Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. dakakod

dakakod Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    7
    Губење на самодоверба, а со тоа се губи и себеси.

2. dakakod

dakakod Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    7
    Сака да шара наоколу.. Тргни се од него

На MaceMacee му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Девојче, сериозно сакаш да ти кажеме од машка страна што значи кога некој во период од 7 години, имал или немал девојка, имала или немала ти дечко, ти се пушта, ти кажува дека сака да се мувате и ти кажува дека тој е подобар дечко од оној сељак (според него) со кој си била? :o Не е неговото однесување конфузно, крајно директно е. Ако ти не го гледаш тоа, тогаш не знам како да ти го објасниме?
    Сигурен сум и да дојде да ти каже во лице „соблакај се, сакам да имам секс со тебе“, ти ќе речеш, „хмммм, што ли сака да ми каже“?

Рачунај дека тоа што го правел седум години, во една реченица е ова, а ти нè прашуваш на темава што сака да каже? So, yes or no? :yawn:

Симонче злато, прашај си, форум е, еве и Candice вика дека тропам глупости, па не ме гледаш да се потресувам нешто особено. Ама пред да прашаш, прво застани пред огледало и види дали тоа што го прашуваш е како да прашуваш дали сонцето се врти околу Земјата?

Замисли јас да одам во темата „Совети од женска страна за сите машки“ и да прашам „Девојки, дали ако девојка ми има секс со уште тројца и вика дека не ме сака, значи дека не ме сака?“
    Е ТОЛКУ е очигледно прашањето на Кендис.

На Hipica, Candid, SparkyAngel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. dakakod

dakakod Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    7
    Те сака, дајте си шанса.. Само внимателно.. и во брзо време ќе бидеш само ти во неговиот живот

5. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483
    Да ве прашам нешто... Се гледам со еден дечко месец ипол , али само онака сме на мување , иако се понаша како да сме во врска. Зборевме на почетокот и се договоривме да се запознаеме па после. Али некако ептен се зближивме сите мислат дека сме пар , па дури и најблиските така не знаат. Не сакам да го преоптоварувам али од машка страна што чека момчево? Или да ставам крај и да си најдам некој што не му е до заебанција?

6. Lavinija

Lavinija Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    33
    Ајде момци кажувајте дали е можно машко толку добро да одглуми и да е дволичен.

Се смував со еден дечко пред неколку години.
    Неколку гледања тогаш не успеавме да се запознаеме доволно. Прекинавме да се гледаме поради глупава причина, што не можев да излезам во моментот кога последен пат ме побара. Го отерав кај што не треба. Скоро и да се замразивме и не се поднесувавме во своја близина.
    После години повторно стапивме во контакт.

Разговаравме со часови. Имаше некоја привлечност, страст меѓу нас. Се мувавме три месеци скоро секојдневни средби. Разговоравме отворено за се, знаеше на полноќ да ме изненади да дојде само да ме бакне, да ми донесе подарок. Кога бевме заедно зборуваше за своите чувства.
    Искрени прегратки, сјајот во очите кога ќе ме гушнеше, насмевката. Тоа беше друг човек кој не го знаев досега ниту јас ниту другарите.
    Откажуваше средби со друштвото за да бидеме заедно, ескивираше од работа. Секогаш кога имаше слободно време макар и на две минути го користеше да се видиме. По цели денови на телефон и одеднаш поради истата причина од пред многу години се се заврши. Ми се јави пијан рано наутро накај 4h да се видиме не можев и тука заврши се.

Чему ова глумење три месеци, дали можеби типот сакаше секс ( инаку никогаш не сме имале секс) па веќе му здосади да глуми? :?:

7. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Можда и он чека разговор со тебе, ама и двата очигледно кој од кој похрабар... :lol:
    Покрени иницијатива, зборувајте на темава и види на што сте... Единствен начин jасно да знаеш дали треба да се надеваш на нешто повеќе или не. Не е важно кој го почнал разговорот, се' додека целта и придобивката е заедничка, односно потенцијална врска.

Можда едноставно е тип кој не знае да прифати не од женско, зашто велиш двапати од иста причина прекинувате да се гледате...
    А за сексот, види вака, секое нормално машко (и женско) сака секс, тука нема ништо туѓо или непознато... Само што знам, типов според твоите описи навистина премногу правел на моменти, за сега едно одбивање да го оттргне, ако целта му била само секс и ништо друго.
    Мое мислење, особено зашто сте обновиле комуникација и интимен интерес после извесно време „хејтање“ е дека типот има развиено чувства кон тебе, но си има веројатно некои малце така изместени ставови и мислења за тоа како треба да се однесува кон девојката, а и таа кон него.
    А ако е тоа, он треба да си го реши тој проблем, ти тука ништо не можеш.

