1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Во право си потполно но кај помладите сакам да кажам е така-добро што се вика уште сме дечишта и несозреани доволно, на 22-23 друкше ќе размислуваме, нели.. но сепак јас не би можела да ја разберам причината за раскинувањето после 5 години совршена врска ко што кажа феминката
    дали можеби се работи за ту мач совршено за да биде реално?? :?: - не го кажувам ова за да ја повредам или навредам феминката и однапред се извинувам, чисто онака бидејќи спомна дека ни на 5 мин не се скарале за тие 5 години, дали можеби се работи за монотоност или што ја знам ... :?:

2. Schmetterling4

Schmetterling4 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    51
    Не сум навредена, бидејќи после тоа што го доживеав мислам дека не постои нешто што би ме повредило повеќе.Напротив колку и да се болни сакам да слушнам други мислења, бидејќи јас мислам дека го изгубив разумот во сето ова.Ништо нема смисла.И да и јас помислив на тоа дека можеби да се каравме ќе траевме подолго, бидејќи стварно ми е криво познавам многу двојки кои што се вика секој втор ден се караат и сеуште се заедно а јас и он што стварно се беше совршено не сме заедно.А за монотоност не верувам дека е тоа.Секогаш имаше нешто ново, нешто што не сме го правеле некаде на ново место да искочиме......После сето ова иако не верувам во маѓии ,ќе почнам да мислам дека некој му има направено нешто.Реков губам памет јас. :doh:

3. maravillosa

maravillosa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    146
    А што ако ми е толку многу лут што нема да ми врати на поздравот? Всушност од тоа се плашам :/

4. stojanovskata

stojanovskata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    121
    Ако може некое мислење/совет од машкиве на форумов за ситуацијава :)
    Значи вака се шмекате со некое деовјче по школо(средно),девојчето решава д анапраи некој прв чекор па вие и да дознаете некако дека ве свиѓа али не сте 100% сигурни...послем тоа се дешаваат многу лоши работи ,она по грешка објавуав слика со вас двајца на фб сечена во срце и ја брише во истиот момент,вие и праќате порака во која и викате дека е луда и дека ја замолувате да ја избрише,она ви објаснува дек ан ебило за неа туку да заебава некоја друга,и нормално сликате ја избришала во истиот момент коа ја објавила...Така завршувате прво полугодие...Послем 20 дена почнуватепак у школо и тотално се мењава ситуација....Веќе од вториот ден почнувате да довикувате по неа со чкс па и по има за да се сврти да ве види,преку тоа што се упикувате во неа толку блиску што ако она се свртела ќе се смувавте за коа ќе одте едни позади друѓи вие со другарви овој разговор да го водите..(не слушам што збори дотичниот)
    х-(нешто во смилса сакам да знам..)
    др. ви-па прашај
    х-
    др. ви-па кој сакаш да праша
    х-
    др.ви-сакаш јас да прашам сеа
    х- не
    Послем некој ден во автобус идете заедно што вие почнувате од неодредена причина веќе да не идете по патот по кој до сега сте иделе туку по тој кај што оди деовјката,во автобус цело време слушате што збори она...Имам три прашања!Прво-што би требало да направи девојката за да соберете храброст даја прашате/пријдете.Второ-како би требала јас сега да се понашам послем све ова да го игнорирам или д аму дадам некој надеж.Трето се заебава или па сега осеќа нешто? :!: :?: :$

5. miljana1991

miljana1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    6
    Здраво. И мене ми треба машки совет.
    Ќе се бидам накратко да ја објаснам мојава ситуација се надевам ке ме сфатите. Со типов се гледам 2 години, не го имаме дефинирано нашиов статус. Типов е многу незаинтересиран и лабилен во односов со мене. проблемот кај нас е во тоа што јас скоро секогаш му се јавувам прва, него многу ретко да му текне да ме слушне, да биде тој иницијатор да одиме на кафе, на прошетки и сл. Значи ние заедно сме само ко че се празници, ко че слават нешто домаму или кај негви блиски, за излегување во викенди по дискотеки, оденње на пикник со друштво..... Ме има запознато со неговите дома и со сите негови роднини, со сите другари, сите мислат дека ние сме во врска, а далеку е од тоа, нејсе! Значи неможам вопшто да почуствувам љубов и нежност од него бидејќи ние сами не сме скоро никогаш, а и кога сме со други постојано сме еден до друг а немаме некоја блискост. Не знам дали ме сфаќате, дури и јас самата неможам да го сфатам нашиов однос. Некако ние сме заедно само за пред другите, и пред други многу љубомора покажува, а од друга страна имам целосна слобода да излегувам со другарки кадешто сакам без никаква контрола да ми води, и што сакам да правам :С Ко ќе се прави собиранки со другарите секогаш им вика да ме викаат, никако тој сам да ми се јави и да ми рече, а без мене се неможе.... чудно е! Некогаш кога ќе е нервозен и ќе му зборуваат за мене вика другарка ми е, некогаш вика таа ми е се во животов, само нејзе и верувам.... многу нејасно! Сакам да ми дадете совет како да му објаснам дека веќе вака неможе, дека ова цела ситуација мене ми смета, и дека конечно сакам да го дефинираме нашиов однос! Се надевам ќе ми помогнете и ќе ми дадете совет, ако ме сфативте :^)

6. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    Епа и за плашење е. Заслужено ќе ти биде. Што те коштало со време да му кажеш здраво? :^) Како и да е, ништо не губиш. Ионака немате муабет, не може да биде полошо. Јас се согласувам со Nausicaa, барем ќе знаеш на што си после. Или ќе продолжете со муабет или ќе остане на ова сега. Друго чаре нема..ако не му кажеш здраво ти, онда нема ни тој и можеш комотно да си бараш начин да си го заборавиш (а штета ќе биде да е така зашо како што прочитав има можност за дружење и симпатии)

На maravillosa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    723
    Worst case scenario: Дечкото е геј и нема абер да ти искаже љубов или конечно да те залапа и да те одведе во кревет. Имало ли некогаш страствена ноќ меѓу тебе и него? Барем кисче некое? :D

Помалку лошо сценарио: Дечкото е примутав & срамежлив и смета дека вечно ќе си слободна, а за среќа ти немаш друг пошто очигледно е дека го сакаш него, ама викаш само за празници и поважни денови од годината сте заедно и секогаш ти си иницијатор(ка) на сите видувања. Можно е да не знае како да ти искаже љубов. Биди ти прва која ќе започне муабет на таа тема што се плашиш и чекаш само.

Трета опција (одиме накај реалноста малку): Едноставно можно е тој момак да е се уште емоционално и сексуално незрел па да не му е толко мерак за девојки. Алтернативно, може и да не го привлекуваш или интересираш во моментов од било која причина. Ти не се опиша себеси, ама ајде ќе претпоставам дека си згодна и секси до одреден степен. :) Не биди како многу девојки да чекаат, кога за се превземаш иницијатива, земи и за љубовта иницијатива и разбуди ја машкоста во овој потенцијален геј. :D

Четврта опција (исто така реална): Можно е да стварно он те гледа како другарка и се плаши ако ти покаже љубов или сексуална привлечност дека ти веќе нема да го гледаш и цениш со исти очи и затоа си седи мирен. Ама чим викаш дека не се гледате многу често и секогаш ти си таа што прва ќе му се јави, не знам дали е ова вака. Едноставно разговарајте. Наметни му тема љубов и преиспитај го дали има друга што му се свиѓа.

За крај маестро PussyHunter ќе констатира: Ако навистина покажува љубомора во некои моменти како што тврдиш, тогаш гарант си му мила и нежна при срце и душа, само не знам зашто е плачипи*ка и тоа не знае да ти го каже директно него секогаш мора преку другари да те вика. Како да се плаши од љубовно соочување со тебе и исходот од тоа.

8. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Немаш што да изгубиш, ако ти врати-супер, ако не -тераш понатаму :)

9. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Не во смисла дека треба се караш сега цело време-понекогаш и тоа ја расипува врската.Викаш и немало монотоност хмм.. Искрено стварно не можам да ја разберам причината за прекинување. Но можеби и е страв од сериозна врска.. Машките секогаш се плашат од сериозна врска на млади години бидејќи сакаат да испробаат повеќе, да се докажат какви фраерчишта се и како што спомна можеби е под влијание на другарите, но не е мал за да биде под нивно влијание-треба веќе да е оформена личност со цврст карактер и сопствени ставови. Мојов има 17 и другарите му се влечкаат со повеќе девојки и се журкаат а он е со мене 1 година па не паѓа под нивно влијание (Дај Боже така да продолжи ).. Стварно не можам да сфатам.. а тоа дека не те сака не верувам од причина што ако не те сака нема да биде со тебе толку време и башка најлудиот период од животот да го помине само со една..

Машки ај бе јавете се на анализа на дечково :D

10. divina15

divina15 Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Обиди се со FaceBook....пиши му пробај да контактираш :!:

11. miljana1991

miljana1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    6

Фала многу на мислењето. Значи да е срамежлив не е воопшто, напротив многу отворен и комуникативен, посебно кога се во прашање девојки, ама е некако ограничен. Како што ми имаат кажувано и другарите недостапен е за љубов. Имал предходна врска 7 години и после неа бил таков скептик кон сите девојки, ги гледа како расипани. Сите мислат дека со мене е променет, дека има доверба во мене, дека многу ме почитува и секогаш кога ќе ме спомнувал било било добра конотација, само што се плашел дан ме повреде и дури добро не си го средел животот не сакал да ми вети ништо. Јас прво мислев дека се гледа со други, бев и сигурна но нема др во неговиот живот. премногу испитував во овие 2 г и ништо не пронајдов, а за една девојка се сомневав на почетокот и му реков ми кажа дека еднаш само излегол и никогаш повеќе. Нормално јас не вервував дека мојт некој туку така толку искрено да кажи и преку другарките нејзини дознав дека навистина било така, дека таа го барала после тоа ама ја откачил. Стварно многу е нејасен типов. Знае во пијанство да ми рече ти не смееш да фатиш друг, да ме изневериш ова ќе ти направам она ќе ти направам... Не знам како да направам муабет, кои зборови да ги одберам да да ме разбере што сакам да му кажам. :(

12. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    А машко би излажало дека не е во врска со некоја? Под лажење не се подразбира на една личност туку на сите, па дури и неговите најдобри другари.

