Форумџика на годината

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626

срцекршачке :fubar: играше hard to get? 8) :)

Дечково јасно ти дал до знаење дека сака нешто повеќе со тебе, ама ти си ја сје.ала шансата поштено :$ ....Со твоите акции си го разочарала до негде. Мада не го оправдувам и него...Шо се откажува при прв обид и неуспех? хмммм .... Али до некаде и го разбирам, зашто јасно ти дал на знаење какви му се плановите а ти си го одбила :worried: Сега единствено нешто што можеш да напраивш, а мислам дека и најдобра опција ти е ова, да го викнеш ти да излезете на кафе, (тука постои можноста он да рече не), или пак да го начекаш после предавање и да поразговарате, да бидеш искрена со него и да му кажеш дека сакаш да сте заедно, итн....Е сега ако он незнае да ја процени таа твоја искреност ич да не ти свирка....Али мислам дека би требало да ја цени таа искреност и да ви даде шанса на вас двајца

гуд лак

2. tate

tate Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2010
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    5
    NISTO NE PRAVI BE DEVOJCE..................OSTAVI GO SRCETO DA TI ZBORUVA.............I SLUSAJ GO SRCETO...........NE GLUMI, BIDI ISKRENA........NESTO I NE SE ZBORUVA NE3KOGAS NELI............I OCITE TOGAS ZBORUVAAT........

SRECNO DEVOJCE.........

3. TinaM25

TinaM25 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    41
    Ситуацијата опишана погоре, ми е толку романтична. Дечкото ми делува многу фин според сето што го прочитав. Мислам дека ќе бидете прекрасен пар, доколку му дозволиш да ти пријде и ако бидеш искрена. Јас на твое место би му ја отворила душата, па што биде нека биде. Ризикувај, и верувам дека ќе ја започнете најубавата љубовна приказна. Поздрав Срцекршачка. ;)

На Nightwalker му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Искрено ама најискрено да му речеш на машко па и на мене на девојка да речеш нешто такво „извини повреден/а сум од претходни врски страв ми е да не бидам повреден/а повторно...„ ќе бегам од таквиот искомплексиран човек, чекај малку Срцекршачка несакам да звучам грубо но до кога мислиш да бегаш од момците само за да не бидеш повредена ПАК? Од каде знаеш дека можеби вистинскиот не си го избркала со таквото однесување, зар заради неколку пропаднати врски треба да се си останеш сама до крајот на животот? Според мене сега дечкото најверојатно мисли дека ти си многу искомплексирана од претходните врски и можеби сфатил дека уствари не сака таква особа до себе која што грешките од претходните врски ќе ги манифестира и во идната врска, и не сака да ти биде тешење, ниту да изиграва фрик кој ќе те убедува дека овој пат ќе биде подобро и да ти ветува празни работи како тоа дека никогаш нема да те разочара и дека ќе бидете заедно засекогаш.
    Само ќе ти кажам дека многу губиш со тоа што дозволуваш сеуште да влијаат на тебе неуспешните врски од минатото, ај размисли вака па и да те повредат повторно што? пак ќе се дигнеш на нозе, од љубов никој не умрел, ама ако не се обидеш нема никогаш да знаеш.
    Секое добро :hai:

На Nightwalker му/ѝ се допаѓа ова.
  5. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.767
    Срцекршачка мислам дека доволно се жалеше дека нема добар за тебе. Ако сега овој е твој тип, така добар, фин зошто да не му дадеш шанса? Па и типот искрен бил. Е мене тој што ми се допаѓа да ми каже така отворено го грабам и бегам :lol:
    Ајде нареден пат пристапи му ти, извини се и покани го на кафе. ;)

6. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Ви благодарам на сите за советите
    сериозно размислувам да го поканам јас на кафе, и ке видам како ке реагира, многу ме интересира
    вреди да си шизик на ризик :D
    посакајте ми срека
    навистина ке ми треба :$

На lolyta777, TinaM25 и Nightwalker им се допаѓа ова.
  7. didi1982

didi1982 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    4.115
    Ајде, биди малце похрабра. Ако не пробаш нема да знаеш што би се случило. Понекогаш вреди човек да се "коцка". Со среќа!

8. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Срцекршачка , еве и од мене имаш подршка и тоа голеема, само храбро девојко, вреди да се ризикува..покани го на кафе после утрешниот час па остави работите сами да си течат... :) ;)
    п.с. И јас како тебе многу пати бев повредена и разочарана :( Кога го запознав сегашниот сопруг влегов во врската со голема доза на скептичност и недоверба, сепак се обидов, немав што да изгубам, напротив можев само да добијам-да сакам и да бидам сакана :inlove: ...И само да ти кажам откако се запознавме, разменивме бројчиња, наредниот ден цел ден го чекав да се јави, ама не се јави...затоа вечерта јас го побарав и го повикав да излеземе..беше пријатно изненаден и до ден денес ме зеза- да не ми се јавеше уште ќе шетав неженет :lol:

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. srcekrsacka

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    покрај тоа што планот за шизик на ризик ми пропадна, сватив дека типов е лут, и се гледа дека е бесен, и згора на се е неверојатен лажго(минатата среда ми кажа дека не е политички определен, денес ми кажа дека е и од секогаш бил за десницата) и се налути човекот каде сум била во Понеделникот зошто сум побегнала(сакав да му кажам дека бев облеана во солзи од тебе бе будало), па како демек ме барал каде сум (ама лаже, не му ни текна на мене, а камоли да ме бара, ама улога-исто ко татичко), и само што го видов му велам здраво оти беше со други луге, онака со насмевка а тој ми вели-рикверц, а го прашав зошто ми кажа дека професорката имала работа, во Петок од 2 часот ке сме имале час.

навистина не ја гледам причината за лагите, ама гледам дека тој од мене сака да направи жртва што ке се вртка околу него, а имав врска со еден тип многу сличен по карактер со него-исто стрелец, инает и тврдоглав, ама кога јас му побегнав, помина извесен период и сакаше повторно да бидеме заедно, ама јас кажав не, и остана да биде не.

чудно ,на типов денес му текна за ф.б. и не ке те додадам, туку додади ме ти.
    многу чудна игра типов, ама чуствувам дека од мене ке му следува еден црвен картон наскоро, оти не планирам јас да завршам во депресија во име на љубовта.

не му ги свакам постапките, ако сум толку од лошо полошо, зошто едноставно не престане да комуницира со мене бе?

10. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    типов игра игра на манипулација и на обратна психологија, ама од авион се гледа дека не знае како да ја игра и да се постави. Да, може да функционира оваа тактика, уствари функционира, но кога е сето тоа кажано со хумор, а не со неговата гордост и тврдоглавост. Многу лошо ја има сватено.

А он не престанува да комуницира со тебе, зашто на еден начин ти го имаш повредено, неговото его, неговата гордост...Он сега уствари незнае дали кон тебе чувствува љубов или на некој начин да не речам омраза...Овие чувства му се измешани, но он само едно знае дека сака да направи ти да се затрескаш во него....Мислам дека ова му е причината што не престанува неговата комуникација, зашто со самото тоа ако ти се затрескаш во него, он на еден начин си мисли (потсвесно), дека ќе му се врати самодовербата, дека егото и гордоста нема да му се повредени зашто сепак стигнал до крајната цел.

Ако сакаш да пробаш уште еднаш да видиш како ќе реагира, чисто за ти да имаш мирна совест, пробај.....во спротивно клоцата у гз ;)

11. srcekrsacka

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    :$
    Ти благодарам мистери на советот :$

12. tralalala

tralalala Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    20
    ахаааааааааааааааааа можда малце касно палам на темава ама нема везе хахахаахха , јас НЕ ЗНАМ што крактер ќе беа ова машкиве , значи вакаааааааааа јас 23 ( уште малце 24 ) си ветив дека никогаш нема да излезам со дечко од некоја од социјалниве мрежи АМА......... убаво рекле никогаш не вели никогаш , сосема случајно се спријателив со еден дечко 31 и мнооооооогу ни идеше муабетот и излеговме претходниот викенд , топ си поминавме ми имаше кажано дека му се свиѓам (на скајп), иииииииии помина скоро месец од тогаш и нема К од кафе за да одиме , требаше денес сами да излеземе АМА тоа ми го кажал на "зафрканција" он ќе бил со 2 другари и јас у 5 до 12 сама да одам ? и така фино си останав дома на покер .
    Не знам што што е бизМисов сега со него , можеби ова делува малку глупаво АМА поради моето болно мноооооогу болно досегашно искуство :'( , не можам да трпам ни најмали ситници , не можам веќе само на скајп да дремам , што да праваммммммммммммм ??????

13. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    Види не сум ништо против да запознаеш некој на социјалниве мрежи, таква е денешницата јбг....Се е тоа ок додека се има ден кога ќе престане тоа виртуелно дружење и ќе се премине во нешто вистинско....Е сега дечково според мене си ја прокоцкал шансата....Си била ти на некој начин искрена со него, а он си играл на друг начин со тебе, едноставно се забавувал за да му помине времето.....Сега ти што ќе направиш е ќе го избришеш и блокираш од скајп, мсн, фб, без разлика дај и да е, ќе престанеш да се сожалуваш самата себе, ќе се стегнеш и ќе си излезеш да се забавуваш....Иде викенд, помини си го прекрасно и ич да не ти свирка ;) А дечкото, нека си иде пак со 2ца другари и нека ти вика да идете на кафе на зафрканција ;)

