Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. GossupGirlxoxo

GossupGirlxoxo Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2014
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    32
    Сите пријатели тоа ми го велат ама срам ми е.. :////
    Ти благодарам многуу :l:

На mare.123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Igrata

Igrata Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2013
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    306
    Да фак зошо се замараш, најди си друг бољи. 90% од мушките се како клонови изкачаат од истата фабрика. Не е дека можеш мн полошо

На GossupGirlxoxo му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mare.123

mare.123 Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    4
    ако ти е прв, втор што ти се допаѓа многу е нормално, но потоа ќе се тргне тој срам со текот на времето :^)
    моментално имаш два избора: најди си друг или победи го срамот немаш трето :)

4. GossupGirlxoxo

GossupGirlxoxo Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2014
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    32
    Ќе пробам срамот да го победам, не сакам друг да најдам..

На mare.123 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ccca

ccca Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.205
    не сте толкава разлика (барем така звучи)
    можеш да пробаш да го изолираш на тој начин што ке му побараш помош со некој предмет или материјали да ископираш, и да го викнеш на кафе после тоа (демек како знак на благодарност за помошта :P )

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ccca

ccca Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.205
    има добра шанса да те привлекуваат дебили, само разгледај у каква рационализација навлезе за да го објасниш/оправдаш гореспоменатиот.

ако на некој што барем малку расчепкал по психологија му го опишеш ова што го напиша ке почне суптилно да го симулира/имитира за да ти предизвика чуство на привлечност према него, и шансите се добри дека ке успее во тоа.

гореспоменатиот звучи како да има Mommy issues
    ваљда и да го смениш додека не созрееш емотивно (ако се деси некад тоа) пак ке налеташ на некој таков....луге сме никој не се совршен,невикам дека си крива за тоа што те привлекуваат такви луге (доколку ова што си го пишала е 100% точно)

7. monikamonii

monikamonii Активен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    28
    ми е потребен совет и мислење од машко,доколку некој има слободно време,нека ми пише во ЛП

На Bokchee и Ana3567 им се допаѓа ова.
  8. zhu

zhu Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2014
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    104
    Повторно јас хаха. Како што кажав другарките сакаат да ми го местат, и едвај некако се согласив на тоа, меѓутоа денес кога отидоа кај него на клупа и јас тргнав со нив и кога го здогледов веднаш избегав и се криев. Многу се вцрвенив и почнав да се тресам. Не знам зошто сум толку срамежлива, не знам повеќе што да правам навистина, каков чекор да превземам кога оваа срамежливост ми го уништува животот.

Последна измена: 21 ноември 2014
    На kolovoz му/ѝ се допаѓа ова.
  9. omg92

omg92 Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    584
    Ваљда нема да те изеде бе. Мислам ако ти е прв нормално е да ти биде срам колку толку. Ама не е толку страшно колку што си замислила. Само седи мирно и остај го тој да го работи потешкиот дел. Ти само гледај да не закочиш.

Срамежливоста е грда карактеристика и како што кажа, не само за ова, ако продолжиш така и понатаму ќе ти го уништува животот во сите погледи. Го знам ова од лично искуство и мило ми е што се поправив на време. Јас се срамев и на телефон да зборувам за било што, камо ли да пријдам на женско.

На zhu му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Knightley

Knightley Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    0
    Епа вака заљубена сум во еден дечко од другиот клас веќе две години. Бевме заедно едно две недели пред една година и ми беше многу убаво со него но никогаш не собрав храброст да му кажам што чуствувам. Сега тој има девојка веќе два месеци(која е во истото школо само помала од нас). Ме убива помислата дека се заедно ии ме боли срцето кога ке ги видам.. И има кажано за мене иако нашата врска беше тајна. Како и да е тоа што сакав да го кажам е дека успеав да соберам храброст и му ги кажав сите мои чуства(му пишав порака нормално) но од него немаше одговор.. По неколку дена ми врати девојка му од кај него ( што се курчеше нормално) ама се плаши јас да не и го земам и ме гледа како закана. Не ги повлекувам моите зборови бидејќи сепак тоа се моите чуства ама не ми е јасно зошто не кажа он ни збор, и зошто на некој начин ми дава некоја надеж и тоа секој пат кога ке се помирам со ситуацијата и фактот дека не ме сака ? Незнам што да правам неможам да издржам да го гледам со неа..премногу ми е
    Ке ве замолам за совет и мислење ( посебно ми е потребно искрено машко мислење)
    Ви благодарам однапред :wasntme:

11. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Мислам дека не треба да се мешаш веќе. Тие чувства што ги имаш или си имала треба порано да си ги кажала. Не се надевај на шанса, пошто он си има женска веќе.Повлечи се комплетно

На Knightley му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mariahe

mariahe Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    18
    Се скаравме зашто му реков дека мислам дека сака да ме искористи за секс, а тој ми рече дека ако сакал да го направи тоа ќе го направел порано, нема да чекал толку време вака. Заедно сме околу 1 година, мислам дека ме сака, и јас го сакам, ама не сме поврзани како да не можеме еден без друг. Дали да му верувам?
    А и се ни е ок, сите знаат за нас, не се караме, се разбираме, ама не се појавуваме во јавност. Ми рече дека тој ме рачуна за девојка, дека сите знаат за нас, ама не сака да се појавува во јавност, од причина дека живееме во мал град, и мн.се злобни луѓево. Да му верувам ли?

13. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Не.
    Не сте единствен пар што живеете во мал град!
    Сите парови само по дома си седат и не излегуваат никаде заедно.
    И она ќе го направел порано. Што тоа ќе те силуваше ако ти не сакаш?

14. miley21

miley21 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    44
    Што кога дечко ми не искажува чувства? Разговаравме за тоа и ми рече дека убави зборови секој можел да каже, а делата биле поважни..... А јас сакам врска која ќе има по малце романтика... понекогаш мислам дека не ме сака. Што ќе кажете девојки?

На Gmai му/ѝ се допаѓа ова.
  15. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    И јас страдам од истиот да го наречам проблем. Само јас цело време те сакам те сакам или ТС а тој и јас тебе...грозно ми е веќе вака.

16. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    @miley21, @SnowQueen17, дечковците ви се сосема во право дека делата се поважни- некој може пред вас да се утепа од симнување ѕвезди а зад грб триста глупоста да ви прави но штом недостатокот на роматника ви предизвикува проблем, отворено разговарајте со дечковците за тоа. Кажете им дека сакате понекогаш тие први да ви кажат `Те сакам`, дека сакате одвреме навреме да добивате нежни смс пораки (или што и да подразбирате под романтика)
    Не знам колку години имате и колку ви се годишни дечковците, но имам впечаток дека на помладите момци како да им е незгодно да покажуваат емоции и да бидам романтични.

Последна измена: 29 ноември 2014
  17. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Дечко ми ретко и со дела покажува.

18. MaceMacee

MaceMacee Активен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    6
    Вака:се допишувавме со еден дечко пред една година но заради џ причинитребаше да излезиме но не излеговме изгубивме контакт некое време и тој одма потоа си фате девојка. Ништо не контактиравме на фб и еве веќе година дена се заедно и после толку време ми пиша на фб ми вели можи ќе биде нешто... ми дава лажна надеж зошто? :( е како му велам си имаш девојка... ми вели ако не е тука таа ... не знам што му е целта што мораше да се врати после толкав долг период очекувам мислења и совети и од машката страна за да знам како да се поставам поздрав кисс:*

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Па да се измува со тебе, кога таа не е тука, времето да го поминува со тебе. Или поточно да му бидеш резерва. Нема кој да го исполнува кога таа не е тука, а ти си тука и така ќе си го потполнува времето со тебе.

20. Peperutuka123

Peperutuka123 Активен член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Би сакала и јас да си побарам мислење од машко..но доколку може некој и има време нека ми пише во ЛП .. :)