Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    486
    Јас пак мислам дека не значи ако нејзе ја изневерил така ќе биде и со мене, ако се случи тоа јас ќе бидам таа што ќе го напуштам. Тоа зависи од односот, како ќе се поставам и сл. Ама првиот пат кога ја изневерил тој одман и рекол после некој ден, а таа се налутила, се скарале и после 1 недела таа му се јавила и рекла дека го сака покрај се , да се обидат уште еднаш, а тој ја сожалува...последните месеци, бил со нејзе заради навика. А за тоа коа ќе оди на факултет, и јас мислам дека сака само замена....
    Фала на мислењето и советот :)

2. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    1000% сум сигурна дека ќе те изневери..Од искуство зборувам :!:
    Дали женскаму е глупа или не воопшто не е важно.Мислам дека дечково си бара замена..таман си оди таа на факултет и оп тој предвреме си наоѓа друга за да не е сам.Бегај од таквите.И јас имав еден таков. :tmi:

3. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.789
    Допаѓања:
    4.836
    Што кај едно девојче може да направи таа да ви здосади? Некоја нејзина постапка, и дали веднаш би кажале ако тоа се случи? Како јас да знам дека сум му досадна?
    Зборувам за врска од неколку месеци.

4. Gosling

Gosling Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2012
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    258
    Ама така мислиш ;)
    Без разлика како ке се поставиш, штом имаш веке чувства за него, ке се зезнаш.
    Типот е лажго и воопшто не му е гајле за тебе.

Одговорот е многу релативен... незнеме каков карактер си ти а ниту пак тој.
    Во секој случај неверувам дека некогаш би ти го кажал тоа.

Ако си му досадна, еден ден може само да ти раскине или пак да дознеш дека бил со друга :wasntme:

Ќе ти кажам што е досадна девојка според мене...
    - девојка што ми се јавува постојано за секакви глупости или пак да ме проверува што правам
    - девојка што постојано сака да бидеме сами
    - девојка што живее во затворен круг и несака да проба ништо ново во животот
    - девојка што е претерано срамежлива за се... е и тоа е досадна девојка :lol:

има уште, ама мислам доста ти се ;)

На WarriorAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Те молам не биди наивна. Типацов незнае што сака, незнам како може да ти значи.Те нашол тебе 17год, те мота како што сака. Ти вика празни муабети, и да нормално ќе биде фин додека и тебе не те замени со друга, ако би иделе. И нека ти е срам и тебе што искачаш со некој што има врска, без разлика што напнува. да ти беше само како другар, да добро, ама вие одите на другата фаза. Најди си некој што ќе те цени.

6. osmatetratka

osmatetratka Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    11
    Имаше едно момче кое беше премногу затрескано во мене не само што сам го покажуваше тоа туку и другите ми кажуваа. После почна да ми пишува на фб и пишуевме со месеци така и мислам дека последните месеци многу го напнав со глупи работи и го подлажнав за една ситуација ама помина и тоа пак беше у ред и после некое време почна да не ми пишува, у живо некако ко пократки одговори ми даваше некако незаинтересирано се понашаше а на фб ми имаше пишано „леле зашо се понашаш така одбивно“ и една ден бевме у сцм се смешкаше така одвреме навреме ама не беше исто ко порано сега ако му пишам само ја му пишуам прва и тоа |-) што мислите шо му е?

7. omg92

omg92 Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    584
    Му се смачило да трча па престанал. Сега трчај ти.

Јас стварно не разбирам ако некого го свиѓате, и тој вас ве свиѓа, што толку се правите "hard to get"...

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Gosling е скроз у право, сите луѓе различни работи ги гледаат како досадни.

Некои универзални:

- Опсесивна контрола на дечко ти и констатна комуникација.
    - Не сакање на девојката да се впушти во интимни односи. Не мора чист секс, ама ако не го ни бацува дечкото, онда...
    - Константно блебетање за „женски“ теми и незаинтерсираност за она што тој има да го каже или направи.

Мои лични:

- Глумење Дева Марија.
    - Немање жичка на лудило и (имање) страв од авантура.
    - Љубомора и посесивност (ме доведува до лудило, така што поише ме нервира во правец на свирепо убиство отколку што ја прави девојката досадна).

Ако се плашиш дека можеби стануваш досадна, можам со сигурност да ти кажам што ќе направи да не бидеш досадната девојка. Може ќе направи да го извадиш од памет и да помисли дека си крволочен вампир кој на спиење ќе му ја испие целата крв, ама со сигурност нема да бидеш опишана никому како досадна. На пример:

- Секс во јавно WC или било кое јавно место каде може да ве фатат (ако немате секс, она што е најблизу до секс)
    - Испрати му six pack лименки на татко му со порака „фала шо си го напраил син ти“
    - Врзи му заушка и речи му „ми дојдоа визии, дека задутре ќе и се пуштиш на некоја конобарка“

Во превод, биди unordinary. Секоја девојка која не е иста како сите други, не е досадна. ;) Истото важи и за машки, меѓу другото. :!:

На WarriorAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  9. osmatetratka

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    11
    Со бившиот одев 8 месеца ама не делевме многу интимност (се мисли на интимност што одговара на моите години) но потоа владееше многу расправија помеѓу нас и нашата приказна заврши многу лошо. Повторно стапив на некаков начин во контакт со него, и сега сакам повторно нешто меѓу нас но не сакам да го молам туку денот кога ќе се видиме (што веќе ни е испланиран) да падне нешто. Ама незнам како да го сторам тоа а да не бидам напаст и да не го изнервирам туку да му се допадне. Машки? :?:

10. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    4.559
    Се измував со едно типче ептен убаво си поминавме и сето тоа , од тогаш навака секој ден си пишуваме на фб , е сеа другарче е на мој другар и му рече дека ќе ме викне за кафе во Вторникот ама ништо нит ме викна нит бутур , а уште си пишуваме на фб . Е сеа другаров не се замара да прашува што и како а јас сакам пак да го видам .... како да дојде до таа средба ? Како да му дадам до знаење да ме викне ?

11. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Машките се многу едноставни, ако го викнеш да дојде со тебе и му нагласиш дека ќе бидете сами и никој нема да ве прекинува, и тој прифати таква средба, тогаш биди сигурна дека сака нешто да правите, па ќе ти биде многу полесно.
    И знаејќи како вие девојките знаете да комплицирате, мој совет е да бидеш директна и да не заобиколуваш, бивш ти е и млада си за да правиш стратегии и приказни. Притисни го до ѕид и кажи му што му мислиш. :devil:
    Абе денешниве момци се станати бетер од девојчиња во однос на драматизирање и играње хард ту гет. Не знам што им е, ама се понашаат ко принцези. :fubar: Можда е добро да преземеш ствари во свои раце, па да му кажеш „дечко, имам работа у 7, ама у 8 сум слободна, ако не ме викнеш ти, ќе морам да излезам со бившиот на пијачка“.

Во таква ситуација нема да смее да те одбие, пошто ќе биде у тесно, ама ако се деси такво нешто, онда ќе знаеш дека има некоја фалинка и одма да фатиш штрафта од него. Win-win ситуација ќе имаш. :emo:

12. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    4.559
    фала Капетане , а некоја по суптилна варијанта за почеток да пробам ? ако не упали таа ќе ја употребам оваа

13. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Кажи му директно, планираш да ме викнеш на кафе или што се правиш хард ту гет? Немој да спомнуваш бивши и такви работи, малце е језиво и глупо.

14. osmatetratka

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    11
    Кога мислите дека нормална чесна и девојка од строга фамилија треба да се „скине“ мислам на кои години која зрелост? и дали подоцна тој треба да и биде единствен партнер и доживотен партнер-маж?
    *го имам поставено и на друго место прашањево али сакав да слушнам и од машките коментари*

15. Gosling

Gosling Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2012
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    258
    Ова е прашање кое треба сама да си го одговориш, како ти мислиш во врска со тоа и како се чувствуваш.
    Подобро е да не зимаш мислења од други за да не си ствараш притисок од околината ;)

Јас имам прилично конзервативно мислење на оваа тема и мислам дека тоа треба да се направи што е можно подоцна.
    Зато што сметам дека младинава денес е тотално отидена у ***** од што едвај чекаат да пораснат и да направат се можно што може да се направи |(

Воопшто не гледам ништо чудно во тоа што некои избрале да се чуваат до брак и сакаат да имаат само еден партнер.
    Јас познавам една таква девојка која неодамна се омажи :)

На Ruzica00, Daleron и Daydream им се допаѓа ова.
  16. sToBiToBi

sToBiToBi Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    27
    Значи вака...Се заљубив во еден тип..
    Од порано ми бил убав , секогаш сме си лајкнувале слики, ама не сум помислила да имам нешто со него до пред некое време...кога почна да ми лајкнува стари слики..и тогаш така почнав да го посматрам и забележав дека многу се разубавил..пред неколку недели ми лајна стара слика, а јас никако не изреагирав, само си се насмевнав..по неколку дена пак ми лајкна, и си помислив ај да му лајкнам и јас , да го испровоцирам малце..му лајкав и ми пиша...се пишувавме , наеднаш почна срциња да ми пушта, се шегувавме, едно друго..и нормално, како и секоја девојка , кога некој што и се допаѓал ќе и пише му кажав на другарките...арно ама една ''другарка'' од порано, слушна , а таа се има со него..и јас си помислив шоако кажав дека се пишуваме и дека ми се допаѓа, белким нема да каже никому и со неа така си зборувавме за него , се шегувавме..и оваја бившава другарка и рекла на една моја сегашна другарка дека наводно тој и пуштил разговор од мене и од него...арно ама таја сигурно го сака, и од љубомора му изнакажа на сите дека сме се пишувале, дека наводно сум трчала по него..и многу љуѓе ми рекоа и мене за него, а и него му рекле за мене.. А детево во живо јас ако не му речам здраво, тој ич..незнам дали е срамежлив, или што е работата..
    И сега, за мојот роденден, испив малце повеќе.. и тој стоеше во парк со друштвото...и едно девојче од друштвото што ме познава ме викна нешто..и после почнавме да си зборуваме со него..ама тој се понашаше..и после ми пиша демек да не му кажуваше на сите до сега ќе имавме излезено..и ми се јави на телефон и зборувавме .. и ми вика кога ќе му кажеш на сите дека не се пишиме веќе , дека е готово , тогаш ќе излезиме..и му кажав како што е , дека таа бившата другарка од шо го сака од љубомора на сите му кажала...и тој ми рече океј ,незнам јас..само не сакам никој да знае ако сакаш да излезиме, нејќам врска пошо..и јас му реков а што , тебе за енднаш ти е ?! и тој ми рече не ми е за еднашш..ама нејќам врска..ама се познава дека е повреден нешто..можда со некоја одел претходно па му го скршила срцето..
    Па ајде машки дајте мислење, што мислите, какви му се намерите, дали можеби ќе му биде само за еднаш, или можеби ќе сака врска...мада шо и јас не сум за врска ама пак и нејќам да излегува и со мене и со други.. :)

17. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Искрено, незнам ни тој што ми глуми разочаран. Што еве ако знаат дека си допишувате, да не сака во тајност да биде со тебе и да шета со други женски. Или па сака и со некоја од тоа друштво да искача исто, па сега малце ти си му го пореметила планот.Типчево ко да сака да си седи на повеќе столици.Биди отворена и прашај, зошто е таа негова нагла промена.

18. Ruzica00

Ruzica00 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    172
    Што фраер ке беше, па ти поставува услови кои треба да ги исполниш за да излезете?!? :^)
    Само едно можам да ти кажам, ако му се допаѓаш нема зашто да е навреден што си кажала на другарки дека си пишувате.
    А и баш ме интересира, ако кажеш дека е готово и дека не си пишувате веќе, каде ке излезете? Кај него дома, по темни улички....Јас пак таквото не го сметам за излегување |(

19. sToBiToBi

sToBiToBi Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    27

Незнам ни јас што му е финтата со тоа што не сака да знае никој.. тоа не ми е јасно...а за со други женски не верувам...ама тој е таков, затворен, специфичен тип, не сака луѓето да знаат за неговиот приватен живот на љубовен план.. :^)
    Фала за мислењето :*

20. sToBiToBi

sToBiToBi Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    27

Финтата е што таа една подалечна другарка кажала на цел град, па сите него му рекле нешто во контекст што ќе правиме демек со девојчево, ќе ти го местиме?!...и затоа тој се навредил, не сакал да знаат непотребни личности, а и општо, никој...а тој многу , многу не се мотка со девојчиња, поточно ич...цело друштво му е машки..А иначе во нашиов град сите така излегуваат..скиршно..никој не излегува во јавност...бидејќи е мал, и цел град за тоа зборува :@
    Фала на мислење :*