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kukli4ka2

kukli4ka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    21
    Ајде пак ти Тралала што се замараш, ако биде нека биде, ако не друг ќе се најде подобар. Инаку и моите искуства не се најдобри и не ми е јасно зошто да се лажиме и да даваме лажна надеж , а немаме некои намери, така да како што рекле пред да стигне принцот ќе бакниш многу жаби. Ако ти се допаѓал дечкото разбирливо е да ти е жал, но не дозволувај тоа да те прави да се чуствуваш лошо, или пак да се обвинуваш себеси, ако се одело добро сигурно ти не си била проблем сигурно дечкото е несериозен и сака само забава. :)

15. lady19

lady19 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    13
    Aj eden sovet od maska gledna tocka...pred 3-4 dena se izmuvav so eden tip(povekje bea baknezi vo usta i simnuvanje dzvezdi, otkolku "muvanje")...kolegi sme na fax so tipov...se izleze spontano, taka podnapieni i dvajcata...si simnuvavme dzvezdi, mi kaza muabeti koi mi go zavrtea umot i celo vreme mislam na nego...no potoa(istata vecer) se nekako cudno odnesuvase, izgubeno..mi rece-izvini so vaka se odnesuvam, pijan sum, ke pravime muabet...i na toa ostana.. od togas se nemame videno, go nemase na fax, na fb pred malku bese vklucen ama ne mi pisa...
    Inace tipov e malku zanesen, ne go znam mnogu, ama ko na zenkar mi lici, a plus ne sme od isti gradovi taka da bi trebalo mn trud i volja za nesto poveke(vrska na primer)..
    Sega ne znam kako da se odnesuvam so nego koga ke se vidime, a ne znam ni sto da ocekuvam od nego...?
    Bi mozela li da dobijam nekoj maski sovet ? :))))

16. pumpkin

pumpkin Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    119
    ^А може женски :D Штом сте биле пијани и ти се извинил, па уште и го нема на факултет, не верувам дека планира нешто повеќе да се случи...А и самата кажа дека ти изгледа на женкар, епа што ќе ти е таков??? Мој совет ти е кога ќе се видите, речи му само здраво, и нека остане на тоа...И однесувај се природно, најприродно што можеш, не зјапај во него и т.н. :lol: А тоа што ти го рекол, најверојатно го има кажано и на многу други, затоа не дозволувај да те залаже
    И не мисли веќе на него, било па поминало, ехее, за сите ако се притресуваш така, па кај ти е крајот :)

17. lady19

lady19 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    13
    blagodaram na sovetov...:) iskreno ne ni ocekuvam nesto povekje od nego.. no sepak i pred da se sluci ova fo imam fateno kako zjapa vo mene, znam deka mu se dopagjam..no verojatno na toa ke ostane..plus i pomal e od mene 1 godina taka sto ne veruvam deka saka vrski..
    koj e raspolozen da dava soveti, sekako dobredojden e..a bas me interesira i eden"maski sovet" :P

18. Butterfly-itgirl4s

Butterfly-itgirl4s Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    285
    пред некој ден гледав еден филм ДЕ’КОТО ЕДНОСТАВНО НЕ Е ЗАИНТЕРЕСИРАН се викасе со многу познати глумци,имасе еден тип демек експерт за зени и ја советувасе другарка му сто вака се мувасе со мази барајки го вистинскиот.бас би сакала да го гледас филмот мене ме воодусеви .зборот ми бесе еве еден извадок AKO MU SE DOPAGAS VERUVAJ TOJ KE NAPRAVI SE DA BIDE SO TEBE I DA GO NEMA BROJOT OD TEBE KE JA OBRNE DRZAVATA NAOPAKU AMA KE TI ZVONI.. тоа всусност потсвесно си го знаеме ама верувај во спротивно при толку мозности фејсбук мобилен факс итн па вреди ли да се нервирас типот мозеби така му се допагас ама несака врска и верувај пак да се смувате ке останете само на тоа,а да бидес девојка за во темното или девојка за зурка незнам па ти си размисли.незнам како да ти олеснам но само ке ти казам биди кул па тој нека се нервира малку сврти ја играта демек он е тој изиграниот ти си го искористила и си ја пополнила ве4ерта и готово..абе главата горе и ке видис плод.со срекја!

На easyyyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. lady19

lady19 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    13
    Go imam gledano filmot, mn e interesen. :) ..Inace fala ti za sovetot, a na tipov sigurno mu se dopagjam ama izgleda deka rabotava e so ne saka vrski, barem mene taka mi izgleda...a mn mi se dopadna..aj mozebi e samo privemeno zanesuvanje zasto mi ja napravi vecerta ubava..sepak nekako grdo mi e so go storiv toa.. :/

20. Butterfly-itgirl4s

Butterfly-itgirl4s Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    285
    де бе нема со да ти е грдо свиркај си сте се измувале па сто разбуди го маското у тебе малку кога не се опседнувас верувај зрацис и од надвор ние не осекаме ама кога се срамиме од несто или кога ни е незгодно верувај колку и да го криес пак се гледа не се нервирај и биди си срекна со убаво си си поминала а он па ке дојде верувај и тоа побрзо од со мислис биди стрплива и никако о4ајна... :*