Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Lady17

Lady17 Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    351
    Се надевам дека некој ќе ми помогне, зошто навистина незнам како да се справам со ситуацијава.
    ќе напишам се од почеток за да можете да ме сфатите, се извинувам ако постот испадне подолг.
    Бидејќи сум 1 год, ново училиште, нови личности случајно забележав едно момче кое беше преубаво. Со помош на другарките успеав да го најдам на фејсбук и да го додадов за пријател. Откако ме прифати му лајкнав неколку слики и тоа беше се, да напоменам ова беше на почетокот на школската година. Кон крајот на годината и тој ми лајкна неколку слики и постојано се смешкавме кога погледите ќе ни се споеа во училиштето. На почетокот на април си направив snapchat а тој претходно имаше. Почнавме да си праќаме слики и да си правиме најопшт муабет. После некое време јас му праќав но тој несакаше да ми врати па се откажав привремено и после некоја недела повторно му пратив и пак започнавме да си правиме муабет. Откако повеќе се зближивме, наеднаш се налути а и не ми ја кажа причината зошто, 3 дена не ми кажа ни збор. Со помош на мојата другарка успеавме некако да се смириме, всушност тој ми рече да заборавиме што се случило. Пак продолживме по старо се до денес кога ненајдено ме избриша од пријател ( на snapchat ). Другарка ми го праша зошто а тој и одговорил така. Ја тражам вината во мене но незнам што сум направила за да реагира така. Вчера многу добро се однесуваше со мене, а денес, неможам да разберам. Дали некој знае зошто вака реагирал? :)
    дечково многу ми се допаѓа и би сакала да излезам со него, но после ова незнам

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Дечко незнае што сака. Кратко и јасно.

На Lady17 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    2.601
    Готово,средено :inlove:

4. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Од лепотата што ја има типацов, или незнае што да прави ни како да се однесува со женско. Или па дигнат е.

Најди си друг залак.

На Lady17 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Boss.7

Boss.7 Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Ми треба совет...Со детето се знам може 6-7 години,и си бевме многу добри другарчиња.Учиме у исто училиште ама различен клас.И еден ден он и рекол на другарка ми дека ме свиѓа и некако она да ја наредела работата за да бидиме заедно. Јас од прва не сакав,пошто го знам односот после што ќе го иамме од каа кје раскиниме.И првен и реков дека несакам,ама она секој ден ми викаше и јас и реков ако ми рече тој нешто у моментот ќе одлучам дали да отидам со него или не.Иначе јас си пишував со него и по муабетот се познаваше дека сака да замине со мене. И така поминаа 3-4 недели од он каа и речи нејзе и јас заминав со него. Испаднаме надвор си поседиме и се бакнаме 3-4 пати и после се вратиме унатре.И сеа некако јас чуствувам нешто за него.Ама он не враќа на тоа,ми напиша само еднаш и ништо сега више се понаша каа ништо да не се десило и слушнав дека свиѓа некоја друга.Незнам шо згрешив и шо се случи,ако он сварно ме свиѓал немаше така само за една вечер да биде изгледа јас испаднав глупа шо уопште заминав со него,барем муабет ќе си правев и убаво ќе си живеев. И де сеа ако знае ако знае шо е причината шо така направи........ :(

6. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Мислам дека очигледно целта му било да те мува.

7. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    А може да му веруваш на некој што предходно бил женскар, ама сега кажал дека ќе се промени и пр дека сака сериозна врска? Или тоа е само додека да ја придобие девојката? :?:

8. omg92

omg92 Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    584
    Тоа само ти можеш да процениш во зависност од тоа како се однесува со тебе.
    Сепак ако машко е заљубено мислам дека ретко изневерува, а и трае тоа неговото. Не ја засакуваат секоја 3та како женските и не се одљубуваат толку лесно. За гледање по други, секој гледа, тоа е до родот и никогаш нема да се смени

На Jenniffer му/ѝ се допаѓа ова.
  9. IvanovskaM

IvanovskaM Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    245
    Не е до родот, тоа е во сржта на секој човек. Затоа ни се очите, па Боже мој зашто да не се свртам по згоден дечко/девојка? Исто како кога ќе видам слатко кученце па го гледам 5 минути.
    Да, може да се промени секој, и тие женкари не се вечно женкари. Ама за да се промени му треба време, не може одеднаш он да реши со некоја што ја видел на 2-3 состаноци дека ќе има сериозна врска... Значи да, може да се промени, ама ако го кажува тоа одма на почеток 99% лаже.