На Candid, Captain-Omni, fificaaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Lavinija

Lavinija Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    33
    Фала nightwalker. И мене ме чудеше неговиот однос. Кога почнавме пак да комуницираме рече дека тоа што се случило пред години било демек не размислувал кое време ме бара да излезам.( Без осет беше , во сред ноќ ме бараше да излезам)
    Сега дека се променил немало да биде така дека ме разбирал. А башка што има 30 год и не е дете па да речам дека му летаат бубачки во главата.
    Од добар подобар од фин пофин. Сам знаеше да каже дека сме како заљубени тинејџери. Убаво ни беше интересно. Барем тие навидум искрени насмевки , прегратки и сјајот во очите верувам дека не ги одглумил. (толку добро)
    Уживавме во времето заедно. Кисневме по дождови се шетавме, се смеевме. На телефон заспивавме, со телефон се будевме. И со друштво кога ќе излезеше нон стоп со мене пишуваше. Али јебига. Нешто му откачило во глава. Пак го отерав у п.м. откако без збор поради истата причина заврши се.
    И веќе толку од него. Трета среќа нема. :lol:
    Само ме интересираше од машка гледна точка што би била целта на све ова.

9. dakakod

dakakod Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    7
    морало да има секс.. на вакви заеднички моменти сте требале да се крунисате со уживање , љубов водење ;)

На Captain-Omni му/ѝ се допаѓа ова.
  10. macovska

macovska Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2014
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    203
    И јас имам еден таков,мој мил,што си го сакам лаптопот и компјутерот. Не е дете. И некогаш не разбираат дека луѓето имат потреба и од лаптопот за работа.Посебно па мојот работи за странска фирма и мора да е он лајн постојано. Среќа голема немам беља напраено.Иако знам дека не би ми викал но дека ќе биде нормално разочаран или потиштен поради неможноста да функциора соодветно со потребите.
    Мој совет. Сега за сега гледај, ручече,вечера,омилено нешто. Филмче,какао.
    А кога ќе присобериш пари (ова по мене си го велам затоа што еднаш видов цени на работи попратни што ги користи ми се крена коса) купи му нешто што ти спомнал дека сака. И остави порака: Со љубов,твојата неспретна. Ќе се насмее а гестот ќе му значи :)

11. dakakod

dakakod Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    7
    а ништо да не правиш, и да оставиш да видиш тој што ќе направи барем уште еден месец..

На fificaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483
    Благодарам иако и јас мислев така , али неможам цел живот да чекам и можеби на крај ќе ми рече: -Си најдов друга ајде чао...

13. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Прашај го дирек без ни секунда да се колебаш, ќе знаеш и самата после што можеш да очекуваш.. Тој е машко и си тера така не се замара но ти си таа што цело време си во мисла, ти го давам советов од лично искуство исто и јас се мував со еден дечко еден месец и од пусто незгодно дали да го прашам на што сме или не на крајо без збор си отиде и си најде друга.. На крај краева зошто да се забавува со тебе дури си му интересна а после кога ќе му здосадиш ќе си најде поинтересна играчка.. не си ти играчка, знај си ја цената и не биди ничие пополнување на слободно време кога некој друг би го дал цело свое само да за да е со тебе! ;)

На Miss.M5 и fificaaa им се допаѓа ова.
  14. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Фифице, зошто чекаш, и едноставно не го прашаш,што планира он со тебе? Збори со него, и врскатата нека ви стане веќе официјална. Мада, мислам дека он чека од тебе ти да почнеш прва. Ако него му е убаво и си мисли дека сте во врска, затоа може ништо не ти вика.

Изгледа типов не сака да биде одбиен од женско. Сака одма кога он ќе сака да искочите, и ти да можеш.Епа, извини али типов ми е некако искомплексирано дете. Али, истото може да важи и за секс.

На Lavinija и fificaaa им се допаѓа ова.
  15. Girly01

Girly01 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Еве јас сакам еден совет. Се запознаваме со дечково на забава и вечерта завршивме заедно ( без секс ). Беше прекрасно, романтично итн. Иако си разменивме бројчиња од другиот ден он не се појави. Живееме во иста зграда, но го нема и покрај сите ветувања и планови. Е сега што треба да правам јас - бидејќи НАВИСТИНА ми се свиѓа ?? Дали е добра идеја јас да му ѕвонам или да се направам дека и он на мене ми бил само дечко за една вечер ??

16. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Ако навииииистина ти се допаѓа и сакаш да се видиш со него пак, можеш еднаш ти него да го побараш. Со тоа нема ништо да изгубиш, и онака моментално него го нема никаде, полошо по тебе не може да е, така? Можеш само да добиеш.
    Барај го, или пиши му СМС, но ете, ако и после тоа процениш дека е студен и незаинтересиран, можеби ете, вашето требало да трае една вечер и ништо повеќе.

На Elissa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    И јас би играла така, една порака е доволна да си знаеш на што си. Ако го нема исто како да не се ни случил, заборави го одма.

18. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Ako barame mislenje od maska strana znaci maz vo vistinska smisla na zborot.Maz ama pre se covek.Fala bogu gi ima i takvi niz temava i forumot.A onie drugite?Probajte da gi ignorirajte.Ostavete da sobiraat oni lajkcinja percejki se deka ziveat zivot kakov sto ne sekoj moze da si dozvoli takvi ubavini.

На JackNicholson му/ѝ се допаѓа ова.
  19. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Guys ми треба идеја како да му се одмаздам на мојот бивши. Lying, cheating bastard :punch:
    Многу ми е тешко што му верував и не можам ова да го оставам вака.. Help :wasntme:

20. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.795
    Допаѓања:
    4.892
    Биди среќна. :)

На crazylady, Hipica, Nightwalker и 2 други им се допаѓа ова.