Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. EleonoraLovato

EleonoraLovato Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    676
    Beshe dechkoto vo Milenium, predtoa bifshata mu pisala dali ke ide i on rekol da, i ona mu rekla da i se javi koga ke stigne tamu.On i se javil, se pozdravile i sedele zaedno, i celo vreme bile blisku.Ova on mi go kazha i mi rece deka samo toa bilo i nemalo potreba da pravam filmchinja.Sto mislite?

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Па јас искрено ќе му заблагодарам на искреноста и што ми кажал така, и ќе си станам полека фино ќе се тргнам на страна. Ако ме сака ќе ме побара до изутрина, ако не тоа е тоа.
    Немој да си правиш филмчиња ти рекол, ма немој да ме јебеш бреее, он со бившата а ти дома ќе си седиш.
    Си имам јас гордост не би прогледала низ прсти така лесно.

3. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681

Што има да и се јавува на бившата и да биде блиску до неа ? Зарем не е со тебе во врска ? Значи таа не му е потребна така ? Ама изгледа дечкото други планови си има. Батали го не ти е потребен таков.

4. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Зошто он како прво и вратил на пораката? И зашто воопшто седеле еден до друг?
    Да не те плашам, али треба да си направиш филмчиња. Разговарај со него, биди среќна што бил искрен со тебе, но мислам дека тука има нешто повеќе што не ти кажува.

5. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    :D добар е :P ..според искрениов муабет што ти го свртел,убеден е во самиот себе дека пола треба да му се прашта :P де бре Eлеонора па и ти што си чудна што цела вечер поминале заедно :$
    без режисери,нема да има филмчиња :D така да му кажеш на твојот :emo:

6. HoneyAxl

HoneyAxl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    151
    Се смувавме вчера и ми беше мноогу убаво :D
    Но,нема нешто големо меѓу нас само ми се допаѓа и јас на него,ништо не си зборевме те сакам,само она свинче,прасе,дебела и тоа :lol:
    Мислев така се додека не се разбудив денес,опсесија ми стана,24 саати дневно мислам дали сака да се муваме уште еднаш дали не,дали му бев само за еднаш или не.. :?:
    Единствено со него се чувствував така,постар е од мене 2 години,не ми смета тоа ич :x
    Му реков наредна сабота ке се видиме,а вака на фејсбук не зборуваме,ни на тел..И он ми се насмеа и ме гушна и ме испрати до дома.. :inlove:
    Е сега бидејќи имам огроомен понос и многу сум срамежлива отпрвин со него,а после си се опуштам,незнам што да правам кога ке се сретнеме.. :doh:
    ии да денеска си мислев дека сум сонувала ми беше онака невистинито,али гледам сите слушнале дека сме се мувале :envy:
    помош,совеет молам дали му се допаѓам и ке потрае ова или? :)

7. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Па. Никој тука не знае дали му се свиѓаш, или не. Може да потрае а може и не. Остај малце да помине време. пиши му порака, на моб или фб, чисто онака.А може и да не му пишуваш. Види дали ќе те побара после мувањето.

8. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    Летото се запознав со едно момче, навистина ни одеше муабетот, имавме многу заеднички работи, имаше и погледи, цело лето по цел ден бевме заедно, :D дури и братучед му кој ми е добар другар примети... и другаркиве исто, иако јас негирав. Го аднав прва на фб, братучед му ми рече да го аднам пошо он бил многу срамежлив кога се работи за женски. Ме прифати, и од август цело време прв ми пишуваше, ( јас него ич :| ) општи муабети ( како си, што правиш, за фудбал зборевме :D итн.. ) и еднаш конечно собрав храброст му пишав прва и не ми врати, и после неколку дена он пак ми пиша, :) истово се случи 2 пати. Еве го сега почна да ми лајкнува слики кај што ме тагнувале другарки, а никако да ми пише. Незнам на што сум. :| Совет некој ? Што да правам ? :)

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Да ве прашам имам случка со една другарка.
    Се гледа со еден дечко и дечкото го нема буквално скоро 1 недела а пред тоа воопшто се гледаа секој втор ден. Не одговара на повици и пораки како би го толкувале ова?

10. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    Ме интересира машко размислување..
    Пред некој ден, еден колега ми се довери (односно случајно видов јас кај него и тој ми раскажа) дека пишувал со некоја девојка што ја знаел од порано но се преселила во друга држава и немаат нешто допирни точки но таа го кани да оди во нејзиниот град на некој саем за коли и овој и враќал нешто во стилот дека ќе оди ако нема обавези со факс и работа, а немало врска. Па после за некој повод да идат на некоја свирка пак му пишала и овој не ја игнорирал. Не си пишувале константно и многу често, онака еднаш на 2месеци можда и не многу. Да напоменам: колегата е во сериозна врска и вика дека не би ја изварал девојката со никоја ни па со оваа туку дека онака од култура враќал на оваа :^) А како што им го видов разговорот навистина оваа беше таа што му почнуваше муабет ама јас мислам дека муабетот беше малку наметлив.
    И сега деновиве си мислам, дали ова го прават мажите од досада или што е работата? Зошто земал да се договара овој со таа кога нема намера да го оствари тоа (или можда така мене ми кажа да ме смота)?

...Сето ова горе нема врска со мојов муабет, но ви го пишав како вовед на мојов мини проблем: Ми се мотаат мисли во глава да не случајно оној мојон вака си пишува со некоја? И деновиве не можам да престанам да мислам на тоа :worried: Дури се мислев да му речам да ми отвори фб да му прочитам ама мислам тоа би било претеризам зашо немам никаков повод да се сомневам во него и дефинитивно нема да барам да му читам разговори, ама ете, што да правам, паметот ми оди натака.... Ситуацијава ме заинтригира малку па ме интересира ваше размислување...Дали вие вака практикувате допишувања и што би значеле тие?

11. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.627
    Допаѓања:
    9.070
    Мадам A,иако чекаш машки одговор ,ќе одговорам.Машки кои не изневеруваат ептен се ретки,а дотичниот твој колега си прави бајрам на мозокот очигледно ја брка таа девојка,можеби да си замине од државата,можеби за пари ,можеби му е само за швалерај,но од чиста мира не е ;) .Сигурно тебе нема да ти каже,такви се машките се преправаат и знаат вешто да лажат.
    Тешко било кое машко да не пишува со други и ако да,мислам се препознава кои му се прави пријателки или другарки,во случај партнерката би знаела за нив.A ако крие често телефон или пристап до фејсбук ,со било какви изговори,очигледно би криел нешто,само пример дадов.
    И последно ќе кажам,технологијата зема се поголем замав а со тоа и полесен е пристапот до луѓето,така да не само машки,пишуваат и женски.Е сега којшто пишува и на кого,е релативна работа.

12. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Еве јас ќе ти одговорам од женска гледна точка.
    Моја колешка којашто е во сериозна врска, започна да си пишува на фејсбук со еден дечко.
    Типот ја свиѓаше, ама никогаш директно не и кажа.
    Ама сепак си пуштаа малце водичка и двата.

Девојкава никогаш не би го изневерила дечкото. Ја познавам лично , а и таа самата ми кажа.
    Не и беше ни неа јасно зошто има потреба да си пишува со некој друг. Со некој со којшто нема ни намера да биде заедно. Одговорот ни стана јасен подоцна.
    Всушност обично имаше желба тоа да го прави кога дечко и ја игнорираше или ќе се скараа за нешто. Подоцна ситуацијата се среди и сега веќе не го ни спомнува.

Мислам дека кога си во сериозна врска 2-3 години ти фали понекогаш онаа искра на флертување што сте ја имале на почеток. Оној момент на неизвесност кога не знаеш што ќе бидне.
    Така да мислам дека тоа што и одговорил на типката од странство и не е толку страшно, но се кладам дека доколку девојка му дознае би му се налутила.

