Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. lilija90

lilija90 Активен член

Се зачлени на:
    18 мај 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Фала ти :) сега ми е навистина појасно. Нема повеќе шанса да дојде тој момент, јас си одам од неговото место, т. е се преселувам. затоа јас се одлучив да договорам нешто, нема кога друг пат. Ете не ни било судено а може и подобро е што ме одби, како што беа тргнати работите може и ќе се заљубев во него, врска после секс некако ми изгледа...... А зошто да не е договорен сексот? :lol: на нас девојките ни треба време да се подготвиме добро, се разбираме нели? Ми рече уште и дека јас сум била девојка за брак а не за една вечер, да не ме валкал :rofl: како може ако и обајцата сакаме исто ( а тоа се знае) да не си ги оствариме желбите, без обврски за во иднина. Ах кога ќе престанам да мислам на него? се нервирам веќе! Од кај дојде во мојов живот сега и зошто?!

2. differentmkd

differentmkd Активен член

Се зачлени на:
    27 април 2014
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    35
    Секое нешто има затоа, времето ќе ти го даде одговорот на многуте твои прашања, нели? ;)
    Патем, ако треба да се случи нешто, ќе се случи па макар и стотици километри подалеку се отселиш.
    Според мене, коректно од негова страна... индиректно ти кажува дека не е авантуристички настроен (што можеби е нормално за неговите години иако за многу тоа не е случај) и побитното, дека на тебе не гледа како девојка за една вечер а штом нема предуслови за нешто повеќе...подобро и ништо да не се случи (за што и сама си свесна), без разлика на обостраните желби...
    А зошто не договорен? Сепак за многу луѓе сексот не е само чин па да се договори. Никој не го спори времето потребно за подготовка но штом се донесе одлуката, може да се договори излегување каде говорот на телото ќе ја интерпетира одлуката, едноставно и без текст се препознава тоа...

На lilija90 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. omg92

omg92 Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    584
    Си има се предности :D

Ова можеби нема никаква врска со тоа што прашуваш ама не мислиш дека е подобро да раскинеш со тој со кој што си пред да се ебеш со други? Онака од култура само..и да не изгледаш како курва...

4. lilija90

lilija90 Активен член

Се зачлени на:
    18 мај 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    omg92 мислам дека не го знаеш значењето на зборот к...а! незнаеш и за целата моја ситуација затоа НЕ СУДИ! и доста веќе со проповедување морал и чесност по форуми! секој си одговара сам за своите постапки, мислиш незнам, не сум свесна дека тоа што го сакам не е морално?!!!! ( се извинувам што пишувам надвор од темава)

5. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    Како мажите можат да се однесуваат толку ладнокрвно....пред 3 дена одевме и ме сакаше...а сега на телефон кога зборувам се чувствувам ко да зборувам со камен...да напоменам ништо не му згрешив, ништо не ми згреши...сакам мислење од машко

6. lilija90

lilija90 Активен член

Се зачлени на:
    18 мај 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    бараш совет од машко ама еве и јас да ти кажам нешто. остави го нека се однесува како сака, како што се однесува тој со тебе однесувај се така и ти со него! колку што те бара тој толку барај го и ти! колку повеќе што напнуваш тој ќе оди се подалеку

