Момци, ако во период од 3,4 год.,вашата девојка двапати во остава за некој друг, значи не подразбира обично мување само, значи врски со тие по 1година 5,6 месеци, и повторно се враќа кај вас, што значи тоа? Дека сте слабак кој поради стравот да не остане сам( а станува збор за 34 год. дечко) ја 'примате'назад, или едноставно премногу ја сакате? Или пак, има и трета варијанта..
И двајцата не би биле арни во тиквата. Таа незнае каде да оди, па му се враќа на дечкото, што ми делува на нестабилна женска, а тој кутриоит ја прима, пошто да не остане ерген.
Варијанти има колку што има луѓе. Сепак, веројатно е ако ја прима назад откако два пати го остава за друг, дека ја сака. Не ми е логично тоа, има 34 години и страв му е да остане сам, иако, ако не се цени доволно, може да биде и тоа, реков, варијанти има колку што има луѓе. Сепак, луѓе кои се враќаат кај бившите и кои прифаќаат понуди за враќање од бившите не се ценат доволно и треба да имаат пријатели и роднини кои ќе ги мавнат силно со дрвена талпа кога ќе посакаат да направат ваков чекор. Ако е ваков случај, кај што девојка го остава дечкото за друг и тоа два пати и тој пак ја прими назад, тогаш се применува стратегија „клин со клин“. Дечкото ја става главата на растојание од 30 сантиметри од тврд предмет, замижува и силно удира во предметот. Доколку не е онесвестен, се повторува постапката до бесознание. Sadgirl21, што беља имаш направено?!?
Дечки, ви благодарам за мислењата многу. Како и да е, како што претпоставив, ја сака. А вие само потврдивте. Капетане, не ме мисли. Немам направено некоја беља, а во блиска иднина, па и не сум во план. Прашував за бившиот... По првото нејзино неверство и нов дечко, беа поминати 4 месеци, па ние почнавме да се гледаме ( до тогаш беа во врска 2 год.). По раскинувањето со тој, му се врати нему, и по 5 месеци тој ме 'шутна'. По една год. пак истото му го направи, а во меѓувреме бараше рамо за плачење кај мене. И по 6 месеци пак му се врати.. Како и да е, едноставно некои луѓе самите не се ценат доволно и се убедени дека тоа што им се случува, е се што заслужуваат. Очигледно гордоста за некои е апстрактна именка, и ништо повеќе.
Zdravo,ako moze jas ke ve prasam povtorno za sovet. Prostete mi na latinicata no itno e a vo ovoj kompjuter nemam makedonska poddrska vo momentov. Bev vo povekemesecna vrska so tipot i navistina ni bese ubavo,no od oktomvri nekade veke toj pocna da se zaladuva,od koga pocna na fakultet sosema se smeni i mene od pocetok toa mi bese mnogu cudno no si rekov ako saka da imame vakov odnos i ako mu treba prostor,ke mu dadam pa nekako mu se prilagodiv i zatoa se oddalecivme dosta do toj stepen sto vcera rece deka veke ne me sakal kako sto me sakal porano i mu se izmenile cuvstvata,znaci preku telefon mi raskina i posle toa mu zvonev samo da go prasam zosto e toa taka,ne sakam da go teram pak da me saka ili neznam sto ama samo sakam objasnuvanje,toj mene me ostavi bez bilo kakva pricina,i bez bilo kakov povod sto ne mozam da go sfatam,za nego pravev se i bev spremna na se nemozam da razberam zosto ova se sluci i zosto bev ostavena bez barem da mi se kaze zosto. Sto da napravam,kako da se pomiram so ova i zosto mislite deka toj mene toa bi mi go storil? Ne mi se ni javuva,mi ima kazano deka ne saka ni da me vidi.
Не ти е доволна причина тоа што не те сака? Не ти треба друга причина, почитувај го тоа што типов бил искрен со тебе и ти кажал, без разлика на каков начин тоа ти го кажал. Какво објаснување сакаш? Престани да се повредуваш повеќе и преболи го, искачај, дружи се, не мисли на него, помири се со тоа. Јас не разбирам, типов ти вика дека не те сака дека не сака ни да те види и ти уште бараш објаснување и мислење??? смајлиштосекрсти
Еее сега...Таа како што е скршена од него..Не ја дотепувај и ти... Иначе таа треба самата да сфати дека тоа е нормално...Бидејќи тој оди на факултет...Ќе гледа многу девојки..Па некоја ке му се свиѓа... Итн..Ама сепак тој не те сакал онолку колку ти мислеше,но сепак бил искрен...LIFE GOES ON !
@Jinx mislam treba da mu ja cenis iskrenosta. Drugo momce ke si najdes. Ee jas taka ako sum patela za sekoj decko, kaj ke stignev, nikade. Ke si najdes drugo momce sto ke te saka bez razlika od fraerkite na fakultet.
