^Не сум машко,ама ќе ти одговарам.ПО мене,типот не е заинтересиран за тебе ама баш ич.Ова сурово ќе ти го кажам,ама он ти е само доктор и си се испонашал во секоја ситуација културно и професионално.Ти милион пати си го напнала за излегување и кафиња,што веќе не знаел како да те одбие. Ако било за тоа,мене професор ме прашува како сум,што сум,што значи тоа дека е заинтересиран за мене? Тоа е само културен муабет.Он со никоја постапка не изразил дека му се свиѓаш,јас не знам ти од каде си заклучила освен ако има уште некој дел од приказната што не сум го разбрала...
Ако може некој и ако му е до муабет и совет, било кој без разлика машко или женско, нека ми пише ЛП..
Па добро зарем е професионално да ме праша како сум си поминала на викенд во друг град и шо сум правела и со кого сум била? Го испуштив делот, првиот пат отидов со другар и кога излеговме на кафе ме праша кој бил тој, мислел дека ми е дечко :/
Па ништо чудно што те прашал дали ти е дечко. Мене ми се чини дека тој те гледа само како пациент и професионално,а ти го напнуваш. Едно е јасно, ти се допаѓа, па не ги согледуваш правилно работите. Искрено без љутиш, мислам дека на почетокот сакал да биде љубезен но зарем не мислеш дека можеби си му здодеала со тие јавувања, покани за кафе, па сега одлучил да те игнорира?
Спојлер Да сум на местото на докторот, веднаш би се пожалила во Фондот за здравство и би те отпишала како мој пациент.. Мислам..
Интересен случај... баш онака за на психијатар... само не знам за кој од вас двајцата. Сметам дека ти премногу му даваш на значење на неговата култура и љубезност. Он е доктор, ти си негова пациентка, нормално дека ќе го интересира како си од здравствен аспект, а и учтиво е кога веќе си му пациентка да има и некој приватен муабет, зашто толку сериозно го сфаќаш тоа? Викаш дека е постар од тебе неколку години, значи 23-24 год. има он, така ли? Не ми е јасно неговото однесување, ама ни твоето. Се чини дека ти сакаш нешто со него, така ли? Отворено прашај го и скрати си ги маките, можно е да има девојка, па да не може да излегува многу со тебе. Можно е и он да има симпатии према тебе, ама пошто ти е доктор да му е незгодно да ти каже. Затоа изведи го на кафе и директно оди кон целта, пробај да го залапаш и види како ќе изреагира.
Мај Мар а нели ти се чини дека си многу напорна со јавувања Мислам и да има интерес за тебе ќе го снема . Јас типувам дека докторчето има девојка па затоа не ти си јавува навечер , а ти си му симпатична но не сака ништо повеќе со тебе .
Од целиот случај со Мај Мар заклучив дека докторот не е загреан за неа. Очигледно таа му фрлила окце и погрешно го протолкувала. Јас гледам дека тој сака пријателство на база доктор-пациент и толку. Ти си го напнала, тоа "јави ми се за што сакаш" јас би го сфатила јави ми се ама по потреба а не за кафиња и искачање. Толку. Да е некој постар од ведро небо би сфатил.
Остај го малце на раат човекот да дише. Он ти е доктор, и сигурно ќе пристапува кон тебе љубезно. И типов е далеку заинтересиран за тебе.
А од кога во три месеци три пати да се јавиш е напнување? И ок е сфатив шо и како стојат работите, побарав мислење, а не предрасуди...
Никој не ти рече ништо лошо,само ти ги отворивме очите по брза постапка. По прашањето твое изгледа многу повеќе од само три пати јавување..
Абе и без тоа,другите пати се премногу. Како и да е,он те гледа само како доктор.Ако толку ти се свиѓа,прашај го отворено и тоа е тоа
^^ Неможеш на сила да го натераш да биде со тебе. Даj му сам нека одлучи. Ако сака, знае каде да те побара. Не викам дека девоjките не треба да го прават првиот чекор, ама ти си направила не еден, туку десет чекори, а тоj пак те избегнува.
Ама девојче ти се напнуваш, си запнала да го имаш па да го имаш. Без оглед за што си го барала битно СИ ГО БАРАЛА без оглед која е причината. Паѓаш многу ниско и трчаш по него, а тој не те рецка 2% сепак тој е ДОКТОР. На профилот ти пише дека имаш 21 година, што воопшто се сомневам дека се толку бидејќи со оглед на тоа како размислуваш би ти дала 17,18 години. Дефинитивно не сакаш да прифатиш дека НЕ САКА ништо со тебе, и дека односот ви е строго деловен. Никој не те осуди сите ти го кажуваат истото. Се однесуваш детско и недозреано и него тоа го кочи.
и до поклон ли стигна Eптен си го ставила во шах-мат позиција па ајде на некој начин сакал да ти се одолжи некако за поклонот,па поканата за едно кафе и ја прифатил од чиста култура и благодарност. Hемој бре..ептен очајнички го гониш до степен каде рационално работите не ги гледаш,во реална слика. после ваквите испади,мислам(предпоставувам) и ќе те откачи како пациент..оти многу си напорна.
И јас кога сум загреана за некој некад знам вака да реагирам ама е многу погрешно. Не го барај повеќе. Ако навистина имаш шанси кај него самиот тој ќе те побара. Навистина е ласкање нечие внимание да ти е постојано наклонето ама па... никој не сака некој да ти се лепи постојано. Остави простор малку. Можеби и навистина сакал нешто со тебе на почетокот ама со твоето „ нападно и постојано „ ѕвонење на некој начин си го одбила. Сигурно си мисли ако волку го напињаш уште на сам почеток, што би било кога би имале нешто повеќе.
Најискрено мислам дека и не е баш заинтересиран. Понудата за кафе ја прифатил можеби од чиста култура ко видел дека настојуваш и може не му било пријатно да те одбие по 2/3 пат. А тоа шо те прашува како си ова тоа е од чиста култура и човечност, а пред се тој е твој доктор. Едноставно некое време не прави ништо нему пишувај не го барај. Освен ако треба да одеш на контрола. Не му се нафрлај. Ако му значиш како нешто повеќе од пацинет тој ќе те побара. А според ова што си го пишала тој изгледа сака вашиот однос да остане строго доктор и пациент. Извини ама најискрено ти кажувам мислење, не сакам да ти дава, лажна надеж декаможе му се допаѓаш.