На omg92 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Во право си, сепак машки се. А и не се баш сигурни, еве јас сум лесна за убедување и ако некој нешто ми каже повеќе пати би му верувала. Инаку тоа за гледање во други не ми е проблем на мене, па и јас се загледувам во некое убаво машко.

11. omg92

omg92 Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    584
    Абе ја се согласувам со тебе, само ете такви се некои женски (зборувам од моја гледна точка), вие кажете си за машки... Зошто гледаш во оваа, шо е оваа толку посебна, не ме сакаш бла бла бла... мислам нема врска тоа со сакање или не... Такви сме јбг...

12. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Во животот на мажите секогаш постојат две фази - лош дечко и добар дечко. Ако типот како помлад ја поминал фазата на лош дечко, односно „женскар“ што би рекла ти, тогаш како повозрасен можеш да му веруваш да се посвети на една девојка.

Ако никогаш не бил лош дечко, тогаш голема е веројатноста дека како повозрасен ќе почне да прави глупости. Можеби ќе биде паметен да не изневерува, ама срцето ќе му бара доколку почувствува дека има можност да освои други девојки.

Во генот на мажите е да ловат и освојуваат, така што, што и да ти каже, земај со резерва. Особено ако не сте кратко време заедно. :emo:

На IvanovskaM и Daydream им се допаѓа ова.
  13. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    некни му издрамив малку дека ако продолжи да не ми пишува воопшто и ако не се залага ништо за да продолжиме, јас сакам да прекинам со се...и не му беше мило, почна да се правда дека сега со тестовите и не стигнува и дрн дрн и се смиривме ми рече дека сега ќе се подослободи со обврски и ќе имаме повеќе време....сношти ме чекаше онлајн и одма ми пиша...требало малку да му загори под нозе за да сфати...и сега како натаму?

14. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Со мојот дечко сме во врска скоро две години..имаме прекрасна врска со почит,разбирање и доверба но некако од пред два три месеци осеќам како тој да ме избегнува .. го прашав рече дека многу сум го напнувала .. му реков да направиме пауза да си ги среди чувствата не сака .. дали престанал да ме сака?како да ја вратам љубовта назад?

15. Consultant

Consultant Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2014
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    101
    Izgleda deka prestanal da te saka mozebi ke ti se vrati posle nekoja mesecna pauza a mozebi I ne mene mi se ima sluceno jas ne sum ja sakal vise I posle pauzata

На bubic.k му/ѝ се допаѓа ова.
  16. IvanovskaM

IvanovskaM Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    245
    Епа олабави го бе човекот, нека осети дека му фалиш. Он те има цело време, и фино што искрено ти кажал дека малку го напнуваш. Убаво пишал некој погоре, мажите се ловци, ако знае дека си тука 24/7 губи интерес, а и со жените е исто... Секогаш треба да има некоја жичка да те заинтригира и да се трудиш. Остави го некое време, не го барај многу често, не го викај цело време за искачање, остави он буквално да се зажели за тебе.

На bubic.k му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Со него прво бевме најдобри другари, потоа тој почна да се обидува да ме добие, ми се јавуваше, ми пракаше пораки, ми правеше муабет, ми пишуваше на чат, ме викаше да се гледаме, и јас прво се заљубив во неговиот карактер па изглед, па потоа почнавме да се гледаме. Откако ме доби се смени и почна да ме врти околу малиот прст. Почна да не ми збори, не ми враќаше на пораки, на чат ми маваше само Seen или Ок, не ми се јавуваше и не одговараше на повиците, одбиваше да се видеме, а јас пак будала по него трчкав. Сега кога почнав поладнокрвно со него почна и да ми се јавува и да сака да се видеме... Не знам што му е финтата? Ако сум многу добра со него пак ќе почне да ме врте на малиот прст, а ако сум ладнокрвна да не ме откаче? Што да правам?

18. IvanovskaM

IvanovskaM Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    245
    Ти откачи го ;)

На ColoursOfTheRainbow му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    13.307
    Дечково си игра топло ладно. Остави го некој период, види до кога ќе трчкара по тебе. Ако сакаш да имаш нешто со него играј по негова игра и ако пак почне да прави така, откачи го. ;)

На ColoursOfTheRainbow му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    ^ Абе да го откачам ама го сакам :D