Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. AudreyHepburn

AudreyHepburn Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    15
    што кога двајцата имаат различна дефиниција за несериозност? Со оглед на тоа што се 4-5 години разлика и она е девица, мислам дека знаеш за какви две дефиниции зборам. Дали да му каже или да остаи до кај тече работата или не знаммм .. И што како машко мислиш за тие несериозни врски?

2. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    429
    некое машко слободно да ми пише лп.. многу е битно :)

3. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    723
    По тоа што кога е со мене во 1-на-1 комуникација почнува да ја фаќа косата и да прави крукчиња со прстите = знак за симпатии. :) Погледот, очите, усните, се кажуваат. Не ми е проблем да препознаам која типка што сака од мене и како го сака тоа, па во екстремни случаи и поза да предвидам. :lol:

Назад на твоето прашање, покажи му дека го свиѓаш, а не да му кажеш. ;) А како е тоа е клучниот дел. Нема генерално правило. Се зависи од ситуацијата.

4. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Генерално машките се многу глупи да сфатат кога девојче е заинтересирано за нив. Затоа, ако некој ти се свиѓа, обиди се со нешто кое не може да го сфати поинаку, нешто од типот на „одиш до него го залапуваш и му викаш ми се свиѓаш“... иако и ова може да не биде најсигурен знак, ама вреди да пробаш. :P

На Marossa и Hipica им се допаѓа ова.
  5. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681
    Имам некое прашанје и можеби ќе ми треба некое советче, но не сакам овде да одолговлекувам. Ако има некое расположено машко да ми пише лп. :)

6. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    576
    Добро за што служи темава ако секоја втора бара совет во лп? :^)

Мислам глупаво станува веќе, се полни темата со оффтопици.

На Marossa и Hipica им се допаѓа ова.
  7. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681
    Затоа што сакам да разговарам, а да знам дека разговорот нема да го чита секој гостин или член на фемина кој ќе ја прилиста темата.

На Elena69221 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Ајде некој момак нека ми пиши лп ми треба совет.

На veren му/ѝ се допаѓа ова.
  9. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    723
    Сакаат да остварат контакт со брилијантни момци на форумов. :lol: (Не)намерно (не) алудирам на себе. :D Нормално има и други дечки што можат да дадат совет. Можеби па феминките сакаат тет-а-тет совет т.е. во "4 очи" т.е. во пораки. :D За мене не игра никаква улога тоа професионално пристапувам кон секој совет и брилирам. :) И секако не пишувам на секоја што бара совет пошто немам толку време. Која феминка ја има таа среќа ќе добие екстра совет од мене totally free of charge. :)

10. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Добро а како да сфати дека го свиѓам?
    Веќе четири дена се гледаме низ ходници, се шмекаме, кога и да поминам дирекно во очи ме гледа, ме додаде на фб за пријател, ми става лајкови а и јас на него.. и уште ништо.
    Мислам веќе е јасно.
    Дури и другарки приметија, а на никоја не кажав. |(

Што не превземе прв чекор? Уште колку да чекам?
    Кој знае, можеби се плаше да го одбијам. :?:

11. LadyNitro

LadyNitro Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    31
    А ти да му се приближиш? Дај му до знаење дека си заинтересирана и можда ќе се ослободи дечкото :D

12. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Напиши си на челото :geek:

На Decapitated.Hanna и Hipica им се допаѓа ова.
  13. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Moжеби е срамежливо детето,пријди му ти.Ако чекаш,нема да дочекаш :D Почни со некој лајт муабет и ќе видиш дали е заинтересиран.
    А машките не се многу паметни во тоа поле,можеби не знае дека го свиѓаш :D

14. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    5.452
    Џенифер ме врати назад во средношколските денови со постов. :wasntme:
    Имав и јас еден ваков, од првото гледање го засимпатишав, а немав поим дека и он мене, па најде заеднички да не запознаат, и гледања, шмекања, муабети , едно година дена!
    Сепак, ништо не се деси, иако се чудам како сме имале живци толку долго да се "боцкаме" и влечеме, ама срамежливоста кај 2та беше посилна од секоја симпатија и хемија.
    Јас сум таква каква сум и прв чекор немаше да иницирам, доволно кажуваа моите топења пред него, треперењето при секоја прегратка, сјајот во очите, желбата за комуникација и средби, па остсвив на него да превземе порадикални чекори, ама таа срамежливост постепено се помеша со доза на гордост и инает, и траеше траеше тоа. После времето и патиштата ни се разидоа, и искочивме губитници и 2та.
    Ако ти речам- времето ќе покаже ќе погрешам, зошто така викав и тогаш и после ми беше криво што "оставив" на времето и не се потрудив доволно за она што сум го сакала.
    Сепак, потруди се да се движите во исти друштва, дискотеки, кафичи, иницирај запознавање ако не се познавате лично, дозволи му да те запознава и освојува, биди своја.
    Сигурно ќе ти пријде отворено, а тогаш немој да бидеш како јас на времето и да мислиш дека не е момент и прилика, туку потруди се на соодветен начин да одговориш на неговите знаци или намери.
    Среќно!

На DELFIN-15 и Jenniffer им се допаѓа ова.
  15. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Нема да си напишам на чело. Прашав добро и побарав совет, не мора право вака..
    Ајде кажи сега дека немам смисла за хумор!

Сеедно, мислам дека и тој има приметено ама не е направил ништо сеуште.
    Во очекување сум.
    Ви благодарам на советите. :)

16. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    4.557
    ^^ почекај уште некој ден па пиши му на фб крај краева , почни некој општ муабет па ќе си видиш и самата како ќе се одвива ситуацијата

На Jenniffer му/ѝ се допаѓа ова.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Јас да ги прашам овие од спротивниот пол - машките.
    Што е толку тешко на една порака да одговорите ( исклучете ги можностите за обврски и слично ). На пример да пишете "неможам, не сакам итн."?

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  18. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Не сум машко но еве ќе искоментирам. Се е само изговор (демек обврски, немање време итн). Секогаш може да се најде време и тоа 10 секунди за да се одговори на порака, но прашањето е дали сакаат да вратат на пораки?? Хмм иако и мене ми делува нелогично, можеби и тоа ќе испадне на крај покрај толку изговори од нивна страна.
    Ајде машки, активирајте се малце. :D

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Јас мислам дека сакаат ама само кога они сакаат, а ние кога сакаме нема. Глупо е така, треба да почнеш да ја играш нивната игра кога ќе видиш.

20. omg92

omg92 Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    584
    Не се сите машки исти. Мислам можи во моментот ете да неможи стварно.. Ми се има десено да неможам да вратам на порака пошто бев на работа... Мислам ако сака да врати ќе врати...Некој не се замара па ич. Јас лично гледам во најбрз можен рок да вратам, а пак цимеров мој гледа во најбрз можен рок да ја одкачи :D