Во секој случај не треба да се генерализира. Има машки што би изневериле, но има и толку женски.
    Тоа е прашање на личен став и карактер.

На Rose-tulip и Decapitated.Hanna им се допаѓа ова.
  13. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    фала на одговор девојки, ако чекам на маживе ништо не ќе биднеше :)
    Искрено не е ни моја работа тоа што го пишав, ама некако ме замисли целата ситуација. Баш онака не очекував дека колегава е таков тип што непотребно разменал два реда муабет со некоја и токму затоа ме интересираше како размислува машки памет. Јас немам фб, ама и кога имав не го сфаќав нешто сериозно. Сирот ми беше профилот и не го работев многу, затоа малку чудно ми е како се одвиваат работиве и не ми е сфатливо како луѓево целосно се префрлија на фб наместо да бркаат жени/мажи во живо :^) Жално. Баш во некоја тема (може да беше и оваа) се имаше дискутрано за штетното влијание на фб-от, а кога подобро ќе размислам, почест проблем е и неретко се среќава некоја девојка да се пожали.
    Не ми се свиѓа виртуелниот правец во кој оди реалноста... :?:

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    576
    Темава се претвори во Совети од ЖЕНСКА страна за сите девојки. :^)

Да не ги исплашивме со нешто воа маживе? :rofl: :rofl:

На missfortuna, Hipica и Madam-A им се допаѓа ова.
  15. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    723
    Зафатени сме ние мажите немаме време за совети. :lol:

Да не е другарка ти супституција за тебе? Нема врска како и да е може да се каже некое видување. Не го прават мажите тоа од досада, ако им пише друга девојка нормално дека ќе вратат на разговорот, што е тука страшно? Ако остане само на пишување, а не дојде до средба во живо немаш потреба од страв. Подобро е дечко ти да те “вара“ на интернет, отколку тоа да го прави во живо. Се додека е на интернет не се секирај. Во случајот на другарка ти очигледно таа девојка сакала да се дружи со дечкото што бил во сериозна врска и потенцијално да го смува па и некое сексче да падне. :D Како што гледаш ништо не дошло до тоа и поминало.
    Со сигурност и дечко ти порано пишувал нешто со друга девојка или сега може да пишува, ама може да е само пријателски разговор, не параноизирај. Фејсбук jе за љубавнике терен опасан. :) Не е фб поволна алатка за дејствија ван врска и бракот, подобри се алтернативни методи од типот непријавен скајп, email, нов телефонски број итн. према партнерот е тек тогаш ќе имаш што да се плашиш. Но, чисто заради мирна совест добро е периодично да му проверуваш фб и да бидеш сигурна дека нема никакви муабети со други девојки кои би ескалирале со средба во живо. Кој сака да направи нешто ќе направи не му треба фб, така што... се е до човекот.

За болдираното :up: :D Но што ако некое машко во врска ептен се поврзе со некоја друга девојка и од прва си кликнат и физички, и психички, и по интелект и се останато по ред и се буквално совршен спој. Во таков случај неверството е нужност, грев е такви перфектни индивидуии да не споделуваат убави моменти без разлика дали се во врска. Ај ќе се најдете во таква ситуација па ќе видите, не дека и јас зборам од свое искуство (можеби и да, you never know), но... (доволно е) [​IMG]
    Што се однесува до технологијата таква е каква е многу помага да се спојат некои луѓе кои никогаш не би се пронашле на друг начин освен преку интернет, така што интернетот е своевиден благодет кој треба да се користи за секој аспект на животот. Наоѓање љубов и правење кариера и пари преку интернет не е ништо чудно, напротив баш е најнормална пракса.

