Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Но, да пишуваш на кирилица.
    Welcome 8)

2. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Од секогаш ме интересирало дали е вистина она шти го викаат дека машко сака многу повеке и поискрено од девоjка? :)

На Oki777 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Машкиве некако многу активни со одоварање :lol:
    Мислам дека можеш да бидеш уште малку трпелива, фала богу не губиш ништо само можеш да добиеш, нормално се додека не ти се појави некоја нова симпатија
    Ако толку вреди за чекање момаков, јбг, почекај си или па навали му ти, побарај го речи му као демек .... кафето многу убаво :D
    Некако сега времињава ми се сменети жениве како да мораме да бидеме поажурни кога сакаме да го имаме некого

На huston и feminium им се допаѓа ова.
  4. mixaelka12

mixaelka12 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    16
    Здраво.Веќе подолго време се знаеме и се имаме видено 5 пати,но проблем е што секогаш сака да се гледаме тајно..и ме бара само кога му е здодевно.ПОЗЗ

5. Ergen31

Ergen31 Нов член

Се зачлени на:
    21 февруари 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    te koristi samo z svoi celi ne misli da ima vrska so tebe
    baraj si drug decko ne gubi vreme so nego

На mixaelka12 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Strumfeta17

Strumfeta17 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2013
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    132
    А, кој може да ти одговори на ова, кога никој не бил и машко и женско за да ти каже кој повеќе сака. Нема единица мерка со која се мери сакањето, тоа е субјективно чувство кое многу често може да биде погрешно. Може да си мислиш дека си ти таа која најмногу сака а всушност да си нај бесчувствителното суштество, исто како што сите за себе мислиме дека сме најдобри и дека само другите се лоши и злобни а ние сме ангелчиња.

На Name му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Во ред,фала богу дека неможе конкретно да се одговори прашанjево,ме интересираше само од машка перспектива зошто се повекjе слушам девоjки кои се согласуваат со ова.

8. haska1

haska1 Нов член

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Ке ве молам за совет од машка страна имам 1 проблем што неми дава мир, веке скоро месец дена мисе допага 1 дечко тој мие колега од работа. Тој е доста привлечен и има убаво однесување, превише ме привлекува а тој ме гледа само како колешка незнае што осекам спрема него, и се однесува ладно со мене и редовно ми помага во работата. А јас случајно го најдов на фб и дознав дека има девојка со која е 5 години во врска и се осекав многу разочарано но и покрај се јас сеуште мислам на него неми излегува од мисливе, кога кемисе приближи осекам срцево побрзо ми чука на моменти посакувам даму признаам што осекам ама разумот неми дозволува се плашам од неговата реакција а и ме убива помислата дека има девојка ама неможам веке даги контролирам чуствава посилни се се плажам дека ке му признаам и кеси го расипам професионалниот однос дека после секе зафркнам. Ве молам за совет помагајтее

9. miljana1991

miljana1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    6
    Ми треба машки совет. Епа вака: бев во „врска“ некаде 1 година, мислев дека неможам без него од толку што бев опесната и постојјано бев јас одржувач на нашата врска, без тој воопшто да се труди. Конечно можам да речам дека ја преминав таа бариера во мојов мозок и сфатив дека не е тој единствено машко. За тоа да го сфатам ми помогна едно ново пријателство на фб. Сосема случајно почнав да пишувам со едно дете на фб, и не знам како толку успеа да ми повлијае во моите размислувања и толку многу да ме промени. Значи пишувавме една недела постојано, за се и сешто. Му дадов до знаење дека сум скоро излезена од врска и дека сум многу повредена и дека не размислувам сега засега повторно да бидам со некој. Ми кажа дека и кај него била случна ситуацијата, и дека му одговара вака да си бидеме другари и да си ги кажуваме маките. Не знам од каде но тој дознал кој е мојот бивши и испадна дека всушност се другари, но бидејќи живееем во различни градови не ни знаел за нас.... Тогаш ми рече дека веќе неможе да пишува со мене, бидејќи бившиот мој му бил другар и би се чувствувал мизерно да го прави тоа. јас инстистирав да пишиме бидејчи пред се ние бевме другари, иако тој постојано ми давше комплименти и ми се додворуваше, но мене ми годеше тоа... Сакам да ми дадете совет како да ја продолжам комуникацијава, тој се изјасна дека се трга настрана и дека не сака да се меша меѓу нас. Но јас сакам да си продолжи се како што си беше досега, ми требаат неговите совети и неговата подршка. Ве молам за советче како да постапам и што да направам. Фала однапред

10. Lilith13

Lilith13 Нов член

Се зачлени на:
    26 февруари 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Ова летово ми се деси и некако ми остана необјаснето.
    Машки, со типов значи бевме пријатели онака и се смувавме лани зимски распуст 2-3 пати и дека живеам во друг град прекинавме. И негде за први мај коа ни се споија празнициве едно 10 дена и бев таму и пак се смиривме. Се гледавме секој викенд на само али коа почна летен распуст искачавме нонстоп али со другари. Значи типов пред распуст секој викенд да се видиме да се видиме, коа дојдов за распуст коа бев овде цело време ни трага ни глас.. И он не ми пишуваше ја нејќев прва и една вечер ми скурчи и го прашав и ми рече дека би било подобро да прекинеме. И океј останавме другари и до ден денес искачаме заедно викенди, али нејасното беше зашо коа си идев викенди нонстоп прва прилика да се видиме идевме, коа дојдов на подолг период го снема? :?:

11. mixaelka12

mixaelka12 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    16
    Ги почитуваммммммм твоите чувства, ама тој има девојка веќе 5 години. А 5 години не се малку. Арно велиш дека ако му признаеш ќе си го расипеш професионалниот однос, затоа внимавај. Обиди се да ги потиснеш своите чувства кон него и обиди се со сингл момче. Поздрав :)

12. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    Дали поради гордоста би дозволиле да ја изгубите саканата личност ?
    И зошто на машките им е толку тешко да се извинат ?