7. Victoria31

Victoria31 Активен член

Се зачлени на:
    18 мај 2014
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Значи вака имам дечко во врска сме 2 години, разлика сме 5 години. На почетокот беше се супер да кажам до првата неполна година, но подоцна се се смени. ЈАс се сменив т.е. не сум каква што бев сакам да се слушаат и моите зборови, не само неговите, сакам да имам свој одлуки да правам работи за кои нема да морам да го прашувам нон-стоп дечкоми како на пр.дали можи да одам со другарките во кафич, или слично јас ги имам годините кога сакам да прошетам да видам нови работи не сакам само да седам дома(фејзбук немам), на уцилиисте, на вежбање и со него... за тоа за на вежбањто требаше да се испокарам незнам колку дена за да се согласи да одам велеше ќе имало проблеми не знам што и на крајот испадна како јас што му велев, значи буквално за се со него морам дасе карам за да се согласи не можам веќе и за колку работи се нема согласено како на пример за 1ви мај не ме пушти... сега за на лето за со другарките сакам да одам и за тоа се карав не знам колку пати за се се согласи... од се прави кавга за мало повишување на мојот тон од гласот прави кавга за секоја мала караница сака крај...а јас што и да побарам од него да се смени не се менува си тера по свое а јас за него се имам сменето за 1000 работи. Знаете кога со некој нон-стоп се караш за ништо не се сложува со тебе не те прифаќа таква каква што си и сака за се да те смени ти се смачва иако знаеш дека на почетокот бил добар и ред други работи тоа ме држи сега во врска иначе до сега ќе му речев чао плус љубовта кон него ми има оладено многу...само што не смрзнала повеќе не ми е грижа за него повеќе не чувствувам никаква љубомора ни трошка, како се да е ладно и се чувствувам како да сум во брак 10 години и се се оладило и ова е само навика...ке ме прашате епа тогаш зошто си со него? кога љубовта повеќе ја немаш јас ќе ви речам па затоа што сум со него 2 години и 3 месеци и некако ми е навика а и со моите го имам запознаето и тие го заскаа но си велам ако мене не ми оди и не сум среќна со него и во брак да сум ќе се разведам моите треба да го прифатат тоа. Пред некои ден се запознав со едно дете многу е убав што би рекла јас како цртан е и мирен е не е некој да се прави кој сум јас се гледа дека му се допаѓам правиме зраво иди на вежбање заедно со мене иначе...некни му бев на натпревар исто така тренира и раомет, многу ми се бендисва...сакам да излезам со него да се запознаам мислам дека има женска но не ми изгледа дека е заљубен многу многу...му кажав дека имам дечко и дека не ми оди т.е. ни се гледа краот не рече ништо. Сега кажете ми што да правам јас во животот имам научено дека додека не се фатам за друго гранче да не го испуштам тоа за кое што се држам... затоа си велам да излегвам со овај ако не ми се бендиса карактерно и ме гледа за корист да му речам чао пријатно, но ако гледам дека ме цени и сл. тогаш ќе му се скарам на дечко ми иако го сакам...немам друг избор вака не можам повеќе... си велам а што тој ако е полош и после да се каам што му се скарав на овај.... и кажете ми како на најубав начин д аму се скарам на дечкото без да ме замрази и дали боопшто д аму се скарам.
    И како да му го освојам срцето на тој што го бендисвам кога сум покрај него срцето ми скока хахха ккао да го освојам ве молам за помош! ве молам за машки мислења :!:

8. differentmkd

Се зачлени на:
    27 април 2014
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    35
    Гледај само од толку многу калкулации да не останеш без ниедна гранка :)

9. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Па ти фати се за некоја ограда, ако ти е толку тешко сама да стоиш. Едноставно нема што да ја толку комплицираш, дечко ти и нацртаниот, не се последни гранчиња на светот. Уживај во годините :)

На feminium му/ѝ се допаѓа ова.
  10. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    Некој да помогне :?:

11. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Јас не гледам причина она да изгледа како курва. Него гледам дека уствари типов не знае што сака. Зошто стално девојката треба да изгледа како курва, што не речеш дека тој испаднал педер што ја одбил, а прво сакал да биде со неа. А и убаво пишува дека таа не е во врска, него онака лабаво.

12. differentmkd

Се зачлени на:
    27 април 2014
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    35
    Што можеме кога си налетала на нестабилна личност, таквите за 2-3 дена не само што го менуваат милсењето него и чуствата (што ги немаат) па најдобро ќе ти е да не се замараш многу...

13. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    до пред три дена одевме ...иначе врската ни траеше 2 години... сепак фала на совет

14. Badboy7

Badboy7 Активен член

Се зачлени на:
    12 април 2014
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    Чувајте ја невиноста,вие женските ја имате таа можност ЧЕСТА физички да ја имате.Докажете дека сте поразлични од животните и пробајте да ја сочувате до брак или ако не барем после 20тата...

15. Shayk

Shayk Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2014
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    24
    Ах бе девојче, има право Different , или си налетала на нестабилна личност , која не може ни себе да се разбере, или пак можеби момакот си има проблем , финансии, семејство, нејсе, истражи ја ситуацијата, разговарајте...сепак 2 год врска не е малку, за така глупо да заврши ;) позз и се најдобро

На differentmkd и m3a3c3a3 им се допаѓа ова.
  16. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    m3a3c3a3, не знам зошто повеќе не сте заедно, но според мојата замисла за крај на долга врска, причината треба да биде и те како добра. Па следствено, доколку една таква релативно долга врска, заврши, нема место за правење муабет преку телефон.

Можеби вие сте раскинале со договор дека ке останете пријатели, но и во тој случај не гледам причина после неколку дена да се слушате на телефон.

Можеби тој едноставно не те гледа со исти очи, можеби ги нема истите чувства спрема тебе. Такви се луѓето... Колку што има личности, толку има и карактери, мислења и емоции, па така, секоја комбинација е можна.

На differentmkd и m3a3c3a3 им се допаѓа ова.
  17. Consultant

Consultant Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2014
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    101
    ахахахахах ме насмеа у пм :)

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Чекајте малце другари... :!:

Девојче, ти викаат дека дечкото бил нестабилен и не знам што, ама јас не се сложувам. Ако после две години раскинувате, тоа значи дека нешто не му се допаѓало инаку во моментов ќе сте биле заедно.

Очигледно е дека нешто толку многу му пречело, што и во врската исто се однесувал, само не си приметувала или се трудел да не ти го покаже тоа. Кога веќе нема официјални обврски, со тебе одржува контакт само колку да не биде скроз ѓубре и да не ти крева телефон.

Секогаш викам, проблемот во врската се бара во себе, не во партнерот. Затоа и сметам дека односот кој ти го дава е резултат на нешто кое не му се допаѓало кај тебе и тоа очигледно со години. Чашата му се прелила и веќе не сака да те толерира.

Прикачени фајлови:

• hqdefault.jpg
      hqdefault.jpg
      Големина на фајлот:
      19,3 KB
      Прегледи:
      96
  19. omg92

omg92 Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    584
    Добро јас погрешно се изразив, се извинувам. Не реков дека ТИ СИ курва поради што си се понудила самата. Уствари кога гледам некоја што вака собрала храброст како тебе и мило ми е до некаде пошто ете не си од тие "машките мора први да пристапат секогаш". И не проповедам морал и чесност пошто...јбг... и ја сум правел глупости и ти и поголем дел од луѓето. Сакав да кажам иако си во лабава "врска" најдобро би било прво да се разделиш со овој со кој си затоа што сепак неможеш да знаеш што те чека понатаму. Од кај знаеш...можеби ќе го засакаш тој истиот и после тој ќе си речи...таа на минатиот вака му направи...што ја спречува и мене истото да ми го направи. Или пак... Што ако по некоја случајност не остане тоа на само една вечер...понатаму тој ќе те бара уште еднаш и уште еднаш и кога ќе речеш некогаш Не... Егото проработува...а тоа е гадна работа... Човек со повредено его е најлошата работа што може да те снајде во животот... сум видел такви како шират секакви муабети, прикачуваат разговори, слики или што ти знам шо таму по интернет со цел јавно да ја/го понижат тој/таа со кој биле.

Во секој случај извини ако те навредив со нешто, не ми беше тоа целта...

20. omg92

omg92 Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    584
    Прашање е дали вистина те сакал... По ова што го кажуваш изгледа ни самиот не знае што сака. И искрено јас не верувам во домашни проблеми, вака така... Сите имаат домашни или било какви проблеми и не мислам дека тоа е оправдување некој да се однесува како идиот.