Искрено - не сум помислил на неа кој знае од кога....да не го прочитав сега прашањето немаше ни да помислам.....Сепак ова зависи и од возраста на дечкото и колку има поминато....на 16 години сигурно ќе помисли на неа, зашто таа му е и единствена.... Е сега од друга страна пак последната, нормално дека ќе мисли дечкото на неа од време на време, зашто му била последна, или евентуално предпоследната може да му се мота у глава од време на време....А за првата? Искрено мислам дека после одредено време тоа толку многу избледува што дури е и смешно да го наречеш љубов, зашто дечкото ќе ти рече ма каква љубов бе, што су, разбирал јас што значи љубов на тие години
Ех сега типов на еден начин ти враќа - (што незнам колку е возрасно од негова страна), зашто ако е 8 години постар од тебе значи има 32? Такво однесување на 32 годишен и не доликува баш ама ајде...Може сега му одговара ти да трчаш по него, си му кажала колку многу си загреана и он сега се однесува како тинечџер, што како што напоменав дека не му доликува на годините да се однесува така...Затоа според мене можеш да направиш само едно нешто.....Ако сакаш за чисто твоја мирна совест да му предложиш уште еднаш ок, а ако не, ништо....Зашто сепак неков ред е да повлече потег...Ти си кажала што си имала да кажеш, епа сега зависи од него...само не чекај предолго...Ако го нема жив да се појави, продолжи си со животот !!! гуд лак
имам едно прашање до вас машките членови на форумов т.е. да ми преведете еден поздрав кога машко на девојка- а се во врска ке и каже ти испракам голем поздрав/бакнеж што значи тоа? благодарам однапред на одговорот
во врска сте....ти праќа бакнеж....нема некое буквално значење, али мисли на тебе, сака да е со тебе, во секоја смисла позитивно е...
Како машко би ја искоментирало ситуацијата кога дечкото како причина за прекин на врската наведува дека истата премногу станала сериозна. Нагласува дека тој не е сериозен тип иако му е убаво со девојката, вели дека ја сака, кога е со неа мозокот му е на пасење. М?
Мислам дека е доста јасен, независно што можеби ти не сакаш да го увидиш тоа. Едноставно, сака забави, проводи, разни искуства... Сака различни искуства, или сума сумарум, сака слобода. Не дека оваа ситуација е типично „машка“, еднакво може да се појави и кај девојките, и мислам дека значењето би било исто.
Не мора да му се јасно забранети од тебе... Со самото тоа што е во врска, и доколку ги почитува непишаните правила на врска, самиот си поставува одредени граници, особено во поглед на односите машко-женско... И ете, изгледа дека е пред силни искушенија да оди чекор понапред во тие односи, споредено со тоа колку би одел/правел кога е во врска.
Јас се чудам на психата на машките,колку и да се трудам да ги разберам не можам. Уствари како да го протолкува ова некој: Се муваш со еден ,секој ден разговарате те поканува на кафе бла бла и во тек ан еден разговор ти кажува ти си само за дечко.WTF?Што сакал да каже конкретно со тоа?јас ја разбирам реченицата ама баш од него?
мене ми изгледа како индиректно да ти кажува дека тој сака само мување и ништо повеке барем јас така мислам...ако си за,него не му сметаш...ама бидејки има нагласено дека си била за дечко,како да сака да се оттргни од тебе
на мене ми личи како смисла за хумор....да не ја имаш грешно протолкувано целата ситуација? Дечково може е сакал да покаже малце хумор а ти си го сватила сериозно?
Значи откако се случи ова се мислам дал да пишам, и се решив конечно денес Иако знам што би бил одговорот, да си прашам, затоа што јас не сум јас ако не се осигурам во нешто. Значи вака: не намести дечко на другарка ми т.е. дечкото на другарка ми и мојов таканаречен мувач дојдоа во кафичот каде што седевме јас и другарка ми. Седнаа со нас бла бла бла... и по некое време јас и тој останавме сами. Муабетевме во кафичов до мнооогу доцна (на крај останавме последни и персоналот само заради нас седеше), потоа откако излеговме ме попраќаше до дома, па едно па друго и на крај (бидејќи крајно време беше да си одам, 6 часот наутро беше ) се договоривме утредента (уствари истиот ден подоцна му доаѓа) да излезиме на кафе. Договорот беше да му ѕвонам во толку и толку часот и да го разбудам затоа што немал кредит. И, како што и се договоривме, во договореното време му ѕвонав, и откако неколку пати ѕвонеше телефонот, тој ми спушти Добро, можеби спиел, а подоцна па навистина немал кредит за да ме побара...но, од тогаш помина една недела. Каде е? Спојлер Сега ги очекувам вашите коментари дека уствари не сакал да излезе со мене на кафе и дека поради тоа го нема. Барем јас така гледам на работава. Благодарам однапред
Хипи сори, али и на мене на тоа ми изгледа работата ... знаеш шо викаат - тури му к..о Ти си испаднала фер, си звонела и се тоа, он се праел на Тошо и демек кој знае што е....затоа уживај
Сакам пак да поставам прашање кое одамна мислевд а го оставам ама не знаев дали да го поставам па еве се решив сега. 1)На што машките највеке пагаат кога некоја девојка сака да го тестира своето момче дали ја сака или со неа е од забава само? 2)Зошто некогаш некои се променливи во однесувањето(еден ден се смеат со девојката и зборат а друг ден ко да не постоиш за него,а доколку девојката така се однесува се лути) 3)Kaко да се открие дали му значи нему или не. 4)Што може да ги натера да го променат однесувањето (освен можноста да има друга) 5)Дали ако девојката се изгуби на некој период ако му значи ке ја побара? Прашањава се чудни знам.
кога некое маско те сака едноставно го показува тоа те милува сака да сте заедно ако не се гледате цесто при првата средба ке те гусне силно и ке ти реце ми недостигас те сакам итн инаку нема тест за машкиве никогас не си на сигурно
ajde sea..pomos..se gleam so eden tip.. me vika da iskacame..celo vreme planira..vamu kje ideme..tamu kje ideme..samo sto nekako..sum naviknata lugeto od odma da mi vikaat deka sakaat nesto povekje..kako vrska i taka natamu.. ovoj..nema aber da mi spomne takvo nesto iako mi naprfavi muabet kako sakal da se smiri i da ne iskaca so tolku devojki.. mi se predstavuva kako fraer..kako on imal mnogu zeni na lager itn..a od druga strana me buni sto postojano si prai planovi sto ja i on kje praime.. e sea..koa se upoznavme jas mu kazav deka sum bila vo vrska i deka se ezam od vrski sea..ama toa bese uste pred neso da napraime..ne znam so da kazam.. razbrav deka e masko sto bara seks na prva vecer, a do sea..ima razbiranje za mene deka ne sakam da mu dadam..iako nekoi 20 dena se gleame i komunicirame.. problemot mi e so ne znam..dali igra igra..ili ne.. ne znam ne znam ne znam MASKI????
Мистерѕ ке ти даде поубав одговор али додека спие ке ти пишам ја откако ке имате sex ке те откачи бидејки во текстот сама си пиша , Дечко кој бара секс уште на првата нок , тоа исклучок што ти прави е само одовлекување ...