Здраво Ми треба совет од машка страна сакам да видам на кој начин ја сфаќате ситуацијава Имав прилично долга врска околу 6 години и ја прекинав неодамна. Пред да ја почнам врската, долг период знач станува збор за две три години постојано ми се пушташе дечко со кој завршив основно. Кога ја започнав врската на почетокот знаеше да ми префрли нешто во смила јас те молам две години да излеземе ти со слепци излегуваш. До некаде ваквите комнтари ме натераа да ја смалам комуникацијата со него затоа што не ми беше пријатно некој тоа да го коментира за некој што го сакам. неретко се случуваше и пред дечко ми да дофрли нешто во смисла ме разочара ( као зашто сум излегла со друг). Поради овие причлини прекинав контакт со него ама откако ја прекинав врската летово, по неколку месеци детево почна пак да ми прави муабет. Пред некое време ми почна муабет по фб каде нешто ми дофрли во смисла тоа така реагираш дека уште не си го запознала вистинскиот и слични кометари кои се вртат на тема. Почнавме пак да си правиме муабет, неколку пати и излеговме чисто онака шетавме навечер на воздух, ме гушкаше онака другарски праевме секакви муабети и баш ми се засвиѓа детево. И пред да заидам со бившиов онака ми беше симпатичен ама сега стварно ми се засвиѓа, амаа во меѓувреме дознав дека се мува со некоја подолг период со месеци... Ме интересира зошто машко вака би се однесувало со мене ако веќе си има некоја со која се мува со месеци? Може вака безвезе ми звучи прашањево, ама мн ме интересира како да му го протолкувам однесувањево спрема мене?
^ Така се однесува спрема тебе, зашто има тајна лабораторија во која одгледува тролови и сега е фин со тебе за еден ден да ти стави хлороформ врз уста, да те онесвести и да те однесе во лабораторијата каде по серија операции ќе те претвори во суштество кое многу личи на Troll doll ама бидејќи не му требаат бубрезите, црниот дроб и јајниците, ќе ти ги извади и продаде во Косово на богати купувачи од Финска. Не можам на друго да се сетам, мислам, тоа што после 7 години откако ти признал дека му се свиѓаш, пак се појавува во твојот живот и сака да излезете иако има девојка и е фин и добар со тебе и ти се умилкува, иако си го разочарала со тоа што си пуштила некој сељак во твојот живот, а не него... ништо друго не може да значи, освен дека се спрема да те продаде за органи. Да.
Испаѓа дека типов 10-ина години е загреан за тебе, машала... Мада, јасно е дека животот вака-така му продолжил во меѓувреме, додека ти си била со бившиот момак. Сега си има мувачица. Тоа со дофрлањето и коментарите мене ми е, искрено, идиотски, пошо нели, треба да сме среќни ако тие шо ги сакаме се среќни (во некој совршен, непостоечки свет, де) . Узпат, можда не ги пратам баш најсовремените и хит трендови на денешниот дејтинг, но за мене, мување со месеци е се', освен мување... Има тука и чувства, страсти, интима... Верувам дека од она што го наведе погоре, ти имаш некое посебно место во неговиот живот, па затоа и неговиот ваков однос со тебе периодов... Но истовремено, моментално си има цура, било да е тоа сериозно или не... Имаш една тема на форумов, низ сличниве категории, со наслов Што мислите за тоа да сте втора? Верувам дека моментално ти си му во тие, потенцијалните втори.
@Captain-Omni у реду е знам дека сакаш да се истакнеш и да собереш лајкчиња ама не е времето и местото поради она што го пишав. Не сум никаков трол ако на тоа алудираше, си кажав и сама дека до некаде ми е безвезно прашањето не знам дали читаш ама ме интересираше од машка гледна точка. Немам машки другарки со кои би можела да разговарам на оваа тема барем не толку блиски машки па затопа и тука си го поставив прашањето. И ако сакав да тролам сигурно немаше со вакво прашање да тролам туку ќе си направев цела серија и ќе ви вртев филмови. Не знам понекогаш човек од вакви како тебе, треба да се стега за да си праша нешто на форум. Не знам како да ја објаснам ситуацијава и да го формулирам прашањево, конфузно ми е, ама такво е и неговото однесување Ми беше чудно тоа што кога и да имал шанса ( кога сум била слободна) не бил директен и да ми рече да се смуваме ама откако ќе ме види со друг ми префрла. Пример и сега се мува со друга а си продолжува со тоа однесување да ми се пушта и сл. И те молам друг пат поштедиме од твоите глупости. Фала многу, пријатно
Самата во принцип и го реши проблемот со постов... Додека е конфузен, не е начисто со тебе, нема отворени намери. Истовремено, мувачицата што му е, бекап за ако ти го откачиш? Опасен малиов бе! Ти треба таков во животот? Ми иде накај не ова.
Истово ќе го пишев што и @Candice.S . Ок е да се правите паметни и така на ироничен начин да одговарате ама само ако има потреба. Прашањето јес да е малку збунувачко како сакам кажам не знам речам, ама прво осигурајте се дека е трол па после играјте си мајтап. Се фатив за ова затоа што многу пати сум се нашла во ситуација да прашам нешто, да си кажам проблем, сум го пишала сум го постирала и веднаш сум го избришала баш поради вакви коментари како оној погоре на капетанов. Зашто можеби некоја навистина очекува помош од некого тука ама вака кога ќе се фати еден паметен да се прави сите други го ставаат на игнор прашањето кое е поставено. Конкретно за ова прашање и не ми делува дека е тролање, си кажа самата дека и безвезе. А и ако прочепкате малку по мислењата што ги има пишувано многу поодамна, навистина имала дечко и подолга врска така да не е само да скокнете и да се направите паметни да истрескате куп глупости ама така фино замоткани со епитети за да си соберете лајкчиња. Што знам ако приметам трол го скролам не вреди внимание да обрнувате и да трошите време да куцате некоја порака затоа што тоа и му е целта н тролот нели? Да привлече внимание, можеби затоа и се појавуваат од никаде нови тролови