брак.Ќе се видувате постојано на факултет,може да излегувате заедно на кафе,додека има превоз нели,или ако сте во можност и да излегувате и навечер,ако постои искрена љубов секако дека нема потреба зошто да се мислиш,како што кажав многу врски опстојуваат на многу подалечни релации,а не па на релација ку-ск :)

4. pinklife

pinklife Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2013
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    2
    Здраво на ситее !! Имам 16 години и пред 3 недели си фатив дечко од 17 години кој го сакам многу..но не сум искусна во тоа што сакаат машките дали треба да љубоморам,да го притискам да ми објаснува се па зошто така зошто вака,да му пишувам и ѕвонам постојано,да го изненадувам со некој пораки,подароци ве молам кажете ми вие нешто повеќе тој има потполна доверба во мене и ми верува во се ..но јас не баш бидејки одеше со една девојка а ми кажуваше на мене колку ме сака и кога дознав дека има женска си реков крај е на се но тој се потруди да си ја исправи грешката. :* :D

5. Sunny20

Sunny20 Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Здраво. Сакам еден совет од машко, да ми каже што се случува зошто не ми е јасно нивното размислување. Се допишувам со еден дечко 5 години тој не е од тука а оваа година отиде да живее во Америка. Се беше совршено ми велеше дека ме сака, беше многу добар и романтичен. Ама после некое време олади. Пак е добар како што беше ама не е тоа тоа. Се скаравме и го избришав и гледам пак ме аднал, и сега како ништо да не е. Но несака како порано да ми пушти камера па да....... знаете........ а и јас бев спремна да го направам истото. Можеби нема веќе доверба во мене. Сакам да си ја одржам таа врска пак да бидеме блиски како порано. Слушнав има девојка ама мене тоа не ми смета и ја овде имам дечко ама сепак сакам таа врска да не се прекине ништо не се знае.

6. Sunny20

Sunny20 Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Има ли некој што знае да одговори?

7. Supernice

Supernice Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    71
    Знае, знае. 5 години сте се допишувале? По колку години имате, 10?

Што сте се глупирале 5 години, сте се глупирале, сеа ќе излезеш во кафич ќе фатиш нешто, ќе си праиш муабет со момци од твојот град и ќе продолжиш со животот, затоа што верувај многу имаш пропуштено.

8. lovebrazil

lovebrazil Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    78
    Дали би се впуштиле во сериозна врска со девојка по одреден период во кој што период сте биле само френдс вит бенефитс и ве привлекувала многу многу (сексуално), а исто и сте ја сметале за паметна и убава девојка. Поточно, сакам да ми дадете совет, како да успеам, дечкото со кој имам само секс и на другарски начин сме секогаш тука еден за друг, да посака да биде во вистинска врска со мене. Дали е тоа воопшто возможно? Тој тврди дека ме смета за одлична девојка, дека многу се пали на мене, дека многу му е убаво, дека ме смета за паметна девојка, НО не сака да се впушти во сериозна врска. Што би можела да направам за да го сменам сето тоа? :?: :worried:

9. Sunny20

Sunny20 Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Погрешно си ме сватила... Јас кажав дека имам дечко овде но сакам и таа врска да ја одржам. Имам нормален живот овде. Не седам само на пц и со него, ама сепак си ја сакам и таа врка.

10. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Не сум машко, но ќе ти кажам јас што мислам. Мислам дека дечкото сега си има врска на која што сака да се посвети и не сака да се расплинува со он лајн врска која што може само да му смета на вистинската. Можно е да си се заљубил и добро му е со таа девојка и веќе нема потреба од врската која ја имал со тебе. Ти велиш не ти смета да имаш и дечко во вистински живот и со него да одржуваш врска, ама него очигледно му смета, не му е потребна и решил да си го направи животот по едноставен. Мој најискрен совет ти е и ти тоа да го направиш.

11. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
    Отргни се од него и ризикувај уценувај го на културен начин .Се разбира дека ке прифати се сигурен сум ... Но самата ваша врска што се базирала на сех без обврски неможе да се промени.Може само да испаднеш изиграна ,да ти направи мн филмови на заљубен и да те откачи.А може и да сфати дека (додека блефираш ) изгубил девојка што ја сакал а не признавал :fubar:

На Marossa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.848
    Допаѓања:
    15.730
    Едно прашање...едно машко што се запознавме ме аддна на фб и после се зближивме,седевме во автобус заедно се случуваше бидејќи учиме на ист факлутет(јас сум дипломирана сега,тој е 2 година на факс..една година е пмал од мене инаку)...одиме во ист клуб на вежбање ретко се начекуваме,ското никогаш,оттаму се знаам и со неговата тетка и мајка...се дружевме онака нишш посебно..ме аддна неговит брат..која логика?

13. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Аха, како што сватив јас ти сакаш да седиш на две столици. Ама внимавај :!: ако паднеш многу ќе те боли.
    А да објасниш зошто ти е толку битно да ја одржуваш „врската“ со дечкото во Америка што е? Или сеуште се надеваш дека тој магично ќе се заљуби во тебе и ќе те земе во Америка да си живеете среќно и весело до крајот на животот. Освести се девојко! Си задоволувал тој сајбер фантазии со тебе, да сакал врска со тебе одамна ќе сте биле заедно.

14. Sunny20

Sunny20 Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Пред некој месец колкупати се каравме и колкупати го избришав тој пак ме додаде. Зошто? Сигурна си дека си задоволувал сајбер потреби со мене само? Ако беше така не ќе ме додадеше пак. Само не е тоа што беше, сега е како по ладен. Сакам само да ја зајакнам нашата врска имам чувство дека се губи..... Битна ми е затоа што се надевам еден ден дека че го запознам кога живееше во бугарија нон стоп ме викаше да дојдам. И сакам да знам како да ја зајакнам врската да не ја изгубам...

15. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    сани20 толку глупаво размислување не сум видела да ми извиниш, се согласовам со Наде кога ке се плесниш на земја многу ке те боли и никако не ми е јасно едно.. покрај дечко ти да се гледаш на камера со некој од незнам каде и да го дрка тој, безвезе пабуште и ти спремна си била! страшно

16. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481

:rofl: :rofl:

Инаку девојче тоа вашето ни од блиску не е врска.5 год. комуникација да не се познавате?
    Ајде седи си мирна,немој да дознае дечко ти,па после ќе кукаш пак :D

17. lovebrazil

lovebrazil Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    78
    Извини, но како да ризикувам, како мислиш да го уценувам? :?: И што ќе прифати? Мислиш дека треба да му кажам дека јас би продолжила со него, само ако сме во врска? Па тој така ќе прифати?

18. Sunny20

Sunny20 Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Многу ми е гајле ако дознае.. Оваа врсками е побитна и прашувам како да се зближам со него пак а не што да правам и за дечко ми овде..... И ако може и ако знае некое МАШКО да ми одговори.

19. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485

Доколку постојат чувства (а ти се одалечиш од него ) на фин и културен начин а сепак дечкото да има можност да биде во контакт со тебе сигурен сум дека ке ја искористи можноста да не те изгуби .Ризикуваш и он да блефира па да те користи како 2 играч во неговиот живот (знаејки дека секогаш сех ќе добива ) а ти заљубена нема ни да забележиш :geek: .Тестирај го дали му е само до сех или пак сака и пријателство ( под наводници ) за да може да си ги покаже чувствата .Верувам дека секое машко е голем лигуш кога е заљубен и сум го кажал тоа ,КОЈ САКА нека биде и најголем мангуп-фраер пред жена што ја сака е муле :!: .Од тебе зависи !

20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Како што сфатив ти си се заљубила, на дечкото му е само за секс, а ти седиш и чекаш и се надеваш. Многу погрешен чекор бидејќи така си се впуштила во авантура во која не можеш да ги контролираш чувствата. Тој веќе ти кажал стари финти ама добри, значи кај него се му штима ама не му се појавува во јавност со тебе. Така си почнало така си останало. Поточно тој е волк-талкач, не сака врска а сака сите да ги има. Таквото машко никад нема да смири. Јас би ти препорачала да се отргнеп некое време да си ги средиш мислите и чувствата, да расчистиш со себе си па да знаеш што понатака, да донесеш одлука дали ќе останеш на старо со него или не. А како што прочитав подоле во коментарите да го уценуваш ќе те откачи одма. Можеби тоа што нема да го видиш неколку месеци нема да смени ништо, но тој секогаш ќе те памти ако со тебе му било најубаво.