1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. MoonshineAnne

MoonshineAnne Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2013
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    83
    Може некој Лп ми треба за еден безвреден проблемчиЌ ама сепак е :)

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    пиши ми

3. kika.dragan

kika.dragan Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    148
    Ај некое машко ако сака да ми каже нешто во врска со мојот проблем :D . Значи со дечково започнавме пред нова год. Се гледавме, убаво си поминувавме,ми велеше дека е среќен, кога го прашав зошто, тој- па не знам, изгледа дека сум со тебе, со еден збор се беше ок. Последнава недела тој некако се смени, го немаме истиот муабет, ако му пишам јас на фб ке врати, а ако не тој прв нема да ми пиши, мн ретко се слушаме, па дури и не се гледаме неделава. Го прашав што е работата, да не има нешто да ми каже, да не е некоја др, а тој не се е ок, И така цела недела и вчера му реков дека вака не бива.. и му реков дека ке го оставам, веке нема да му пишам ниту да го замарам. Тој ништо на тоа не ми врати. Значи исто како веке да не сме заедно,но денес пак падна некој муабет, и тој ме обвинува мене за ситуацијава што не снашла.. дека тоа што не сме заедно е бидејки јас сум така сакала...никако не можам да го сватам... :x . Што да правам повеке и јас не знам..Мислење и совет би ми биле добредојдени .. :) :hai:

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Јас мислам дека те тестирал или дечкото те сфатил дека ти го сфаќаш многу сериозно па си се повлекол. Мислам дека само си чекал прилика да те откачи бидејќи сама кажа не ти пишува прв додека не му пишеш.

Но да оставам простор и за машко мислење.

На kika.dragan му/ѝ се допаѓа ова.
  5. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Мислам дека му е послепразнична депресија/летаргија.
    Му било ОК за празниците да има некој поред него,... може малце се презаситил,... може смета дека врската пребргу почнала да станува сериозна ( а тоа не го сакал),... се може да биде..

Кога си му запретила дека ќе го оставиш а он на тоа не реагирал, не е на арно работата. Може сака да те откачи а нема м**а тоа отворено да ти го каже. Мислам дека ни самиот незнае што сака |( Може друго му се врти по глава а ти си колатерална штета. Како му помина сесијата (студира ли нешто)? А да не го мрзи да учи па сеа ти си му крива?

Вистинското прашање е - Што ти сакаш? Сакаш ли да го задржиш?

6. Windf69ker

Windf69ker Нов член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    2
    Дечкото има малку поголемо его и му е потребно внимание, најчесто attention whore е синдром на жените, но се случува да се појави последно време и кај машката популација, посебно после појавата на самопрогласениот куронемач Боки 13, True Blood, и излегувањето на политичка сцена на Стевче Јакимовски како градоначалник во Карпош.
    Чаре е да му пишуваш пораки ти и да му билдаш малку его и после да го акниш од земја, но долгорочно решение е да го баталиш и најдиш дечко што вози точак.

На Name и kika.dragan им се допаѓа ова.
  7. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Мажи не прават тестови, не се толку паметни и немаат потреба од толку драма во животот. :lol:

kika.dragan, си го гледала филмот He`s just not that into you? Епа тоа е тоа. :emo:

8. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053

А јас пак ќе кажам, си му удрила по егото. Тоа што си му напоменала ко уцена, него го погодило и сега ќе ти тера контра. Остави го сега, не го барај ... Ако сака да продолжите ќе те побара. Не значи дека ко што рекоа другите те мести за да ти потегнеш прекин.

9. kika.dragan

kika.dragan Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    148
    Ви благодарам луѓе за советите.. инаку на прашањата дали студира? што сакам? дали сакам да го задржам? Тој не студира, работи во фирмата на татко му понекогаш.. т.е кога му е потребна помош на човекот. Јас сакам дабидам со него , сакам да го задржам...бидејки ништо не се случи конкретно за да дојде до ова што е.
    Да ли ви е познато тоа кога се допишуваш со некој, по некое време ќе се најдете, ќе поминувате време заедно, ќе уживате, ќе се смеете, ќе се „расправате“,ке споделувате добро и зло.... и тогаш одеднаш сето тоа исчезнува? Станува како ништо да не било?
    Е ова мене ми се случи.
    Некни му реков.. а зошто еднаш не ми кажеш дека не сакаш да бидеме повеке заедно? А тој еее како да не, тоа никогаш не ти го кажувам.. го цитирав. Му велам значи требало јас до сега да сватам дека не сакаш да сме заедно, без да те прашувам.. тој... ти како да сакаш да ми кажеш нешто? и пак го врти муабетот за јас да излезам крива.. но веќе не му пишувам.. мораме уште еднаш да се видиме бидејки имам нешто кај него што мора да ми го најде и да му го даде.. е тогаш не знам што ке биде.. благодарам уште еднаш.. :* :* ;)

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Не се согласувам, може не сакате да признаете.

А богами богатите фраери прават поголеми драми отколку претстави без публика.

11. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.848
    Допаѓања:
    15.732
    Едно прашање....еден мој симпатија гледам еден ден на фб почнал да ги поздравува своите другари со слики од женски со големи гради,такви некои провокативни,безобразни и му пишал вака..zena ti me pokani na grav so kolbasi :)))prijatel zenskati me bocka na facebook non stop i mi vika deka sum bil ubav.... k*rviste skapano....потоа објавува се некои жешки женски во некакви пози,лезбејки....кога излеговме ми се опиша демек тој е голем шармер и дека сите трчале по него,па демек сакал со цел град да спие,ќе се женел на 40 години,демек имал убави шанси порано кај некое девојче па сега се каел...инаку пие многу,ама нема лош карактер..навистина ми помогна кога ми беше најтешко,седевме в парк ме ислусшуваше ко ќе зборувам,се слушавме на моб дур бев ск ( здравствени проблеми)...јас му објаснив само тој не сфаќа..или ќе не биди нас значи да бидеме заедно или не....нз дали е до мене нешто,јас ли сум глупава??Што тип на машко е и дали би можела да се надевам за нешто повеќе од фриендс?

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Си даде самата одговор. Не е за тебе - мој совет.

13. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Ме интересира што е тоа кај вас што ве тера да ја преварите вашата девојка? Сведок сум на повеќе такви случки некој што е во долга врска да се пушта на други или да оди истовремено со друга и да има тајна врска.

14. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Билдање на его,
    Правење шизик пред другари
    Монотона му е врската
    Не ги почитува женските
    Искомплескиран
    Врската некако ко да му се оладува.
    Сакаат со што повеќе женски да идат, пошто животот е краток и сакаат да го искористат максимално.
    Недозреани.
    Женкари
    Пичкици во душа.

На fallenangel, Decapitated.Hanna, SnowWhite8 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. stojanovskata

stojanovskata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    121
    Сакам да ве прашам машки,што ви значи тоа кога довикувате некој девојка кога поминува на пример со чкссс,еее,свиркате па дури и по нејзиното име????

16. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481

Некултура,ете тоа значи..
    Чксс?!Мислам... |(

На Daydream му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kiki101

kiki101 Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    4
    Цел ден се обидувам да го сватам "дечко ми " или нз веќе како да го наречам.
    Во врска сме веќе 3 години,тој оди на раб а јас сум студентка.Во последно време се караме околу изл мене ми се шета а тој никако неможи време да најди, го свакам дека е зафатен на раб оди со смени и е без слободен ден,ама пак си викам па можи да оддели малце време, ко ке е договорен со другари или од партија си зема и слободен ден а за мене ништо.
    Сношти се скаравме и ми вика да паузираме малце да оладиме, и јас прифатив (и онака немав друга опција) и му викам сега сигурно ќе ти биди убаво, и вика дека немало да му е убо ама барем малце немало да се нервира и под депресија бил оти на секое сум му викала ајде да изл, само за мене немаш време, како можеше сега нз што.... и ми вика дека и тој несакал но јас сум го натерала на тоа :@
    И дали ке сме се смириле и кога од мене зависело а не од него, е како од него кога тој сака да биди слободен, демек кога јас ќе сум почнела да го свакам него оти е ств зафатен и неможел да се ОТЕПА е тогаш дури ке се смириме, а како тој ќе знај јас кога ќе почнам и дали воопшто некогаш ќе го сватам.
    Му викам знам што ти значи ова сакаш да ми раскиниш ама незнајш како и не сакаш да ме повредиш и затоа ми викаш дека сакаш да се одмориме малце. но го одбива тоа вика дека не сакал да сме се разделеле но вака веќе неможел да поднеси, а демек и него не му било сведно ама морал ова да го напрај, и демек сепак ке се јавувал и ова не значело дека ке изл тој со друга, туку сакал да се одмори малце, и ке излегвал тој кога ќе имал време беЗ нервози!
    И ајде што сака и самиот мислам дека не знај, демек немало да ме заборај а бе ајде....
    Се уште ли ме сака или не , нз дали ова добро ќе ни дојди или пак значи крај, ваше мислење ? А го сакам премн и несакам да го загубам ;(

18. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Па ако продолжиш така да го давиш и напнуваш нон стоп да излегувате да шетате, нема да се помирите, тоа сигурно... Разбери дека тој работи и е уморен кога ќе дојде од работа, сака да одмори малку а не да се шета таму- ваму. Те разбирам и тебе дека не ти се седи дома, но најдете некаков компромис. ;)

19. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Па не го гњави. Остави го да диши малце. Ако е изморен, оди кај него дома и седете заедно, па и спи кај него. Или он нека дојде кај тебе и нека спие. Незнам како толку ти се излаѓа. Ако па неможе да најде време и е преморен, искочи со другарки, или иди кај него и седете. Што мора он да искача кога ќе му се спие, ќе биде намрштен и тапа ќе си помине вечерта.

20. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    883
    Kiki 101 Ова е многу чест проблем во врските, тебе нормално дека ќе ти се излегува а он си има обврски....од мене совет ти е да почнеш повеќе со другарки да излегуваш а со него да се гледаш кај него дома или кога ќе е слободен он, за викенд сигурно има еден ден слободен