Мислам дека печатот доволно говори. [​IMG] Што е подолга врската, поголеми се шансите да се случи некој виртуелен или реален флерт, да дојде до искра меѓу колега и колешка од студентски клупи или од работа, да се случи некој љубовен занес, но ако остане само на флерт, а при тоа претставува опасно одење по граница да помине во нешто посериозно тогаш адреналинот и возбудата се загарантирани, неизвесноста исто така, а сите ние како луѓе ги сакаме таквите чувства. Не е интересно ако знаеш како ќе биде. Се гледаш со партнерот, се шетате, си поминувате супер, се сексате и тоа е тоа, станува монотоно на моменти со години. [​IMG] Треба нешто повозбудливо, а тоа може да го понуди некоја нова ситуација, неизвесна, која не се знае што ќе ви донесе...

На sexybaby му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    - а таман решив да не се оптеретувам со параноја и да не кревам прашина од ништо, читам мислења дека не било ретко да се куца на фб и сега пак ме копка дали и дечко ми можеби си пишува со некоја.. ама не, нема да претерувам, ваквите буричкања во приватност никаде нема да ме однесат а ако најдам нешто што вие викате дека не е страшно гарант ќе кренам узбуна, па ќе си комплицирам живот. Немам никаква причина за сомнеж..ни телефон крие, фб му е логиран па можам кога не е во близина да му се ставам, ни се штреца кога му ѕвони,баш напротив ако не му е тел при рака ме прашува да му видам кој го бара..
    Кога го читам ова си се чудам што си праам филмови од ништо. (фала на одговор!)

Ама добро, барем ја разработивме случката на другар ми...и пак ќе речам: стварно не гледам поента да му пишувам на зафатен дечко или па јас зафатена да пишувам со некој што нема шанси да го носам на кафе... :?: веројатно некои луѓе имаат вишак слободно време |(

Ви благодарам на одвоеното време. Се надевам утре ќе станам без скептицизам. :makeup:

17. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    723
    Со самата помисла дека можеби дечко ти нешто ти прави во позадина или се допишува со други девојки, тоа значи дека те копка нешто длабоко во тебе и најтешкиот дел е што не знаеш дали е вистина или не и сакаш да провериш за да видиш дека на крајот сепак само си параноична малку, ама што ако во најлош случај излезе дека е вистина. :) Има премногу “што ако“, затоа еве ти најдобар совет: се додека не го фатиш како те изневерува, значи не те изневерува. :lol: Она што се случило а не се знае, исто како да не се случило хехе.

18. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.627
    Допаѓања:
    9.070
    За болдираното :up: :D Но што ако некое машко во врска ептен се поврзе со некоја друга девојка и од прва си кликнат и физички, и психички, и по интелект и се останато по ред и се буквално совршен спој. Во таков случај неверството е нужност, грев е такви перфектни индивидуии да не споделуваат убави моменти без разлика дали се во врска. Ај ќе се најдете во таква ситуација па ќе видите, не дека и јас зборам од свое искуство (можеби и да, you never know), но... (доволно е) [​IMG]
    Што се однесува до технологијата таква е каква е многу помага да се спојат некои луѓе кои никогаш не би се пронашле на друг начин освен преку интернет, така што интернетот е своевиден благодет кој треба да се користи за секој аспект на животот. Наоѓање љубов и правење кариера и пари преку интернет не е ништо чудно, напротив баш е најнормална пракса.

За болдираното само ќе додам браво што признавате,ама срамота е да се гордеете со неверство!Се сложувам со се што кажа,само еден важен детал да не испуштиме,ако си одговара дечкото со друга,бар да раскине ако има девојка оти греота е така ама полесно е да се изиграва швалер хехе ве знам јас вас,а жените што се чудат кога знаат колку се изопачени некогаш машките.Додуша,да не беше сексуалниот нагон,на машко нема што да му е женско,дури и омраза има на големо :!:
    За интернетот се сложувам до некаде,корисен е но колку има полза ,толку може да има и штета од него,но факт е пак останува се во наши раце,компјутерот сосила нема да не втурне ниту во зијан ниту во благодет :D

19. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    :D Ако спијам на тоа уво, алал да ми е 8)

Ајде ќе ве обавестам ако се решам да чачкам во приватности ;)

Баш убаво кажано ;)

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. MyMar

MyMar Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    4
    Ako moze maski sovet.... neodamna se zapoznav so eden tip ( tipot mi e doktor i e postar od mene 2-3 god.). Na pocetokot po postapkite izgledase deka tipot e zainteresiran za mene, me prasuvase kako sum, so koj sum, so ima novo, kako sum pominala vikendot, dali sum dobro so zdravjeto itn. Koga go vikav za na kafe, ne mi odgovarase samo se smeese, a podocna pocna da mi vika ke bide. Za rodendenot negov mu dadov poklon i bese presreken ( duri i jas se zacudiv kako e mozno nekoj da bide tolku sreken za eden obicen poklon) i kaza deka premnogu mu se svigja iako ne go imase ni videno poklonot. Posle nekolku dena na fb mi pisa fala mnogu za poklonot stvarno me iznenadi. Toa bese prvo nase komuniciranje na fb, pa prodolzivme so muabeti od tipot na kade si, kako si. Po nekolku dena koga otidov na pregled pak mu rekov da pieme kafe i prifati. Otidovme na kafe i padnaa random muabeti, se smeevme, ama nisto seriozno i nisto od so bi mu padnalo nezgodno ili odbivno. Pocna da me prasuva kade izleguvam, dali imam sestra, brat, so muzika slusam epten detalno, a nego vo muabetot mu se ispusti odnosno mi kaza kakva muzika slusam iako ne mu imav kazano za toa. Izgleda interesno mu bese, bidejki trebase pobrzo da si ide, a toj ostana uste malku, ne sakase da si odi. Posle 2 dena mu pisav poraka i ne mi vrati. Dodeka pievme kafe se dogovorivme da izlezime navecer, a koga mu zvonav za izleguvanje ne mi ni krena. Posle edna nedela se javiv za da zakazam za pregled i normalno koga zakazuvas e 30 sekundi rabota, a toj pak me prasa so prais i edno vreme nastana tisina ne znaese so da me prasa, a ne sakase ni da mi spusti. Koga otidov, sluzbeno se ponasase sprema mene, a ne kako minatite pati koga me isprasuvase se i bese nervozen. Istiot den koga toj zavrsi so rabota povtorno se sretnavme slucajno. Koga go prasav so mu e samo se podnasmea i rece nisto, a ti so prais. I pak svrzavme nekoj tapa muabet i mi vika zvoni ako imas bolki,a jas mu rekov samo ako imam bolki? I toj se nasmea i mi vika za so sakas, a jas mu vikam za so, za pak da ne krenis i toj samo se nasmea. Posledno so mu rekov bese kolku tezok covek si ne si svesen i na toa toj se nasmea. Posto mi rece zvoni za so sakas, pak mu se javiv i go prasav dali saka vecerta da izlezime i toj pocna ne znam, i cutese i posle nekolku sekundi mi rece dogovoren sum (garant me izlaza) a ti ke izleguvas? mu kazav da ako sakas pomini i vecerta ne pomina. Sega pred dva dena pak mu se javiv za da zakazam pregled i pak istiot muabet so prais, kako si. Realno ako nekoj ne go interesiras ne go prasuvas nisto, ili ako e kolku da se najde vo muabet ke prasa ednas, dva pati a ne sekogas. Vcera pak mu zvonev za da prezakazam i ne mi krena, moze imal rabota, i mu pisav deka sakam da prezakazime. Koga zavrsi so rabota ne mi se javi, tuku mi vrati na porakata moze za drug den, sluzbeno pak i tolku. E sega mene me interesira so e rabotata, zaso tolku se smena naednas ili ne znam.... so mu e filmot? :^) :^)