13. SM12

SM12 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2013
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    46
    Тоа така е кажано бидејќи машките кога ќе се заљубат, заљубени се. Кога ќе најдат некоја што стварно им значи и ќе ја засакаат целосно се посветуваат на неа. За разлика од нив, ние женските на секој трет што ќе се "попалиме" што ќе ни се засвиѓа ептен, па ќе станеме опсесивни со него мислиме, и велиме дека сме заљубени, што нема врска. Само привремена привлечност. Различно ја интерпретираме заљубеноста. И машко и женско можат подеднакво да сакаат. :)

На Bunny2 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Не би рекол дека заради гордоста би дозволиле да изгубиме некоја што навистина сакаме.
    Пошто понекогаш кога кажуваме извини, некој нема да ни поверува дека навистина се извинуваме. Или, на некој/а ќе му изгледа како папучар или слабак машко да каже извини. А има и некој што викаат и што навистина сакаат да се извинат. Се зависи за што да се извинат, или зависи колку ја сакаат личноста. :)

На srcence1607 и crazylady им се допаѓа ова.
  15. female.3

female.3 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    37
    Ме интересира што машките мислат кога девојка која ја сакаат се бакнува со отворени очи? Не секогаш, но често? Мојов ми се налути поради тоа, не му било пријатно кога сум се бакнувала така???

16. rebekar

rebekar Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    26
    Се надевам дека некој од момците ќе ми помогне.

Вака, со еден дечко се познавам веќе некое време со кој во последно време се движиме во иста околина. Стоиме супер, имаме доста теми за разговор и до сега сме имале коректен однос (што не значи дека сега го немаме). Меѓутоа во последно време приметувам дека поинаку се однесува. И претходно беше љубезен и фин со мене, но сега е уште повеќе. Пред некој ден кога бевме излезени ја користеше секоја прилика за да биде до мене, ми даде неколку комплименти пред се за тоа каква личност сум итн. Исто така падна муабет во друштвото зошто он нема девојка/муваторка и спомна дека уште немало некоја што ќе ги задоволи неговите емоционални потреби (а не само физичките/сексуалните). Морам да споменам и дека во текот на вечерта се смува со една типка (мислам дека и претходно се имаат мувано) а горенаведеното го кажа откако таа си замина.
    Не знам што би требало неговото однесување кон мене да значи. Искрено јас го гледам само како другар а се надевам дека и он така гледа на мене. Ме интересира и што мислите за целата ситуација.

Ви благодарам :)

17. kolethemen

kolethemen Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Не заслужвате ништо, цел женски род сте за корист, се трудите да го добиете недостижното и кога ќе ви успее не ви е интересно и го отфрлате, не знајте да цените, не знајте шо сакате, гледате да искористите што повеќе, ко ке падните во очај тогаш го барате то шо го имавте за останете обезбедени, сега многу права имате добиено благодарение на денешниве безкичмењаци, прашање на време е кога ке се освестат

18. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    21.181
    Па што мајка бараш на женски форум ,мммммммм?
    Женомразец,истото ли мислење го имаш и за твоите мајка,сестра....?
    Срам да ти е,од името на сите феминки и од името на цел женски род.Толку имам да кажам,со такви како тебе не вреди да се зборува.

19. kolethemen

kolethemen Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    боли вистината знам, ова го кажвам од лично искуство не се туѓи муабети, всушност се потврди тоа што го кажуваја во народните приказни има еден куп поуки за жените, тие што ги мислиш најмирни тие се најпревртливи, и да те корегирам ај кажи немате тема сите мажи се исти, генерализирате вака така, овај изневерил некоја па сите биле дегени, па шо куро бараш со алфа мажјак, што не излезиш со некој мирен, ама не тој досаден изгледал немало драма кај него не бил доволно проблематичен, епа тогаш не плачи бе кучко оти бил неверен, а да појасниме најверојатно и тој бил нерд во некоја порана фаза ама животот му приредил искуство со поука можеби и него го излажале, изневериле и слично, ова наведвам пример, а тоа зошто го пишав предходниот пост е од повеќе мои сведоштва, и која ке признае која не тоа што го пишав е чиста вистина, вие женските не сте за фалење, секоја чест на исклучоци ако воопшто ги има

20. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    21.181
    Од ова што го пишуваш гледам само дека си тип полн со фрустрации, и како што кажав женомразец.
    Многу ти фала на анализата верувам дека сега ти е многу полесно кога својот гнев го истураш и лечиш комплекси на нас-жените.
    И од кај знаеш ти дали јас се пронаоѓам во тие твои " кучки " или не?
    Стварно не разбирам,зошто ако ти сметаат жените дремеш на фемина,читаш што пишуваат и се обидуваш да дадеш детална анализа која воедно е генерална за сите?Попаметна работа немаш или планираш како од твоите М.Н приказни да пишуваш книга за женските ѓаволштини и итроштини па тука собираш материјал? :lol: