Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Што знаете вие бе? Ништо.

Ние сами се' си знаеме. Сами си прашуваме, сами си одговараме. Па што.. 8)

На omg92 и Captain-Omni им се допаѓа ова.
  2. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Ми треба помош !! Што би направиле кога ќе дознаете дека момчето со кое излегувате во исто време излегувал со ваша најдобра пријателка, и при тоа во иста вечер си ја пробавал прво среќата кај едната, па кај другата, секако ни една од нас не знаеше се до денес. Инаку момчето ни е заеднички пријател и барам совет кој е најдобриот начин да му се врати на тоа фраериште или директно да го убијам :devil:

3. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Еј па тоа ти е тапа. Земи ја другарка ти под рака и средете го.

4. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    А зошто да му враќате? И како можете да дозволите да ви биде пријател? Јас не ве сфаќам. Игнорирајте го и толку нема потреба од глупости. И како воопшто би му вратиле? Ќе излезете со неговиот најдобар другар? И мислите вие дека тој ќе се замара? Ич нема да му биде гајле. Така да не се замарајте и вие продолжете да се дружете оти не сте знаеле а дечото шутнете го, не ви треба таков пријател.

5. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Возможно е да исчезнат чувствата, но нели, за да дојде до такво нешто треба да има нешто што го предизвикало тоа.
    Не треба да има поделба на чувства кај машките и женските. И кај девојка може истото да се случи.
    Едноставно заладува односот како последица на нешто во врската или отстрана.

Прилично долг пост, но мислењето е доста кратко и јасно - Муабет и разбирање.
    Прочитав на неколку места дека ти било криво што си правела така да се осеќа твојот момак. А сепак, јас мислам дека и ти треба повеќе да инсистираш он да има разбирање за она што си го доживеала во минатото и дека тоа не е нешто што туку-така ќе избледнее. И да е тој the one за тебе, и да те сака најмногу на свет, треба да е свесен за последиците од некоја траума.

Најдобриот начин да му се „врати“ на тоа фраериште е
    лев клик, shift + delete. Problem solved. :lol:

6. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Jinx не сум во врска, не сум сексуално активна ама мене лично не ми се допаѓаат такви муабети и уцени од типот ако не ме задоволиш ти ќе одам со друга. Јас колку што знам сексот е нешто што треба и двајцата да го споделите и двајцата да сакате ако некогаш не си расположена треба тој да има разбирање за тебе и не те притиска а вака испаѓа дека ти го правиш тоа само затоа што тој сака, не е во ред. Освен тоа тој треба да го разбере тоа што ти се случило во минатото и да сфати дека на некој начин те повредува кога те приморува на тоа. Не те тера буквално ама знае дека го сакаш и со такви уцени прави ти да се чуствуваш лошо. Разговарај со него ако не те разбере и си продолжи по исто размисли дека тој е човекот за тебе. Машко е во ред разбирам ама некогаш треба да има разбирање за тебе а не постојано да правите кога не му ќе му текне. Ми остава впечаток дека е само поради тоа со тебе и ако немате секс се лути. Мислам работата така испаѓа. Зборувај со него ако не сфати раскини му. Си имала лошо минато и тој е тој што треба тебе да те разбере, а не ти него да го разбираш и да му ги задоволуваш потребите кога ќе му текне.

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.094
    Немој да си бараш женска бејла. Ќе го на*беш,веруј. :lol:

8. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Не сакам ова вака да остане. Затоа барам некоја идеја да му дадеме до знаење дека не е толку голем фраер како што мисли. :swear:

9. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Епа тогаш една од вас нека се обиде на некој начин да договори состанок со него и на тој состанок отидете и двете залепети му една така врела шлаканица, плукнете му во лице и заминете си. По можност тоа нека биде на место каде што има повеќе луѓе. Ако некој нешто рече речете дека ве терал да заминете со него и толку. :P

На fallenangel и HoneyBun им се допаѓа ова.
  10. Ivanna92

Ivanna92 Нов член

Се зачлени на:
    13 август 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    А кои се идеални години за машкото да започне сериозна врска

11. differentmkd

differentmkd Активен член

Се зачлени на:
    27 април 2014
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    35
    Ако зборуваме теоретски, мое лично мислење е дека за машко не е препорачливо да започне сериозна врска под 25 години (од повеќе причини кои во најголем процент праксата ги потврдува) :)

12. omg92

omg92 Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    584

Meh, може бе и на 23 некаде, пред тоа не ми се верува, ама зависи од машко до машко. Не трчаат сите по голо газе веднаш штом ќе забележат такво нешто. Незнам мене искрено ми се малку глупи овие прашања (без навреда). Нема одредено години на колку да се мажи/жени некој, на колку да има сериозна врска итн.

Мој вујко одеа од 8мо одд. со сегашната сопруга

13. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Нема правило.
    Некои мажи порано созреваат, а некои никогаш, така да годините не се релевантни за започнување на сериозна врска.

На srcence1607 и Lotus-14 им се допаѓа ова.
  14. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.535
    Бидејки лани го поставив прашањево а никој не ми одговори се самоцитирам... :)

15. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Сите имаме по некоја личност од минатото на која и` се навраќаме со мислите во даден момент. И машките мислат на бившите, ама тоа е многу поразлично од начинот на кој девојките го прават со своите бивши дечковци. :?:

Ако се скара дечкото со девојката, нема да помисли „ех, со бившата ова никогаш не се случуваше“, туку поверојатно ќе помисли „абе кој и` ебе матер, ќе се расправам ја со нејзе, чекај да видам бившата дали уште живее со цимерки, може ќе сака да ја легнам. Ако не сака, цимерката нејзина може ќе сака, ме гледаше уште тогаш како да сака да ме легне“, со тоа што најверојатно волку сложени решеници и мисли нема да му се свртат низ глава, малку само претерав за да ја доловам поентата. :lol:

Девојките своите бивши дечковци ги манијачат на Фејсбук на дневна база, редовно добиваат известувања од другарки ако бидат видени некаде, со кого, како и зошто и генерално една девојка секогаш сака да знае сè за своите бивши дечковци.
    Од другата страна, другар може на својот другар да му каже, еј брат ја видов онаа твојата пред две недели у центар, каква другарка имаше аааау. Одговорот најверојатно ќе продолжи за тоа како и тогаш другарка и` била јака, како вреди да се легне, како има дечко или била распуштена, ама поверојатно е дека муабетот ќе прекине таму и ќе продолжи за фудбал. :)

На kikikikirika, Hipica, miss.ella и 5 други им се допаѓа ова.
  16. IvanovskaM

IvanovskaM Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    245
    И после три месеци кога она има нов дечко и вртиш и и плачеш на телефон дека она е твојот живот, дека си згрешил, ти требало време, а не ти го дала... ;(

17. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    :lol: Is that your glove on my face?

Не се секирај, имам иста реченица. И после три месеци кога он има нова девојка, му пишуваш смс-че „само сакам да видам како ти оди во животот и дали можеме да бидеме пријатели“.

На kikikikirika, Hipica и NateMoonchild им се допаѓа ова.
  18. NateMoonchild

NateMoonchild Нов член

Се зачлени на:
    1 август 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Ме интересира дали, колку и во врска со што поточно мажите разговараат со другарите за интимниот живот со партнерката?
    Мислам, не сакам да седнеме некогаш сите заедно и овој да знае која ни е омилена поза и слични глупости. :D Сакам да знам се што зборуваат во врска со сексот.
    И, зошто е толкава потребата дечкото да се афирмира пред другарите, демек ''еј ја плеснав''.

Не знам зошто, ама си замислувам како другарите го прашуваат што бидна и овој гооооооол! |(
    Премногу амерички филмови изгледа.

19. omg92

omg92 Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    584
    Едноставно не зборуваат ништо во врска со интимниот сексуален живот. Глупо би ми било да му кажам на некој другар дека сме правеле 69ка, doggystyle или слично, а уште поглупо би ми било тој мене да ми кажува. Ниту некој прашува, ниту па некој се интересира
    Не е се ко што гледате на филмови кај што Стифлер се фали на друштвото како ја сексал својата девојка.
    Муабет за секс скоро и да нема меѓу машки пошто има други по опширни теми за разговор, пр: спорт, игра, работа, што и да е.
    А дека има некои забелешки како другарка и на оваа е прејака, дека таму некоја има стегнат газ и слично има

На anonymous16 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Нема врска ова. Вакви муабети, не се вртат во машко друштво. И не се секирај, друштвото никад нема да знае која поза ти е омилена, и каде сакаш да се сексаш највеќе.

Поголем дел од муабет ќе помине, во спорт, кој тим е добар, кој играч каде ќе иде, итн игри, работа, бизнис, коли, мотори, итн.