А и ако лаже зошто го прави тоа? Што сака да постигне со тоа?

13. misel23

misel23 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    10
    мене нешто ептен ме занима морам да прашам се надевам вие машкиве искрено ке одговорите како гледате на тоа женско кое смета дека само еден треба да има во животов и толку значи зборам и во поглед на врска еден и единствен врска со него и после брак?

На Saricko му/ѝ се допаѓа ова.
  14. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Иако сум женско, ќе пишам неможе генерален одговор да ти даде на ова прашање машко. Кај секого е индивидуално, различно.

15. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Женско ќе смени многу машки пред да дојде оној вистинскиот. Кога гледаш од страна, никој не останал со некој/а и да мисли ќе биде прв и последен. И малце е морничаво така некое женско да гледа и да мисли.Многу работи ќе се десат со избраниот, за да на крај види дека не е тој со кој би била, и да биде еден и едниствен/ Вакви работи само на Филм, во вистински живот, е реткост, па дури и невозможно.

А зашто да се гледало и мисли така? Демек, тој еден и едниствен, е ангел, без грешки? Треба човек, многу да помине со некој па да види дали е за него/неа.

На почеток на врска, сите прават така, леле овој е за мене, не го менувам, ти си ми еден и единствен. Па дури ќе почне да се збори за брак :envy: Но кога ќе добиеш заушка, после ќе се чуди што те нашло.

16. Loly77

Loly77 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    113
    Ова се случува многу често душо, сум го приметила кај многу машки и тие не заслужуваат ни трошка почит од нас.
    И мене не ми беше јасно зошто наместо да се гордее со тоа што има девојка, наместо да се пофали и да ја покаже на сите, тој ја крие и лаже дека е слободен.
    Најчесто е поради тоа што сака да го сметаат за слободен па да може да си флертува и со други. Да може да ја изневери и никој да не разбере. Или пак можеби таа што ја крие е таа со која што изневерува |(
    А во еден случај, верувале или не, дечкото се плашеше што ќе кажеле другите, демек ќе го озборувале сега дека има женска... :fubar: Е добро де, па што? За таквите само клоците и нека стојат што подалеку...

На Jenniffer му/ѝ се допаѓа ова.
  17. misel23

misel23 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    10

Во моево окружување има па многу примери вакви... ме интересира како гледате на нив? зошто искрено понекогаш ми врие во мене кога ке почнат да преповедаат како они само со еден како они никогаш се немале смувано и дека на тоа гледаат како нешто одвратно и неразбирливо и со тој филм дека машкото е во ред да имал пред тоа некого но женското во ниеден случај |(

18. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Језиво ми е мана така. Не викам женско ајде да пројде со пола град. И јас понекад ќе слушнам кога ќе речат, ако сака да биде со мене, не треба да биде со никој друг пред мене. Мислам Стварно. Како може тоа така? Ниту те знае, ниту си имал нешто со неа пред тоа, ни па другари сте биле. Сте се запознале некако,или ве запознале сеедно. Ама некој така да каже, нејќам да бидам со неа, пошто не и прв.

Како гледаме? Па малце морничаво ми е мене.

19. misel23

misel23 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    10

затоа прашав како машки гледаат на тоа... јас пишав муабетот што ми го прават женскиве као само еден и тој е еден и единствен за цел живот мислам не ме разбра или да кажа дека ти е морничаво или што ги сметате за светици и копнеете за таква? инаку многу нормално не викам јас дека треба да пројде што ке и се најде...

20. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Код:

затоа прашав како машки гледаат на тоа... јас пишав муабетот што ми го прават женскиве као само еден и тој е еден и единствен за цел живот мислам не ме разбра или да кажа дека ти е морничаво или што ги сметате за светици и копнеете за таква? инаку многу нормално не викам јас дека треба да пројде што ке и се најде...
    Дефинитивно не копнееме за таква, мислам за мене си зборам, но има многу што ќе ја гледаат за малце лудна така. Доколку стапиш во врска со некој, остај времето да тече, не да се прави планови за да бидете цел живот заедно, да биде само тој во нејзин живот. На крај, женското ќе биде повредени, ако евентуално нешто се деси со тек на време. И што после? Нема дечко да фати?

На Saricko му/ѝ се допаѓа ова.